Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Одлично, и јас работам во медицината.
Уникатна ДНК има и замрзнат ембрион во ин витро лабораторија, но тоа не значи дека е формирана личност.
Кога јајце клетката ќе се спои со сперматозоидот тогаш се креира нов организам. Тоа важи и за замрзнат зигот во ин витро.
Не постои ниту еден закон што може да го натера човекот да биде инкубатор против своја волја. Како што ниту еден закон не може да го натера човекот да донира органи против двоја волја.
Ако работиш во медицината, не можеш да изедначуваш орган на жената со друг организам. Затоа фокусот на дискусијата е ДНК-та. Таа го претставува генетскиот запис на организмот и, во најголем број случаи, е единствен биолошки идентификатор на поединецот. Исклучок се еднојајчените близнаци, кои делат речиси идентична ДНК.

Од мобилен сум не можам да ги барам и рецитирам мислењата.
Читај каде што сум те цирирал каде што под некакво основно женско право го увалуваш тоа дека кога сака и за што сака жената може да прави абортус а не само за силување и здраствен аспект.
Епа ќе почекам да ме цитираш.

Што да губам, имаш доста земји и области (во Америка) каде што абортусот е забранет и сакала/нејќела си човечки инкубатор. Или нешто друго имаше предвид и да не сум разбрал?
Тоа е законско ограничување, не е принуда. Ниту една држава во светот нема закон со кој може кривично или полициски да те натера да бидеш донор на сопственото тело за друг.

Го губиш облогот, сори.

Што констатираш, дека мажите немаат самоконтрола и лична одговорност за заштита? Ок фала ти тебе што ја докажа мојата поента за тоа колку е важна едукацијата. :D
Супер, сега почна и со генерализирање а плачеш кога ние ве генерализираме.
Немој со двојни аршини, не е убаво.
Ти барем си школована, докторка. :icon_mrgr:

Тоа е законско ограничување, не е принуда. Ниту една држава во светот нема закон со кој може кривично или полициски да те натера да бидеш донор на сопственото тело за друг.

Го губиш облогот, сори.
Ова се обидувам да го објаснам од вчера

Не постои ниту еден закон што може да го натера човекот да биде инкубатор против своја волја. Како што ниту еден закон не може да го натера човекот да донира органи против двоја волја.
Така е. Само немој пак да почнеш да си ја вртиш водата на твоја воденица дека жената кога сака под глупави оправдувања може да си прави 1000 абортуси и уште тоа да се третира како нешто нормално.

Кога јајце клетката ќе се спои со сперматозоидот тогаш се креира нов организам. Тоа важи и за замрзнат зигот во ин витро.
Ако работиш во медицината, не можеш да изедначуваш орган на жената со друг организам. Затоа фокусот на дискусијата е ДНК-та. Таа го претставува генетскиот запис на организмот и, во најголем број случаи, е единствен биолошки идентификатор на поединецот. Исклучок се еднојајчените близнаци, кои делат речиси идентична ДНК.
Медицината не го изедначува фетусот со обичен орган, туку го признава како развивачки организам што целосно физиолошки зависи од телото на мајката.
Разликата меѓу нас е што ти го гледаш прашањето исклучиво кроз генетиката, а медицината го гледа низ етиката на согласност и здравјето на пациентката.

Пред да ти стават инекција или вакцина исто така потпишуваш согласност, за тоа. Или пред оперативен зафат сеедно. Никој нема право да ти ја наруши автономијата без да те праша.

Не е битно дали си атеист или агностик, ако си тепач Ска.
Работата е што ништо не сум ни од тие две.
А тоа што планирам да му ја разбијам главата е дел од верски ритуал.
Кој смее да ме спречи во практикувањето на мојата религија ?
Автоматски споено мислење:

Ќе биде за едно 10 дена најмалку кога ќе се вратам од одмор и ќе седнам пред ПЦ.
Ако не забораам.

Работата е што ништо не сум ни од тие две.
А тоа што планирам да му ја разбијам главата е дел од верски ритуал.
Кој смее да ме спречи во практикувањето на мојата религија ?
Полицијата. Идризово. Шутка. Сеедно. Ај не пиши глупости веќе. Човек ќе помисли стварно дека си тепач и агресивец.

Ова се обидувам да го објаснам од вчера
Само место тоа се изнаспама како од книга невладина агенда.

Полицијата. Идризово. Шутка. Сеедно. Ај не пиши глупости веќе. Човек ќе помисли стварно дека си тепач и агресивец.
Да бев тепач и агресивец ќе му кажев да се најдеме да јаде боксови. Ја му опишав дел од ритуал.

Кога ги спомнуваш тие институции до каде се со спречување на колење курбан и изживување врз животни. Прашај ги до каде се со повиците за палење цркви, колење каури, рушење гробови па после зборувај ми за тепачи и агресивци и тоа дека треба да ми забранат да ги извршувам моите ритуали.

Последно уредено:
Само место тоа се изнаспама како од книга невладина агенда.

Да бев тепач и агресивец ќе му кажев да се најдеме да јаде боксови. Ја му опишав дел од ритуал.

Кога ги спомнуваш тие институции до каде се со спречување на колење курбан и изживување врз животни. Прашај ги до каде се со повиците за палење цркви, колење каури, рушење гробови па после зборувај ми за тепачи и агресивци и тоа дека треба да ми забранат да ги извршувам моите ритуали.
Иди да се бањаш бе. Тебе единствениот ритуал сега треба да ти биде факторот 50 ка, на твојот бицепс ако го имаш. Пливај и не се замарај многу за ништо. Пријатен одмор, од мене немаш веќе гњаважа.

Ти дали менструираш случајно? :kafence:
Не, природно менструира.

Иди да се бањаш бе. Тебе единствениот ритуал сега треба да ти биде факторот 50 ка, на твојот бицепс ако го имаш. Пливај и не се замарај многу за ништо. Пријатен одмор, од мене немаш веќе гњаважа.
Сакаш во ПП да ти го покажам.....................
......................................

...мојот бицепс ?

Не, природно менструира.

Сакаш во ПП да ти го покажам.....................
......................................

...мојот бицепс ?

Од дркање ти е набилдан.

Hehehheheheheheh

Back
На врв Bottom