Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
haha ja gledav so pelister jas ama nie ne sme vtoroligasi :Pbukvalno ne mrdna na utskmicata i klucniot penal go promashi, mene mi beshe zal sho go gleam takov zdebelen, da ne se zaboravi zlatnata sezona na shile e 2007/2008 mozi eden od najdobrite igraci so zaigral za pelister togas beshe reprezentativen kalibar
Автоматски споено мислење:

sho te ebam
Ти ебам тоа гадот

haha ja gledav so pelister jas ama nie ne sme vtoroligasi :Pbukvalno ne mrdna na utskmicata i klucniot penal go promashi, mene mi beshe zal sho go gleam takov zdebelen
Ќе бидете за брзо, не се секирај :D

За тој натпревар он влечеше некоја повреда и не ни стартуваше, ако не се лажам на крајот влезе. Во секој случај, факт е дека има поголема тежина од потребната, ама уште е алфа и омега за втора лига :D

Јас колку што се сеќавам Ристески првично го земавме како замена за десен бек и дефанзивно повеќе играше на таа страна. Не како крилен бек како што играше Глишиќ на крајот, но сепак повеќе како десен страничен бек, отколку како стопер. Не знаев дека стопер му е примарна позиција.

За Андреј Ричков немам никакво познавање, нит сам чуо, нит сам видео, а според трансфермаркет, примарна позиција му е десен бек.
Може да игра како десен бек, ама нашиве го земаа за стопер. Дури откако се здоби со право на настап, ја сменија формацијата и почнаа да играат со 3 стопери. A поред него играше Велковски како десен крилен бек.
Ричков не го познавам ни ја. И глеам дека се води како десен бек на Трансфермаркт, ама од тоа што го видов на некоја од пријателските влагаше како алтернатива токму на Ристески. Што веројатно значи дека е сличен профил на играч.

Дефинитивно ќе играат со 3-ца позади, и последните неколку кола есента кога заигра Ристевски беа така, имаше малку поголема слобода од останатите штопери и знаеше да се уфрли напред па можда затоа впечатокот дека играл како бек, сличен играч на Кико Тошевски по профил :D
Ристевски би имал загарантирано место позади, централно би играл еден од Мишковски/Стојковски и лево Стојанов/И.Мицевски или евентуално Трајче Стојковски ако Нено е централно. Николов и Панта се загарантирано дуо во средината, тука се и Блажевски и Пеев за ротација или евентуално со нешто позгуснат среден ред со некој од нив и Николов нешто поофанзивно во зависност од противникот и потребите, лево малку и лошо што останавме само на Глишиќ и нема баш замена за него, а десно би требало предност да има Ване Јованов, Давид Велковски би бил за ротација за двете крилни/бековски позиции и би стартувал доколку има потреба за у21 играч. Напред останавме на Фичо како шпиц, не знам кога би се вратил Грозданоски од повреда, а позади него како полушпицови/крила Шиле, Керим, Наумоски, Коцур.
Со оглед на тоа што го имаме Николов како стартер, останува уште еден у21 играч да се смести, и изборот ќе паѓа помеѓу Иван Мицевски во 3-ката позади, Давид Велковски на бековските/крилни позиции, и Никола Наумоски во напад, мислам дека Иван ќе добие шанса како штопер, а тоа би отворило простор за Керим - Шиле позади Фичо со многу поголема слобода и помалку дефанзивни задачи.

Гача/Илиќ
Ристевски Мишковски/Стојковски Стојанов/Мицевски(у21)
Јованов/Велковски(у21) Николов/Блажевски Мицевски/Пеев Глишиќ/Велковски(у21)
Керим/Наумоски(у21) Шиле/Коцур
Петковски/Грозданоски​

Не ја гледам логиката на Ричков да му речат иди во друг клуб со опции, а да останеме само со Глишиќ на таа позиција.. Ангелов им го тури стапот во 5 до 12 иако они го чекале... Е сеа Господ да е со нас у завршницата со Петковски и Грозданоски кој е аут до средина на март.

Не ја гледам логиката на Ричков да му речат иди во друг клуб со опции, а да останеме само со Глишиќ на таа позиција.. Ангелов им го тури стапот во 5 до 12 иако они го чекале... Е сеа Господ да е со нас у завршницата со Петковски и Грозданоски кој е аут до средина на март.
Ја колку што читам го пуштиле стоперот да си оди и кој реално беше задња опција таму покрај Мишко, Стојанов, Моцарт и Стојковски, а не тој што му е бекап на Глишиќ.
Вечниот талент ни избега :)
Турете му пепел на овој. Најисфуран играч со 30 даени гола у 250 утакмици. Ич не жалам за вакви, но лошо е што не се најде некој офанзивец.

Последно уредено:
Збор два ако бил некој на Маџари? Се појавила и корона, Наумоски фатил.

Imavme dosta sansi, pogotovo prvo poluvreme. Fico Petkovski ne go sakase topka, promasi 5-6 solidni sansi. Odbranata bese na visoko nivo, Belasica nemaa nekoi izgledni sansi, pogodija precka so sut od dalecina.
Za pofalba e zalaganjeto na igracite, sakaa da pobedat iako bese samo prijatelski natprevar.
I vo vtoriot del od sezonava klucen faktor ke bide realizacijata, ako prorabote napadot ke nemame problemi, od pricina sto ne veruvam deka ke primime cesto golovi.

Глишиќ се повредил, е сеа како ќе крпиме не знам...
Ќе игра помладиот Ричков. Според кажувањата одлично се покажал на припремите. Нема простор за паника, а дополнителен плус е што ќе покрие како втор младинец...

Има лута фаца овој Марио Ричков, може да го биде :D
Како и да е, колку и да не се засиливме сразмерно, одиме во поход кон баражот, а таму ќе бидат лудории.

Го земале и Демир... можеа малку порано да го официјализираат, а не 3 дена пред утакмицата со Охрид...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom