Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене против Динамо пруживме најсилен отпор, иако резултатот говори друго. Според играта многу поблиску бевме да го елиминираме Динамо, отколку Апоел или Бате.

Апоел и Бате ни ја криеа топката, ама имавме расположени голмани, а против Бате се покажавме добри во контранападите. Со Динамо ние бевме тие кои ја имавме играта, за жал одбраната потфрли максимално.[DOUBLEPOST=1499766100][/DOUBLEPOST]
За никоја, не постоиме.
Можда имаа највише шанси и најдобра игра на тој двомеч, али резултатски па никако не беа блиску. Динамо даде два гола у Скопје и реално после тоа нема што да бараш понатака, иако у Загреб се врати кај сите нас надеж дека после голот на Велкоски можат да изненадат. Само што после динамо убаци у друга брзина и на крај прелесно стигна и таму до победа.
Вака гледано со Малме од сите противници кои се паднаа треба да иаме највише шанси за пролаз. Штета што овој трансфер период е најслаб до сеа и тимот не се засили конкретно. Еден квалитетен шпиц мислам дека уште е потребен да се донесе.

A zamisli istata godina vo faza na grupi liga na shampioni Bate go tepa Bayern so 3-1 koj pred taa sezona igrashe vo finale so Celzi, a istata sezona ja osvoja titulata vo LS..sho igrachi imaa Belorusite ? 90 % nivni domashni igrachi, 4-5 dushi mozhda od reprezentacija i 1-2 brazilci ko vo slucajov so Vardar.. gore dolu ist budzet, isto plateni igrachi, daleku pogolemi uspesi .. Imame i igrachi i pari, i uprava so :drk: vrace za zhal, dur ne sjojt Sedlo nema da imame pogolem uspeh na evropsko nivo.
takvi sporedbi ne drzat voda, toa ti e ko pobeda prilep da kaze deka ne e daleku od vardar bidejki neli ednas pobedija protiv vardar. ako taka gledas na kraj i ke napravis matematika deka vardar ne e daleku od real madrid. ne sakam da kazam deka vardar e daleku od BATE kolku sto e pobeda od vardar, ednostavno ti kazuvam deka takvi sporedbi ne se logicni. vo duelot megu vardar i BATE se vide deka i toj BATE (koj ne bese na levelot od porano) bese osetlivo podobar od vardar i koga im trebase mozea da stisnat. ima ubava izreka, dobar konj skoka kolku sto mu e potrebno, a toa cesto i vo fudbalot e taka. isto kako sto vardar nema sekogas motivacija protiv nekoj bosh tim od 1. MFL da pobedi so 3:0, taka i internacionalno mnogu ekipi se zadovoluvaat so poslab rezultat koga ne im treba povise.

e sea, ova nema vrska so dvomecot vardar - malmö. vardar spored mene sekako ima sansa da go mine malmö, isto kako sto imase i sansa protiv dinamo, APOEL i BATE, prasanjeto e samo dali ke uspee da iznenadi. inaku mislam deka sega so vardar najgolemi im se sansite bidejki ovoj vardar e podobar od toj od pred nekolku godini, a malmö ne e daleku podobar.

Да не заборавиме дека во составот на БАТЕ недостасуваа неколку клучни играчи кои играа на олимпијада за Белорусија.

Надеж ми дава тоа што во Малме недостасуваат неколку најважни играчи, иако се е тоа на база на шпекулации.
Ако Розенберг и Сафари се вон комбинација, тогаш им отсуствуваат првиот напаѓач и првото лево крило. Ако и вториот напаѓач Јермејеф е навистина повреден како што јавија некои наши портали, тогаш ќе мора да прават целосни претумбации и да импровизираат со позициите на крилните играчи. Водечкото лево крило исто така им е пред заминување, ама сепак пријавен е за натпреварите со Вардар. Од Малатијаспор веќе објавија дека ќе потпише за нив неделава, па ќе видиме дали ќе настапи утре.
Има шанси да мора да покриваат со играчи од младинците, како што направија во последното коло од Шведскиот шампионат.

Последно уредено:
Да не заборавиме дека во составот на БАТЕ недостасуваа неколку клучни играчи кои играа на олимпијада за Белорусија.

Надеж ми дава тоа што во Малме недостасуваат неколку најважни играчи, иако се е тоа на база на шпекулации.
Ако Розенберг и Сафари се вон комбинација, тогаш им отсуствуваат првиот напаѓач и првото лево крило. Ако и вториот напаѓач Јермејеф е навистина повреден како што јавија некои наши портали, тогаш ќе мора да прават целосни претумбации и да импровизираат со позициите на крилните играчи. Водечкото лево крило исто така им е пред заминување, ама сепак пријавен е за натпреварите со Вардар. Од Малатијаспор веќе објавија дека ќе потпише за нив неделава, па ќе видиме дали ќе настапи утре.
Има шанси да мора да покриваат со играчи од младинците, како што направија во последното коло од Шведскиот шампионат.
Мислам дека и Карваљо им е повреден и Бенгтсон уште од почеток на сезоната нема изиграно натпревар. Баш се осакатени у одбрана.:D
Тв пренос веројатно нема да има, којзнае и дали ќе најдеме стрим од утакмицата..

https://sport1.mk/fudbal/uefa/i-pok...asira-100000-denari-od-bileti-za-revanshot-so

200 карти само се продадени до сега :facepalm:
Ќе ја има на некоја Шведска ТВ, значи ќе има и стрим.

Дур е буџетот на ракометните речиси двојно поголем од фудбалскиот клуб, нема да видиме настап во Европа.

Тренеров на Малме повеќе респект за Вардар, него ние.
Пехрсон: Вардар во Шведска би бил во Топ 5 екипи… Тоа се кажува!
http://ekipa.mk/pehrson-vardar-vo-shvedska-bi-bil-vo-top-5-ekipi-toa-se-kazhuva/
Ептен респект покажал...
Да кажал дека би се бореле за титула е респект, вака дури ми звучи и на потценување. Жими мајка дека петопласираниот таму може да се носи со нас. Да не ги глумиме Балисти сега и ние, кои пишуваа „историја“ со елиминирање на пето-шесто пласирани екипи во Чешка, Азербејџан и Полска, екипи против кои беа фаворити во дуелот. Па на база на тие резултати мислеа дека се поголеми фаворити од нас во првенство. :facepalm:

Yotun ke igrat. Uste edna sezona ke igrat za malme. Mozit isto jon inge berget da se vratit vo igra za malme. No bes Rosenberg i safari ke mo e tesko. Kako mi bese piseneto sega? Bez Google translate!! Haha
Подобро е вака него на англиски (y)

Дур е буџетот на ракометните речиси двојно поголем од фудбалскиот клуб, нема да видиме настап во Европа.

Ептен респект покажал...
Да кажал дека би се бореле за титула е респект, вака дури ми звучи и на потценување. Жими мајка дека петопласираниот таму може да се носи со нас. Да не ги глумиме Балисти сега и ние, кои пишуваа „историја“ со елиминирање на пето-шесто пласирани екипи во Чешка, Азербејџан и Полска, екипи против кои беа фаворити во дуелот. Па на база на тие резултати мислеа дека се поголеми фаворити од нас во првенство. :facepalm:

Подобро е вака него на англиски (y)
Абе не пишал 5ти, него у топ 5.

Ne se prodadeni 200 karti tuku 3500 zasto vo prodazba ima uste 2500 toa pravi 6000.

Nikade u svetski media imat kazano taka persson. Mislam deka ova e nesto fake od ekipa. Na stranicata na malme ne znase ni koj sme ni sto sme. Spored pristelski natprevari sto gi igra Vardar mislit toj i site drugi vo Svetska deka ke minat lesno. No prijatelska e prijatelska. Mislam deka ne ke igrat sedloski kako sto vo prijatelskite. Ko lani, ne igrase ni tu so aleksovski i petkovski bas mnugo vo prijatelskite ama eto so dinamo igra. Mozit li de iznedadit so barsagyan na CF? Ko vo ligata (po nekogas)

Fala site, thanks for the support! ;)

spored mene vo ofanzivata treba da igra so balotelli kako CF. svesen sum deka ima slaba realizacija, a znae da bide i sebicen, no fizicki e dobar i sekogas producira sansi. kolku sto znae da usere mislam deka na dobar den i tim kako malmö moze da go sredi i treba da mu se dadat barem 60-70 minuti, pa ako nikako ne ide neka mu se dade sansa na drug.

inaku spored mene popoleka ofanzivata na vardar ja nadminuva defanzivata, barem koga e vo prasanje individualnata klasa. mene povise strav mi e da kiksne odbranata odkolku da ne funkcionira ofanzivata. ako izdrzi odbranata prilicno siguren sum deka ofanzivata so barseghyan, kojasevic, juan felipe, blazevski, balotelli i jigauri ke go resi natprevarot. ama kako sto kazav ako izdrzi odbranata bidejki ako primi vardar rano gol mozno e da se destabilizira celiot tim.

Џигаури и Велковски не се во комбинација за првиот натпревар. Според ова први 11 би биле (4-5-1):
Гачевски

Хамбар Грнчаров Новак Демири

Глигоров Спировски
Барсегјан Фелипе Којашевиќ

Боарето
Едино може Блажевски да игра место Дамир или Џонатан.
Очекувам повлечена игра, трпелива, да се чека кикс на средина за брза контра и евентуално можност од прекини. Се надевам дека добро го анализирале Малме и дека ќе се постави соодветна тактика, но пред се сакам машка игра без респект и гризење на теренот.

Моја прогноза 1:2 :ojeaa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom