Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, доколку целосно се одземе слободата на жената да одлучува за својот сексуален живот, кој е панданот кај мажите? Задолжителна вазектомија на 15 годишна возраст?
Апсурдно е. Замисли да си толку огорчен да сакаш да ограничуваш туѓи права и лични слободи само затоа што не се согласуваш со нивниот начин на живот.
Да воведеме и морална полиција како во Саудиска Арабија?
Автоматски споено мислење:

Имаме различни гледишта и дискусијата на оваа тема е беспредметна. Нема потреба повеќе да се расправам.
Секој си има право на свој став.
Што убаво и ти ко докторкава ми ги извртуваш муабетиве и релативизираш...

Одговори му прво на прашањето на youcancallme па после ќе дебатираме.

Што убаво и ти ко докторкава ми ги извртуваш муабетиве и релативизираш...

Одговори му прво на прашањето на youcancallme па после ќе дебатираме.
Слободно дебатирајте, мене нема да ми одговори или ќе ми одговори колку да се каже нешто у стил: „Не знам таму државата да се оправи, ама НЕ СМЕЕ бе државата да ги тера жените да раѓаат, за жените само мое тело мој избор“ и ред други фрази кои ќе му донесат лајкови и почнувам да се сомневам во надежда да најде љубена на форумов со гласноговорење за про женски нешта. Доста му се измислени работите да е трол, демек да не вози да пишуваме, ама не е апсолутно невозможно и тоа, се трпи земјава.

Не треба да се користи како контрацепција, но треба да остане легален. И за таа одлука треба да се прашува бремената жена и докторот. Толку.
Во реалноста тоа е лажна дихотомија, демек жената имала автономија. Каде е таа автономија по текстилни фабрики, болници или ветеринарство? А каде е таа автономија при плаќање порези и остали давачки и арачи?
Како тоа жените ќе се присетат на автономија само и само кога во себе носат нов живот, човечко битие?

Стоп за насилството кон фетусите!
Сите ние сме биле фетуси некогаш и треба да имаме емпатија спрема оние кои не добиваат шанса за добри 80 години живот.

Back
На врв Bottom