Fargo

• Креатор на темата Креатор на темата Alex Baratheon
  • Време на започнување Време на започнување
Премногу добар старт!
Исто како и во првата сезона стилот на снимање си гази! Многу добра атмосфера, ми се свиѓа и што го зачувале тапан саундтракот, многу јак :D

Нека ме поправи некој, ама вака од прво гледање ми заличи дека куќата во која живее полицаецов од втора сезона (овој со жената болна од рак) е истата куќа од првата сезона во која се насели да живее Хобитот кон крајот на серијата?

Is this the coolest show ever or what? :)

Нека ме поправи некој, ама вака од прво гледање ми заличи дека куќата во која живее полицаецов од втора сезона (овој со жената болна од рак) е истата куќа од првата сезона во која се насели да живее Хобитот кон крајот на серијата?

Колку што ме држи памтење полицаецов би требало да е татко на џандарката од прва сезона.

Is this the coolest show ever or what? :)

Колку што ме држи памтење полицаецов би требало да е татко на џандарката од прва сезона.
Значи овој е тој стариот од прва сезона што го држеше ресторанот?

(малку се измешав)

Значи овој е тој стариот од прва сезона што го држеше ресторанот?

(малку се измешав)
Да, да, ако се сеќаваш во прва сезона кога ја чуваше внука му со пушката, рече дека ова го потсеќало на нешто што се десило многу одамна. Епа тоа што се десило одамна се дешава во оваа сезона, ако се сеќаваш ликот и куцаше.[DOUBLEPOST=1444903296][/DOUBLEPOST]Дефинитивно е он, во кастингот глумецов го глуми Lou Solverson кој и беше татко на Molly Solverson од прва сезона.

Okay then.
Колку е епска серијава. Прва сезона ја изгледав у 2 дена.
Вторава сезона феномeнaлен старт исто.
The best thing next to Breaking Bad.

Последно уредено:
Не ми е јасно нешто. Прва сезона сум, 6-та епизода. Во оваа Били го уби тој што го глумеше цимерот на Џои. Во првиот трејлер за серијата имаше сцена во која он пука еден преку ќесе од чипс додека чекаат со тој глувонемиот да платат, а таа сцена никаде не ја видов во епизодите до сега. Грешка сум или само за трејлерот е била?

fargo-crime.jpg

Е мноооогу добра е кинематографијата, како во премиерата така и во втората епизода. Одлични се, дефинитивно се држат на истиот квалитет од првата сезона. А исто има и еден куп интересни и ексентрични ликови, како овај Мајк и браќата. Баш ме потсеќаат на дечките од првата сезона.

Дефинитивно е најдобрата серија на ТВ моментално.

Yep, све има серијава, иако директорот на фотографија им врши ненормално добра работа. Совршенство е целиот сет, од автентичноста на колите што возат по улица, до рандом луѓе што шетаат наоколу, како се облечени и начинот на кој што зборат, све вришти на 70 ти. Дијалозите ми се свиѓаат исто. Особено кога пред да се деси некое срање некој од инволвираните ликови кажува неверојатно мудра мисла која според тајмингот совршено се вклопува во дадената ситуација, или кога џандар ти се мота по дома или на работа најмалце кога сакаш. Шоуво, сега за сега, се такмичи у своја лига и креира сопствена класа.

Jas nesto po prikaznata ne sum ispopalen, I vo prvata sezona, so sekoja nova epizoda mi pagase zainteresiranosta so sto ke se sluci sledno.
Samo zatoa I davam 9/10. Toa subjektivno. Pokraj toa, gluma, fotografija... sve funkcionira besprekorno.

Војната излезе ептен непредвидлива, а и убаво беа изработени сцените во стилот на Фарго. Како и да е мислам дека сцената со бурата од првата сезона е неповторлива.

Да, убаво ја изработија војната. Битката, паралелно со говорот на Реган си беше топ.
Само не ми е јасно зошто индијанецот не ги докрајчи и двајцата браќа.

Дечки, има ли превод за петтава епизода? Не можам да најдам на титлови страната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom