Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Јасно ми е тоа, ама ако се сака некој успех тоа е, мора да се одврзе ќесето. Ако не од почеток на сезона, тогаш нека ги земат на пола сезона.
Pa eve i Popov go oslobodija, koj ako ne se lazham lapashe 30-35 000 mesecno.

Претпазливо малку, Малме е пред се сериозен и организиран клуб кој сигурно нема да нѐ потцени, туку напротив ќе влезе максимално сериозно. Они веќе се пред потпис со супер талент од Гана, Кингсли Сарфо, кој е откровение на сезоната во Шведска. Имаат и други солидни и талентирани играчи и не се ни малку наивен противник.
Во секој случај со двајца нови проверени играчи(немора странци) и постоечкиот кадар имаме реални шанси за пролаз. Од домашни освен Трајковски, Тричковски и некој од у21 друг не гледам како инстант решение, а за странци нека донесат некој од првенствата на комшиите или евентуално од Кипар, кој што имал солидна сезона.
Уште да се најде решение реваншот да се игра во Скопје, шансите ќе бидат уште поголеми.

НАПРЕД ВАРДАР!

Солидна ждрепка, далеку подобро од Легија или Селтик на пример, ама далеку и од наивен и лесен противник, уствари и нема такви.. Колку што им е плус тоа што се во натпреварувачка форма, толку им е и проблем, затоа што Малме игра лигашки утакмици на 8ми, 15ти и 22ри јули, што значи ќе имаат згуснат распоред тој период :) Останува само да се види дали ќе се остане на она што моментално го имаме, или ќе има нови засилувања, желбата на сите е везњак и шпиц, јасно им е и на управата тоа веројатно, дали ќе донесат квалитет ќе видиме, ако планираат да носат, тоа мора да биде неделава, затоа што до првата утакмица има помалце од месец! Според мене, послаб противник од лански Динамо и Апоел од пред 2 лета. Иначе, во среда првата пријателска, од 18 часот против Адмира, ваљда ќе пуштат стрим, па да видиме како стоиме моментално, иако сеуште е рано и далеку е ова од прав тест, ама ете барем да видиме што ќе покажат Исени и бразилецот на проба што е.

П.С.
19399010_10211627657639452_1510462594995087595_n.jpg
:cool:

Последно уредено:
Малме е коректна екипа и у овој момент далеку пред Вардар.

Но,не треба да се баук за нашиве,со позитивен резултат у Шведска,се е можно.

Како што гледам тимот на Малмо вреди 18 милиони евра наспроти 8 милиони евра на Вардар..10 милиони е голема разлика според мене и на Вардар ќе му биди претешко да помини понатаму

Како што гледам тимот на Малмо вреди 18 милиони евра наспроти 8 милиони евра на Вардар..10 милиони е голема разлика според мене и на Вардар ќе му биди претешко да помини понатаму
Вајспертиза на дело!

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

На +40°С ни Реал неможе да игра, а не пак скандинавски тим. Јас сум убеден дека Вардар ќе помине, незнам зошто ама тоа ќе се случи.
Од моментален ростер ја би играл со следен состав:
Гача
Хоф Грне Новак Демири
Даре Спировски
Фелипе
Дамир Шиле
Тигран​

Ако сељакот од Коњари се брани цело време ко пизда, ќе го јадеме! А ако позајмат ташаците од ракометарите и изиграат мушки, проаѓаме, прилично сум оптимист.

Малме не е воопшто послаб противник од она што беа Динамо лани или Апоел пред 2 години, али не знам зошто сум прилично голем оптимист за овој двомеч. Дали држи сеуште еуфоријата од ракометарите или што и да е работата ама прв пат не чувствувам дека сме инфериорни. Едноставно време е...
Само да нема некои глупави киксови како лани пеналот на Спировски во Загреб, или пак да си брцнеме автогол.

Озбилен си со споредбава ? :D Чисто како за споредба, вредноста на Вардар беше горе-доле иста минатото лето, а на Динамо Загреб беше 45-50 милиони :) Иако е доста релевантен сајт трансфермаркет, голема улога во определување на цената на играчите има и лигата во која играат. Фелипе имаше вредност од 1,5 милиони во ЦСКА Софија, за после тоа кога дојде во Вардар одма да му падне под милион, да отиде сега во појака лига сигурно пак би отишол над милион. Барсегјан од друга страна, не играше прва полусезона ради здравствени проблеми, а втората полусезона покажа дека е еден од најдобрите во овој состав на Вардар, а вреди само 150 илјади, истата вредност ја има и Петар Петковски како спореда.. Не значат ништо овие суми.

Иначе, баш малце разгледав со какви играчи располага Малме, поголемиот дел од нив се репрезентативци, или барем имаат повици и настапи за своите репрезентации, имаат 2ца швеѓани на у21 првенствово, а познати од тимот ми се само Розенберг и Сафари којшто играше во Базел порано. Далеку се од слаб тим и ќе биде доста тешко, ама не знам зошто, и јас сум оптимист, како и повеќето. И баш ме интересира што ќе биде сега со 2те играчки изненадувања што ги најавуваа, на крај ништо чудно да останеме на овој состав, појачан со бразилецов на проба што е..

Pak vi velam. Vardar nemat sansa so malme. So ovaj tim. Osven aka igrat na 40+ temperatura

Pak vi velam. Vardar nemat sansa so malme. So ovaj tim. Osven aka igrat na 40+ temperatura
Секако како што немаше никаква шанса и предходниве сезони за ба крај за малку да ни избега наредно коло.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom