Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Изданијата во Гостивар не се мерило за ништо, затоа што таму ситуацијата е циркуз Медрано. Уште баба ми ја немаат купено да игра, само се фрла голема пара, без компас. Кога ќе се консолидираат за година две, сигурно ќе ја освојуваат лигава како од шала, ама дотогаш ќе тераат вака.
Мујезиновиќ до доаѓањето го Шкендија има солидна биографија на екипи и минутажа во истите. Не бил некој статист, иако се забележува пад во последниве 2 години.
Да не излезе само како Ибричиќ, легенда во Хајдук, во Вардар на ранг на Илбер Али.

Засега меѓу засилувањава нема некое кое ќе донесе возбуда да те натера да го гледаш. Заменивме катастрофални играчи со просечни и слаби играчи за прва лига. Да, дел од нив порано значеле нешто, но веќе не.
Мене србинов на штопер ми е енигма. Не импресионираше во Работнички, а треба да ни ја спасува сезоната. Претпоставувам дека со него и Ѓурковски го затворивме прашањето на дефанзивци, што за мене е доста лоша вест. Ова беше круцијална позиција за пополнување и не ја пополнивме добро. Ќе го гледаме изгледа повторно Брда како покрива на штопер...

Вардар во Анталија ќе ги игра тест средбите! - sportsport.mk

Најтрофејниот клуб во земјава обезбеди камп во познатата турска база и тоа во периот до 27 јануари до 7 февруари. Ќе бидат сместени во хотелот Лимак во Белек, а веќе се договорени тест средби со полскиот тим Заглебје Лубин, Колос од Украина и Аркадак првакот на Туркменистан.

Прашање е дали такво разбирање ќе имаат и во Гостивар.
vo ovoj slucaj, za razlika od nekoi drugi mladi koi vardar go napustija poslednite godina dve, situacijata e takva sto gostivar ima potreba za takov igrac bidejki nema dobar izbor za U21 igrac odnosno nema nekoj koj ima sigurno mesto. prvata polusezona vo glavno rustu jonus i muhamed elmas gi delea minutite. i dvajctaa momentalno ne se prejaka konkurencija za jusufi. rustu jonus ne e nekoj vonseriski talent, ima dobra tehnika, pas, ama celokupno ogranicen, pre igrac na koj ke mu trebaat godini za da stane dobar prvoligaski igrac i vo makedonija. elmas nesto potalentiran, ama pa dosta mlad i so oscilacii vo igrata. zaradi toa go razbiram potegot na jonus, ima realna sansa da dobie solidna minutaza i zavrsuva vo klub koj so platite zabegal, a neli ke potpise na nekolku godini. jackpot za igrac kako jusufi. gostivar vo sporedba so na primer shkupi plaka mnogu podobro, taka sto razbirlivo e sto sega popusti bidejki finansiski razlikata sigurno e golema.

dolgorocno, barem sportski, transferot e glupost od strana na gostivar. jusufi samo uste ovaja sezona ke bide U21 igrac, a slednata kako sto vlozuvaat malo morgen deka ke igra bez da ima U21 status, ke dremi na klupa i verojatno ke go otkacat (so isplakanje na dogovorot ili pozajmici). no verojatno toa ic ne go interesira bidejki so dogovorot finansiski si zavrsi golema rabota.

Лука Шушњара во Вардар. Се работи за брз и физички силен крилен играч кој по потреба може да игра и како шпиц. Доста е пробивен по тоа што може да се види од видеата. Кариерата му оди во нагорна линија до 2020 кога е најдобар играч на Мура во прва словенечка лига. Прави трансфер во втора француска, кај што игра 11 утакмици во првата полусезона, по што поради финансиски проблеми преминува во Полска екстракласа во тимот на Висла Плок. Таму не се снаоѓа нешто особено и се враќа во Словенија каде игра за тимови што се борат за опстанок.
Мислам дека вакви играчи имаат што да покажат, чим давал по 5-10 гола во Словенија и направил трансфер во Франција 2, тогаш ваљда има талент. Вардар му е шанса да си ја оживее кариерата и да набилда самодоверба. Видете го шпицот на Воска, жив гол нема дадено пред да дојде тука. Сигурен сум дека ќе биде апгрејд на Милосавиќ кој ја покриваше неговата позиција.

Pak nekoj anonimus Luka Susnjara od Malta potpisa vo Vardar.(n)
Овој ќе биде пресвртница на сезоната, mark my words :D
Освен ако не сме малер некој да си замине од фамилијарни причини :D

За поздравување е што е прв играч кој е претставен ексклузивно без пред тоа штракалата од СпортМедиа да го најават. Така се работи професионално. Ако ова стане пракса тоа е модел по кој се работат бар овие работи
За играчките (не) квалитети во друга прилика. Дека ќе биде засилување - ќе биде...

Во контектст на муабетот од пред некој ден со дресовите. Шала на страна, инвестиција во добар фан шоп сериозно мислам дека е добар потег. Во времето кога хумел беше спонзор, цел град носеше работи од Вардар.

Attachments

• IMG_7786.jpeg
    IMG_7786.jpeg
    913,7 KB · Прегледи: 27
Не ќе е на одмет да го намалиме малку презирот и потценувањето, со оглед во која лига играме и каде живееме, мислам дека најмалку треба да им се смееме на Малтежаниве…

Изданијата во Гостивар не се мерило за ништо, затоа што таму ситуацијата е циркуз Медрано. Уште баба ми ја немаат купено да игра, само се фрла голема пара, без компас. Кога ќе се консолидираат за година две, сигурно ќе ја освојуваат лигава како од шала, ама дотогаш ќе тераат вака.
Мујезиновиќ до доаѓањето го Шкендија има солидна биографија на екипи и минутажа во истите. Не бил некој статист, иако се забележува пад во последниве 2 години.
Да не излезе само како Ибричиќ, легенда во Хајдук, во Вардар на ранг на Илбер Али.

Засега меѓу засилувањава нема некое кое ќе донесе возбуда да те натера да го гледаш. Заменивме катастрофални играчи со просечни и слаби играчи за прва лига. Да, дел од нив порано значеле нешто, но веќе не.
Мене србинов на штопер ми е енигма. Не импресионираше во Работнички, а треба да ни ја спасува сезоната. Претпоставувам дека со него и Ѓурковски го затворивме прашањето на дефанзивци, што за мене е доста лоша вест. Ова беше круцијална позиција за пополнување и не ја пополнивме добро. Ќе го гледаме изгледа повторно Брда како покрива на штопер...
Дефинитивно стоперите не влеваат некаква сигурност. Да се надеваме дека нема да сме во право, барем за Србинот. Ѓурковски секако е за попунување место на клупа.
Pak nekoj anonimus Luka Susnjara od Malta potpisa vo Vardar.(n)
Дека е анонимус за наши услови, некој што бил дел од Аталанта Примавера неколку години(младинскиот тим) и има 130-140 наступи во солидната словенечка лига, мало морген. А тоа дека е формата му е во надолна линија последните сезони, впрочем како и на Босанџерото, држи вода. Али се наоѓа во најдобрите фудбалски години, па постои можност дека ќе извлечеме нешто корисно од него.

Дефинитивно стоперите не влеваат некаква сигурност. Да се надеваме дека нема да сме во право, барем за Србинот. Ѓурковски секако е за попунување место на клупа.

Дека е анонимус за наши услови, некој што бил дел од Аталанта Примавера неколку години(младинскиот тим) и има 130-140 наступи во солидната словенечка лига, мало морген. А тоа дека е формата му е во надолна линија последните сезони, впрочем како и на Босанџерото, држи вода. Али се наоѓа во најдобрите фудбалски години, па постои можност дека ќе извлечеме нешто корисно од него.

Така де, плус у каква селска лига доаѓа да игра не ни треба да е у некоја посебна форма.

Последно уредено:
Колку сте негативци тоа е страшно
Они мислат дека играчи од Реал и Барселона се тепаат да дојдат кај нас ..
Дај бидете реални, во склад со буџетот се носат засилувањата кои секако се подобри од оние што си отидоа. Ни треба плеј да разигрува пред се и уште еден искусен дефанзивец, има најави и дека ќе се носат такви играчи па да видиме
Автоматски споено мислење:

Da vidime samo po zanimanje dali se raboti za advokat, doktor, broker ili nekoja druga profesija, a vo slobodno vreme igra fudbal so drugarite .
Епа пошто ти си очигледно фудбалски агент а не месар , брокер и слично .. ене Хавиер Пасторе е слободен играч а е познато име кое што го бараш па земи договори го за 2,3000 евра дечките од КОМИТИ ќе ти бидат благодарни

Последно уредено:
Во ситуација кога си со ограничен или непостоечки буџет за нови играчи ти треба квалитетен фудбалски работник (или управа) која ќе ги пронајде и договори благодарејќи на познанствата. Пишував дека летото на Златибор беше договорен Кахвиќ од Звезда кој подоцна стана прв стрелец во прва српска лига и еве го на припреми со Звезда. Исто и Васовски на тој начин го донесе Милосавиќ кој вака така беше најдобар наш играч есенва. Така да, има опции, има разни канали преку кои можеш да издејствуваш добар играч само треба и мора да има таков човек кој е во таа материја. Денешниот фудбал не трпи импровизации, макар и најнеквалитетниот како нашиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom