Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто имам некое претчувство дека оваа полусезона ќе биде подобра од прошлата?
Ако испадне така, Милчо Манчевски комотно нека спрема материјал за филм.

Зашто имам некое претчувство дека оваа полусезона ќе биде подобра од прошлата?
Ако испадне така, Милчо Манчевски комотно нека спрема материјал за филм.

bas i jas toa ke kazev... ocekuvam gostivar i palister doma da gi tepame a u ohrid ne gubime od voska... poveke me plasi pocetokot, ako dobro pocneme ke bideme ok.

Добро е што ќе имаме опција плус за у-21 играч, може да покрие и на штопер и на десен бек, каде претпоставувам ќе игра претежно во ротација со Серафимов. Лошо е што го загубивме Моцарт, ама барем Мишковски е тука, ни беше најдобар играч во одбраната по мене прошла сезона, со Вецески треба да се ок тандем. Шкрипи лево, само на Глишиќ сме, а и не гледам некои други саглам алтернативи што може да ги собереме, го спомнав еднаш веќе Ричков, иако „педерски“ не напушти и отиде во Слога, таму е со младинците, одлично би ни дошол, поготово што е у-21. Средниот ред останува непроменет, а пак најголема енигма е нападот.
Искрено, Десниќ како крило воопшто не ми се допаѓа и би го ротирал централно со Жоглев, слаб е технички, нема ни креативност, ниту пак продорност и дриблинг. Размоски и Митев од тој аспект ми делуваат на подобри решенија, а искрено го немам многу гледано Дејан Цветановски и не знам што тип на играч е. Христов, Попзлатанов и Кире Маркоски дефинитивно се подобри индивидуалци од моменталниве имиња, од друга страна пак, првите двајца не играа на нивото на кое што се очекуваше од нив, а третиов голем дел пропушти ради повреди. Ќе биде пак мачење цела полусезона, ќе бидеме цврста екипа, ама против бункер екипи на гостувања ќе имаме проблеми. Голем проблем може да е доцниот почеток со припреми и невоиграност, па да испуштиме значајни бодови на стартот, иако на крајот веројатно меѓусебните дуели ќе изиграат најголема улога.
Имаме солидна предност на табела, а и Пелистер не се засили нешто значајно, така што сеуште мислам дека на крајот ќе бидеме подобри од нив, ама засилувањата на Воска и Гостивар заплашуваат, а плеј-оф место многу веројатно ќе значи останување во втора лига, со кого и да играме од прволигашите.

Оваа година за првпат во историјата на нашата лига второлигашот што ќе заврши на трето место ќе биде фаворит со прволигашот(би требало да биде Скопје, мислам дека Победа ќе испадне дирекно) и покрај тоа што правилата на ффм го фаворизираат прволигашот да игра и со 5 странци ако сака. Досега секогаш во тој меч победувал прволигашот(само еднаш второлигашот Пелистер го помина Турново), ама овојпат нема да биде така. Така да јас и со овој тим не се предавам за првите 2 позиции, ама за Вардар ќе биде добитно и 3 место. Би сакал да имаме регуларно судење како есенскиот дел, зошто ако се повтори она од претходната сезона нема да успееме и да го имаме шампионскиот тим од 2019/20. Повеќе ми е страв дали ќе ги исполниме условите за 1 лига, моменталната управа ништо не направи на регулирање на долгот од претходно.

Радуловиќ не е некое првокласно засилување, ама океј е за ротација. Плус наше дете е, а покрива и две позиции и што е најважно, може да игра како У-21.
Го памтам како играч што имаше многу желба за докажување, ама слаб на квалитет. Да се надеваме дека напреднал малку, внукот на Вале Радуловиќ :D

За мене првите две места се веќе минато. Воска има лесен распоред и перфектно се засили. Гостивар пазареше добро и доброто за овие две екипи е што се финансиски стабилни, што е многу важно за атмосферата во тимот.

Пелистер ќе биде постабилен во вториот дел и ако имаме некаква шанса, тоа е да се бориме за трето место со нив. На наша страна е само ситната бодовна разлика и тоа што другите екипи се слаби, па ќе решаваат меѓусебни дуели.

Е сега, на почеток од сезоната ќе речев дека сме фаворити и со Скопје и со Победа. Скопје испазари по некој играч, Победа се распадна.
Ако евентуално Победа дојде до бараж, ќе ги добиеме, ама со Скопје ќе биде тешко.

Радуловиќ е доста паметен трансфер. Ем се појачавме во одбраната кај што бевме најтенки, ем е бонус во категоријата младинец. Искрено нималку не бев импресиониран од него во дебитантската сезона во сениорска конкуренција, но треба да се биде реален дека тогаш дефанзивата ни беше составена грото од клинци принудно фрлени во оган, кои немаа ни 10 прволигашки наступи заедно, а како капак на се, на голот за соиграч имаа тешка патарушка во Илиќ. Сега ситуацијата е многу поинаква од таа пред 2 години. Радуловиќ има натепано какво такво прволигашко искуство, а дури се стекна и со извесно интернационално. Во Вардар сега е Гачевски да му чува леџа, а за колега во одбраната ќе го има Мишковски, кој е доктор за наши прилики. Овојпат очекувам посигурни партии од негова страна. Браво за Бајо уште еднаш.
Околу другото, никако не се согласувам со ставовите на пар луѓе. Нити Гостивар и Воска се осетно засилени за да стравуваме од нив, нити па ние толку ослабени како што му се чини на некого (костурот е зачуван). Пелистер па ни најмалку смее да претставува закана, со коцкарот Бабунски и отпадоците довлечкани од Победа со него. Така да уживајте, Вардар нема лесно да потклекне додека има тренер и играчи со шампионски карактер (Грне, Гача, Мишко, Глишиќ, Панта). Другите екипи ја немаат таа привилегија, да се разбереме.

Воопшто не ви е лош тимот, колку толку склопивте 11, нема да сте распадија и така лесно да губите бодови, ќе има борба до крај за тоа 3 место.
Од играчите шо ги зедовте не го знам само Митев, го немам гледано, останатите Размоски, Цветановски и Радуловиќ се доста солидни играчи за 2 лига, ги знам од Пелистер и тројцата, Размоски знај да е себичен сака сам да игра ама има квалитети знај да дели од другите на теренот, Дејан имаше некоја повреда, па често беше резервиста, овде мислам губите на квалитети во споредба со Симе, ама има искуство овај, Радуловиќ изигра малку кај нас. Плус во екипата ви се уште двајца екс пелистерци, Вецевски :D а средина и Пато (Николовски) овај не е за на кафе да го земиш реално, ама ајде се рачуна играч :D
Сигурно на клупа сте претенки, немате играчи, а и тргнавте најкасно од сите со подготовките, ама и покрај тоа собравте 4 солидни играчи.
Штета шо не испазаривме и ние и вие поасолно нешто, за да му се замешаме на љонгите, Воска и покрај се на пријателските не игра сјајно, ајде пријателски се ок, со Победа едвај 1:0, а од Работнички јаде 4 комада, плус има лесен распоред до крај, ама вака неуиграни можно е негде на нагазна мина да манат.
Ќе биди интересно пак ќе кажам за 3 место, ние со бламажата Бабунски и распадијата од Победа шо ја собра ќе видиме на шо ќе личиме, едно е јасно треба да сме поофанзивни од лани и кондиционо по спремни, барем од то шо се работи до сега.

а искрено го немам многу гледано Дејан Цветановски и не знам што тип на играч е.
mnogu se smeni poslednite godini. na vremeto bese prilicno agilen i brz igrac i dobar prosek vo 1. MFL iako ne bese efikasen. cesto igrase levo krilo. poslednite godini dozivea golem pad i povise igra centralno, a poslednata sezona so golema minutaza mu bese pred 5-6 godini. vrti suci tesko moze da se prognozira kako ke igra kaj vas. ako e zdrav valjda ke ima nekoj poziteven efekt kaj vas, no nisto cudno i nisto da ne pokaze so ogled na toa sto poslednite 2-3 sezoni recisi ne igrase.

radulovic-velickovic vi e dobar transfer no pred se deka e U21 igrac. spored mene nisto posebno, kazav uste koga za vas zaigra vo prva liga deka ni za nasi standard ne e nekoj talent, strasno sto duri vo U21 reprezentacijata sobra utakmici. vo 2. slovacka liga bese rezervist poslednite meseci, sepak imase natprevari i verojatno e vo ok forma. ke imate barem poiskusen vo slucaj serafimov se uste da ne e na potrebniot level.

spored mene sepak vi fali barem uste edna dobra U21 opcija, loso e sto so kvalitet vi se pozadi poiskusnite. dobro ke bese uste nekoj U21 vezen da soberevte bez vrska dali defanziven ili poofanziven.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom