Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби изговор поради влошени односи да го притисне Град Скопје да му го купи клубот?

Премногу чудно ми е ваква одлука да донесат само од инат како некое дете од трето одделение. Се плашам дека има некоја позадина.

Градот да му го купи? Нема логика ова.
Може да си бара некаква лажна причина за кавга, па да има за што да каже дека напушта. Градот не ни има финансиска сила, а мислам дека и правно не може да го напраи тоа.

Градот да му го купи? Нема логика ова.
Може да си бара некаква лажна причина за кавга, па да има за што да каже дека напушта. Градот не ни има финансиска сила, а мислам дека и правно не може да го напраи тоа.

Град Скопје беше сопственик на ФК Вардар пред Самсоненко. Они му го продадоа.

Град Скопје беше сопственик на ФК Вардар пред Самсоненко. Они му го продадоа.
Имаше и орце некој дел, а мислам и други. Не е се чисто.
Како и да е - потегов е катастрофа.

И не е точно дека не може со турци да се наполни градски - преполн е градов, посебно после лажираниот пуч и прогонот, а и без тоа џеваир, тав, курац-палац...како дома ќе си играат.

Последно уредено:
Еве кој се грижи за своите навивачи:
http://sport.com.mk/?ItemID=D3D25C9C634D7C4C9A1F577793230565 (y)
И после курле ни е крив, албанците ни се криви...а ние меѓусебе очите си ги вадиме и џебовите си ги празниме. :tapp:

И да ви пишам уште нешто не замарајте веќе со тоа еве кој се грижел за навивачите или нека учи управата на Вардар од ѕие на Шке дија, затоа што потефов на нашата управа не е дека се паднати од марс туку сосежа од трета причина. Не заборавајте на цените за со Динамо Загреб, Апоел, Бате.

Излегоа и од Комити на фејсбук со соопштение, да не се купуваат карти, дента сите пред јужна. Потегов не смее да се преќути и некако мора да се изреагира, мене единствено ме плаши дали ќе има масивност, познавајки го менталитетот на народот овде.. Јас дефинитивно ќе ја подржам иницијативава, сите пред јужна!

Нема никаква теорија да успее протестот на денот на одигрување на утакмицата. И онака ќе се појават само Комити, и тоа сигурно во уште помала бројка од онаа која беа со Копенхаген, што е премалку за план за блокирање на влез на Јужна. Нема теорија полиција да им дозволи да припарат до Јужна, не па да ја блокираат.
Обична публика никогаш нема да одговори на повик за протест од Комити, затоа што сите помислуваат на инциденти во таков случај. Одговорот на ваквата глупост на редовната публика од Јужна ќе биде веројатно најмизерната посета во историјата на клубот во сезоната што следува, односно ќе ги изгубат и онака мизерните 300-400 души во просек што го следеа клубот на секој натпревар од првенство.

И да ви пишам уште нешто не замарајте веќе со тоа еве кој се грижел за навивачите или нека учи управата на Вардар од ѕие на Шке дија, затоа што потефов на нашата управа не е дека се паднати од марс туку сосежа од трета причина. Не заборавајте на цените за со Динамо Загреб, Апоел, Бате.

И според тебе која е причината за рушење на традицијата на најголемиот клуб во државава? :)

Inache klubov kaj sho ke ojt Baloteli dosta bogati bile, gledam na transfer markt dobro imaat plakjano za transferi, po 8-9 miljoni evra, prosecen transfer mu e po 3-4 m evra, nishto cudno da iskeshirame 600-700 000 iljadi evra.

Какво блокирање на јужна какви бакрачи.И тоа на саат време пред утакмица.Ко да не знаеме каква полиција крвничка имаме. Еден кордон кучиња, два пендрека да летнат и завршена работа.
Очигледно некој подбуцнува да се напраат инциденти, а наивни вжештени глави ќе бидат жртвени јагниња.

Во цел свет навивачите се борат против приватизација и нивните клубови се здруженија на граѓани, само кај нас плачевме за приватизација (јас лично од секогаш сум против приватизација на спортски клубови).Затоа и вака не дупат "газдите" кој стигне, кој лого, кој света трибина дава на гостински навивачи и.т.н.
Погледнете пример Хајдук, нивен клуб на навивачите, знаат дека уште 30 години нема да се шампиони покрај вакви Динамо Загреб и Ријека, па ни на крај памет не им паѓа да молат некој да го превземе клубот.

Чисто информативно , мавнав screenshot на на сајтов за карти сабајле па сеа проверував , има околу 50тина карти продадени .

Сеа за криминалната управа ... Искрено кур ме боли дали ова го напраиле од други причини , дали масони се умешале , дали политика , дали ги казнуваат комити . Они со овој потег не предадоа нас навивачите , ни го избришаа минатото , не вратија во турско . Не за џабе е изреката на еден комита тројца кодоши ( Самсоненко , самоил , мирко ) .
Не сум дел од комити ама израснат сум на јужна , со вардар .
Искачаме од работа , пречекуваме ракометари , у прва брзина ја возам колата 1 саат мама и ебав . Ама среќен за вардар , полн во душата .
Пак бегаме од работа за Малме . Трошоци бензин карта кафана . Среќен дома неможам да заспијам .
Дома со Копенхаген што да кажам . Од 4 у кафана , 15 душу , пеење уживање , победа и полна нашата јужна . назад пешки , полн кејот , среќни лица .чувството беше бесценето , грми јужна без разлика што беше стадионот празен , напротив , се осеќав како со цска , како со спарта , вратен во минатото , deja vu од прекрасни моменти од нашиот Вардар .
Копенхаген гости , без разлика на поразот и на таа скапаната телевизија на тој осуденикот , горка у грло ама исполнет јебига . Идеме даље , уште една утакмица на градски и уживање со друштвото .
Сета оваа убавина у рок од 2 месеци и сета историја на клубот ЈА ЕБАВТЕ БЕДНИЦИ ЕДНИ , КРВ ДА СЕРЕТЕ ПРЕДАВНИЦИ !!!!
Не убивте , не уништивте .
Извинете за речников али ова е најмалку што им го посакувам .

Јави се јужна ... ( знам дека ќе се јавиш , ќе ја издржиш оваа тортура и неправда )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom