Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, доколку целосно се одземе слободата на жената да одлучува за својот сексуален живот, кој е панданот кај мажите? Задолжителна вазектомија на 15 годишна возраст?
Апсурдно е. Замисли да си толку огорчен да сакаш да ограничуваш туѓи права и лични слободи само затоа што не се согласуваш со нивниот начин на живот.
Да воведеме и морална полиција како во Саудиска Арабија?
Автоматски споено мислење:

Имаме различни гледишта и дискусијата на оваа тема е беспредметна. Нема потреба повеќе да се расправам.
Секој си има право на свој став.
Што убаво и ти ко докторкава ми ги извртуваш муабетиве и релативизираш...

Одговори му прво на прашањето на youcancallme па после ќе дебатираме.

Што убаво и ти ко докторкава ми ги извртуваш муабетиве и релативизираш...

Одговори му прво на прашањето на youcancallme па после ќе дебатираме.
Слободно дебатирајте, мене нема да ми одговори или ќе ми одговори колку да се каже нешто у стил: „Не знам таму државата да се оправи, ама НЕ СМЕЕ бе државата да ги тера жените да раѓаат, за жените само мое тело мој избор“ и ред други фрази кои ќе му донесат лајкови и почнувам да се сомневам во надежда да најде љубена на форумов со гласноговорење за про женски нешта. Доста му се измислени работите да е трол, демек да не вози да пишуваме, ама не е апсолутно невозможно и тоа, се трпи земјава.

Не треба да се користи како контрацепција, но треба да остане легален. И за таа одлука треба да се прашува бремената жена и докторот. Толку.
Во реалноста тоа е лажна дихотомија, демек жената имала автономија. Каде е таа автономија по текстилни фабрики, болници или ветеринарство? А каде е таа автономија при плаќање порези и остали давачки и арачи?
Како тоа жените ќе се присетат на автономија само и само кога во себе носат нов живот, човечко битие?

Стоп за насилството кон фетусите!
Сите ние сме биле фетуси некогаш и треба да имаме емпатија спрема оние кои не добиваат шанса за добри 80 години живот.

Ок, сте биле ли жени?
Не сме биле, ама еве сега во модерново доба ќе смениме пол, род, пронаунс и ќе искусиме како е да се биде жена.

Back
На врв Bottom