Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Па нема ништо погрешно во муабетот. Клубот си е сеуште формално правно, 51 % во сопственост на Град Скопје, 49 % на ЈПССДП. Самсоненко само го има откупено на управување во рок од 10 години. Така е по договор направен 2014 година.

Па зашто ондак од почеток на кризата на Вардар не излегоа со такви изјави? Дека се работи на случајот, дека се бара голем спонзор, а ако не се најде, градот ќе го превземе Вардар. Туку се дистанцираа во изјавите, изјавуваа дека не можат никако да помогнат и некои слични изјави?

Па зашто ондак од почеток на кризата на Вардар не излегоа со такви изјави? Дека се работи на случајот, дека се бара голем спонзор, а ако не се најде, градот ќе го превземе Вардар. Туку се дистанцираа во изјавите, изјавуваа дека не можат никако да помогнат и некои слични изјави?
Не ме прашувај мене... не сум вработен таму за да можам да ти одговорам:) Ја колку што паметам, уште одма по најавите за повлекување на Самсоненко, Град Скопје за цело време напоменува дека нема да го прифати клубот назад без претходно подмирени долгови и мислам дека сеуште стојат на тој став. И тоа цело време е камен на сопнување. Еве поправи ме ако грешам. А ова со спонзорот во најава, ми се чини дека тука Градот нема никаква улога.

Не ме прашувај мене... не сум вработен таму за да можам да ти одговорам:) Ја колку што паметам, уште одма по најавите за повлекување на Самсоненко, Град Скопје за цело време напоменува дека нема да го прифати клубот назад без претходно подмирени долгови и мислам дека сеуште стојат на тој став. И тоа цело време е камен на сопнување. Еве поправи ме ако грешам. А ова со спонзорот во најава, ми се чини дека тука Градот нема никаква улога.

Па баш заради тие изјави на град Скопје на почетокот, ми влезе у око дел од телефонскава комуникација каде вика дека се зборува дека може да влезе голем спонзор ама не е сигурно пошо град Скопје има 51% ( ја ова го сфаќам као да град Скопје одлучува нешо) а ти викаш дека град Скопје нема никаква улога во наоѓање на спонзорот. Малце не ми се поклапаат работиве, ама јебига никој нишо не знае точно па останува времето да покаже што е уствари целава прича.

Ја уште не верувам дека збориме за факинг арапи... Уште еднаш, АРАПИ.

Wake me up when it's all over...

Што треба да значи ова? Демек средено е :D

Па баш заради тие изјави на град Скопје на почетокот, ми влезе у око дел од телефонскава комуникација каде вика дека се зборува дека може да влезе голем спонзор ама не е сигурно пошо град Скопје има 51% ( ја ова го сфаќам као да град Скопје одлучува нешо) а ти викаш дека град Скопје нема никаква улога во наоѓање на спонзорот. Малце не ми се поклапаат работиве, ама јебига никој нишо не знае точно па останува времето да покаже што е уствари целава прича.
Не се разбираме очигледно:) Како прва целата таа комуникација е тотална конфузна и нејасна. Град Скопје секако дека се прашува како сопственик на 51% од акциите на клубот, но тоа не значи дека би го попречувал влезот на нови спонзори и истото зависи од нив. Инаку викам дека нема никаква улога зашто локална власт, која се занимава со проблеми од типот на асфалтирање улици и слично, не е кадарна да преговара со авиокомпанија. Сакав да кажам дека, ако уопште во сево ова има некаква вистина, оди сигурно на едно повисоко ниво, односно на ниво на централна власт. А дали има вистина ќе се увериме набргу затоа што по гласините што ги пуштаат луѓе од нивното опкружување, доаѓањето на претставниците од Катар во Скопје е предвидено за околу десет дена или по завршувањето на следниот викенд.

jovan popzlatanov i oficijalno napravi transfer vo riga.
Оваа полусезона ја одигра одлично, се друго во останатите 2,5 години од неговиот престој во Вардар не беше вредно за споменување. Дали минутажата што ја доби имаше таква улога не знам, но и во минатата сезона беше доста користен од Тетовка, ама ни од далеку го немаше истиот ефект. Во секој случај фала му што остана во клубот изминативе 5 месеци и понесе голем товар на себе, иако можеше да си замине како најголем дел од минатогодишниот состав.
Во меѓувреме, Дарко Мицевски повторно се поврзува со Борац од БЛ и ништо чудно, и тој да заврши со Вардар. А нас ни останува неизвесноста за судбината на клубот во следните 15-20 дена.

Оваа полусезона ја одигра одлично, се друго во останатите 2,5 години од неговиот престој во Вардар не беше вредно за споменување. Дали минутажата што ја доби имаше таква улога не знам, но и во минатата сезона беше доста користен од Тетовка, ама ни од далеку го немаше истиот ефект. Во секој случај фала му што остана во клубот изминативе 5 месеци и понесе голем товар на себе, иако можеше да си замине како најголем дел од минатогодишниот состав.
Во меѓувреме, Дарко Мицевски повторно се поврзува со Борац од БЛ и ништо чудно, и тој да заврши со Вардар. А нас ни останува неизвесноста за судбината на клубот во следните 15-20 дена.
abe jovan ne e mnogu baran, nitu bil nekogas. deckoto e fighter i ok kako fudbaler, ama nema predizpozicii za nekoja pokvalitetna liga. se nadevam deka sega vo letonija lapnal soliden dogovor, gledam nacalno potpisal za 4 godini, pa valjda togas i platata e ok. sportski gledano transferot ne mu nosi mnogu bidejki baltiskite ligi ne se nisto pokvalitetni od 1. MFL, realno nasata e podobra da ne go imase padot poslednite godina dve. samo sto kaj niv e ponasminkano so toa sto imaat posredena infrastruktura.

vo sekoj slucaj ova e losa vest za vardar bidejki kako sto kaza on bese eden od najdobrite poslednite meseci. sega uste micevski i cvetanoski da zaminat i timot bez zasiluvanja ke bide najmizeren posle belasica zaedno so toj na pelister (ako ne se smeni nesto). edino sto vardar ima bodovna razlika, pa tuka lezi malku nadez ako pelister ne se zasili (a izgleda toa nema da se sluci, barem ne na golemo).

vo sekoj slucaj ova e losa vest za vardar bidejki kako sto kaza on bese eden od najdobrite poslednite meseci. sega uste micevski i cvetanoski da zaminat i timot bez zasiluvanja ke bide najmizeren posle belasica zaedno so toj na pelister (ako ne se smeni nesto).
Матеј Цветаноски наводно ќе им се придружел на Кико Тошевски и Филип Најдовски во Тирана (исто и Ферхан Хасани се очекува да потпише таму). Уште не е ништо официјално, но делува реално да дојде до таков трансфер.

Последно уредено:
Сеа коа ми спласнаа информацииве за "катарциве" сакам да пишам еден искрен пост.

На кој бе му текна да пушти муабет дека ни помалце, ни повеќе Qatar Airways ќе го спонзорира Вардар?! :D
Од тоа што разгуглав за Qatar Airways нигде не прочитав дека поседуваат аеродроми, а ТАВ има уште цели 10 години од договорот за концесија на скопскиов аеродром.
И сега од толку клубови низ Европа, ќе дојдат катарциве у Скопје и ќе преговараат за Вардар бе.

Не дека немаат пракса да спонзорираат спортски колективи, ама пак ќе нагласам, после Бока, Баерн Минхен, Рома и ПСЖ, следен клуб што ќе го финансираат ќе биде Вардар?
-Ајде у Скопје има што да видат, стадион за мерак, тренинг-камп на завидно ниво... ама ако им текне да прашаат у што лига ни игра клубов? :D
Ќе им ја покажат тињана у Кратово, кокошарникон у Џорче или минсконо поле у Битола?

Ја мислам си истеравме бајрам со паметот неколку дена дека ќе има тектонски промени, ама реалноста е дека најверојатно некој сака муабетов да циркулира уште некое време, за после да имаат алиби, јебига пробавме ете и катарци донесовме ама копиљот руски ја кочи цела работа.(што е целосно точно).

Колку само Датуми дочекавме, ајде и овој за 10 дена (м.з.) да видиме што ќе ни донесе, ама јас лично не сум некој оптимист, како и голем дел од вас :) .
Може и ќе ви звучи банално следново, ама најверојатно ако клубов иде у стечај или целосно згаснување, тоа за мене ќе биде и последната причина да заминам од Вукојебинава, пошо и така со едната нога сум на излезна врата од Нивната Земја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom