Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
https://sport1.mk/fudbal/domashno-p...a-ushte-tri-zasiluvanja-a-pred-dogovor-e-i-so Ajde narode navali Free-Dopamine.
Inaku Sinani menadzerot na Kosta Manev, Majot imashe potvrdeno deka Kosta Manev se dogovoril so Vardar.
- Bumba, Tambe i Petrovic visoki primanja barale.
So golmanot Kirovski navodno sme se dogovorile i treba da pristigne vo Slovenija, isto i so mladiot Manevskii.
Iranecov levo krilo 24 godini, ke go vidime vaka dobar izgleda, ako Iranecot potpishit navodno ke sme barale ushte 2ca ofanzivci, shpic i Amc/MC ?
Ако не си оди Алексовски голманот не ни треба, значи пак праат дополнителни трошоци на позиции кај што сме пренатрупани. Маневски е супер играч и може да прерасне во добар бек, ми се допаѓа што ќе даваат шанса на младите. Коста Манев не ми се допаѓа, нема да е засилување, боље да се бара некое друго решение поевтино од МК лига. Иранецот што го гледав од видео не изгледа лош, е сеа да видиме колкави барања ќе има. Ако на овие се донесат уште 2 странски како што викате, АМЦ и шпиц браво. Иначе Дин Аломеровиќ што играше во младите категории на Вардар, а моментално е дел од вториот тим на Селта Виго, најверојатно ќе си оди, па ете шанса ако се паметни. Вања мора да се оди пошо нема да ни треба, а ако не го планира Брда за лев бек или Тошевски за штопер тогаш и на десен бек имаме 3 опции и Попзлатанов 4.

Ако не си оди Алексовски голманот не ни треба, значи пак праат дополнителни трошоци на позиции кај што сме пренатрупани. Маневски е супер играч и може да прерасне во добар бек, ми се допаѓа што ќе даваат шанса на младите. Коста Манев не ми се допаѓа, нема да е засилување, боље да се бара некое друго решение поевтино од МК лига. Иранецот што го гледав од видео не изгледа лош, е сеа да видиме колкави барања ќе има. Ако на овие се донесат уште 2 странски како што викате, АМЦ и шпиц браво. Иначе Дин Аломеровиќ што играше во младите категории на Вардар, а моментално е дел од вториот тим на Селта Виго, најверојатно ќе си оди, па ете шанса ако се паметни. Вања мора да се оди пошо нема да ни треба, а ако не го планира Брда за лев бек или Тошевски за штопер тогаш и на десен бек имаме 3 опции и Попзлатанов 4.
Super ke e golmanot vo rotacija so Gacevski, visok dobar golman na nafrleni topki (slabost na Gacevski) ne opraa letoto od nafrleni topki vo evropa.

Ми се допаѓа што Иранецот е поврзан семејно,со брат му,кој е квалитетен фудбалер и игра фул тајм за репрезентација на Иран.Шо значи,овој ако го собереме,со тек на време,ќе игра за Иран и овој,шо е супер.Иран се јаки,на Светски,Азиски куп постојано.Ќе се исполира плус пари од Фифа за репрезентативец.Уше еден Барсегјан фактички:LOL:

Трансфериве што ги најавуваат се генерално ок, со исклучок на нашинецот од Финска. Тој е апсолутна непознаница за сите, играл во Финска подолго време, што не е некој податок за да не фасцинира. Единствено знаеме кој му е менаџер, а досегашните искуства со него покажуваат дека нуди претежно непроверен или лош квалитет. Проблемот е уште поголем ако се знае дека Манев е стопер и треба да ја надокнади загубата пред се на Грне, но и на Муслиу и Велковски од претходно. Вардар мораше да донесе проверен играч на ваква чувствителна позиција, но ова е само уште една потврда дека буџетот е драстично скратен и ќе се носат далеку поскромни имиња...
Па планот е ако потпише голманот од Чукарички, да си оди Алексовски. Сигурно нема да чуваат 4 голмани.
Ми се допаѓа што Иранецот е поврзан семејно,со брат му,кој е квалитетен фудбалер и игра фул тајм за репрезентација на Иран.Шо значи,овој ако го собереме,со тек на време,ќе игра за Иран и овој,шо е супер.Иран се јаки,на Светски,Азиски куп постојано.Ќе се исполира плус пари од Фифа за репрезентативец.Уше еден Барсегјан фактички:LOL:
Значи кој “гение“ си. Како ги поврзуваш работите. Невидено нешто...

Трансфериве што ги најавуваат се генерално ок, со исклучок на нашинецот од Финска. Тој е апсолутна непознаница за сите, играл во Финска подолго време, што не е некој податок за да не фасцинира. Единствено знаеме кој му е менаџер, а досегашните искуства со него покажуваат дека нуди претежно непроверен или лош квалитет. Проблемот е уште поголем ако се знае дека Манев е стопер и треба да ја надокнади загубата пред се на Грне, но и на Муслиу и Велковски од претходно. Вардар мораше да донесе проверен играч на ваква чувствителна позиција, но ова е само уште една потврда дека буџетот е драстично скратен и ќе се носат далеку поскромни имиња...

Па планот е ако потпише голманот од Чукарички, да си оди Алексовски. Сигурно нема да чуваат 4 голмани.

Значи кој “гение“ си. Како ги поврзуваш работите. Невидено нешто...
So Manev osekjam deka dobivame nov Ljamce tip igrach,igrach za rotacija koj dzabe ke fakjat mesto vo tim, pa ke cekame shto pobrzo da se oslobodime.
Iranecov brz dobar, mozhit i shpic da igrat a i desno krilo.

Neznam zaso ne trgnaa po Damcevski, makedonski stoper so internacionalno iskustvo, za nasava liga ke e top... Sea gledam ke potpisuva so Zeleznicar od Bosna.. tamu ne veruvam deka ke zima poveke od 3-4.000 evra a tie pari moze i nie da mu gi dademe.

Чекај нели немало ништо од тоа со Манев? Значи сепак ќе доаѓа?
Иначе се согласувам со Нејмар, требаше Дамчевски да пробаат да го донесат. Не дека е некое играчиште ама ќе беше ОК ангажман.

Чекај нели немало ништо од тоа со Манев? Значи сепак ќе доаѓа?
Иначе се согласувам со Нејмар, требаше Дамчевски да пробаат да го донесат. Не дека е некое играчиште ама ќе беше ОК ангажман.
Како тоа дека е не е некој?Проблемот со него што е нестабилен во врска со клубови каде игра,кажано номад е,слично како Јахович,само мења,не знае да остане.Кога играше за Македонија,чинам со Украина,одличен беше,многу брз,подвижен,не е летаргичен,висок копиљ.Ама лошото е шо е шо нема стабилна средина.

Како тоа дека е не е некој?Проблемот со него што е нестабилен во врска со клубови каде игра,кажано номад е,слично како Јахович,само мења,не знае да остане.Кога играше за Македонија,чинам со Украина,одличен беше,многу брз,подвижен,не е летаргичен,висок копиљ.Ама лошото е шо е шо нема стабилна средина.
Абе еден натпревар пред 5 години одиграл добро и ајде готово играчиште бил и точка. А тоа што во Холандија сите го збореа дека е катастрофа и тежок киксер тоа нема везе. Ако е толку играчиште како 3-4 години не може да се пробие во поасална лига да отиде и игра само по лиги ко Казахстан, Кипар и Унгарија (каде воедно воопшто не успеа да се пробие во просечен унгарски клуб) и сега Босна и како сите за 6-12 месеци го откачуваа? Демек тоа не кажува колку е стварно играчиште? Јаховиќ може мењаше клубови но каде и да отидеше прилично секаде растураше, додека Дамчевски потешко се наметнува и сите брзо го откачуваат. Се согласувам дека ќе беше добар за Вардар (и самиот викам) ама далеку е од играчиште, не е случајност што ништо не постигна откако си отиде од Холандија и што се шета нон-стоп.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Visnjevac deli soveti, stadionot poln kako sekogas.
Ovoj podatok e malku poznat.
FK Vardar duri 60% od potrebnite prihodi gi ostvaruvase preku prodadeni vleznici.

[DOUBLEPOST=1529185027][/DOUBLEPOST]Шампиони на Југославија сезона 1986/1987.Стојат(од лево на десно):Андон Дончевски(шеф на стручен штаб)Чедомир Јаневски,Момчило Грошев,Јовче Џипунов,Дарко Панчев,Вујадин Станојковиќ и Драган Канатларовски.Седат(од лево на десно):Илија Најдоски, Венцислав Симоновски,Мирко Петров,Тони Савевски и Никола Аврамовски.

[DOUBLEPOST=1529185349][/DOUBLEPOST]1968 година Вардар во Зрењанин го совладал Пролетер со 3:0 во рамките на 27-то коло од тогашната прва југословенска лига.Таа сезона 1967/1968 Вардар ја завршил со скор од 10 победи,10 нерешени и 10 порази со гол разлика од 31:37 на 6-то место со освоени 30 бодови позади шампионот:Црвена Ѕвезда 43,Партизан 38,Динамо Загреб 35,Хајдук Сплит 34,и Жељезничар 33.Стојат(од лево кон десно):Драган Мутибариќ,Кирил Пеев,Лазар Плачков,Диме Георгиев,Јован Дробац и Атанас Мечкаров.Клечат(од лево кон десно):Мирко Илиевски,Петар Дончиќ,Петар Шулинчевски,Лазар Мојсов и Методија Спасовски.

[DOUBLEPOST=1529185850][/DOUBLEPOST]Момците Што со златни Букви ќе бидат испишани во историјата на клубот.Победници на куп на СФРЈ По почесниот круг, младите фудбалери на Вардар го овековечија својот успех ,Сезона1960/61.(стојат од лево кон десно):тренерот Антал Лика,непознат навивач,Часлав Божиновски,Тоде Георгиевски,Благоја Вучидолов,Драган Трајчевски-Раптап,Петар Анѓушев и Славко Дацевски.Клечат(од лево на десно):Раде Чапаревски,Мирко Илиевски,Владо Николовски,Стојан Велковски-Цојле,Андон Дончевски и Петар Шулинчевски.

Последно уредено:
Слики и текст што ја ги објавив у ФК Вардар - еден живот, една љубов.
Баш ми е мило, што луѓето ги шеруваа фотките и текстот, иако не со страната, но сепак трудот влодил со плод.

Dodeka Sport 1 najavuva novi igrachi, Babunski ja smena negovata izjava od ni trebaat 3 novi igrachi minimum vo - Идејата е да се создаде најдобрата игра со моменталниот играчки кадар кој го имаме, и да се придвижиме кон она што е претпознатливо на идентитетот на Вардар...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom