Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Абе каков Душко Трајчевски, ништо нема да смени он во средина, Вања е подобар од него гарантирам. Иначе, за десен бек, што знам, мене па баш интересна опција ми е Тошевски место Хоф, можда е малце ризична, на квалитет не добиваме инстантно ама Хоф игра топло-ладно и е доста опаднат, а од друга страна пак би се отворило место за странец плус, за пример нов лев бек. Интересна опција е и Херера за лев бек, поготово што се води како македонец, а не како странски играч. Коа сме више кај трансфериве, мое мислење е дека на лето може да се ослободиме и од Итало, со тоа место плус за странец некој задњи везни, а би се ослободил и од еден од Вања/Куајнор, зависи кој ќе се покаже подобар. Може и на местото на Џигаури да се донесе поквалитетно крило, а на местото на Шиле некој од погоре споменатите младичи :D Доста битна ствар се и договорите на Николов, Велковски и Фелипе, на 3цата им истекува мислам на лето и треба ситуацијата со нив уште зимава да се расчисти

Еве да се извинам за овој Ивановиќ што лошо зборував во август стварно паклен играч е и ако не го соберат некој од појаките екипи у Србија, Вардар без размислување да го собере има неверојатен потенцијал

Абе каков Душко Трајчевски, ништо нема да смени он во средина, Вања е подобар од него гарантирам. Иначе, за десен бек, што знам, мене па баш интересна опција ми е Тошевски место Хоф, можда е малце ризична, на квалитет не добиваме инстантно ама Хоф игра топло-ладно и е доста опаднат, а од друга страна пак би се отворило место за странец плус, за пример нов лев бек. Интересна опција е и Херера за лев бек, поготово што се води како македонец, а не како странски играч. Коа сме више кај трансфериве, мое мислење е дека на лето може да се ослободиме и од Итало, со тоа место плус за странец некој задњи везни, а би се ослободил и од еден од Вања/Куајнор, зависи кој ќе се покаже подобар. Може и на местото на Џигаури да се донесе поквалитетно крило, а на местото на Шиле некој од погоре споменатите младичи :D Доста битна ствар се и договорите на Николов, Велковски и Фелипе, на 3цата им истекува мислам на лето и треба ситуацијата со нив уште зимава да се расчисти
Фелипе има до 2020 договор

@ForzaVardar

kako neutralen koj pred se go posakuva napredokot na makedonskiot fudbal nisto ne bi imal protiv tosevski da go zameni hof. samo od strana na vardar kako klub mozda e popametno da go sredat uste ednas i da go sitnat. covekot e i standarden reprezentativec, ako se vrsti kolku tolku na starata forma bi mozele da zemat pari za nego. mnogu mi e glupavo koga klub za bez pari gubi ustvari dobri igraci koi vredat otsteta. mijuskovic za mene e slicna prikazna, so popametna politika ke mozea za nego da soberat nekolku stotina iljadi evra.

inaku koga se stoperi vo prasanje ima eden mlad interesen stranec kaj rabotnicki, momcilo raso (mada cesto i kako stranicen bek go koristat, no tamu nema perspektiva). odlicni predizpozicii ima i mislam deka e mozno za nego da se dobie dobra otsteta. vo slucaj da se otkaci grne on bi bil interesen iako sekogas sum pre za makedonsko resenie.

Фелипе има до 2020 договор

И мене се некако у глава ми се врти дека го продужи на подолг период договорот, ама на транссфермаркт стои дека му истекува летово па ме збуни :D[DOUBLEPOST=1509998417][/DOUBLEPOST]
@ForzaVardar

kako neutralen koj pred se go posakuva napredokot na makedonskiot fudbal nisto ne bi imal protiv tosevski da go zameni hof. samo od strana na vardar kako klub mozda e popametno da go sredat uste ednas i da go sitnat. covekot e i standarden reprezentativec, ako se vrsti kolku tolku na starata forma bi mozele da zemat pari za nego. mnogu mi e glupavo koga klub za bez pari gubi ustvari dobri igraci koi vredat otsteta. mijuskovic za mene e slicna prikazna, so popametna politika ke mozea za nego da soberat nekolku stotina iljadi evra.

inaku koga se stoperi vo prasanje ima eden mlad interesen stranec kaj rabotnicki, momcilo raso (mada cesto i kako stranicen bek go koristat, no tamu nema perspektiva). odlicni predizpozicii ima i mislam deka e mozno za nego da se dobie dobra otsteta. vo slucaj da se otkaci grne on bi bil interesen iako sekogas sum pre za makedonsko resenie.

Е тука си во право, доста лесно се ослободуваме од фудбалери кои се квалитетни, а оние што се за клоци јадење никако да ги избркаш :D И Којашевиќ е реално квалитетен играч, ама ете ради вишок странци мораше туку-така да се ослободиме од него, а реално е играч за кој треба да извадиш колку-толку некоја оштета. Иначе, за овој Рашо не би се согласил, има доволно квалитетни наши, нема потреба од трупање странци на позиции на кои не би биле прва опција. Муслиу и Даре се секако пред овој, плус Новак.. А кога сме кај штопери, го имаш пратено Антонио Митрев у Звезда што направи трансфер, па сега гледам во Малта отишол, 18-19 години има?

И мене се некако у глава ми се врти дека го продужи на подолг период договорот, ама на транссфермаркт стои дека му истекува летово па ме збуни :D[DOUBLEPOST=1509998417][/DOUBLEPOST]

Е тука си во право, доста лесно се ослободуваме од фудбалери кои се квалитетни, а оние што се за клоци јадење никако да ги избркаш :D И Којашевиќ е реално квалитетен играч, ама ете ради вишок странци мораше туку-така да се ослободиме од него, а реално е играч за кој треба да извадиш колку-толку некоја оштета. Иначе, за овој Рашо не би се согласил, има доволно квалитетни наши, нема потреба од трупање странци на позиции на кои не би биле прва опција. Муслиу и Даре се секако пред овој, плус Новак.. А кога сме кај штопери, го имаш пратено Антонио Митрев у Звезда што направи трансфер, па сега гледам во Малта отишол, 18-19 години има?
Да да го продолжи минатата сезона
11196-huan-felipe-vo-vardar-do-2020-godina.jpg

ne mislam deka sega e podobar od velkovski ili musliu, no ako slednoto leto zamine grne ke bide potreben cetvrti stoper bidejki samo so trojca vo sostav ne biva, a raso ima odlicni predizpozicii da stane stoperiste. interesnite makedonski stoperi pretezno se pod dogovor vo stranstvo i prasanje e kolku lesno mozat da se dobijat, verojatno vardar bi trebal da gi preplati. od tie vo 1. MFL ostanuvaat igraci kako cheshmedjiev od akademija pandev ili kostov od renova. i tie ne bi bile loso resenie, no treba da se vidi koj kako ke bide dostapen (verojatno pre kostov bidejki sigurno nema dogovor od koj ne moze da iskoci lesno).

antonio mitrev go imam i vo 1. MFL i vo mladinskite reprezentacii gledano i momentalno ne bi mozel da igra za prviot tim bez da ima pad vo kvalitetot na odbranata. e sea talent ima, taka da bi mozel da bide vo rotacija kako posleden stoper, ama mislam deka za negoviot razvoj e popametno da najdi klub kade bi igral redovno. nema smisla da trenira so vardar i da igra na 2-3 natprevari godisno.

vidi, teoreticno na skoro site pozicii imas mladi i talentirani deca, realno levelot vo 1. MFL ne e tolku visok da ne mozes mladi igraci da piknes vo startniot sostavot. sepak, za dolgorocno da ima benefit sekogas treba da se stigne do konstelacija kade sto site strani ke profitiraat. ne e video igra pa klubot da zemi pod dogovor 15 mladi igraci i 12 od niv da dremat na tribina. najpametno e da se nosat mladi igraci so talent koi se tolku daleku sto mozat direktno ili kajkasno za nekolku meseci da konkuriraat za mesto vo prviot tim. talenti koi ne se sposobni za toa mozes da gi kupis i da gi pratis na pozajmica. vazno e da imas odlicen skauting i da im sredis dobri pozajmici. ustvari ova na site nas ni e jasno, samo sto klubot toa ne go praktikuva, a ne bi bilo skapo. golemiot del od 16-19 godisnite talenti bi bile presrekni so mesecna plata od 400 do 800 evra + smestaj, pod takvi uslovi bi potpisale na 3-4 godini. da se pametni bi im dale na okolu 10 talenti takvi dogovori i za pomalku od 100.000 godisno imas mlada "armada" so koja mozes intenzivno da rabotis. ke gi prakas na pozajmica kaj poslabi prvoligasi, ke gi imas pred nos i pod kontrola. bidejki ne se raboti dobro vo site klubovi mozes da im naredis dodatno i individualni treninzi + nekolku pati mesecno da ja proveruvas fizickata sostojba (btw toa go pravat germancite so reprezentativcite od site kategorii za da bidat sigurni deka igracite fizicki se na potrebniot level).

Ехх, а барем Вардар мислам дека прилично лесно би средил позајмици во прва, евентуално втора лига, за талентирани деца да собираат минутажа, поготово во екипи како Победа, Пелистер, Скопје, Силекс од моменталниве. Иначе, за Рашо муабетот ми беше, што со моменталниве штопери, и да си отиде Грне, он би бил 4-та опција, а за таков да зафаќа место за странец, не знам колку се исплати. Од друга страна, некој млад талентиран како Митрев што го спомнав, кој знаеме дека нема квалитет сеуште за Вардар, ама би можел да има во иднина, може и да добие плус некоја минута со оглед на правилото у21 играч во стартни 11. Како и да е, треба и многу работа и трпение со младите играчи, проблемот со инфраструктурата конечно се среди со академијата во парк + тренинг центарот во Хиподром, ама сепак треба време и многу работа за да има резултати, затоа што покрај инфраструктурата, проблем е и стручниот кадар кој работи со тие деца. Не знам во какви односи се нашиве со Пандев, ама би имале огромен бенефит и ние, а зошто да не и они, кога би соработувале околу младите играчи, па тие што двојат кај нив да бидат купувани од наша страна за разумна цена, а оние пак квалитетни кај нас кои потешко би добивале минутажа со оглед на конкуренцијата, би оделе кај нив на позајмица и слично. Сега за сега, гледам Пандевци форсираат носење во странство на поквалитетните, ги користи Пандев врските во Италија па им средува кампови, проби и слично на поталентираните, а има доста квалитет во нивната школа реално

Na strana site raboti, so stadionot sho bidna?
Готова прича е тоа. Новата власт е алергична на спортски објекти, посено ако се за Вардар. И покрај издадените дозволи за градба од општина Карпош, прашање на време е кога ќе ги поништат истите.

Антовски на лев и Тодороски на десен бек газат воУ19 против Швајцарија.

Нема зима за Вардар само морат да ги игра Чеде младите(ТодороскиСтојчевски,Петковски,Антовски),рака на срце и им дава шанса не викам не.Само така нека продуже.

Нема зима за Вардар само морат да ги игра Чеде младите(ТодороскиСтојчевски,Петковски,Антовски),рака на срце и им дава шанса не викам не.Само така нека продуже.
So toj Petkovski sho bidna ? Edno vreme okej si igrashe, imashe i solidna partija protiv Dinamo Zagreb.

Толку му беше, нема иднина во него.
Гревно е што во ниту една генерација од македонските селекции, најдобрите во тимот не играат во Вардар, ниту пак потекнуваат од нашата школа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom