Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Лудило на трибини, тотално уживање.
Вардар целосно доминираше, ама немавме нешто премногу чисти шанси.
Одлична акција за првиот гол која ја заврши Десниќ.
За вториот гол не видов најубаво. Имавме некое нафрлување од прекин, некој шутна, голманот одби и Размоски ја закуца за 2-0.
Долго време беше 1-0, ама константно напаѓавме, Саса не знам ни дали имаа шут кон гол.
Имаа еден удар со глава, ама мислам дека свирна офсајд судијата претходно.
За третиот гол, Митев со одличен спринт, како брз воз ги претрча и убаво погоди за 3-0.
Сигурна победа пред најважните мечеви, а го одморивме и Мишко (или имаше суспензија).
Не добивме ни жолти картони.
Папули беше штопер, па Давид Велковски играшр ко бек. Дечкото ја игра најдобрата сезона во Вардар, со Размоски се предобар тандем.
Размоски ептен ни се погоди, најголема опасност е во нападот.

За вториот гол не видов најубаво. Имавме некое нафрлување од прекин, некој шутна, голманот одби и Размоски ја закуца за 2-0.
Долго време беше 1-0, ама константно напаѓавме, Саса не знам ни дали имаа шут кон гол.
За третиот гол, Митев со одличен спринт, како брз воз ги претрча и убаво погоди за 3-0.
Сигурна победа пред најважните мечеви, а го одморивме и Мишко (или имаше суспензија).
Папули беше штопер, па Давид Велковски играшр ко бек. Дечкото ја игра најдобрата сезона во Вардар, со Размоски се предобар тандем.

Насетив дека ке падне првиот гол, баш добра акција изиграа. Инаку овие имаа два шута, ама ниеден кон голот.

Секоја чест за дечките што ја водат западна трибина,ваква сплотеност немала никогаш.Од меч на меч се повеќе расте групата,многу членови од минатото се враќаат на трибина.Следна домашна со Гостивар меч кој може да се игра на градски повод да извадиме бројка од 1000+ со добра мобилизација,На 09.05 е шлаг на торта со Пелистер на Градски само штета што е вторник работен ден.

За вториот гол Размоски погоди статива прво, ама одбиената дојде до него повторно и ја закуца у мрежа.
Мишковски исчисти картони така да ќе биде неоптеретен во најбитните утакмици, но за Беса ќе ни фали Николовски. И ја денес на утакмица разбрав дека добил директен црвен во Кичево.
Иначе Митев денес со вториот постигнат гол и официјално веќе има подобра статистика од Јовче. А бе Коњанику коа ти викав дека нема уопште да ни фалат Симе, Јовче и Кире, не ме слушаше:P Одлично се уклопи тројката напред. Делуваат како 100 години да се во Вардар. Покрај Размоски и Митев, ја сум презадоволен и од Цветаноски.
Следната со Беса мислам дека е круцијална. Ако таму пројдеме триумфално... нема што да не застане до крај!
Напред Вардар!

Не би судел толку брзо, нека дојдат прво тешките дуели, сепак другиве екипи се доста послаби и лесно обезбедуваме доминација на теренот.
Спомнав дека во Кичево даде црвени картони судијата на крајот, односно кога го дадовме голот, ама не видов на кого.
Инаку, радува атмосферата во клубот, апла се гледа дека сите уживаме во натореварите, од играчи, до публика и Комити. Играчите уживаат после секој меч, самите почнуваат песни, скокаат, се сликаа со маските, деца влетуваат на терен, делат автограми. Па толку публика ние не сме имале во Маџари и во прва лига.
Огромна штета што дуелот со Гостивар е за велигден, во продолжен викенд, знам дека мнооогу луѓе нема да се тука.

Огромна штета што дуелот со Гостивар е за велигден, во продолжен викенд, знам дека мнооогу луѓе нема да се тука.
На велики петок се игра,слушај ме ќе изненадиме со добра бројка на трибина.Само нека ја стават на Градски, како што кажа Миле на интервјуто на телма дека последните 4 домашни утакмици ќе се играат на Градски.

На велики петок се игра,слушај ме ќе изненадиме со добра бројка на трибина.Само нека ја стават на Градски, како што кажа Миле на интервјуто на телма дека последните 4 домашни утакмици ќе се играат на Градски.
Нема потреба да се игра на градски, сега ни треба да правиме притисок и Маџари е совршен терен за нас. На Градски ни требаат 30.000 луѓе за да ја постигнеме истата цел.
Ниту една не треба да играме на Градски до крај, тоа требаше на почеток на сезона да се направи, во моментов не.

Туку, се надевам БИСЕР БАЛКАНСКИ полека ќе стане заштитен знак на крај на утакмиците.

Вчера во емисијата Топ Тема на Телма, сопственикот на Вардар - Слободан Крстевски спомна дека академијата која беше изградена за Вардар била користена од некој друг фудбалски клуб:

Интересно, не знаев дека Самсоненко формирал друг клуб..

Како се развиваат работите и во фудбал и во ракомет изгледа 7ми и 9ти Мај ќе бидат клучни за двете екипи оваа сезона, Мора мотивација огромна да направиме за следнава утакмица, Беса мора да падне,според мене утакмица на сезоната !!

Како се развиваат работите и во фудбал и во ракомет изгледа 7ми и 9ти Мај ќе бидат клучни за двете екипи оваа сезона, Мора мотивација огромна да направиме за следнава утакмица, Беса мора да падне,според мене утакмица на сезоната !!
За фудбал според мене се ќе биде решено до 9 мај последни две кола ќе ги изиграме формално бидејќи веќе ќе бидеме влезени во прва лига.

Многу сте самоуверени, а не сме играле со ниту еден сериозен противник.
Океј е се тоа, играме убаво, имаме хемија, ама допрва идат тешките утакмици и сами гледате дека се мачиме во напад, 100 шанси ни требаат за гол да дадеме.

По мене Воска прва, Гостивар втор, ние со Пелистер ќе решаваме за трето место.
Со Гостивар дома и со Беласица на гости, тоа се двете утакмици каде што ни треба да изиграме топ, до дербито со Пелистер.
Ми мириса на бараж со Скопје.

Многу сте самоуверени, а не сме играле со ниту еден сериозен противник.
Океј е се тоа, играме убаво, имаме хемија, ама допрва идат тешките утакмици и сами гледате дека се мачиме во напад, 100 шанси ни требаат за гол да дадеме.

По мене Воска прва, Гостивар втор, ние со Пелистер ќе решаваме за трето место.
Со Гостивар дома и со Беласица на гости, тоа се двете утакмици каде што ни треба да изиграме топ, до дербито со Пелистер.
Ми мириса на бараж со Скопје.
Бод со Беса многу ќе значи со Беласица ќе ја среди Цобе не се секирај,а со Гостивар мора да се накрцаме што повеќе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom