Fantasy Premier League 2019/20

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
1565597731857.png

Како смо се надали, добро смо се удали :)

Прв пат играм фантази и имам едно прашање. Колку трансфери можам во едно коло да направам? Прочитав дека за секој трансфер имаш - 4 поени. Го имав јас Алисон и го сменив за Ендерсон, и сега ми текна да го ставам Адриан? Дали тоа се рачуна како 1 трансфер или како 2?

Прв пат играм фантази и имам едно прашање. Колку трансфери можам во едно коло да направам? Прочитав дека за секој трансфер имаш - 4 поени. Го имав јас Алисон и го сменив за Ендерсон, и сега ми текна да го ставам Адриан? Дали тоа се рачуна како 1 трансфер или како 2?

2 трансфери се тоа.

Инаку. Секое коло имаш по 1 слободен трансфер и секој нареден ќе те чини 4 поени.
Ако не го искористиш тој 1, наредно коло ќе имаш 2 слободни.
* 2 е максимум, ако не ги искористиш ќе си стојат 2, нема да одат нагоре 3, 4...

91 поен и тоа пола играчи ми се со 0 или 1 поен, Бернардо Силва, Себаљос, Ф. Андерсон, Армстронг.

Другата недела ако имам 30 поени на коњ сум, пола играчи ми се од Тотенхем, Сити, Јунајтед и Волвс, а они играат меѓусебе.

Традиционално спукав вајлд кард одма после прво коло, иако освоив 85 поени :D

Најмногу вајлдкарти во второ коло се искористуваат :D

Некои велат дека подобро е да се почне ФПЛ од второ коло. Демек во прво коло ќе видиш од прилика што формации ќе играат тимовите и ќе можеш поконкурентен тим да составиш што ќе надомести за пропуштените поени од прво коло.

Ама сезонава каков просек имаше во прво коло, за 2 сезони игра нема да можеш ги стигнеш тие пред тебе :D

Абрахам првотимец ќе е или ќе ротират со Жиру? Исто ме интересира за Маунт.
Автоматски споено мислење:

И дечки каде можам да најдам кој играч колку поени имал лани вкупно?

Последно уредено:
Сега и Адриан се повреди...Дали ако се искористи Вајдкард одкако се направени трансфери ке ми бидат одземени поени ? Колку вајдкарти имам во сезона?

Последно уредено:
Сега и Адриан се повреди...Дали ако се искористи Вајдкард одкако се направени трансфери ке ми бидат одземени поени ? Колку вајдкарти имам во сезона?

Вајлд картата се користи во моментот пред да направиш confirm на трансферите.

После тоа е бадијала, поените не ти се враќаат.

Имаш 2 вајлд карти. Една до 31 декември и друга достапна после 1 јануари.

Не, останува активна. Дури и да направиш confirm, смееш да ја користиш уште колку сакаш, све до почетокот на колото.

После тоа е бадијала, поените не ти се враќаат.

Имаш 2 вајлд карти. Една до 31 декември и друга достапна после 1 јануари.
Не, останува активна. Дури и да направиш confirm, смееш да ја користиш уште колку сакаш, све до почетокот на колото.
Океј,значи ке мора да се проба за да се знае,ќе искористам па ке ви кажам.

Ти можеш да ја искористиш, но ако претходно си направил трансфери и за тоа ти земало поени, вајлд картата нема да ти ги врати поените.
Ќе важи за следните трансфери од тоа коло.

Back
На врв Bottom