Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Толку му беше, нема иднина во него.
Гревно е што во ниту една генерација од македонските селекции, најдобрите во тимот не играат во Вардар, ниту пак потекнуваат од нашата школа.
Stefan Ristovski kolku sho znam beshe od shkolata na Vardar.

Stefan Ristovski kolku sho znam beshe od shkolata na Vardar.
Од вчерашните сениори имаше двајца од школо на Вардар, Стефан Ристовски и Тричковски.
Столе, Велковски, Марковски и Зајков се од Работнички, Пандев да речеме дека е од Беласица, Трајковски од Цементарница, Барди е Слогаш, Николов е наш играч, ама потекнува од школото на Хаџи, Кирче и Спировски се од Пелистер, Алиоски, Митов Нилсен и Османоски не се од школиве на нашиве клубови, Радески од Металург (иако, како помал играл за 11 Октомври), Хасани е од Шкенди, Муслиу од Ренова и Тошевски е дете на Тетекс.

АКо занемариме дека во сегашниве сениори има само два играчи од наша школа, притоа истите си отидоа од Вардар на премлада возраст и се развиваа во други клубови, постот ми беше наменет за помладите категории, каде што исто така немаме некој значаен претставник.

Од вчерашните сениори имаше двајца од школо на Вардар, Стефан Ристовски и Тричковски.
Столе, Велковски, Марковски и Зајков се од Работнички, Пандев да речеме дека е од Беласица, Трајковски од Цементарница, Барди е Слогаш, Николов е наш играч, ама потекнува од школото на Хаџи, Кирче и Спировски се од Пелистер, Алиоски, Митов Нилсен и Османоски не се од школиве на нашиве клубови, Радески од Металург (иако, како помал играл за 11 Октомври), Хасани е од Шкенди, Муслиу од Ренова и Тошевски е дете на Тетекс.

АКо занемариме дека во сегашниве сениори има само два играчи од наша школа, притоа истите си отидоа од Вардар на премлада возраст и се развиваа во други клубови, постот ми беше наменет за помладите категории, каде што исто така немаме некој значаен претставник.
Подзаборави да ја споменеш Македонија Ѓорче,која пак беше основа па за во Вардар,Работнички да појдат итн ...За некои играчи

Подзаборави да ја споменеш Македонија Ѓорче,која пак беше основа па за во Вардар,Работнички да појдат итн ...За некои играчи
darko velkovski e primer za toa. on ustvari e produkt na MGjP, tek na 16 potpisa za rabotnicki i vednas zaigra za prviot tim, mozno e da nema ni eden oficijalen nastap za mladincite na rabotnicki.

Не ми беше идејата да ги фалам другите екипи, туку да посочам дека НИЕ НЕ СМЕ ИЗВАДИЛЕ НИЕДЕН ИГРАЧ :icon_mrgr:
Това е белегот шо Вардар ќе си го носи....Срамота е за тренерите во клубот,што ќе им се залепи етикета дека само седат....Сега е најдобар момент,оваа сезона,кога ќе летаат неколку играчи,да ги играат повеќе,да се донесат Костовски и Тричковски.

Не ми беше идејата да ги фалам другите екипи, туку да посочам дека НИЕ НЕ СМЕ ИЗВАДИЛЕ НИЕДЕН ИГРАЧ :icon_mrgr:
ama ustvari e i logicno. vo skopje ima nekolku kluba i najtalentiranite deca voobicno odat tamu kade sto dobro se raboti i imaat sansa da se prefrlat vo prviot tim. vardar so godini igrase slabo, nemase ni dobri uslovi i vo toj period deca od skopje i okolinata pre potpisuvaa za metalurg, rabotnicki i MGjP. vo pomalite gradovi e poednostavno bidejki cesto ima samo eden kvaliteten klub odnosno klub kade sto mozat da napreduvaat. vardar vo idnina verojatno povtorno ke izvadi nekoi dobri igraci, ama treba da pomine vreme bidejki tek poslednite 3-4 godini se podobri rejtingot i tek od togas navamu talentirani deca razmisluvaat da igraat za vardar namesto na primer rabotnicki.

ama ustvari e i logicno. vo skopje ima nekolku kluba i najtalentiranite deca voobicno odat tamu kade sto dobro se raboti i imaat sansa da se prefrlat vo prviot tim. vardar so godini igrase slabo, nemase ni dobri uslovi i vo toj period deca od skopje i okolinata pre potpisuvaa za metalurg, rabotnicki i MGjP. vo pomalite gradovi e poednostavno bidejki cesto ima samo eden kvaliteten klub odnosno klub kade sto mozat da napreduvaat. vardar vo idnina verojatno povtorno ke izvadi nekoi dobri igraci, ama treba da pomine vreme bidejki tek poslednite 3-4 godini se podobri rejtingot i tek od togas navamu talentirani deca razmisluvaat da igraat za vardar namesto na primer rabotnicki.

Вардар веќе неколку сезони по ред ги има најдобрите услови за тренинг во младинските категории. И тоа без конкуренција. А лани од четири младински екипи, дури 0 (НУЛА) беа шампиони во своите генерации! Така да нема простор за никакви смешни оправдувања за неспособноста на клубот по тоа прашање.

Вардар веќе неколку сезони по ред ги има најдобрите услови за тренинг во младинските категории. И тоа без конкуренција. А лани од четири младински екипи, дури 0 (НУЛА) беа шампиони во своите генерации! Така да нема простор за никакви смешни оправдувања за неспособноста на клубот по тоа прашање.
a kako ti mislis funkcionira "produciranje" na dobri igraci, ke izgradis dobar teren i soblekuvalni i drvce od 14 godini edna godina pokasno ke bide dobar igrac? kako sto kazav site talentirani deca go izbegnuvaa vardar znaejki deka slabo se raboti, a od koga pocna da funkcionira vardar ne se prefrlija po default site talenti kaj vardar. znaat deka na primer kaj rabotnicki mozes i ponatamu dobro da napreduvas + imas golema sansa na 16-18 godini da dobies sansa vo prviot tim. od metalurg ete se prefrlija kolevski i stojcevski bidejki toj klub totalno propadna, kako na mladinsko taka i na seniorsko nivo. od klub kako rabotnicki i ponatamu tesko ke dobies talent bidejki kaj niv polesno mozes da zaigras za prviot tim. znaci vardar mora da pravi dobar skauting + dobro da raboti.

podobrite uslovi koi gi ima vardar ke donesat pogolem rezultat kaj decata koi imale ispod 12-13 godini pred 2-3 godini. za gradenje na dobar igrac bitno e uste od negovi mali godini dobro da se raboti i posle vo kontinuitet 7-8+ godini. ako saka vardar vednas da ima podobri rezultati togas ustvari moraat da gi isfrlat site deca koi igrale za vardar koga klubot nemal dobri uslovi i mesto niv so sila da gi donesat najtalentiranite od cela makedonija. e sega, ne znam vardar dali saka takvo nesto da pravi, da isfrla deca koi mozda 10 godini se vo klubot.

ke ti dadam primer za germanija. tuka vo godinata 2000 imase golema priomena na sistemot, uvidoa deka stariot sistem ne go biva i od koren se promenija. novi treneri, novi akademii itn se vo sorabotka so site klubovi od prvite 2. ligi. i togas ubavo kazaa, go pretstavija planot i kazaa deka prvite rezultatite ke gi ima za od prilika 7-8 godini bidejki promenite najgolem efekt ke imaat kaj decata koi imaat po 8-10 godini, a kaj postarite deca (nad 14) vozot e veke zaminat (osven ako megu niv imalo nekoj golem talent). taka i bidna na kraj, tolku vreme od prilika bese potrebno za da pocnat da gazat na mladinsko nivo i posle konstatno da iskacaat dobri igraci. istata prikazna ja ima island. pricinata e sto igrac se gradi 10 godini koga e dete i ako 5 godini od toj period loso treniral togas efektot posle nema da bide golem. sto podolgo raboti pod dobri uslovi, tolku povise ke se iscrpi negoviot talent.

PS
ne sakam da kazam deka sega dobro rabotat, ustvari nemam pojma kolku dobro/loso rabotat, zborot mi e deka ke gi meram negde od 2020ta natamu, togas kako ke igraat nivnite U17-U19 tima, togas ke nemaat izgovor (ako togas se uste se vo klubot).

Тодоровски и Антовски стандардни за у19. Тодоровски мора да добива поголема минутажа со оглед на дното каде што се наоѓа Хамба, овој антовски уште е премлад ама нема да штети да добива по некоја минута на добиените утакмици. Ја би одел дотаму што би го пуштил Тодоровски и во ле, секако сме испаднати.
Исто денеска дебитираше со гол Бојан Колевски.

Тодоровски и Антовски стандардни за у19. Тодоровски мора да добива поголема минутажа со оглед на дното каде што се наоѓа Хамба, овој антовски уште е премлад ама нема да штети да добива по некоја минута на добиените утакмици. Ја би одел дотаму што би го пуштил Тодоровски и во ле, секако сме испаднати.
Исто денеска дебитираше со гол Бојан Колевски.
Не е пријавен за во ЛЕ. Во првенство заслужува поголема минутажа дефинитивно.

Смеат да се додадат играчи од младинскиот тим. Тројца младинци веќе додаа така иако првично не беа пријавени

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

У21 или у19 не ми текнува не мора да се пријавуваат. Тодоровски е у19 така што не е потребно негово пријавување.

Карти за остали трибини ќе има пред утакмица на билетарава ? Пошто одамна не сум отишол на Вардар на лигашка утакмица :D :D :D

Карти за остали трибини ќе има пред утакмица на билетарава ? Пошто одамна не сум отишол на Вардар на лигашка утакмица :D :D :D

Ќе има, или за југ или за север, не знам која ќе биде пуштена

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom