Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Не се толку јаки Германките за со судии да не победат. Али судејќи по тоа како се навива на нивни натпревари како збирштина на ретардирани баби и дедовци, шансите да ме приведат се големи. Среќа шо не ме разбираат како пцујам :D

Има шанси Thüringer да оди во следна рунда ако го победи Хипо утре :D

Не се толку јаки Германките за со судии да не победат. Али судејќи по тоа како се навива на нивни натпревари како збирштина на ретардирани баби и дедовци, шансите да ме приведат се големи. Среќа шо не ме разбираат како пцујам :D
Нема да има германски тимови во наредната рунда,Лајпциг отпадна

Им шанси Thüringer да оди во следна рунда ако го победи Хипо утре :D
Знам, ќе навивам за нив :D
И онака Хипо ми се на црна листа.

Секој збор е излишен за нашиве девојки, незнам што уште не е кажано. Ова е совршен тим, ова се совршени играчки кои играат под наше знаме, ова е остварување на сонот. Браво!

Заинтересираните нека пишат.значи ќе се формира фан клубот и за сите негови членови на секој натпревар ќе имаат бесплатни карти .

Не знаев, тотален дудук сум за женскиов ракомет последниве години, чат пат само глеав.

Првите 2-3 меча кога ја глеав си реков не е ништо посебно оваа, но тогаш ја форсираше Индира во напад. Сеа во одбрана се гледа какво играчиште е, таму го дава максимумот.

Потегов на Индира да игра без Лекиќ у прво беше ризик реално. Но секој шизик иде на ризик, и тоа е честа одлика на големите тренери у спортот. Сега и се исплатеше, влезе велемајсторката и им лупна 2 гола за одлепување! Иако после играше слабо за нејзини стандарди у поглед на голови, сепак од огромно значење е за тимот во напад. Откако влезе се разигра и Јованка, се изнадава асистенции и кон Хмирова! :cuc:

Неверојатен тим е ова, мислам дека индивидуално е и сега на ниво на тој на Кометал. Противникот не знае да се брани кога имаш вакви играчи, од секаде фури. Радичевиќ само еден гол (од еден шут) до 35 минута, после дава седум. :cuc:

A и за одбраните на Суслина беше многу заслужна одбраната. Ги форсираа на шутеви од надвор кои најчесто завршуваа по средина на голот. Сума сумарум, перфектен меч, доминација! :cuc:

Прв пат да не ги спомнеш коментаториве :cuc::cuc::cuc:

Знам, ќе навивам за нив :D
И онака Хипо ми се на црна листа.

Секој збор е излишен за нашиве девојки, незнам што уште не е кажано. Ова е совршен тим, ова се совршени играчки кои играат под наше знаме, ова е остварување на сонот. Браво!
Тирингер се незгодни,нека се падни Хипо и да биде како со Кометал.
СО СРЦЕ ЗА ВАДАР

Не знаев, тотален дудук сум за женскиов ракомет последниве години, чат пат само глеав.

Првите 2-3 меча кога ја глеав си реков не е ништо посебно оваа, но тогаш ја форсираше Индира во напад. Сеа во одбрана се гледа какво играчиште е, таму го дава максимумот.

da da dobra e vo odbrana Begona. Ne e za dzabe kapiten na zhenska reprezentacija na shpanija. Iako posle svetskovo sega kje se povleche, barem taka najavi na edna emisija shto jaslushav.

eve vi link za tie shto razbiraat shpanski

http://www.cope.es/player/id=2013111410110001&activo=6

emisijata se vika El confesionario i e inaku na radio, na Luis Malvar, eden od vodechkite rakometni sportski novinari vo Shpanija, koj vo vremeto koga , barem spored mene, spanskata liga rakometna beshe podobra od bundes, vazheshe za glaven izvor na site informacii za transferi i sl. spekulacii. Shto kje kazheshe , po nekolku nedeli mozheshe i oficijalno da se prochita, pa site go slushavme na de rosca.

Vo imisijata inaku prashanjata se na sekakvi temi a najmace na rakomet, kako shto vika i imeto. Ako nekoj saka da slusha vo prethodnite dve emisii bea Xavi Pasqual i Talant Dujshebaev. I stvarno bea dobri , vredeshe saat vreme radio : )

Ларвик – ЖРК Вардар СЦБТ29:31 (15:15)
Судии: Питер Хорват и Балаж Мартон. Делегат: Бренд Дугал
Ларвик: Рантала (13 одбрани), Хасаниќ (1 одбрана), Бланко 4, Бревинг 5, А. Хамергсен 3, Г.Хамергсен, Корен 3, Кристиансен 2, Кристиансен, Локе, Лунд , Морк 6, Морк 1, Станге, Суланд 4.
Тренер: Оле Густав Гехштад
ЖРК Вардар СЦБТ: Суслина (14 одбрани), Лејно, Црвенковска 3, Дембеле 5, Џокиќ 1, Дмитровиќ, Фернандез, Хмирова 6, Кликовац 3, Костуикова, Лекиќ 3, Лојпур, Николиќ 3, Радичевиќ 7, Штериова, Зебиќ.
Тренер: Индира Кастратовиќ
Седмерци: Ларвик 3/3 ; ЖРК Вардар СЦБТ 3/3
Исклучувања: Ларвик 4 мин ; ЖРК Вардар СЦБТ 4 мин

Секоја чест за девојкиве, играат со срце и се како едно семејство. :cuc:

da da dobra e vo odbrana Begona. Ne e za dzabe kapiten na zhenska reprezentacija na shpanija. Iako posle svetskovo sega kje se povleche, barem taka najavi na edna emisija shto jaslushav.

eve vi link za tie shto razbiraat shpanski

http://www.cope.es/player/id=2013111410110001&activo=6

emisijata se vika El confesionario i e inaku na radio, na Luis Malvar, eden od vodechkite rakometni sportski novinari vo Shpanija, koj vo vremeto koga , barem spored mene, spanskata liga rakometna beshe podobra od bundes, vazheshe za glaven izvor na site informacii za transferi i sl. spekulacii. Shto kje kazheshe , po nekolku nedeli mozheshe i oficijalno da se prochita, pa site go slushavme na de rosca.

Vo imisijata inaku prashanjata se na sekakvi temi a najmace na rakomet, kako shto vika i imeto. Ako nekoj saka da slusha vo prethodnite dve emisii bea Xavi Pasqual i Talant Dujshebaev. I stvarno bea dobri , vredeshe saat vreme radio : )
Има има Бегоња потенцијал и за у напад да игра,само страв ми е тогаш да не трпи одбраната.Има сила кај неа ,висина,баш тоа што треба за пикер,Мада мислам дека играше на почетокот на сезоната и у напад,ама не блескаше.Инаку секоја чест за информацииве што ги постираш ,и за познавањто на ракометов(y).

Има шанси Thüringer да оди во следна рунда ако го победи Хипо утре :D
Нема да има германски тимови во наредната рунда,Лајпциг отпадна

Има мали шанси Турингер, ама и јас ги отпишав.
Треба да го совладаат Хипо со 7 гола разлика за да одат понатаму што мене ми е прилично нереално :)

Има мали шанси Турингер, ама и јас ги отпишав.
Треба да го совладаат Хипо со 7 гола разлика за да одат понатаму што мене ми е прилично нереално :)

Знам дека е нереално , но сепак постои мала можност. :)
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 23:00 ---
Уште еднаш ја погледнав групата , таму со евентуална победа на Турингер над Хипо , три екипи ќе имаат ист број бодови , значи според меѓусебната гол разлика на Туригер ќе му треба победа од 8 гола разлика . Според ова Хипо повеќе од извесно е на второ место. :)

Ако не оваа година, мада сите предуслови ги имаат, тогаш следната сигурно земаат титула.
Башка како што Самс најави топ засилувања и кај мажите, догодина ќе одиме на 1-2 во машка и во женска конкуренција :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom