Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Претходно коментарот ми беше дека од сегашниов состав тројца вредат. Сум се заебал. Сите до еден на клоци ви ебем тоа пичките. Убаво еден лик имаше напишано коментар негде на фејс. Абе против Бордо со играчишта како Зидан, Лизаразу, Дугари и компанија изигравме 1-1 во Франција, а во Скопје и покрај поразот везевме на терен. Така се игра со муда бе скапаници. Све на клоци бе!
[DOUBLEPOST=1509660113][/DOUBLEPOST]Начин на движење,држење на топка во 95 година и 2017 година е :гомце: На видеово како играат е милина

[DOUBLEPOST=1509660113][/DOUBLEPOST]Начин на движење,држење на топка во 95 година и 2017 година е :гомце: На видеово како играат е милина

Тоа е тој натпревар. Чунга на глава директно на Жаре Серафимовски и овој кова у гол. Исто и првата у Скопје, јес да изгубивме 0-2, ама каква игра пруживме. Чунга Лунга ги шебаше као на мали голчиња:) Ех времиња.[DOUBLEPOST=1509660315][/DOUBLEPOST]Ако ја најде некој и таа од Скопје нека ја постира.[DOUBLEPOST=1509660664][/DOUBLEPOST]Уствари има некои инсерти али само головите на Бордо. Ја нема магијата на Чунга:) Штета.

Последно уредено:
Друже да,ама каква била поставеноста на игра .... Држиш топка,сочекај играч,краток пас,не избрзувај,чекај да се отвори ....Има течност во игра ..... Оваа 2017 екипа,статични боже сачувај .....Топки долги,напамет,битно е да се купи време со исфрлување ..... 800 паса вс 150 паса за 90 минути .... 80 спрема 20 посед .... Ако само Сосиедад игра а ти 2 шута имаш .... Убиј се ..... Освен Николов,Велковски,Барсегјан,Вања,Алексовски,Муслиу,Демири,Максимов .....Друго се отказ сосе Чеде и тренери и во школа ...

Друже да,ама каква била поставеноста на игра .... Држиш топка,сочекај играч,краток пас,не избрзувај,чекај да се отвори ....Има течност во игра ..... Оваа 2017 екипа,статични боже сачувај .....Топки долги,напамет,битно е да се купи време со исфрлување ..... 800 паса вс 150 паса за 90 минути .... 80 спрема 20 посед .... Ако само Сосиедад игра а ти 2 шута имаш .... Убиј се ..... Освен Николов,Велковски,Барсегјан,Вања,Алексовски,Муслиу,Демири,Максимов .....Друго се отказ сосе Чеде и тренери и во школа ...

Тачно. Тоа и ја го спомињам многу често у моите постови тука. Во овој наш Вардар многу малце знаат фудбал. Имаме статични механички фудбалери, без фудбалски потез у рукав. Страшно. И три натпревари да играат они истото ќе го праат. Не се обидува да надмудри противнички дефанзивец, дриблинг ова она. Ја не сум навикнат да го гледам Вардар со такви фудбалери. Да не ги набројувам сеа од Тони Савевски, до Жаре Серафимовски, Чунга, Брага, Вандаир, абе смејте се колку сакате и еден Ванчо Трајчов е уметност у боја за ова пациентиве бе:))) Да, точно дека на одредени натпревари треба да се игра мудро, па и да се браниш во поголем дел од утакмицата, ама ова што го гледаме од Вардар во Лига Европа е рамно на НУЛА. Ма каква нула, и под тоа.

Тачно. Тоа и ја го спомињам многу често у моите постови тука. Во овој наш Вардар многу малце знаат фудбал. Имаме статични механички фудбалери, без фудбалски потез у рукав. Страшно. И три натпревари да играат они истото ќе го праат. Не се обидува да надмудри противнички дефанзивец, дриблинг ова она. Ја не сум навикнат да го гледам Вардар со такви фудбалери. Да не ги набројувам сеа од Тони Савевски, до Жаре Серафимовски, Чунга, Брага, Вандаир, абе смејте се колку сакате и еден Ванчо Трајчов е уметност у боја за ова пациентиве бе:))) Да, точно дека на одредени натпревари треба да се игра мудро, па и да се браниш во поголем дел од утакмицата, ама ова што го гледаме од Вардар во Лига Европа е рамно на НУЛА. Ма каква нула, и под тоа.
-25 испод нула :icon_mrgr:

Ова веќе ги премина сите граници, ужасно разочарувачки е да се гледа волку слаб, блед и немоќен Вардар.. На преостанатите 2 утакмици од ЛЕ шанса заслужуваат да добијат бар 3-4 младинци, а на манекениве останува да пробаат да спасат нешто од првенството во преостанатиов дел. Највеќе сум изненаден и разочаран од Николов вечерва, бар он бил страшно борбен и мотивиран, не го забележав воопшто вечерва..

Не може да се оправда ваква игра.Па и против Баерн да играш бе,ова е катастрофа.Немаат желба за играње,немаат никаква тактика.Ништо НЕМААТ.Кога ќе поминат средина само чекаат да дојде моментот кога ќе ја подадат топката на гостите.Подобро да излезеш машки и да изгубиш 6-0 отколку да изиграш пичкарски за 3-0.
Излегуваат и пред време се напучени.
Незнам на што се должи овај распад, ама горем дел има и управата.
Влегуваш во ЛЕ и играш со истиот ростер плус неко коњ од полска лига.
Па со парите што се заработија можеше да купат 3-4ца квалитетни играчи.

Уште 4 голови да примиме и сме најкатастрофалниот тим во историјата на ЛЕ со најслаба гол разлика...За играта не ми се ни зборува го гледав само првото полувреме,ОЧОБОЛ...

Инаку, не ме тепајте, ама според моето скромно мислење, Чеде е најпреценетиот македонски тренер. Од Седло е подобар и подокажан. Но не би очекувал огромна разлика искрено...

На крај испаѓа не само што е најпреценет, па дури не е ни од Седлоски подобар, па и има огромна разлика, ама на лошо...

Тренер без идентитет на игра. Со коњарот барем имаа некаква поставеност на терен. Ова што го играат со Чеде е непостоење.

Многу аматери има во тимот ама целокупно сигурно не се олку неспособни да бидат неми гледачи на секој меч во ЛЕ, за киксириањата па во домашно првенство да не збориме...

Нема да ме чуди и да му бојкотираат некои играчи, пошто секаде му се дешав тоа. Во репрезентација му се деси, во Белгија исто. И кога беше селектор го исхајпаа дека играме добро, а и тогаш игравме ништо.

Жал ми е за човекот, би сакал да грешам и да има успех со Вардар, но мислам дека тешко тоа ќе се случи и дека е прв виновник за катаклизмата на екипава...

На крај испаѓа не само што е најпреценет, па дури не е ни од Седлоски подобар, па и има огромна разлика, ама на лошо...

Тренер без идентитет на игра. Со коњарот барем имаа некаква поставеност на терен. Ова што го играат со Чеде е непостоење.

Многу аматери има во тимот ама целокупно сигурно не се олку неспособни да бидат неми гледачи на секој меч во ЛЕ, за киксириањата па во домашно првенство да не збориме...

Нема да ме чуди и да му бојкотираат некои играчи, пошто секаде му се дешав тоа. Во репрезентација му се деси, во Белгија исто. И кога беше селектор го исхајпаа дека играме добро, а и тогаш игравме ништо.

Жал ми е за човекот, би сакал да грешам и да има успех со Вардар, но мислам дека тешко тоа ќе се случи и дека е прв виновник за катаклизмата на екипава...
Не збори така ќе кажат дека си му брат на Гоце слепциве на темата.

ne bidete smesni, vardar od 95ta da go stavis vo denesna 1. MFL nisto podobri ne bi bile od shkendija i denesniot vardar. i tie od togas ne trcaa nisto povise od denesnive drva vo 1. MFL, razlikata e najvise vo toa sto vo pokvalitetnite prvenstva fudbalot mnogu napreduvase a nie zastanavme vo vremeto.

btw igrata protiv sociedad i na dvete utakmici bese bas taka kako sto ja ocekuvav. ednostavno ne ni lezat spancite. majstori se vo dodavanje, pozicioniranje i izbegnuvanje dueli i protiv sekoj nas tim ako sakaat ke imaat posed od 70+%. za da go sprecis toa ti treba tim koj e fizicki odlicen, so brzi igraci koi imaat kondicija. ne mozes so igraci od 1. MFL da mu se sprotivstavis na takov tim.

vikate igrale ko p*cki, ne bile borbeni, nemale dueli. pa kako da vlezat vo duel koga protvnikot e tehnicki 2 klasi nad niv, site se dvizat i dodavaat koga ke stane tesno? spancite samo vleguvaat vo duel koga se prilicno sigurni deka ke go dobijat, na primer koga protivnikot prebrzo se zblizuva i lesno moze da ispadne od igra. ne sum razocaran bidejki ne ocekuvav nisto drugo. da bi igral vardar protiv tim od PL ili od serie A koj e na ramniste na sociedad ke ocekuvav povise bidejki tie imaat stil koj ni odgovara povise, ovaka se bese jasno. mene povise me razocara porazot protiv zenit, mislev deka protiv niv ke bide potesno.

inaku kolku i da e tesko covek da se pomiri so toa, realno so budgetot koj go ima vardar nema da se napravi tim koj moze da pruzi mnogu povise, a ne mi se veruva deka sams ke vlozi povise. znaci i da gi otkacat site igraci verjatno i novite nema da bidat nisto podobri... so ovoj budget treba covek da se nadeva ka dobri zdrepki i slednite godini da iskocat dobri igraci od mladinskiot pogon.

Кога го гледам Вардар, ко да го гледам сонцето...после некое време те заболуваат очите!

-Разбирашш

Чеде бил многу љут по играчите за примените голови па и на пресот за секој гол го именувал кривецот, едино за првиот не знам за кого се збореше (не можам да видам од снимката дали е Новак или Глишиќ), за вториот виновен бил Барсегјан а за третиот Новак. Во принцип ретко кога тренер вака двои и именува кривци.

За третиот е Грнчаров, он заспа позади
Па и мене поеќе ми делуваше дека он е крив, Новак проба да затвори во таа ситуација али Чеде конкретно Новак го окривил дека дремел при тој гол.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom