Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
исто сержињо од Работнички не е лоша опција договорот му истекува на лето а може да игра и лево и десно во офанзива е мн опасен што се покажа и на натпреварот со Вардар.Не знам само како Работнички секогаш успеваат да пронајдат млади таленти а ние мн тешко треба и кај скаутите некоја промена за да не се носат играчи како до времето на Седло што само ќе го оптеретуваат буџетот на клубот.

исто сержињо од Работнички не е лоша опција договорот му истекува на лето а може да игра и лево и десно во офанзива е мн опасен што се покажа и на натпреварот со Вардар.Не знам само како Работнички секогаш успеваат да пронајдат млади таленти а ние мн тешко треба и кај скаутите некоја промена за да не се носат играчи како до времето на Седло што само ќе го оптеретуваат буџетот на клубот.
И мене понекогаш ме чуди како ги копаат играчиве, и Сержињо и Гофри коа ги земаа мислам дека ни на трансфермаркт не можеа да се најдат а и двајцата топ испаднаа, а слично беше и со Рашо кој го донесоа како 19 годишен анонимец од Црна Гора и исто испадна супер талент (може не е некој ѕвер ама дефинитивно талентиран и сепак испадна дека одличен скаутинг направиле).

И мене понекогаш ме чуди како ги копаат играчиве, и Сержињо и Гофри коа ги земаа мислам дека ни на трансфермаркт не можеа да се најдат а и двајцата топ испаднаа, а слично беше и со Рашо кој го донесоа како 19 годишен анонимец од Црна Гора и исто испадна супер талент (може не е некој ѕвер ама дефинитивно талентиран и сепак испадна дека одличен скаутинг направиле).

А колку слични вакви прошле и скроз исчезнале од фудбалската мапа ? :D Немаат никаков притисок ниту пак ризик Работнички со ваквите трансфери, од друга страна Вардар мора внимателно да селектира поради ограничениот број странци, па се носат претежно проверени и квалитетни играчи, со добро CV. Нека донесат Работнички да ги видам засилување како Максимов на пример..

tocno e deka rabotnicki cesto ima i utki, poslednite godini donesoa i kup totoalno utepani igraci, sepak barem izmegu imaat i odlicni igraci, a recisi site se prilicno eftini igraci, em gi nosat za bez otsteta, em za mali plati igraat. tesko e da se napravi direktna sporedba so vardar bidejki vardar vlozuva daleku povise pari, no i ima pogolem pritisok igracite da se zasiluvanje. inaku koga maksimov e vo prasanje ne bi rekol deka e podobar transfer od geoffrey. geoffrey dojde za bez pari i ima 20 godini, a igra sigurno za ispod 2.000 mesecno, dodeka maksimov e 2 godini postar (aj ne e golema razlikata), kostase otsteta i verojatno zema nad 7.000 mesecno. gledajki go dosegasniot ucinok i nastapite ne bi rekol deka maksimov e podobar. geoffrey smotan deli na terenot, no ima dobri predizpozicii, mozda i podobri od maksimov. inaku iako takticki se uste e tolku nezdrel sepak ima veke 7 gola postignato, a takvo tipce e sto na sekoj natprevar vleguva vo minimum 2-3 dobri sansi. mada ne bi tvrdel deka ke ima podobra kariera od maksimov, kaj afrikanskite fudbaleri, mislam posebno tie koi vo afrika se izrasnata, cesto nisto ne se znae, kolku i da se nekoi talentirani mozat skros da si ja unistat karierata, cesto ne se zamaraat dovolno.

А колку слични вакви прошле и скроз исчезнале од фудбалската мапа ? :D Немаат никаков притисок ниту пак ризик Работнички со ваквите трансфери, од друга страна Вардар мора внимателно да селектира поради ограничениот број странци, па се носат претежно проверени и квалитетни играчи, со добро CV. Нека донесат Работнички да ги видам засилување како Максимов на пример..
Се е точно што пиша, само не ми беше тоа поентата, никој не го нападна Вардар како тоа они не ги откриле први или како и они не работат вака (јасно е дека како што кажа Вардар не може да си дозволи со анонимци да експериментира и дека Работнички нема таков притисок или ризик), ниту па некој вика дека ќе напрват големи кариери. Коментарот ми беше што иако секогаш носат анонимци, сепак добар дел од нив на крај испаѓаат како добри и талентирани играчи (и секогаш се млади што ги донеле за без пари). Реално кога носиш такви анонимци секогаш има голем ризик дека ќе испаднат некои дупки како Кофи, ама очигледно Работнички сепак добро ги анализира (иако имаа и по некои утки) штом повеќето на крај испаѓаа солидни, и тоа и зборам дека е за пофалба што така успешно откриваат играчи.

Али чисто уз муабет го спомнав ова коа веќе горе спомнаа како го откриле Сержињо итн, не ми беше поентава сеа да отварам цели дискусии за Работнички оти не е место за тоа, поеќе онака спонтано го пишам како коментар.

Последно уредено:
Не е проблем со играчите шо ги донасат сеа и големите екипи донесат топ засилување па не му се погоде клубот.Мене ме интересира како може да не направат селекција кај нас.Толку ли нема скаут шо ќе го забележе квалитетот на,Миле Тодоров од Работнички,Бурхан Мустафов од Победа,Кире Маркоски исто од Работнички,Еве и овој Ален Јашароски ме изненадува лани дечкото во Ѓорче даде 12 голови,еве сега оваа година исто игра во одлична форма и покажува квалитет на доста добар напаѓач.И исто да не го заборавам Дориев од Академија Пандев,страшно крило брзина има цврст е одличен играч има техника,исто може да игра и во средина.

Колку што знам Сержињо во Работнички е дојден од Скендербег како дел од трансферот на Сахити, не знам само дали им е даден комплетно или е пуштен на позајмица. Инаку не мислам дека он е добар трансфер за нас. Таков фудбалер добро би ни дошол во времето на Град Скопје како управа, а не при сегашните амбиции за играње во групи во Европа. Тодоров од Работнички е интересен играч кој може добро да се развие во иднина. Го изгледав цел турнир на У19 репрезентацијата и на сите натпревари беше подобар од Јани Атанасов кој игра на истата позиција. Ај на еден натпревар да е подобар може да е случајност, ама на два-три веќе станува збор за веројатно подобар фудбалер, само што Атанасов ја имал среќата да е кај Пандев кој ги искористил своите конекции за да му овозможи да оди во Италија. Впрочем, пишав и во темата за време на турнирот, според мене Тодоров беше наш втор најдобар фудбалер после Чурлинов. Од други фудбалери од наше првенство можеби единствено да се размисли за Дориев, други некои тешко.

Тодоров го нема ни во состав кај Работнички најверојатно е повреден,оти беше стандарден.А гледам овие Спорт дали се стварно ненормални пишуват за Фелипе трансфер во Шкендија.Никако не би се согласил со овој трансфер,освен ако не легне минимум 1 милион евра и Радески.

Силни пишувања за идење од Вардар...
шо ке се дешава кој ти знае.Спорт.мк излава со бомба дека Фелипе можда у Шкендија или евентуално Боависта,исто и за Хоф и Барсегјан...

Пм како тргнало изгледа ќе има голем длив ид од РК и ФК за на крај РК стане тим со краен дострел 1/4 финале во лш а ФК тим што ќе се бори за 2 место у наша лига.

Кои силни пишувања?? На Шпонски Спорт, што у живот не погодиле еден трансфер? Или на останатите дебили што препишуваат од нив?

Откако е тргнат нивниот пулен Седло од клубот, а со тоа и главниот уредник на куртонскиов медиум, Вардар е константно цел на негативна кампања од страна Спорт. Им пропаднаа добропознатите шеми, па сега удрија на плукање...

Едно е јасно на Чеде му е ветено дека инвестициит во клубот ќе продолжат затоа и се нафана човекот да го води клубот.Сега на зима мслам дека ќе ги пушти на те што нема да смета и ќе донесе неко засилување по негова мерка.

Abe normalno e da ima interes za nekoi igraci sepak dobra ekipa imame.Ttreba poveke pari da se zadrzat e sea ako e ova max normalno e da si odat so osteta i toa e kjar za gazdata za se sto vlozil do sega

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom