Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Јас кога велев дека Чеде нема благе везе вие велевте дека го бојкотираат и ред други работи. Добро е што полека веќе сите ги отвараат очите .
Веќе почнав да те мислам долго време те немаше.

Шо играч е тој Стојковски од Шкупи гледам редовно го имс во тимот на колото.

Веќе почнав да те мислам долго време те немаше.
Најавив ја пред недела дена кога ќе се појави пак. Вакви бубашваби не се ни достојни за внимание...[DOUBLEPOST=1512367501][/DOUBLEPOST]
Самсоненко под итно да го откачи Чеде, пошто понеспособен тренер од него Вардар немал од од времето кога испаѓаше во втора лига во Југославија. Да го тренираше еден обичен професор по физичко од основно немаше да биде толкава разликата со Шкендија. Кој клуб и да го водел се борел за опстанок. Сетете се на репрезентацијата. А самото тоа кажува колку вреди еден тренер.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Толку знаеш и ти очигледно. Чеде, со Ѓоко и Катанец, има најдобра процентуална статистика во репрезентацијата.

Толку знаеш и ти очигледно. Чеде, со Ѓоко и Катанец, има најдобра процентуална статистика во репрезентацијата.[/QUOTE]

Сакаш да кажеш дека Вардар изигра одлично во Лига Европа. Каде другиве да неречам просечни екипи си ја билдаа голразлукава против Вардар.

Сакаш да кажеш и дека Шкендија заслужено води со 14 бода. А истата таа Шкендија прими 6 комада од Милан, кој патем е во најлоша форма во последнове неколку сезони одкога е формиран.

Или сакаш да кажеш дека изораниот терен во чаир само на Вардар му сметаше да постигне некој гол а не и на Шкупи.

Мене ништо од ова не ми се допаѓа. Сакам да го гледам Вардар прв без пораз, безразлика каде игра и со кого игра. И мислам дека после пораз од Шкупи па и Гвардиола да беше тренер пак ќе мислев дека ќе требаше да добие отказ а ме да поднесе оставка.

Е сега се ова паѓа во вода ако управата (Самсоненко) се има договорено заради незнам што година шкендија да биде шампион а Вардар да си ја бара среќата преку Лига Европа.

Не ми е јасно очекувате отказ да добие Чеде после 3месеца.. Кој знае што стои во договорот и зошто Чеде го прифати(според неговото CV, може да тренира на страна) секако иако мислев дека некој играчи го бојкотират што не е точно(ама не спортскиот живот, им ја бутна формата у надолна линија) плус многу други фактори(премор кај голем дел на играчите) мал ростер итн. Според некое моенскромно мислење и Чеде и тие у управата се многу заслужни за овој лош резултат.. Којашевиќ, Балотели и Сприовски, ако ги споредам со сега Џигаури, Глигоров и Максимов се огромна разлика.(можеби Максимов има потенцијал но засега не покажа ништо повеќе од Балотели, кои за разлика од Максимов вршеше многу дефанзивни задачи, и одлично градеше топка) Многу шпекулации кружат за иднината на клубот, секако Чеде ќе не води и во втората полусезона, па да видиме што тој ќе направи во зимскиот преоден рок, заедно со управата.

Не ми е јасно очекувате отказ да добие Чеде после 3месеца.. Кој знае што стои во договорот и зошто Чеде го прифати(според неговото CV, може да тренира на страна) секако иако мислев дека некој играчи го бојкотират што не е точно(ама не спортскиот живот, им ја бутна формата у надолна линија) плус многу други фактори(премор кај голем дел на играчите) мал ростер итн. Според некое моенскромно мислење и Чеде и тие у управата се многу заслужни за овој лош резултат.. Којашевиќ, Балотели и Сприовски, ако ги споредам со сега Џигаури, Глигоров и Максимов се огромна разлика.(можеби Максимов има потенцијал но засега не покажа ништо повеќе од Балотели, кои за разлика од Максимов вршеше многу дефанзивни задачи, и одлично градеше топка) Многу шпекулации кружат за иднината на клубот, секако Чеде ќе не води и во втората полусезона, па да видиме што тој ќе направи во зимскиот преоден рок, заедно со управата.

Стварта е што во имињата на Марковиќ, Џигаури, оној црнецот со мотор у гз, и Максимов, очекувавме многу повеќе, или бар фудбалери кои се за за класа подобри или бар на исто рамниште од оние што заминаа. А што добивме?? Марковиќ не би го пуштил да игра во Три чешми, Џигаури очај ( освен голот ала Чоко Бошковски против Белгија, што им го начука на турците у сред Истамбул), Максимов има потенцјал меѓутоа тоа е специфичен фудбалер, класичен центарфор на кого оваа "игра" на Вардар воопшто не му одговара. Кога имаш таков фудбалер мораш многу повеќе да играш за него. И на крај црнецот кој никогаш и не го добивме. Факт, многу лошо изменаџирано, плус одредени фудбалери кои минатата година играа на високо ниво (првенствено Хоф) оваа се во најмала рака мизерни. Титулата е загубена, и баш заради тоа од сега мора да почне да се работи од почеток. Се што е вишак нога у дупе, и во зависност од финансиите да почне да се гради нов тим кој првично ќе има муда и желба за носење на вардаровиот дрес, а не само статисти и умислени ѕвезди.

Најавив ја пред недела дена кога ќе се појави пак. Вакви бубашваби не се ни достојни за внимание...[DOUBLEPOST=1512367501][/DOUBLEPOST]
Толку знаеш и ти очигледно. Чеде, со Ѓоко и Катанец, има најдобра процентуална статистика во репрезентацијата.
Јас би рекол дека ти си една обична исфрустрирана гнида со минорно познавање на фудбалот чим го браниш Чеде додека Вардар тоне и тоне . Тоа што не сум активен на темата не значи дека не го следам и сакам Вардар . Ако си задоволен ти Вардар да го буши кој стигне и во Мк и во Европа ја не сум.

Сакаш да кажеш дека Вардар изигра одлично во Лига Европа. Каде другиве да неречам просечни екипи си ја билдаа голразлукава против Вардар.

Сакаш да кажеш и дека Шкендија заслужено води со 14 бода. А истата таа Шкендија прими 6 комада од Милан, кој патем е во најлоша форма во последнове неколку сезони одкога е формиран.

Или сакаш да кажеш дека изораниот терен во чаир само на Вардар му сметаше да постигне некој гол а не и на Шкупи.

Мене ништо од ова не ми се допаѓа. Сакам да го гледам Вардар прв без пораз, безразлика каде игра и со кого игра. И мислам дека после пораз од Шкупи па и Гвардиола да беше тренер пак ќе мислев дека ќе требаше да добие отказ а ме да поднесе оставка.

Е сега се ова паѓа во вода ако управата (Самсоненко) се има договорено заради незнам што година шкендија да биде шампион а Вардар да си ја бара среќата преку Лига Европа.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk[/QUOTE]
Ја ти рeплицирав на тоа што си го пишал за репрезентацијата. Ако ја лажам, статистиката не лаже, човекот е во трите најдобри селектори според остварени победи, победи или нерешени. Баш пред извесно време беше објавена листата во некој наш медиум.
А ако сакаш да елаборираме на тема Вардар и Чеде, нема проблем. Во секое време. Очигледно е дека формата била темпирана за летото и европските настапи, а знаеме сите кој може да ја темпира истата, оној што ја спрема во подготвителниот период. По што се деси неверојатен пад во поглед на физичката подготвеност на играчите и голем број на повреди, односно можевме да се увериме дека играчите ни од далеку не се подготвени за играње во ритам среда-недела, а свесни сме дека кондицијата е основата во денешниот фудбал. Чеде упадна во најнеблагодарен момент за еден тренер, без да има било каков увид во нивните физички можности, а многу брзо се увиде дека играчите се со испразнети батерии (физички и психички), уште во текот на септември. Било кој тренер во една таква ситуација тешко може нешто драстично да промени. Чеде ќе го судиме после направена селекција според неговите замисли и одработени подготовки со рекуперирани фудбалери (се разбира доколку ги има истите ресурси и услови како неговите претходници), а не со една ваква очајна крвна слика на фудбалерите, кога веќе е толку јасно дека тие со мислите не се воопшто на теренот.
Еве едно хипотетичко прашање за тебе: Дали го сметаш и Стратев за неспособен, кој ја елиминираше ЦСКА и беше на гол од групи во ЛШ, а со истиот тим во првенството не можеше да ги добие Тиквеш и Напредок и заврши четврти на полусезоната, без шанси за титула?! Тоа е таа погрешно темпирана форма, во која имаш еден огромен peak (врв) и после се дешава нагло трескање од земја.
И за крај, камо среќа да има што повеќе тренери кои тренирале екипи од Кипар и Белгија, Звезда или Олимпијакос, а не врв у кариера да им бидат нашиве прволигаши и евентуално некое селекторско место.[DOUBLEPOST=1512409850][/DOUBLEPOST]
Јас би рекол дека ти си една обична исфрустрирана гнида со минорно познавање на фудбалот чим го браниш Чеде додека Вардар тоне и тоне . Тоа што не сум активен на темата не значи дека не го следам и сакам Вардар . Ако си задоволен ти Вардар да го буши кој стигне и во Мк и во Европа ја не сум.
Ти не си навивач на Вардар у никој случај. Ти си некоја бедна вошка од прилепско, што се сити на неуспесите на клубот зашто му го нема пуленот повеќе...

Не можете да го обвинувате Јаневски бе луѓе.Незнам дали сакавте да ги добиеме Зенит и Реал Сосиедад.Овие играчи не се навикнати на тоа темпо затоа и се влечат во лигата.

Ти си еден обичен шлајм и и дно од човек со интелегенција колку амеба, вистински пример за поборниците за легализација на абортусот

Затоа и групата ви пати, пошо се мразите меѓу себе. Аман сите сте за една цел Вардар. За жал ова шо ви се дешава тука, ви се дешава и на трибина. Стварно незнам која ви е поентата. Еве следи убава утакмица за први бодови загрејте малце атмосфера. И глеам тука доста души што пишуваат цело време, а не ви идат на стадион. Појдете на стадион малце, а не тука да предлагате трансфери, да мењавате тренери итн. Ич не сте корисни тука.

Затоа и групата ви пати, пошо се мразите меѓу себе. Аман сите сте за една цел Вардар. За жал ова шо ви се дешава тука, ви се дешава и на трибина. Стварно незнам која ви е поентата. Еве следи убава утакмица за први бодови загрејте малце атмосфера. И глеам тука доста души што пишуваат цело време, а не ви идат на стадион. Појдете на стадион малце, а не тука да предлагате трансфери, да мењавате тренери итн. Ич не сте корисни тука.

Ќе му спомнеш на некој да се симне доле во коп, или да се тргне од ограда, или да пее, и одма кој си ти да ми кажуваш, што сакаш, секое второ несогласување со пцуење/тепачка завршува, затоа и многу се тргаат на страна, да отидеш на состанок да предложиш нешто одма ќе испорипаат сите кој си ти да кажуваш, не збори многу, копиљ си, млад си и слично. И тука често во пцуење преминуваат дискусиите, што толку нервозен народ сме бе :D

Ќе му спомнеш на некој да се симне доле во коп, или да се тргне од ограда, или да пее, и одма кој си ти да ми кажуваш, што сакаш, секое второ несогласување со пцуење/тепачка завршува, затоа и многу се тргаат на страна, да отидеш на состанок да предложиш нешто одма ќе испорипаат сите кој си ти да кажуваш, не збори многу, копиљ си, млад си и слично. И тука често во пцуење преминуваат дискусиите, што толку нервозен народ сме бе :D
Во генот е тоа и историски гледано е слично за тоа сме и до овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom