Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
kazete nesto povise za natprevarot. vo stranstvo nemase dostapen strim, a nema da ima ni snimka deka odese na arena a ne na FFM TV.

Нема што да се каже многу бледа игра,страшно ни фали играч како Фелипе на времето.Струга цврста екипа навистина е тешко да победиш таму поготово што играа мотивирано денеска.Судијата направи неколку грешки со што не им санкционираше неколку нивни стартови со што ја испушти утакмицата од контрола ама тое не е сепак оправдување.Имаше една ситуација во прво полувреме каде што беше направен фаул на Матеј во шеснаесет ама судија досуди офсајд,исто пред да го постигнат првиот гол Струга,Вардар промаши две шанси.

Добра е што и Пандевци не тепаа иако мислам дека они повеќе и не ни се конкуренција,прават премногу киксови.Повеќе ми е страв кучињата со победа утре да не земат залет ќе дојдеме на -9.

И у Тетово било бурно на Ренова - Пандев.
3 црвени гомното Јакимовски им дал на стручниот штаб на Ренова, кои реагирале на чист пенал од Маслац.

Најверојатно тое е долгот што ФФМ мора да го плати за играњето на Пандев у репрезентација.
Се кладам допрва ќе гледаме тенденциозно судење у корист на Пандевци, со оглед што мораат да се блиску до Вардар, а играат без двајца првотимци кои им беа алфа и омега у тимот.

Шкендија воопшто не ме плаши ако се остварат најавите дека зимоска ќе останат без Агим, Бесарт, Радевски и Жуниор. Нивните места ќе треба да ги заменат младинците нивни од Дрита како Енсар Љума и Фљорент Рамадани кои се левел Попзлатанов, а колку што знам веќе и трењираат со прв тим.

И у Тетово било бурно на Ренова - Пандев.
3 црвени гомното Јакимовски им дал на стручниот штаб на Ренова, кои реагирале на чист пенал од Маслац.

Најверојатно тое е долгот што ФФМ мора да го плати за играњето на Пандев у репрезентација.
Се кладам допрва ќе гледаме тенденциозно судење у корист на Пандевци, со оглед што мораат да се блиску до Вардар, а играат без двајца првотимци кои им беа алфа и омега у тимот.

Шкендија воопшто не ме плаши ако се остварат најавите дека зимоска ќе останат без Агим, Бесарт, Радевски и Жуниор. Нивните места ќе треба да ги заменат младинците нивни од Дрита како Енсар Љума и Фљорент Рамадани кои се левел Попзлатанов, а колку што знам веќе и трењираат со прв тим.
Дај Боже да е така,во спротивно ако се наближат до последното коло и да мисли Дестани да го намалува буџетот ќе се премисли и ќе оди оваа сезона да ја освојат титулата чисто од инат кон Вардар.

А за Пандевци не знам,мое мислење е дека титулата не можат да ја освојат но дека судат во нивна корист тоа да ама самиот клуб нема амбиција да освои титула,барем оваа сезона.

Ма каква Црна Шкендија далеко се они од врвот.Струга е селска екипа ќе ве молам малку реално далеко е од фудбалска гледна точка.Второ вратете и видете ги линиите кој е обележан стадионот мислам дека во општинска лига подобро се обележува игралиште и подобро се местат мрежи на головите.
ПопЗлатанов прво полувреме,мораше тоа да го реализира сам беше промаши цел гол.Мицевски исто 100% шанса.Најдовски неможе да игра последен,Младеновски треба да си игра стандард таму.Наредна со Силекс во Кратово,многу тежок терен пошто е веќе Ноември дождови итн а игралиштето нема никаква дрнажа и ќе биде права нива.Доаѓа тешкиот период од 1МФЛ шо и Барселона да е нема да и се гарантирани бодовите по оризните ниви.

A poamaterska reakcija za vtoriot gol od onaa na Brdaroski koga ja sobra glavata nema !!!

sega ja vidov snimkata, nema ofsajd na matej, no razlikata so defanzivecot e mozda 20 santimetri, taka sto moze da se zgresi od strana na sudijata. e sega ako imalo i red drugi greski na steta na vardar togas situacijata moze da se tolci na drug nacin.

inace pandevci sekako dobivaat pomos, go imam toa nekolku pati primeteno. goran pandev so toa i forsiranjeto na negovi igraci kaj seniorite kaj mene malku po malku ja rusi reputacijata. strasno e sto planirale dime dimov da go pokanat vo reprezentacijata, covekot e prosecen prvoligaski stoper, a tie da ne se povredese ke go zemea da igra za makedonija. smesno. jas na primer kosta manev ne go gledam kako klasicen materijal za vo seniorskata reprezentacija bidejki tipot e igraciste za slabi ligi no ogranicen za povrven fudbal, ama od dimov e cela klasa podobar. isto i risto mitrevski pre zasluzuva povik. druga glupost bese sto david denkovski bese del od seniorskata reprezentacija, deckoto kaj pandevci bese tret golman, a pred nekoe vreme go viknaa da pokrie dupka na treninzite.

posebno sega od koga nemame sansi vo ovoj kvalifikaciski del timot se pretvori uste povise vo otskocna daska^^ ete i onoj kostadinov koj deneska dobi dopolnitelen povik e prilicno ogranicen igrac. porano imase odlicna statistiska vo U21, no fudbalerski e limitiran i tesko deka uste mnogu ke napreduva. go piknaa sea verojatno so nadez zimata konecno da napravi cekor nadvor od slabata slovacka liga. deckoto kaj FFM so godini go forsiraa kako ofanzivec, a voopsto nema predizpozicii za da napravi nesto pogelemo kako krilo ili ofanziven vezen.

Дали некогаш Работнички им скинал бодови на Шкендија? :icon_mrgr:

Треба да седне управата и да поразговара малку односно,Гоце Седлоски треба веќе да размислува за Европско лето и да го крене тимот едно ниво погоре.Не се потребни многу пари.Најверојатно Работнички оваа сезона заминува во втора лига благодарение на нивниот трансфер период со Србите..Клисури,Илич,Маркович итн.Има Работнички доста интересни играчи како Шишковски,Херера,Ацкоски,Шаркоски,Тодороски,Тошевски,Петковски па и тој Јаго.Ќе има најверојатно заминувања и во Шкендија единствен играч е Радески,човекот имаше повреда ама полека се враќа во форма.Од Ѓорче Робсон и левиот бек Фернандо.Ова се играчи кој би се довеле до помали плати и не многу голем трошок а добри би биле за поширок ростер и поголем квалитет.

Dva sumnjivi penali za skendi i neduseden za rabotnicki... sudiite ke steluvaat po se izgleda

Сами се тепаа Работнички,имаа шанси да земат 3 бода вака останаа со прстот во уста.

Искра игра преслабо и заслужи да изгуби ама со голема среќа тепаа но по се изгледа полека се враќаат во битката за титула.

Овие 4 утакмици што останаа треба да им бидат на играчите ко финалиња,вчера ме разочара соо нивната пасивна игра.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom