Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Во квалитетот на натпреварувањето кое го играат, нема потреба да навлеземе, јасно е тоа. За условите да не се лажеме, истите ги имаат и фудбалерите, плус „се гради“ и за нив сега. Ме цитира, цирирај ми го и вториот пост од тогаш:

Ти смртно ги критикуваш кокониве, при тоа строго бранјеќи ги фудбалерите, нивото на толерантност кај нив ти е поголемо што е у ред, твој избор. Ја ти викам исти се. И да, фудбалерите сеуште понеозбилно ја сфаќаат работата.

Ко што иам пишано у постот што си мо го цитирал, ја им замерам на овие што се затрескуваат у фудбалери. Не само овие од РК, општо. Пола ЖРК Металург се има изебано со пола македонска лига. Али ајде таа жесна слабост на фудбалери е општа и целосветска, можда и не е за у муабетов.

Ни ФК ни ЖРК не се понашаат вака разлабавено само ради меѓусебните свингерски забави. Може и со тоа пак да имаат резултати ако имаат некој да ги стегне и им воведе ред, а тоа не се seoski Џон Ташак и Индира. Ти бараш распуштање на жениве, ја ти викам дека не е потребно распуштање, туку средување на хиерархијата и дисциплината.

Значи основниот проблем е „горе во клубот“ кај што знаеме дека се дешава чиста македонштина од типот врски, лобирање, доведување играчи ради тоа што и е маж на Барби, бивш на Јованка итн... Зашле па нашле. За да не им е дозволено толкава слобода треба авторитет, кој дојде па го шутнаа за 3 дена.
Домашните услови и на фудбалерите рипнаа на високо ниво, никој не го негира тоа. Само земи во предвид дека во просек се играат 20 утакмици надвор од Градски.

Од кај тоа дека фудбалерите сеуште понеозбилно ја сфаќаат работата? Те прашав не ми одоговри, колку утакмици си изгледал на ФК што тврдиш дека понеозбилно ја сфаќаат работата?

Ти кажав и тогаш, сум против вештачки клубови. Како и да е брз распад ќе имаат. Ќе освојат ЛШ и како Кометал ќе згаснат, а подржувачите како тебе на македонските клубови само кога се во ЛШ ќе се префрлат на некој друг клуб. И тоа е.

Домашните услови и на фудбалерите рипнаа на високо ниво, никој не го негира тоа. Само земи во предвид дека во просек се играат 20 утакмици надвор од Градски.

Од кај тоа дека фудбалерите сеуште понеозбилно ја сфаќаат работата? Те прашав не ми одоговри, колку утакмици си изгледал на ФК што тврдиш дека понеозбилно ја сфаќаат работата?

Ти кажав и тогаш, сум против вештачки клубови. Како и да е брз распад ќе имаат. Ќе освојат ЛШ и како Кометал ќе згаснат, а подржувачите како тебе на македонските клубови само кога се во ЛШ ќе се префрлат на некој друг клуб. И тоа е.

Не сум изглеал ниеден меч во живо сезонава. До прошлава пролет често ги глеав кога играа на Кокта. Ја не сум фан на ФК Вардар да се разбереме, нит сум од Скопје, симпатиите ми се од „братска“ линија.

Тоа сфаќање дека сеуште неозбилно ја сфаќаат работата ми е од тоа што сум глеал на ТВ, тоа шо искача по фејсбук и од претходно искуство. Не мора ни да си секојдневно упатен во дешавањата во фудбалскиот клуб да увидиш дека уште функционира скржлаво. Пошто идат по шаблон, пример:
Се враќа Наумоски, умислен дека имал пичке материне кариера, шефува.
Дава Зеко три гола на три утакмици, мисли дека е Инзаги, итн.

Нормално не се сите исти, Ерменците се класа за нашава лига, не знам како се понашаат off the pitch али не верувам да пиздарат ко дел од нашиве. Не се и сите македонски такви фала богу. Некои и се понашаат надвор како не треба, ама на терен даваат 100%, проблемот се тие што не даваат Се на теренот.

Едноставно, доволно е да си глеал како се одвивале работиве у фудбалот кај нас па да знае колку ќе се залага екс репрезентаттивец кој се вратил овде сеа кога има подобри услови, пошто у странство треба да игра у нечија трета лига. Не ти викам дека грешам, ама тоа би било огромно изненадување. Барем до сеа песимистичките пронгози испаднале така.

Забега и муабетов, да не го должиме, ја мислам дека и фудбалерите не се залагаат доволно, ти не. Ја ти викам дека со асална дисциплина би се средиле и овие. Вака е нашле па зашле.

Не си изгледал ни еден меч а тврдиш дека се исто неозбилни како ракометарките :)

А точно е дека можат многу повеќе, со тренер на кој ќе се почитува неговиот збор, а не на Попов

Нема оправдувања за оваа игра на ЖРК Вардар и мислам дека е крајно време да се смени Индира. Можеби не е она највиновна за ваквиот развој на настаните, ама во ваков случај секогаш се менува тренерот.
Не може екипа со вакви имиња да губи каде стигне на гостувања. Не може екипа со преплатени ракометарки и еден одлични услови за игра да не може една акција да направи по пикер цела сезона, па макар и пикер да игра девојче од 12 години.
На гостински мечеви немаме ниту игра по крило...
На тапет треба да се стават и голем дел од ракометарките, а кај мене прва на удар е Алтхаус која е дрво не видено досега. Втора е Лазовиќ која искрено воопшто не ме импресионира и дури можам да кажам дека Дмитровиќ повеќе работа ќе завршеше сезонава од нејзе.
Радичевиќ се оправи последните два натпревари, претходно дрво.
За овој клуб треба тешка рака, некој што ќе ги стегне малце. Ова со сликањево е мода во цел свет, јебига во таков свет живееме, не се само они, секаде е така.
Во тимот досега имаше (а веројатно сеуште има) голема хемија меѓу ракометарките и тренерот, ама ете дојдовме до момент каде што почнаа неозбилно да ја сфаќаат Индира и со изгубен авторитет ги испшта конците од рака. Плус имаат притисок од јавноста и самите не наликуваат на себе.
Не треба да си експерт да видиш дека Индира нема никаква замисла на нападите.
Ајмо девојке ово оно...
Спомна некој и претходно, она толку години има школа ниедна ракометарка не извади, па камоли прв тим да тренира.
Среќа што никој не ги видел младите категории каков очобол се, не знам што гледа Самсоненко и фрла пари во ветер и магла.
Какви услови, а каков неквалитет од врвни размери.

Фали тој Русинот за тренер, да зашамара се живо и диво во составот.

@Чичко Кумплунг не ги брани фудбалерите жити се :D
Тезгерињата беа очобол на последните натпревари и требаше ќотек како магариња да изедат од навивачите, ама ајде завршена приказна е тоа.

@Чичко Кумплунг не ги брани фудбалерите жити се :D
Тезгерињата беа очобол на последните натпревари и требаше ќотек како магариња да изедат од навивачите, ама ајде завршена приказна е тоа.
Никаде не кажав дека не треба и на нив некој да им покаже кај им е местото и што им е работата. Елнињо ги спореди фудбалерите со ракометарките и за мизерноста на ракометарките бараше оправдување во фудбалерите бла бла.
Не изигравам дрвен адвокат, страна поназад ти е постот негов прочитај го.
Мизеријата на ракометарките >>> Мизеријата на фудбалерите, тоа ми беше целта.
Не ги правдам фудбалерите напротив, за испаѓањето од Ренова во купот шутеви требаше, бруки невидени е и тоа, а не дај Боже на крај и титула да не освојат, тогаш само нозе кршење.

Не може ама баш никако да се споредат фудбалерите со ракометаркиве.Уште од старт да си кажам дека немам никаква намера да ги бранам фудбалерите кои со своите игри и потези реално и не заслужија некој да застане позади нив (со мали исклучоци),но споредбата е целосно погрешна затоа што:

1. Во ЖРК Вардар се собрани ракометарки од прва класа во тој спорт,а од друга страна во ФК Вардар имаме играчи кои на светско ниво би биле во некоја си 10та класа.Додека од ракометаркиве реално е да се очекува освојување на ЛШ од фудбалериве не е реално некој и да очекува пласман во ЛЕ,а да не зборуваме за нешто повеќе од тоа.

2. Условите кои ги имаат ракометарките се исто така (според мене) далеку подобри од оние кои ги имаат фудбалерите.Ракометаркиве тренираат во услови за кои може да сонуваат многу европски екипи од машкиот ракомет кој е светлосни години пред женскиот,а од друга страна фудбалериве тренираат на оние игралиштана (срамота е да се наречат игралишта само ајде) што ги правеше агенцијата за млади и спорт и обично на ден пред утакмица тренираат или на таа ораницата позади источна или на тие вештачките позади истата трибина.Не дека заслужиле нешто повеќе од тоа бидејќи на сите мечеви со исклучок на оние против чеченците одат во соблекувална со дресови на кои нема капка пот,но сепак и тука постои некоја разлика.

3. Натпреварите во кои играат едните и другите се разлика небо-земја.Додека ракометарките играат Лига на Шампиони ширум Европа,фудбалериве играат по ливадине низ кратово и турново и низ другиве градови каде што така наречените стадиони се жива мизерија.

Факт е дека и едните и другите треба да покажат многу повеќе од она што го покажаа до сега и лошо е што во ситуација кога парите не недостасуваат правиме муабет за тоа која мизерија е поголема,но во овој момент сметам дека дека ракометаркиве разочараа многу повеќе од фудбалерите кои не успеаа да ја извршат единствената задача која што гласеше освоено првенство+куп.

п.с На крај можеме да дојдеме до заклучок дека само играчите на РК Вардар ја заслужуваат платата и целата таа популарност која што за разлика од другиве 2 тима ги држи цврсто на земја. :)

Збориме за разочарувања во однос на остварување на зацртаната цел.

ФК Вардар имаше цел да освои првенство и куп.
Во купот отпаднаа од факинг Ренова, а во првенството се изнамачија со слабите екипи и се само на три бода предност пред Работнички. Сепак, доста се засиливме и мислам дека само рутина ќе биде остатокот од сезоната.
Сепак, и за нив нема оправдување што бездушно играа во дел од натпреварите, без разлика на каков терен играле.

ЖРК Вардар имаше примарна цел да влезе во фајнл фор, цел која сеуште може да се оствари...
Тоа што загрижува е што ништо не се менува во клубот.
Тимот не игра ништо, а нема промени на тренерската позиција.
Загубивме 4 од 5 гостувања, а притоа одвај тепавме и кај Подравка која е класи зад нас.
И после толку порази нема никаква реакција од управата, што е навистина загрижувачко.
Играта која ја прикажуваат е резил и не одговара на условите во кои работат и класата на ракометарките кои ги имаме. Може да се правдаат на повредите на Хмирова и Бегоња, на ситуацијата со Пино и немањето соодветна замена, ама пак доаѓаме до моментот дека на хартија сме подобри од сите тимови од кои загубивме (освен од Будуќност).

И двата тима се разочарување во соодветните првенства во кои играат, со тоа што ФК Вардар игра доста добро на подготовките, па малце сме го подзаборавиле финишот на полусезоната :icon_lol:
Да не заборавиме дека цела игра зависеше од еден играч, и дека клубот во голем дел од натпреварите не играше ништо...
Тоа што е ЖРК Вардар за поголемиот дел од екипите во ЛШ, ФК Вардар е истото за другите во Македонска лига, така да разочарувањата од резултатите и не залагањето на теренот е подеднакво и од двата тима:toe:

@Colt Willcox Само и ти забораваш дека на 3 кола пред крај бевме убедливо први на табаелат, ова зборам за Фк, и убава предонст за реваншот во купот, меѓутоа изиграа катастрофална завршница.
Додека овие нишо немаат изиграно, најдобрата утакмица им е предпоследната со Крим.[DOUBLEPOST=1424057010][/DOUBLEPOST]@Colt Willcox Само и ти забораваш дека на 3 кола пред крај бевме убедливо први на табаелат, ова зборам за Фк, и убава предонст за реваншот во купот, меѓутоа изиграа катастрофална завршница.
Додека овие нишо немаат изиграно, најдобрата утакмица им е предпоследната со Крим.

Последно уредено:
4184516-3x2-940x627.jpg

Самс,ако читаш(а знам дека ме следиш):icon_mrgr:земај го другарчето...:X3:

Студенти на work & travel се однесуваат поодговорно „на печалба“.

4184516-3x2-940x627.jpg

Самс,ако читаш(а знам дека ме следиш):icon_mrgr:земај го другарчето...:X3:

Башка Русин, не е некој проблем да се донесе :D
После Индира овој да им го донесеш, е како на 7 години твоите да се откажат од тебе и да те дадат на други да те посвојат :pos:

Моментално на висина на задачата се голманите а крилата Радичевиќ и демебеле се оправија на последните два натпревари и стигнавме до рак раната на овој клуб а тоа се бековите:
Пред 4-5 месеци кога кажував дека Пино нетреба да се брка од клубот неколку членови од формов ме критикуваа во старт не ја бивало не била за во вардар итн а лани таа иста пино наместо да враќа топки кон Лекиќ кога е еден на еден шутираше на гол и даваше голови за разлика од Пенезиќ и Лазовиќ кој кога се еден на еден наместо да шутираат на гол играат повратна за Лекиќ која после повредата е надвор од форма се труди дава максимум ама неможи да ја достигни формата од стартот на сезоната а останатите две се незинтересирани Николич е за шут карта оти секое второ додавање и е глупост.
Едионствен бек кој моментално е на ниво е Ихнева а тоа што не добива минутажа е друга работа.
И во ситоација кога Лекиќ е надвор од форма,николиќ не ја бива треба да се пушти Ихнева од прва минута немора по секја цена да се форсира со Лекиќ.
И нормално дека нема да има акција за пикер кога бековите или ги губат топките или прават чекори а пикерот лошо се поставува.
Лазовиќ и Пенезиќ треба да добијат пеење и шамарење оти се понмашаат како примадони а не како ракометарки едноставно избегнуваат одговорност во играта и се незаинтересирани.
Налето ако е возможно да се испеглаат односите со Пино и да се врати назад.
То е то брта брата нерани ама тешко кој го нема.

Башка Русин, не е некој проблем да се донесе :D
После Индира овој да им го донесеш, е како на 7 години твоите да се откажат од тебе и да те дадат на други да те посвојат :pos:

И тие што те посвоиле се Француска легија на странци.

Моментално на висина на задачата се голманите а крилата Радичевиќ и демебеле се оправија на последните два натпревари и стигнавме до рак раната на овој клуб а тоа се бековите:
Пред 4-5 месеци кога кажував дека Пино нетреба да се брка од клубот неколку членови од формов ме критикуваа во старт не ја бивало не била за во вардар итн а лани таа иста пино наместо да враќа топки кон Лекиќ кога е еден на еден шутираше на гол и даваше голови за разлика од Пенезиќ и Лазовиќ кој кога се еден на еден наместо да шутираат на гол играат повратна за Лекиќ која после повредата е надвор од форма се труди дава максимум ама неможи да ја достигни формата од стартот на сезоната а останатите две се незинтересирани Николич е за шут карта оти секое второ додавање и е глупост.
Едионствен бек кој моментално е на ниво е Ихнева а тоа што не добива минутажа е друга работа.
И во ситоација кога Лекиќ е надвор од форма,николиќ не ја бива треба да се пушти Ихнева од прва минута немора по секја цена да се форсира со Лекиќ.
И нормално дека нема да има акција за пикер кога бековите или ги губат топките или прават чекори а пикерот лошо се поставува.
Лазовиќ и Пенезиќ треба да добијат пеење и шамарење оти се понмашаат како примадони а не како ракометарки едноставно избегнуваат одговорност во играта и се незаинтересирани.
Налето ако е возможно да се испеглаат односите со Пино и да се врати назад.
То е то брта брата нерани ама тешко кој го нема.
Еден тон глупости за болдираново.
Пенезиќ моментално е најдобар играч у цела екипа, единствена што игра на ниво од почеток на сезона, патем и прв стрелец е у екипа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom