Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Во генот е тоа и историски гледано е слично за тоа сме и до овде.
ne znam dali e vo genot, ama definitivno e prisutno. na drugi mesta ljuge se blagodarni koga ke im dades sovet, kaj nas te gledaat ko dusman i mislat deka po default im sakas nesto loso i/ili im se sitis.

Нема јака група кога имаш луѓе што Вардар не им е прва и последна партија, еден куп кумуњара, дпмне копиљи, татаромани и србенди. Све има само не и Македонци, со чест на исклучоци!

ne znam dali e vo genot, ama definitivno e prisutno. na drugi mesta ljuge se blagodarni koga ke im dades sovet, kaj nas te gledaat ko dusman i mislat deka po default im sakas nesto loso i/ili im se sitis.
Јас од се срце го сакам Вардар и пробам да им ги отвароам очите околу ФК ме прават најголем непријател иако имам големи заслуги за Фк каков што е.

Јбг, македонскиот синдром на самоуништување си работи кај сите, и не џабе кажале две глави мислат подобро од една.. Но кај нас егото е поголемо и од знаењето, па така сите дискусии завршуват со повишен тон, караница или тепачка.. Порано работеше она патриотското кај нас, сега веќе тоа е само лажно претставено, и затоа цело време зборам дека Вардар историски гледано бил симбол за македонштината за македонците, но веќе со години што од самите скопјани кои си го присвоија како свој личен(како клубот на татко му да е) па се вреѓаа луѓе кои идеа од страна, па така Вардар почна од симбол за македонштината да преминува во скопски клуб и да биде мразен од останатите градови.. За тоа зборам дека во клубот во навивачката група треба да има човек со идеал, памет и знаење, да го врати клубот на македонците, да почне клубот да го потикнува она македонското во нас(секоја чест на Комити ова сезона, веќе работат на тоа, така нека остане) така бил изградиле повторно клуб со армија навивачи позади себе.. а на фан клубот тука 10луѓе сме што почесто пишуваме, и никогаш не прифативме различно мислење, одма шпиуни, комуњари, вмровци, на седо на илчо на чеде татко син брат бла бла.. Поштувајте туѓо мислење, ценете го своето, кога слушаш можеш да научиш.. но кај нас сите учени сме родени. Но ај може нешто ќе се смени, ете како прво конечно да победиме у четврток.

Со оглед на ситуацијата во Пелистер добро би било да се обидат да ги донесат Попзлатанов или Тошевски за ЛУкас веќе шишуваат дека ја извисил Шкендија и заминал во Албанија.

Јас од се срце го сакам Вардар и пробам да им ги отвароам очите околу ФК ме прават најголем непријател иако имам големи заслуги за Фк каков што е.
problemot e sto so nekoi izjavi ne delis objektiven. janevski demek bil totalna neznalica, a covekot veke 10 ili kolku godini se drzi internacionalno kako trener vo nekolku drzavi koi imaat podobri ligi od makedonskata. pa i da se kluba koi na primer vo belgija se borat za opstanok, sepak kade kade i tie kluba se poorganizirani od makedonskite i ne bi nosele trener koj e otsecen od fudbalot. aj ednas da se izlazi nekoj klub, no ne e slucajnost koga nekoj dobil sansa od povise kluba, toa e znak deka vo taja drzava go cenat kako strucnak.

site znaeme deka rezultatite se bedni, no isto taka e ocigledno deka ne e samo do trenerot. zaradi toa najubavo e da se poceka uste proletniot del, togas trenerot nema da ima izgovor (osven ako si zamine pola tim bez dobri zameni).

Со оглед на ситуацијата во Пелистер добро би било да се обидат да ги донесат Попзлатанов или Тошевски за ЛУкас веќе шишуваат дека ја извисил Шкендија и заминал во Албанија.
abe lev bek vi treba, ima eden kaj pelister^^ :D

Dr
Сакаш да кажеш дека Вардар изигра одлично во Лига Европа. Каде другиве да неречам просечни екипи си ја билдаа голразлукава против Вардар.

Сакаш да кажеш и дека Шкендија заслужено води со 14 бода. А истата таа Шкендија прими 6 комада од Милан, кој патем е во најлоша форма во последнове неколку сезони одкога е формиран.

Или сакаш да кажеш дека изораниот терен во чаир само на Вардар му сметаше да постигне некој гол а не и на Шкупи.

Мене ништо од ова не ми се допаѓа. Сакам да го гледам Вардар прв без пораз, безразлика каде игра и со кого игра. И мислам дека после пораз од Шкупи па и Гвардиола да беше тренер пак ќе мислев дека ќе требаше да добие отказ а ме да поднесе оставка.

Е сега се ова паѓа во вода ако управата (Самсоненко) се има договорено заради незнам што година шкендија да биде шампион а Вардар да си ја бара среќата преку Лига Европа.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ја ти рeплицирав на тоа што си го пишал за репрезентацијата. Ако ја лажам, статистиката не лаже, човекот е во трите најдобри селектори според остварени победи, победи или нерешени. Баш пред извесно време беше објавена листата во некој наш медиум.
А ако сакаш да елаборираме на тема Вардар и Чеде, нема проблем. Во секое време. Очигледно е дека формата била темпирана за летото и европските настапи, а знаеме сите кој може да ја темпира истата, оној што ја спрема во подготвителниот период. По што се деси неверојатен пад во поглед на физичката подготвеност на играчите и голем број на повреди, односно можевме да се увериме дека играчите ни од далеку не се подготвени за играње во ритам среда-недела, а свесни сме дека кондицијата е основата во денешниот фудбал. Чеде упадна во најнеблагодарен момент за еден тренер, без да има било каков увид во нивните физички можности, а многу брзо се увиде дека играчите се со испразнети батерии (физички и психички), уште во текот на септември. Било кој тренер во една таква ситуација тешко може нешто драстично да промени. Чеде ќе го судиме после направена селекција според неговите замисли и одработени подготовки со рекуперирани фудбалери (се разбира доколку ги има истите ресурси и услови како неговите претходници), а не со една ваква очајна крвна слика на фудбалерите, кога веќе е толку јасно дека тие со мислите не се воопшто на теренот.
Еве едно хипотетичко прашање за тебе: Дали го сметаш и Стратев за неспособен, кој ја елиминираше ЦСКА и беше на гол од групи во ЛШ, а со истиот тим во првенството не можеше да ги добие Тиквеш и Напредок и заврши четврти на полусезоната, без шанси за титула?! Тоа е таа погрешно темпирана форма, во која имаш еден огромен peak (врв) и после се дешава нагло трескање од земја.
И за крај, камо среќа да има што повеќе тренери кои тренирале екипи од Кипар и Белгија, Звезда или Олимпијакос, а не врв у кариера да им бидат нашиве прволигаши и евентуално некое селекторско место.[DOUBLEPOST=1512409850][/DOUBLEPOST]
Ти не си навивач на Вардар у никој случај. Ти си некоја бедна вошка од прилепско, што се сити на неуспесите на клубот зашто му го нема пуленот повеќе...[/QUOTE]
Druze sto ocekuvas od covek sto ne moze da zeme nitu bugarski pasos(iako ocajno posakuval so godini), a se deklarira kako fan na Vardar.

Dr

Ја ти рeплицирав на тоа што си го пишал за репрезентацијата. Ако ја лажам, статистиката не лаже, човекот е во трите најдобри селектори според остварени победи, победи или нерешени. Баш пред извесно време беше објавена листата во некој наш медиум.
А ако сакаш да елаборираме на тема Вардар и Чеде, нема проблем. Во секое време. Очигледно е дека формата била темпирана за летото и европските настапи, а знаеме сите кој може да ја темпира истата, оној што ја спрема во подготвителниот период. По што се деси неверојатен пад во поглед на физичката подготвеност на играчите и голем број на повреди, односно можевме да се увериме дека играчите ни од далеку не се подготвени за играње во ритам среда-недела, а свесни сме дека кондицијата е основата во денешниот фудбал. Чеде упадна во најнеблагодарен момент за еден тренер, без да има било каков увид во нивните физички можности, а многу брзо се увиде дека играчите се со испразнети батерии (физички и психички), уште во текот на септември. Било кој тренер во една таква ситуација тешко може нешто драстично да промени. Чеде ќе го судиме после направена селекција според неговите замисли и одработени подготовки со рекуперирани фудбалери (се разбира доколку ги има истите ресурси и услови како неговите претходници), а не со една ваква очајна крвна слика на фудбалерите, кога веќе е толку јасно дека тие со мислите не се воопшто на теренот.
Еве едно хипотетичко прашање за тебе: Дали го сметаш и Стратев за неспособен, кој ја елиминираше ЦСКА и беше на гол од групи во ЛШ, а со истиот тим во првенството не можеше да ги добие Тиквеш и Напредок и заврши четврти на полусезоната, без шанси за титула?! Тоа е таа погрешно темпирана форма, во која имаш еден огромен peak (врв) и после се дешава нагло трескање од земја.
И за крај, камо среќа да има што повеќе тренери кои тренирале екипи од Кипар и Белгија, Звезда или Олимпијакос, а не врв у кариера да им бидат нашиве прволигаши и евентуално некое селекторско место.[DOUBLEPOST=1512409850][/DOUBLEPOST]
Ти не си навивач на Вардар у никој случај. Ти си некоја бедна вошка од прилепско, што се сити на неуспесите на клубот зашто му го нема пуленот повеќе...

За твоја жал зедов Бугарски пасош и во Лондон ме чека работа од 100.000£ годишно пари кои клошарана како тебе не видел ни на филм.

Не е ни време ни место за такви разговори шо ги правете.
Гачевски заминува доаѓа Шишковски паметно од управата дваца млади одлични голмани кој можат да напредуваат.

Значи сумирано:
Гачевски,Хамба,Николов,Фелипе,Барсегјан се на излезна врата .....

Николов,Фелипе и Барсегјан посакувам да останат,поготово квалитет се и да се задржат како костур ....
Гачевски,Хамба,да се додаде Глигоров се за чистка

Пелистер и Работнички се растур систем сега ..... Од Пелистер да се пресечат Тошевски,Матеј Цветановски и Попзлатанов,а од Работнички базата на скаути која е добра и Кире Марковски ....

Значи сумирано:
Гачевски,Хамба,Николов,Фелипе,Барсегјан се на излезна врата .....

Николов,Фелипе и Барсегјан посакувам да останат,поготово квалитет се и да се задржат како костур ....
Гачевски,Хамба,да се додаде Глигоров се за чистка

Пелистер и Работнички се растур систем сега ..... Од Пелистер да се пресечат Тошевски,Матеј Цветановски и Попзлатанов,а од Работнички базата на скаути која е добра и Кире Марковски ....
За Пелистер точно дека е распад систем ама од кај па и Работнички? Тоа што Шишковски решил да не го продолжи договорот оти нејќе да седи на клупа не значи дека клубот е распад систем и сите ќе си одат...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

kakov siskovski, deckoto 2 godini go forsiraat kaj rabotnicki i nikako da se stabilizira, redovno se brukase poradi sto nekolku pati go prakaa na ladenje. spored mene momentalno ne e materijal za vardar i ako go potpisat togas toa bi bilo znak deka se uste slabo ja pratat ligata.

kakov siskovski, deckoto 2 godini go forsiraat kaj rabotnicki i nikako da se stabilizira, redovno se brukase poradi sto nekolku pati go prakaa na ladenje. spored mene momentalno ne e materijal za vardar i ako go potpisat togas toa bi bilo znak deka se uste slabo ja pratat ligata.
Исто читам погоре наредил другарот 3 имиња од Пелистер, со играчи на Пелистер ако правиме екипа ни за 2 место нема да се бориме

За Пелистер точно дека е распад систем ама од кај па и Работнички? Тоа што Шишковски решил да не го продолжи договорот оти нејќе да седи на клупа не значи дека клубот е распад систем и сите ќе си одат...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Работнички го толкувам распад во насока на лошите резултати во сезонава .....Може Вардар да поентира со некои играчи да ги превземе без притисок ..... Марковски е квалитет,одличен за крило .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom