Far Cry 2

• Креатор на темата Креатор на темата dr.neo
  • Време на започнување Време на започнување
Ја играм скоро 6 часа, така да евего моето мислење
Имам графичка 8600 GT palit со 1 гига рам, играва можаам да ја играм на ултра високи сетинзи +\-, графиката е убава но мислам дека е далеку послаба од Crysis!!!
Едно нешто ме нервира ама страшно во играва тоа што протовниците се толку глупави што одам лице во лице со нив неможат да ме отепаат значи БОТОВИ глупи не сум видел вакви до сега, ајде тоа неможе да те отепаат ЦЕЛА пачка куршими човек треба да потроши за да отепаш еден!!
Името Far Cry 2 незнам зошто го носи, нема НИКАКВА сличност со првата, само го носи името заради популарноста што ја има.
Да стварно се големи мапите и тоа е глупаво од 6 часа играње 5 ги поминуваш во возење кола :uvo:

Ќе пишам вечер кога ќе поиграм уште малце :pos2:
Bottom line- Сепак е над другите игри но во некои работи стварно сум разочаран.

Нешто ми е сјебано со Vista-та,ваљда ради SP1.

Ми кочи ненормално,и оваа и Warhead,а топ идеше (Warhead) на стариот Windows.
Damn Microsoft.

Ама,му верувам на Корун,зашто знам дека уште поспецифичен вкус од него имам :)

Далеку од тоа дека е тапа игра, ама не е "wow" како што многу очекуваа.. на страна тоа што имаше такви што мислеа дека ќе биде продолжение на Far Cry :pos:

Единствен главен елемент кој смета е вештачката интелигенција (-2 оцени), и има уште некои ситници кои мене ми фалат (лазење/prone, наведнување лево-десно на агли и поголем избор на оружја = -1 оцена). А, да.. уште -2 оцени заради одбивањето на Ubisoft да издадат SDK, што значи - нема модови.. не дека на повеќето им значи ова, ама барем за мене е една од основните работи.

<мрчење>
Ама тоа е.. се` додека педерчињата од големите студија форсираат конзоли и прават (најчесто) тиња PC портови, ќе добиваме упро(па)стени конзолашки игри. Па уште користат заштита само за PC верзијата од игрите која им смета дури и на луѓе кои купиле оригинал (демек тоа ќе ги спречело пиратите), додека незаштитената верзија за Xbox 360 од истите тие нивни игри се појавува по торент сајтови недела дена пред да се појави играта во продавници и се симнува до бесвест.. резултат на поставување бирократи наместо developers на чело на издавачки компании..
</мрчење>

Знае некој зашто играва се вика Farcry 2?

Ни е продолжение, ни има нешто слично барем со Farcry 2. Незнам зашто не ја крстиле Need For Speed

Знае некој зашто играва се вика Farcry 2?

Ни е продолжение, ни има нешто слично барем со Farcry 2. Незнам зашто не ја крстиле Need For Speed

Може Farcry на шпански е Need for speed :pos2:

моментално ја играм играва, не е нај добра но не е и нај лоша.
не е тоа што чекав од играва.

Far Cry 2 e super igra so super gameplay i grafika ama edinstvenata mana na ova prodolzenie e slabata prikazna.

Ох брее, сеуште некои не се сфатиле дека ова не е продолжение на кецот.

Ох брее, сеуште некои не се сфатиле дека ова не е продолжение на кецот.

Оваа игра НАЈВЕЌЕ одговара да е продолжение на S.T.A.L.K.E.R. зашто има елементи на RPG, слободен свет..... Мнооогу ме интересира за кој .!. се вика Farcry 2 :)

Оваа игра НАЈВЕЌЕ одговара да е продолжение на S.T.A.L.K.E.R. зашто има елементи на RPG, слободен свет..... Мнооогу ме интересира за кој .!. се вика Farcry 2 :)

Па ако ја вика ја со име пример Cry Far, немаше да ја крени цела оваа прашина и немаше да направат ни блиску толку пари колку што прават сега!!!

За да го продолжат сериалот, да не создават нови ИП. Не мора да значи дека приказната ке биде резултат на дејствата во претходните игри.

За да го продолжат сериалот, да не создават нови ИП. Не мора да значи дека приказната ке биде резултат на дејствата во претходните игри.

Како може да се продолжи серијал со нешто сосема различно?
Пример: Да заврши CSI: Las Vegas, и за да го продолжат, овој што е Seranovi сеа, нека се вика CSI: Tunguzija. Вака му доаѓа у споредба. Нема логика.

Може бе.

Need for speed Most Wanted и Need for speed Pro street што имаат заедничко?

Коли и модинг,ништо од приказната,ништо од ликовите,ништо од стазите.

Far Cry и Far Cry 2 се исти што сте во улога на платен убиец,FPS се и двете,и има опасна графика како и кецот.
Веќе ако се фаќаме за ситници,има логика :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom