Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
Домашните услови и на фудбалерите рипнаа на високо ниво, никој не го негира тоа. Само земи во предвид дека во просек се играат 20 утакмици надвор од Градски.Во квалитетот на натпреварувањето кое го играат, нема потреба да навлеземе, јасно е тоа. За условите да не се лажеме, истите ги имаат и фудбалерите, плус „се гради“ и за нив сега. Ме цитира, цирирај ми го и вториот пост од тогаш:
Ти смртно ги критикуваш кокониве, при тоа строго бранјеќи ги фудбалерите, нивото на толерантност кај нив ти е поголемо што е у ред, твој избор. Ја ти викам исти се. И да, фудбалерите сеуште понеозбилно ја сфаќаат работата.
Ко што иам пишано у постот што си мо го цитирал, ја им замерам на овие што се затрескуваат у фудбалери. Не само овие од РК, општо. Пола ЖРК Металург се има изебано со пола македонска лига. Али ајде таа жесна слабост на фудбалери е општа и целосветска, можда и не е за у муабетов.
Ни ФК ни ЖРК не се понашаат вака разлабавено само ради меѓусебните свингерски забави. Може и со тоа пак да имаат резултати ако имаат некој да ги стегне и им воведе ред, а тоа не се seoski Џон Ташак и Индира. Ти бараш распуштање на жениве, ја ти викам дека не е потребно распуштање, туку средување на хиерархијата и дисциплината.
Значи основниот проблем е „горе во клубот“ кај што знаеме дека се дешава чиста македонштина од типот врски, лобирање, доведување играчи ради тоа што и е маж на Барби, бивш на Јованка итн... Зашле па нашле. За да не им е дозволено толкава слобода треба авторитет, кој дојде па го шутнаа за 3 дена.
Од кај тоа дека фудбалерите сеуште понеозбилно ја сфаќаат работата? Те прашав не ми одоговри, колку утакмици си изгледал на ФК што тврдиш дека понеозбилно ја сфаќаат работата?
Ти кажав и тогаш, сум против вештачки клубови. Како и да е брз распад ќе имаат. Ќе освојат ЛШ и како Кометал ќе згаснат, а подржувачите како тебе на македонските клубови само кога се во ЛШ ќе се префрлат на некој друг клуб. И тоа е.