Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Тим од Луксембург го елиминираше Глазгов Ренџерс, а вие се плашите и не верувате во успех на Вардар против Малме. Се е можно, да им дадеме поддршка и да ги охрабриме, какви такви наши се.
Европското чудо конечно да го дочекаме, па макар започнало и од Струмица.

IMG_6167.jpg Одеднашка пола тим неизвесен.:eek:
Битно Розенберг кај Малме нема да игра.:D

I'm more optimistic now. Rosenberg is a big break for them. I do not know who will do their goals now, or be involved in them. They think Vardar plays "slow football" after seeing them a few times. Thats worrying me too. And who will create in Vardar if Malmö remove Felipe?

Know that there has been a talk about the weather and yes, it will be very important with a good result in Malmö. In Strumica, one big advantage there is the weather, and they should and probobly are worry about it.

Then I do not understand why you have the policy to test a player before he gets caught? Could it be because you have players like Pacovski and Stojkov who are on high wages? If you reach the next stage, you will not buy any players anyway, they will go for free agent players. Therefore, they must act now! Here are five names that the club have been acclaimed to Vardar before. Or, 3 of them in each case

http://www.transfermarkt.com/ventsislav-hristov/profil/spieler/156556

http://www.transfermarkt.com/igor-nedeljkovic/profil/spieler/124194

http://www.transfermarkt.com/deivydas-matulevicius/profil/spieler/100482

http://www.transfermarkt.com/bachana-arabuli/profil/spieler/178838

http://www.transfermarkt.com/jean-jacques-bougouhi/profil/spieler/178608

Само во Малме живеат околу 7-8 илјади Македонци. Ако не ја наполнат гостинската трибина, арам да им е. :D Секако дека тука треба и Вардар како клуб да исконтактираат со нив, да има обострана организација, можеби некаква фан зона на денот на натпреварот, да направат некој пакет дрес-шал-знаме, ем клубот ќе заработи ем нема нашинците да изгледаат ко фаланга-циркузанти. И секако дека управата нема ништо од ова да превземе, нит да мрднат со тоа прстињата нивни "лепливи" но не е лошо човек да мечтае....

Падната му е доста цената а и на 35 ќе биде класа за наши услови

Која ти е логиката дека Џилардињо би играл во Вардар, зарем има плата која може Вардар да му ја понуди на играч кој има 200 голови дадено во Серија А и уште во Лига на Шампиони, за да игра на нивите во Штип и Џепчиште и тука во МКД да ја заврши кариерата.

Која ти е логиката дека Џилардињо би играл во Вардар, зарем има плата која може Вардар да му ја понуди на играч кој има 200 голови дадено во Серија А и уште во Лига на Шампиони, за да игра на нивите во Штип и Џепчиште и тука во МКД да ја заврши кариерата.

Логиката да се докопа до групната фаза на ЛШ како за крај на кариерата ?

Логиката да се докопа до групната фаза на ЛШ како за крај на кариерата ?

I eden Gillardino na 35 godini sam ke go odvede Vardar do grupnata Faza na CL?

Jas se pitam dali nekoj od vas ima uopste pojma kolku i kakvi igraci se potrebni da bideme seriozni vo namerite za takvo nesto.

Cela taktika na strucniot Stab im e golemo sranje. Nekoj vise napisal deka cekat da pominat Kolo pa duri togas planirale nov Transfer. Ke nosele lugje poranesni zvezdi Da bi imale sansa za CL so nas? Hahahahahahaha.

Zaboravite ja Ligata na Sampioni. Ova ne e Rakomet. Nie finansiski da sakame da kupime igraci, treba da nudime povekje od Kinezite, Arapite Rusite, Bugarite za da povleceme nekoj igraci. Toa nema da se sluci. Poubavo da se investira vo mladinskiot pogon pa da se prodavat igracite.

I eden Gillardino na 35 godini sam ke go odvede Vardar do grupnata Faza na CL?

Jas se pitam dali nekoj od vas ima uopste pojma kolku i kakvi igraci se potrebni da bideme seriozni vo namerite za takvo nesto.

Cela taktika na strucniot Stab im e golemo sranje. Nekoj vise napisal deka cekat da pominat Kolo pa duri togas planirale nov Transfer. Ke nosele lugje poranesni zvezdi Da bi imale sansa za CL so nas? Hahahahahahaha.

Zaboravite ja Ligata na Sampioni. Ova ne e Rakomet. Nie finansiski da sakame da kupime igraci, treba da nudime povekje od Kinezite, Arapite Rusite, Bugarite za da povleceme nekoj igraci. Toa nema da se sluci. Poubavo da se investira vo mladinskiot pogon pa da se prodavat igracite.
И да се продаваат играчите треба да се напрај некој исчекор у Европа, да се стане озбилен клуб, иначе ќе ги продаваат за кило семки на клубови од Казакстан и Азербејџан. Од балканов екипи кои прават милиони од продажба на играчи моеш да ги изброиш на една рака и сите од нив оставиле некаков траг у Европа и играат ако не ЛШ барем ЛЕ.

И да се продаваат играчите треба да се напрај некој исчекор у Европа, да се стане озбилен клуб, иначе ќе ги продаваат за кило семки на клубови од Казакстан и Азербејџан. Од балканов екипи кои прават милиони од продажба на играчи моеш да ги изброиш на една рака и сите од нив оставиле некаков траг у Европа и играат ако не ЛШ барем ЛЕ.

па тоа е маката, пример да се помине малме па и да испаднеме у следно коло барем ке иаме шанса да се докопаме у ЛЕ, реално таму треба да се форсира за у ЛШ многу сме далеку

Sent from my iPhone using Tapatalk

22 места веќе се загарантирани за во Лига на Шампиони што би значело остануваат уште 10 слободни места за кои се борат 57 екипи така да треба стварно да си нешто за да влезеш, не се влегува во тоа друштво случајно, треба многу работа почнувајќи од управа, преку скаути, преку тренери, па се до играчи. Ние немаме ништо од ова сериозно да би се надевале дека може да бидеме една од 10те екипи што ќе влезат.

It does not necessarily have to be just Gilardino. He is not really realistic of Vardar's budget. But it would be good to have a bigger name in the league. Take a guy like this

http://www.transfermarkt.com/taye-taiwo/profil/spieler/28922

He played a year ago in HJK Helsinki (which Shkendija will meet in EL now) and they have the same budget as Vardar. He has played many matches for a big football nation as in Nigeria. Played for Marseille and Milan. If you win such players, you put pressure on other teams in Macedonia and almost force them to invest. You may attract more names to the league and maybe, with some luck, a little more audience.

In terms of buying Macedonian young players, I buy it. But what young or old players can make any impact on today's Vardar and with today's budget like Vardar? AND in CL or EL? Not many if you ask me. Unfortunately

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom