Де бе, друже. Ти нема рамен кога е песимизам у прашање. Сосем ок се играчите што ги довлечкаа, со оглед дека е финиш на преоден рок и моменталната слаба куповна моќ. Мораше да се најдат алтернативи за оние што заминаа. Секако нема да бидат со првотимски статус, ама за ротација и те како ќе се најдат. Не знам искрено што си очекувал ти...
Што позиција е овој Митев? Ми се мота у глава дека беше кај нас како младинец, ама не сум начисто.
Не сум изненаден од засилувањата, секако немаме средства за ништо повеќе од тоа.
Паѓам во депресија дека секоја надеж за подобро умира, цела младост ни помина во тргни застани со тимот, никако да се стабилизира работата. Дури и кога е финансиски стабилен, никогаш не се работи добро во тимот.
На кое дереџе сме паднале Размоски да ни биде засилување или Митев, а уште повеќе тоа што немаме ниту еден терен, па молиме да тренираме во Кадино. Во Кадино еј, Кадино што до пред пар години играше со играчи што беа генерација на татко ми, со цицки до колена.
Немаме ни стадион за играње, којзнае може во Кадино ќе ги играме натпреварите.
Не може да не паднеш во тежок очај.
Плус, ние не купуваме играчи за ротација, купуваме играчи кои ќе мора да играат.
Останавме само на Жоглев како напаѓач и Десниќ да покрие на сите офанзивни позиции крила/напад.
Дејан Цветановски е напаѓач, може и на лево крило да покрие колку што знам.
Размоски е лево крило, исто може да покрие и како офанзивен средњак, нешто што го игра Јаневски.
И Митев е лево крило, наше дете, дебитираше во сезоните кога Град Скопје го презема клубот и ги освоивме првите титули. Не изгради некоја завидна кариера, затоа што си сака да искача, да тера шеми. Брз играч, без некоја посебна техника. Може и како напаѓач да покрие ваљда.
Остана ли Демир во составот?
Веројатно ќе си остане Јаневски како офанзивен играч од средината, претпоставувам дека некој од Митев/Размоски ќе игра како лево крило, некој од Жоглев/Десниќ ќе игра напаѓач, а Деки Цветановски веројатно ќе тргне како замена.
Што правиме со десната крилна позиција? Како што ми изгледа, останавме само на Давид Велковски, кој повеќе е крилен бек, отколку крило и му ги знаеме квалитетите кои ги поседува...
Можеби Десниќ би играл десно или некој од Митев/Размоски.
Горе доле би играле со:
Гачевски
Серафимов (У21) - Мишковски - Вецевски - Глишиќ
Јусуфи (У21) - Мицевски
Велковски/Десниќ - Јаневски - Демир(?)/Митев/Размоски
Жоглев/Десниќ/Цветановски
Од оние кои би покривале на клупа, Целески е резерва на Гача, Папули за централен бек, Блажевски за средина, некои од Размоски, Цветановски, Митев кои нема да влезат во прв состав, а не знам што играчи ќе имаме како замена за Јусуфи и Серафимов како загарантирани стартери за У 21.
Ептен стаклен состав, слаба одбрана, напад кој ќе биде енигма, нема резерви итн.