Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Колку и да е падната на ниско ниво првата лига,сепак и просечните прволигаши моментално се на многу повисоко ниво од најдобрите во втора лига.Со овој состав Вардар би требало лесно да влезе во прва лига,но ќе му треба целосен ремонт другата сезона ако не сака да се бори за опстанок.

Поентата на коментарот околу играчкиот кадар кој го склопивме е пред се дека го земавме најдоброто што во овој момент може. Односно, кој играч можело и требало а не е донесен или би играл место овие што играат во моментов. Јас сум убеден дека таков нема.
А и не е дека нешто некој не надигра од овие прволигашиве по пријателските натпревари периодов...

Ovie kretenive FFM ne go prenesuvaat Vardar više na nivniot sajt? Ima nešo vrska so toa što idat prenosi na Sport klub ili?

Ovie kretenive FFM ne go prenesuvaat Vardar više na nivniot sajt? Ima nešo vrska so toa što idat prenosi na Sport klub ili?
Утакмиците што одат директно на тв ги нема на ФФМ.Академија Пандев исто така не ја даваат на ФФМ кога иде директно на Спорт клуб

Овие Беса стално ни се тежок противник. Повторно едвај ги тепавме.
Цело време мислев Жоглев го дал голот, кога после гледам влага во игра после 10 минути :D
Исти ми се сите у пм...
Значи Демир со деби гол во прв меч. Претходно утна голема шанса, откако по еден слободен брзо одиграа ниско по земја во шеснаесетникот.
Слабо одигравме општо. Имавме фуриозен старт, добри 15тина минути. Симе утна две шанси, мислам дека една утна и Десниќ или Јовче. Требаше тука да ги суредиме, после стана тешко.
Напаѓавме јалово после, ама само шансата на Демир ја памтам, сам пред гол излезе, проба под нозе да ја пикне, ама ништо.
Они имаа две солидни шанси, ама еднаш добро блокиравме во последен момент и еднаш Гача одбрани по слободен удар.

Ви реков, даааалеку сме од тоа да "уште два играчи ни фалат за да газиме во прва лига". Немаме завршница, а нема ни креативец во средина. Јусуфи игра слаба сезона, а Мицевски одново е големо разочарување.

Голчето убаво, лобче со глава. Доцна реакција на наша трибина и урнебес откако сфативме дека е гол.
Убива шетањево низ цело Скопје, али и денес имавме солидна бројка, околу 150тина луѓе со можеби најслабо навивање сезонава од домашниве натпревари. Малку димни, без кореографии.
Сега следуваат двете најважни таму со Гостивар и ако не се лажам, до Воска дома.
Воска си гази, ги тресна и Беласица сред Струмица.

Според мене Мицевски игра на едно ниво подобро од минатата сезона, проблем се лошите партии на Јусуфи и Јаневски. Мицевски ако се сетиме денес даде 2 топки на тацна за гол, едната до Демир кој утна, а потоа и намести гол од корнер. Значи секоја утакмица им дава топки Панта, само пак утињаме многу топки.

Ако може инфо кога е здрепката за куп?Мислам дека со малку среќа може да влеземе во полуфинале.
Дај боже финале Вардар Слога на Градски би било војна низ скопските улици.:)

Според мене Мицевски игра на едно ниво подобро од минатата сезона, проблем се лошите партии на Јусуфи и Јаневски. Мицевски ако се сетиме денес даде 2 топки на тацна за гол, едната до Демир кој утна, а потоа и намести гол од корнер. Значи секоја утакмица им дава топки Панта, само пак утињаме многу топки.
И мое мислење е дека Мицевски ни е најдобар поединец во средина. Секој сериозна акција напред беше негова заслуга. Не се слагам со ставот на Коњаникот. Ја пре би рекол дека засега Симе Христов е најголемото разочарување и треба да биде заменет од Демир час поскоро.
Денес одигравме солидно, особено во прво полувреме кога испуштивме доста шанси за гол. И Беса е тврд, жилав противник треба да се биде реален, така да се на се земено, битна победа за нас. Не ни очекував дека ќе им даеме 5 комада.

Е ајде да не биде најдобар поединец покрај детенце ко Јусуфи и анонимус ко Јаневски.
Од нив не можам да сум разочарам, знам дека се тапанарија. Од него очекувам далеку повеќе.
Симе се бори доста, ама џабе, нема ефект на крајот, завршница нула.

Откако го дадовме голот и ние ја огравме педерската, се скапаа лежејќи нашите. Срамота е екипа ко Вардар да држи време со една Беса. Исто Демир откако го даде голот, не се помести после тоа, се влечеше ко желка по терен. Да не се повреди одма?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom