Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Земале и некој 25 годишен голман, замена за Гача. Целески од Скопје. Претпоставувам му е некоја роднина на Данчо. Бранел за Охрид, па во некој тим во Косово или Албанија, а има настапи и за У 21.
Мислам дека му е син. Бранеше тој порано и за Македонија Ѓорче.

Ако спијат на тоа уво дека цела Источна ни се купени утакмиците и дека без класичен шпиц ќе прогураме цела сезона, тогаш нека си дае Бајо оставка уште сега зошто втора сезона го промашува најбитниот дел од трансфер рокот - напаѓач… јас не знам што треба да се случи за он да донесе напаѓач во тимот а притоа трупаме позиции со играчи што не би ги земале ни за во балон на термин а не да не однесат во Прва лига. Факт е дека тимот е далеку од лош, после Гостивар имаме најдобар тим во лигата ама тотално аматерски е сезона ипол да си неспособен да донесеш добар напаѓач…

На која позиција Гостивар е појјак од нас?

На која позиција Гостивар е појјак од нас?
А што мора да е одделна позиција… Еве на пример, убеден сум дека имаат подобра ротација од нас, поширока клупа во секој случај…

Јас сум убеден дека имаме најдобар тим во 2 лига и дека треба да се прошетаме низ истата. Дали ќе успееме во тоа искрено не знам, но по имиња и квалитет тоа е така....

Што се однесува до вчерашната утакмица, некој напиша погоре дека резултатот не е реален со оглед ан случувањата на терен. Премногу промашени шанси, поготово шансата на Парталко кој повторно успеа да промаши од 3 метра. Промашуваа и Десниќ, и Христов. Игра има, за разлика од лани топката иде лесно, се ствараат шанси, но реализацијата останува болка. Да се надевме деке од сабота ќе тргне и тоа...

Ги потпишале тројцата непознати играчи што ги коментиравме претходно. Папули, Вецевски и Матеј Николов. Земале и некој 25 годишен голман, замена за Гача. Целески од Скопје. Претпоставувам му е некоја роднина на Данчо. Бранел за Охрид, па во некој тим во Косово или Албанија, а има настапи и за У 21.
Син му е на Данчо. Јас колку шо го имам гледано подпросечен голман.

Ви реков ја шпицот ни е туп и е најголем проблем... вие сте се фатиле за резервистите во одбрана.
Ги потпишале тројцата непознати играчи што ги коментиравме претходно. Папули, Вецевски и Матеј Николов. Земале и некој 25 годишен голман, замена за Гача. Целески од Скопје. Претпоставувам му е некоја роднина на Данчо. Бранел за Охрид, па во некој тим во Косово или Албанија, а има настапи и за У 21.
Син на Данчо.
Мицевски требаше да биде најдобар креатор во втора лига а испадна 3 нивоа под тоа што беше пред три сезони.Немаме креативец плус уште еден напаѓач а и одбрана немаме стопери за рротација.Тешка сеона ќе биде и оваа.Јас се си мислам дека намерно не држат овие газди во втора лига затоа што целиот процес е една голема манипулација.Тие не се моќми да ги покријат долговите ниту пак покрија нешто така да и влеземе прва лига прашање е дали ќе добиеме дозвола за настап.
А бе друже ние со години игравме задолжени во Прва лига, па никому ништо. Сеа бандитите од ФФМ да не ги заострија правилата случајно, па како услов да играш да ти наметнуваат да си финансиски чист!? Погледни ја Првата лига е со непарен број екипи, Втората стандардно касни со почетокот ради неуплатени котизации, најпросто кажано... параспур тежок.

Јас неколку пати имам кажано, се додека не се исчисти долгот Вардар не гледа прва лига и со повеќето работи што ги кажа lunatik се согласувам. На Вардар ова намерно му се прави и позади се има политичка игра.

Ја би ви препорачал помалку да се бавите со рекла казала муабети. Досега не се случило ФФМ на некого да не му дозволи настап во Прва лига, освен на Победа кога имаше наредба од ФИФА. Па зар мислите дека Вардар е единствен должник во оваа држава!?
Долговите секако дека мора да се вратат затоа што сепак УЕФА е немилосрдна во тој поглед, за разлика од бандата во ФФМ.

Имате слушнато дали имаат намера да почне првенствово?
На која/кои екипа/екипи се чека да платат котизација?

Имате слушнато дали имаат намера да почне првенствово?
На која/кои екипа/екипи се чека да платат котизација?
Наводно само прво коло било одложено, и ќе почнат од второ у сабота. Првото коло ќе го одиграат вонредно некад.

Јас како што слушнав не се почнува од второ коло туку од прво коло , сега овој викенд Вардар ке гостува во Чегране така кажале од нашиот клуб ...

Јас како што слушнав не се почнува од второ коло туку од прво коло , сега овој викенд Вардар ке гостува во Чегране така кажале од нашиот клуб ...

Од клубот знаат тоа што им кажуваат од ФФМ, а и од ФФМ не знаат уште што е најтрагично....

Јас сум убеден дека имаме најдобар тим во 2 лига и дека треба да се прошетаме низ истата. Дали ќе успееме во тоа искрено не знам, но по имиња и квалитет тоа е така....

Што се однесува до вчерашната утакмица, некој напиша погоре дека резултатот не е реален со оглед ан случувањата на терен. Премногу промашени шанси, поготово шансата на Парталко кој повторно успеа да промаши од 3 метра. Промашуваа и Десниќ, и Христов. Игра има, за разлика од лани топката иде лесно, се ствараат шанси, но реализацијата останува болка. Да се надевме деке од сабота ќе тргне и тоа...
mozes da se prosetas niz ligata koi so klasi si podobar od konkurentite. ovaka zacabe e i da se "prosetas" ako istoto go mozat i drugi dva kluba koi se na slicen level, na kraj togas sepak bi odlucile megusebnite dueli (kade sto se e mozno deka nema razlika vo klasi) i po nekoi mestenki.

previse gledas na iminja. lani na pocetok na sezonata koga rekov deka za mene sileks e blag favorit mnogu ljuge mi se smeea, pa na kraj tie se prosetaa. ne e se vo iminjata nego i do toa kako e komponiran timot i kakva e formata na igracite. sileks nemase zvucni iminja, ama nemaa ni edna ispukana puska so nadminat zenit nego se bea igraci koi ili bea vo podem ili na zenitot na nivnata kariera. baska site 10 igraci od polea bea fizicki spremni da oraat po 90 minuti, dodeka vardar so fico i blazevski imase dvajca koi se vleckaa so terenot i toa e veke handicap vo denesno vreme duri i na ponizok level. za mene iznenaduvanje bi bilo vardar da se proseta niz ligata, naprotiv mislam deka retko ke ima lesni pobedi osven protiv najslabite 3-4 ekipi. istoto vazi i za drugite favoriti ako ne mestat.

inace pak ke kazam mnogu amaterski e sto ne donesoa barem nekoi vtoroligaskite centarfori. sega od koga potpisaa igraci kako papuli, celeski i nikolov uste pomalku drzi voda muabetot deka sakaat povise dokazani fudbaleri. mesto da nosat i nekoi ofanzivci kako andrej simevski, vladimir zhoglev, angel kochev, sasko dukov itn. koi duri i za poslabi vtoroligasi postignuvaa dvocifren broj na golovi tie se resija na pomal kvantitet. na strana toa sto takvi igraci igraat za maks. 500€ mesecno (osven dukov), ke bea mala invezticija.

Затоа и цело време потенцирам дека по имиња Вардар треба да се прошета низ лигава. Ние се секираме Гостивар што потпишал некои Танушеви, Манушеви и три избркани играчи од кај нас, а замислете што би било кога би ги носеле Мицевски, Гачевски, Бени Демир, Христов, Јаневски, Мишковски, Ристески...све прволигашки играчи. Е сега проблемот е како ке се уклопат и дали Грне има капацитет тоа да го спроведе до крај. Треба да сме свесни дека ова е сосема нова екипа, уште нема некоја хемија и поврзаност меѓу сите нив. Со пар победи се ќе си дојде на место, иако видлива е нервоза, и до нив доаѓаат тие муабети дека нема голови, победи, дека фали шпиц, дека ќе биде тешко па од таму со секоја нова нула расте фрустрацијата која може да биде погубна. Дека ќе биде лесно нема да биде, но ако тепаме у Чегране, мислам дека ќе врземе бар 7-8 победи во серија што ќе биде доволно за мирна зима...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom