Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Само куртонски клуб може да плати оштета за непроверен играч и да го престави како спектакуларно засилување, само затоа што дал Х голови во суперсилното ЛИТВАНСКО првенство и бил најдобар стрелец во квлификациите од ЛЕ во првите две кола наменети за полупрофесионални екипи. Па уште се тужевме со нив, се влечкаа со месеци за да добиел лиценца за настап.

Најави на порталиве дека Панчев,Најдовски и др. ќе даваат оставки.Фала Боже:popce: :roker: Лошо е само дцајцана пулени С&С .....ќе остануваат:icon_mrgr: Чисти се комрад ....:нинџ:

Зашто го немаше Колевски?? Според мене 3 пати подобар е од овој Бериша.

Овој Бериша кажуваа дека играл добро во младинците и интервју му праевеа ама стварно не знам што виделе во него.А и да биде нешто како играч при прва можност ќе избега кај индијана бојс.

Дното е допрено.
Кога ќе ми текне на двомечот со Малме овој период минатата година, и отварам тим да споредам.
Тогаш ги имавме у средина: Спировски (стандарден репрезентативец), Николов (стандарден репрезентативец), Фелипе (еден од топ 3 шо некогаш се има појавено во нашава лига).
Се плашам и да помислам да ги споредам со денешниве (Мицевски, Битанг, Попзлатанов, Бериша)... Што треба повеќе да се коментира?
Сеа ми текнува колку го пцуевме Балотели, не знаел со топка, само трчал. Балотели за Максимов знаете шо е?
Килијан Мбапе.
Шиле, Којашевич. Муслиу на клупа беше.. .
Абе секоја, ама апсолутно секоја позиција се послаби од лани. Бек како Хамба нема да имаме у наредни 5 години, а не овие да го заменат.
Барсегјан само го издвојувам, се друго ДРВА.

Тимов е просек незнам што сте изненадени од резултатов, погтово кога тие исти "засилувања" од некоја плажа од Бразил се приклучија пред 10 дена уопште не може да се сматра за изненадување. Нема кеш нема забава ко што рече Колт, Филипе без една нога > од сите засилувања до сеа.

Само куртонски клуб може да плати оштета за непроверен играч и да го престави како спектакуларно засилување, само затоа што дал Х голови во суперсилното ЛИТВАНСКО првенство и бил најдобар стрелец во квлификациите од ЛЕ во првите две кола наменети за полупрофесионални екипи. Па уште се тужевме со нив, се влечкаа со месеци за да добиел лиценца за настап.
Најстрашното е што случајот со Максимов не е завршен и Вардар може дебело да го крка, ако се испостави дека имало неправилности. Колку што сум запознаен, казната би била забрана за трансфери во два преодни рока. Тек тогаш ќе се чешаме...

Секогаш промените во ФФМ и во Вардар одат истовремено.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Najako e sho od site "zasiluvajna" shto gi donesoa najsolidno izigra toj od kogo najmalku site ochekuvavme, Kosta fucking Manev, Lira - klompar i tolku. Dosega se osloboduvavme od starite "istrosheni" igrachi, doprva ke sakame da se oslobodime od stotoku donesenite, i pak ke debatirame vo forumov ovaj da begat onaj da go donesat, ustvari dzabe debatirame vekje, koga vo klubot kriteriumot za igrachi e spusten za dve nivoa, sekogash ke dobivame Vakvi lirovci so vishok tezhina i potsvesno ke se molime da drugite dvajca juznoamerikanci se pogodat, makar sho e teshko da se desit takva dobra rabota vo klub kaj sho se zameshani visokata uprava so digitroncinata.

Битанг зошо го негирате,не ми е јасно.Па добар беше за играч на негова позиција.Не е негова кривица што нема добра игра од страна на неговиве клубски соиграчи.Човеков ти е буквално машина шо не застана.Трча како будала,енергичен е и борбен.Кога дојде во Вардар,не будеше надеж,сега дечково полека се развива во добар играч.Ви велам,одличен е.Многу изгледа во стилот на Канте.Трча везден,ифанзива,дефанзива.Не е најважно,укопан во место.

Vcera Novak i Manev si izigraa solidno vo odbrana kako stoperi. Brdarovski deckoto izigra top za lev bek a e desnak, definitivno treba da e on desen bek. Bitang e masina na cel teren go imase i takov igrac e definitvno korisen, no problemot e sto nemame kreativec, ocajno ni fali. Za napadot, nemoze be popzlatanov da igra nemoze ednostavno. Igraci u Pelister sto bile dojdoa u Vardar i se glavni... Barsegjan e ni dobar ni los neznaes kako da go procenis. Seuste nemozam da svatam kako mozese Vasovski da pocne so Berisha, neznam uste kolku vreme ke mi treba da svatam ama tesko ke ide. Pa Adem e tri klasi bolje od nego.

Spored ova sto vidov ni trebaat dve krila, kreativec i lev bek znaci 4 igraci minimum.

Koga ke mi tekne lani kakva ekipa imavme i kako imase losi komentari, sega so ovjo sostav sega sto go imame pa nie sme bile Real Madrid be u pm :)

На страна што испаднавте, ситуацијата кај вас е следна: (и сакам добронамерно да бидам сфатен пошто вие треба да бидете еден од двигателите на мак фудбалот.)

После 8 години стабилност на секаков план (финансиски, организаторски, играчки, фудбалски) прв пат се соочувате со криза. Вие сте биле во ваква ситуација претходно. Дури сте биле за греота. Само треба радикални промени за да излезете од ситуацијава. Секоја чест за Панчев како играч ама братот имаше милион шанси во овие 20 години да направи успех. Човекот нема дадено ништо за македонскиот фудбал. Ништо. И да бидам фер не е само Панчев проблем во ситуацијава.

А вие како клуб имате и те како подлога за брзо враќање во нормала од вакви кризни ситуации.
Само не знам дали има луѓе за такви работи.

Пример: Предминатата сезона Звезда беше прво место и му бегаше на Партизан добри 12-3 бода. Ја изгубија предноста, го ставија в.д. тренер Бошко Ѓуровски, го изгубија и купот. Останаа со патлак.
Направија рез од тренер до економ. Правилен избор на играчи (за разлика од кај нас тие имаат млади играчи кои можат да сносат товар да играат во голем клуб) тренер полн-погодок и резултатот дојде одма. За факинг три месеци влегоа во групи ЛЕ и за малце не ја елиминираа ЦСКА Москва во нокаут фаза. Во слична ситуација годинава е Партизан. Ќе видиме како ќе движат.

Ја следам ситуацијата и кај татариве.
Колку и да се во хаос. Испаѓаат од екипи за потсмев од Казахстан, Лихтенштајн итн. Знаат да се извадат од лошата ситуација. Брзо. Ефикасно.

И едните и другите имаат фудбалски имиња кои си ја знаат работата. Имаат менаџеришта. Имаат тренеришта. Имаат играчишта. Ние немаме ништо од тоа. Затоа кризите ни траат долго и додека се соземеме од боксовите што ни ја дава ситуацијата отишол возот.

Мора да има некоја хиерархија. Не може сите да си прават како што им одговара.
И секогаш ми било чудно како како најуспешен клуб во Македонија не правите маркетинг. Човече како сакате да одржувате и да зголемувате број на навивачи? Клубовиве од Балканов им организираат средби по основни школи, одат фудбалериве, делат автограми, капи, маици...Толку да нема луѓе кај нас да им работи малце мозокот да направат нешто.
И не е само со вас така. Во целокупно општество сме у некоја тешка апатија. Незаинтересирани. Разочарани...
Човече лани игравте Лига Европа групи. Место да го надоградувате тоа вие 200 чекори назад.
Мора јасно да и погледнете на ситуацијата во очи и да излезете брзо од ова.
Јас како фан на друг клуб од страна вака ги гледам работите.

На страна што испаднавте, ситуацијата кај вас е следна: (и сакам добронамерно да бидам сфатен пошто вие треба да бидете еден од двигателите на мак фудбалот.)

После 8 години стабилност на секаков план (финансиски, организаторски, играчки, фудбалски) прв пат се соочувате со криза. Вие сте биле во ваква ситуација претходно. Дури сте биле за греота. Само треба радикални промени за да излезете од ситуацијава. Секоја чест за Панчев како играч ама братот имаше милион шанси во овие 20 години да направи успех. Човекот нема дадено ништо за македонскиот фудбал. Ништо. И да бидам фер не е само Панчев проблем во ситуацијава.

А вие како клуб имате и те како подлога за брзо враќање во нормала од вакви кризни ситуации.
Само не знам дали има луѓе за такви работи.

Пример: Предминатата сезона Звезда беше прво место и му бегаше на Партизан добри 12-3 бода. Ја изгубија предноста, го ставија в.д. тренер Бошко Ѓуровски, го изгубија и купот. Останаа со патлак.
Направија рез од тренер до економ. Правилен избор на играчи (за разлика од кај нас тие имаат млади играчи кои можат да сносат товар да играат во голем клуб) тренер полн-погодок и резултатот дојде одма. За факинг три месеци влегоа во групи ЛЕ и за малце не ја елиминираа ЦСКА Москва во нокаут фаза. Во слична ситуација годинава е Партизан. Ќе видиме како ќе движат.

Ја следам ситуацијата и кај татариве.
Колку и да се во хаос. Испаѓаат од екипи за потсмев од Казахстан, Лихтенштајн итн. Знаат да се извадат од лошата ситуација. Брзо. Ефикасно.

И едните и другите имаат фудбалски имиња кои си ја знаат работата. Имаат менаџеришта. Имаат тренеришта. Имаат играчишта. Ние немаме ништо од тоа. Затоа кризите ни траат долго и додека се соземеме од боксовите што ни ја дава ситуацијата отишол возот.

Мора да има некоја хиерархија. Не може сите да си прават како што им одговара.
И секогаш ми било чудно како како најуспешен клуб во Македонија не правите маркетинг. Човече како сакате да одржувате и да зголемувате број на навивачи? Клубовиве од Балканов им организираат средби по основни школи, одат фудбалериве, делат автограми, капи, маици...Толку да нема луѓе кај нас да им работи малце мозокот да направат нешто.
И не е само со вас така. Во целокупно општество сме у некоја тешка апатија. Незаинтересирани. Разочарани...
Човече лани игравте Лига Европа групи. Место да го надоградувате тоа вие 200 чекори назад.
Мора јасно да и погледнете на ситуацијата во очи и да излезете брзо од ова.
Јас како фан на друг клуб од страна вака ги гледам работите.
Цел муабет ти држи вода ама ова за маркетингот не баш.Идејата не ти се лоша ама едно си заборавил а тоа е менталитетот.Лига Шампиони да игра Вардар ама да им се падне не атрактивна група со непознати екипи(пример давам знам дека не е можно да се во неатрактивна група) пак нема да има народ.

https://ekipa.mk/mamik-jas-ovie-detsa-gi-napraviv-milioneri-sega-nikoj-ne-me-ni-spomenuva/

Ова морам да го постирам,зошто гадно е каква тортура му се прави на човеков,а се што направи добро за хрватскиот фудбал.Ова ти е прекрасен пример,каков човек ни треба во Вардар и какви не треба да има неблагодарници.Жалосно.Мочам Панчев и се. Вардар ги направи нешто,они го прават Вардар ништо.Истата трагедија како Мамич баш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom