Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Да не озволиме киксови на стартот како лани иако овие арсими зеле дост играи од ренова гледам

Добра сума ке лапне Вардар од играчот Гуџуфи 125.000 евра не е малце ..

Иначе направив анализа од тимовите во втора лига и кој највеќе се засили ..

Гостивар донесе доста квалитетни играчи имаат добар спонзор и ке атакуваат на прво место ..

Беласица од Струмица исто донесе неколку добри играчи , плус годинава славеа 100 години постоење и има најави дека во близок период ке се спојат под едно име со А.Пандев само се чека Беласица да влезе прва лига ...

Слога од Виница донесе 7 нови солидни засилувања и исто ке атакува на првите 4 позиции ..

.
Арсими противникот на Вардар во прво коло исто доста се засили со играчи од Ренова и еден играч од Воска така да и они ке бркаат висок пласман и најавуваат прва лига од клубот ..

Воска оваа сезона ке биде послаба бидејки си отидоа неколку фудбалери а не купија нови добри засилувања ..

Пелистер очекував повеќе да се засили ама и кај нив финансиската ситуација е знак прашалник и цело време се збори за некоја нова управа и нови луѓе во клубот така да во оваа ситуација Вардар е многу постабилен и подобар од нив ...

По мене Вардар и Гостивар имаат најдобри тимови и се очекува да бидат на првите 2 места и директно да влезат во прва лига .
Исто така од Вардар најавија дека клубот своите мечеви ке ги игра на градски...

Последно уредено:
parite treba da stignat na smetkata na vardar bidejki e trening kompenzacija, ama sto ke se sluci so niv e drugo prasanje. dobro bi bilo del da se vlozi vo barem 1-2 igraci. inace toa e bas cista trening kompenzacija. voobicno stranskite klubovi sednuvaat na masa so makedonskite za da dogovorat pomala suma, ama bidejki toa za turski prvoligas se smesni pari ne se ni obiduvaat nego go plakaat toa sto sledi po FIFA statutite, vo ovoj slucaj za 4 godini prestoj kaj vardar.

@Kire Ultras

za sloga ne sum bas siguren bidejki izgubija i nekolku klucni fudbaleri. sloga lani igrase i nad moznostite, imaat mali plati, no im uspea da soberat solidni igraci i dobro gi voigraa, bea cvrst i grub tim, mnogu poeni na sila gi sobraa.

ovaja sezona od istok pokraj belasica i detonit plackovica bi trebal da e pred sloga. i drugite ne bi trebale da se daleku, mada treba da se vidi kako ke izgledaat konecnite sostavi, da pominat 2-3 natprevari.

Слога скоро почнаа со припреми ги напушти ланскиот тренер така да нема шанси да го повторат ланскиот успех.Саса привлече многу млади играи кои што се желни за докажување но за нешто повеќе треба искуство и квалитет плус.Гостивар и ние во борба за прво место па Беласица за трето според мене.

А како ќе легнат пари на блокирана сметка се запрашал некој:свиркам:

Ја колку што знам токму Слободан и екипата околу него го имаат однесено Гуџуфи во Турција така да веројатно у џеб кај нив ќе завршат...

А како ќе легнат пари на блокирана сметка се запрашал некој:свиркам:

Ја колку што знам токму Слободан и екипата околу него го имаат однесено Гуџуфи во Турција така да веројатно у џеб кај нив ќе завршат...
А ако не легнат парите на блокирана сметка , тогаш како и кога веќе ќе се одблокира ????
Или ќе се правиме со години будали , ќе лаеме и ќе плачеме од Сергеј , ама подмирување на долговите - никако !!!
Кое е оправданието парите да завршат у нечии џебови наместо на званичната сметка на Вардар ???

realno i ne pravi razlika kaj ke stignat parite deka tie se sega gazdite i sekako so parite mozat da pravat sto sakaat.

inace kaj dolgovite spored mene zagrizuvacka e kamatata, za toa retko se zboruva. za sto i da se dolgovite pravno postojano se dodava kamata, taka e i kaj neisplateni plati. momentalno kamatata se zgolemuva i kaj nekolku milioni dolg kamatata na godisno mozda e i veke na visina na godisniot budet.. so toa so sekoja godina, pa i so sekoj mesec pominat pomalku realno e nekogas situacijata da se sredi.

kolku i da e bolno mozda e popametno klubot da zamine vo stecaj i da se pocne od nula bez dolgovi od opstinska liga. ovaka celata rabota e mnogu matna, ne izgleda ko da ima iskrena namera klubot da se izvadi od kalta.

А ако не легнат парите на блокирана сметка , тогаш како и кога веќе ќе се одблокира ????
Или ќе се правиме со години будали , ќе лаеме и ќе плачеме од Сергеј , ама подмирување на долговите - никако !!!
Кое е оправданието парите да завршат у нечии џебови наместо на званичната сметка на Вардар ???
И ја би сакал да добијам одговори на истиве прашања. Само знам дека веќе со години ништо не функционира преку официјалната сметка на клубот...

Од Слога нема шо да се плашете,оваа година нема шанса да повторат ланскио успех,лош тренер,играчи у последен момент донесени,Детонит е нај јак моментално на истоко..
Вардар треба да изгази оваа година,дали тоа ке се случи ке видеме...ама у секој случај со среќа на сите екипи!

Од Арсими викаат има еуфорија 4.000 гледачи ке имало со Вардар , сеа последнава пријателска победиле 6-1 против Тетекс ..

Како што пишав вчера им го купија најдобриот играч на Воска Гафури и плус некои играчи од Ренова ..

Не се за потценување овие , очекувам тврд натпревар и сериозен пристап на Вардар , башка пун стадион ке имаат ....

Од Арсими викаат има еуфорија 4.000 гледачи ке имало со Вардар , сеа последнава пријателска победиле 6-1 против Тетекс ..

Како што пишав вчера им го купија најдобриот играч на Воска Гафури и плус некои играчи од Ренова ..

Не се за потценување овие , очекувам тврд натпревар и сериозен пристап на Вардар , башка пун стадион ке имаат ....
Прошол тој поред најдобар. Од Ренова прво спадна на Воска, па сега од таму во Арсими...

Немаа време да ги воиграат новите играчи Арсими, иако одлично се испазарија.
Цел тим го променија.
Како што кажав претходно, можеби за нас е добро што уште во прво коло гостуваме кај нив, додека уште не се воиграни. Гостувањето во Чегране ќе биде тешко за сите, така што ако ги фатиме неспремни и дојдеме до три бода, ќе биде голем плус за нас.
Од друга страна, мотивацијата е огромна кај нив, едвај го чекаат натпреваров. Тоа е тоа што сакам цело време да го кажам, некако имаме многу играчи кои не се мотивирани на терен. Знаат дека квалитетот им е за прва лига и мислат самата ќе им падне од небо. Така Панта е дрво најголемо, не се труди, се штеди, додека противниците против нас гризат на терен (особено што за Арсими е деби и плус имаат земено кеш од Гостивар за да ни скинат бодови).
Ќе биде тешко, или ќе дојдеме до голема победа која ќе биде мотив за понатаму или со кикс од старт, ќе играат под притисок во првиве кола и може да се случи да заостанат како лани.
Охрид ни е тврд орев константно, а после идеме кај можеби најсилната екипа на истокот, Детонит Плачковица.

Најголемиот пазар меѓу екипите е кај плаќањето котизација. Пример Гостивар ќе им плати на Арсими, Беса, Виница и Детонит и имаш 24 бодови плус гризење на овие 4 екипи против директните конкуренти. Така иде тоа, 2 лига е 90 % пазар, 10 % фудбал. Башка што ако сега 3 бда коштаат една цена, на пролет иде тродупло....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom