Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Откако ги прочитав последниве три поста, само ми се зголеми нивото на очај и депресија.
Де бе, друже. Ти нема рамен кога е песимизам у прашање. Сосем ок се играчите што ги довлечкаа, со оглед дека е финиш на преоден рок и моменталната слаба куповна моќ. Мораше да се најдат алтернативи за оние што заминаа. Секако нема да бидат со првотимски статус, ама за ротација и те како ќе се најдат. Не знам искрено што си очекувал ти...
mitev fizicki ako e vo forma moze da vi bide i pokorisen od razmoski. poiskusen e i ima golemo iskustvo vo vtora liga.

vo sekoj slucaj podobro nego nesto, barem ke imate povise opcii. samo sto treba da donesat i nekoj U21 igrac.

dario jovanovski bas odlicno bi vi se nasol, i vase dete e, ama mislam deka nesto se raskara so upravata. ke vi pokriese 2-3 pozicii kako U21 igrac.
Што позиција е овој Митев? Ми се мота у глава дека беше кај нас како младинец, ама не сум начисто.

Де бе, друже. Ти нема рамен кога е песимизам у прашање. Сосем ок се играчите што ги довлечкаа, со оглед дека е финиш на преоден рок и моменталната слаба куповна моќ. Мораше да се најдат алтернативи за оние што заминаа. Секако нема да бидат со првотимски статус, ама за ротација и те како ќе се најдат. Не знам искрено што си очекувал ти...

Што позиција е овој Митев? Ми се мота у глава дека беше кај нас како младинец, ама не сум начисто.
Не сум изненаден од засилувањата, секако немаме средства за ништо повеќе од тоа.
Паѓам во депресија дека секоја надеж за подобро умира, цела младост ни помина во тргни застани со тимот, никако да се стабилизира работата. Дури и кога е финансиски стабилен, никогаш не се работи добро во тимот.

На кое дереџе сме паднале Размоски да ни биде засилување или Митев, а уште повеќе тоа што немаме ниту еден терен, па молиме да тренираме во Кадино. Во Кадино еј, Кадино што до пред пар години играше со играчи што беа генерација на татко ми, со цицки до колена.
Немаме ни стадион за играње, којзнае може во Кадино ќе ги играме натпреварите.
Не може да не паднеш во тежок очај.

Плус, ние не купуваме играчи за ротација, купуваме играчи кои ќе мора да играат.
Останавме само на Жоглев како напаѓач и Десниќ да покрие на сите офанзивни позиции крила/напад.

Дејан Цветановски е напаѓач, може и на лево крило да покрие колку што знам.
Размоски е лево крило, исто може да покрие и како офанзивен средњак, нешто што го игра Јаневски.
И Митев е лево крило, наше дете, дебитираше во сезоните кога Град Скопје го презема клубот и ги освоивме првите титули. Не изгради некоја завидна кариера, затоа што си сака да искача, да тера шеми. Брз играч, без некоја посебна техника. Може и како напаѓач да покрие ваљда.

Остана ли Демир во составот?
Веројатно ќе си остане Јаневски како офанзивен играч од средината, претпоставувам дека некој од Митев/Размоски ќе игра како лево крило, некој од Жоглев/Десниќ ќе игра напаѓач, а Деки Цветановски веројатно ќе тргне како замена.
Што правиме со десната крилна позиција? Како што ми изгледа, останавме само на Давид Велковски, кој повеќе е крилен бек, отколку крило и му ги знаеме квалитетите кои ги поседува...
Можеби Десниќ би играл десно или некој од Митев/Размоски.

Горе доле би играле со:

Гачевски

Серафимов (У21) - Мишковски - Вецевски - Глишиќ

Јусуфи (У21) - Мицевски

Велковски/Десниќ - Јаневски - Демир(?)/Митев/Размоски

Жоглев/Десниќ/Цветановски

Од оние кои би покривале на клупа, Целески е резерва на Гача, Папули за централен бек, Блажевски за средина, некои од Размоски, Цветановски, Митев кои нема да влезат во прв состав, а не знам што играчи ќе имаме како замена за Јусуфи и Серафимов како загарантирани стартери за У 21.

Ептен стаклен состав, слаба одбрана, напад кој ќе биде енигма, нема резерви итн.

Не сум изненаден од засилувањата, секако немаме средства за ништо повеќе од тоа.
Паѓам во депресија дека секоја надеж за подобро умира, цела младост ни помина во тргни застани со тимот, никако да се стабилизира работата. Дури и кога е финансиски стабилен, никогаш не се работи добро во тимот.

На кое дереџе сме паднале Размоски да ни биде засилување или Митев, а уште повеќе тоа што немаме ниту еден терен, па молиме да тренираме во Кадино. Во Кадино еј, Кадино што до пред пар години играше со играчи што беа генерација на татко ми, со цицки до колена.

Плус, ние не купуваме играчи за ротација, купуваме играчи кои ќе мора да играат.
Останавме само на Жоглев како напаѓач и Десниќ да покрие на сите офанзивни позиции крила/напад.

Размоски е лево крило, исто може да покрие и како офанзивен средњак, нешто што го игра Јаневски.
И Митев е лево крило, наше дете, дебитираше во сезоните кога Град Скопје го презема клубот и ги освоивме првите титули. Не изгради некоја завидна кариера, затоа што си сака да искача, да тера шеми. Брз играч, без некоја посебна техника. Може и како напаѓач да покрие ваљда.

Веројатно ќе си остане Јаневски како офанзивен играч од средината, претпоставувам дека некој од Митев/Размоски ќе игра како лево крило, некој од Жоглев/Десниќ ќе игра напаѓач, а Деки Цветановски веројатно ќе тргне како замена.
Што правиме со десната крилна позиција? Како што ми изгледа, останавме само на Давид Велковски, кој повеќе е крилен бек, отколку крило и му ги знаеме квалитетите кои ги поседува...

Горе доле би играле со:

Гачевски

Јусуфи (У21) - Мицевски

Од оние кои би покривале на клупа, Целески е резерва на Гача, Папули за централен бек, Блажевски за средина, некои од Размоски, Цветановски, Митев кои нема да влезат во прв состав, а не знам што играчи ќе имаме како замена за Јусуфи и Серафимов како загарантирани стартери за У 21.

Ептен стаклен состав, слаба одбрана, напад кој ќе биде енигма, нема резерви итн.
Ај сеа ти слаба одбрана, а 7 гола примивме цела есен. Плус се брка и некој во одбрана да донесеме.

На овој Размоски не знам зашто толку со недоверба глеаш. Денес сите што беа да гледаат ми го испофалија дека топ изиграл. Сеа Тетекс не е некој репер, ама ќе ни се најде сигурно.

За Цветаноски од повеќе места доѓа инфо дека е подобра опција од Симе.

Митев читам викаш немал техника. А демек Попзлатанов па ја имаше?! Денес Грне него го користел на десно крило.

По мене Десниќ, Жоглев, Цветаноски, Размоски, Митев сосем доволно за трите навални места.

Демир почнал да тренира, па како есеноска пак го снемало. Нестабилен карактер е чоекот. Штета. Може многу да понуди ако си ја среди главата.

Од У-21 играчи засега покрај Нијаз и Серафимов, се вртат Стојилевски и Цветков, а денес заиграл во први 11 и Марко Николовски.
Бајо е добар за играчи. Ќе има уште.
Само ќе кажам респект за Бајо и Грне. Максимумот го вадат со оглед на околностите.

kako sto bese spomnato krilo, no moze i kako ofanziven vezen da pomogne. kaj ohrid pred 2 sezoni koga stignaa do baraz bese eden od glavnite. posledno vreme go nemam mnogu gledano, ama kako sto rekov i prethodno ako e vo forma ok ke vi dojde.

desnic vo prva liga cesto igrase po desnata strana.

inace prasanjeto e uste kolku pari imate na raspolaganje. od vtoroligasite za plata do 500€ komotno bi mozele da soberite uste 5-6 igraci koi bi vi bile korisni, megu niv i U21 igraci. von voska, gostivar i pelister (na koi nema da im zemite osven tie ako pustat) kaj sekoj drug klub ima interesni eftini fudbaleri koi rado bi zaigrale za vardar. edino na LB, CF i golmanskata pozicija izborot e prilicno slab.

Митев,дебатираше во ерата на Илчо.
Комшија,ми е,го знам од пелени.Никогаш нема да го заборавам,неговото деби за Вардар.На подготовки во Златибор,и постигнување на деби гол,за прв тим.
Татко му(Вардарец,заколнат)цела недела частеше се во маалската,продавница.Од пиење,па до плаќање леб и остали продукти.Кога го видов тогаш,плаче човеков,липа.Роки,како што го вика он,дал гол за Вардар наш.Мислам дека,спиеше пред продавница.
Ај,поздрав,отидов јас да проверам,пак да не е пред продавница:pijani:

Не верувам дека ќе има уште засилувања освен ако не излезе некоја екстра можност која сигурно нема да се пропушти. Едноставно, проценето е дека на сите позиции имаме играчи кои ќе ја доиграат сезоната, односно нема позиција на која сме критични.

Горе доле би играле со:

Гачевски

Јусуфи (У21) - Мицевски

Испуштив да спомнам дека си го забораил Николовски (Пато) за ротација во среден ред.
Не верувам дека ќе има уште засилувања освен ако не излезе некоја екстра можност која сигурно нема да се пропушти. Едноставно, проценето е дека на сите позиции имаме играчи кои ќе ја доиграат сезоната, односно нема позиција на која сме критични.
По мене потребен ни е стопер. Сепак Моцарт си замина и мањак сме за еден дефанзивец. На другите места сме горе-доле ок покриени (кога ќе се видат во предвид околностите) и спремни да се 'рваме со шоковите.

Испуштив да спомнам дека си го забораил Николовски (Пато) за ротација во среден ред.
Не го заборавив, потајно се понадевав дека си заминал или едноставно кажано, го прескокнав :D
Не би го зел ни во маало да игра за мој тим.

По мене потребен ни е стопер. Сепак Моцарт си замина и мањак сме за еден дефанзивец. На другите места сме горе-доле ок покриени (кога ќе се видат во предвид околностите) и спремни да се 'рваме со шоковите.

Точно е дека сме мањак за еден стопер но и да беше тука Моцарт прва опција на стопери ќе беа Мишкоски и Вецески додека он при крај беше исклучиво десен бек со тоа што вториот бонус го покриваа Парталко па дури и Величковски. Сега кога ги нема нив,,сакале нејќеле мора да се вратиме на Серафимов како колку-толку проверена опција

✍️ Мартин Радуловиќ -Величковиќ е четврто ново име во најтрофејниот македонски клуб во зимскиот преоден рок. Мартин има 20 години, доаѓа од словачката екипа Слован Братислава и потекнува од нашата фудбалска академија. За сениорскиот тим на Вардар настапуваше во сезоната 2020/21 забележувајќи 25 прволигашки настапи. Мартин Радуловиќ -Величковиќ е актуелен член на младата репрезентација на Македонија
Добредојде назад во Вардар Мартин
#ЕденЖивотЕднаЉубов ⚫

Ова за моментални услови е Бомба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom