Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
I po 100ti pat nema nikakva vrska se toa. Da sosema normalno e druga firma da e gazda na nekretnina, toa se pravi da se zastitat nedviznositite od potencijalni tuzbi. Me mrzi da objasnuvam pak ama da sosema normalna rabota e i se praktikuva vo 95% od slucaevite vo svetot, recisi sekade kade zakonot toa go dozvoliva.

Pak ke prasam dali e podobro od porano koga nemavme kade da trenirame.
Мешаш некои работи, едно е да е друго правно лице, а друго е ова што го прават тука. Еве види што стои во консолидираниот извештај на Арсенал, а отиди и земи во ЦРМ од ФК консолидирана.

Screenshot_2016-12-08-14-50-07.png

Да не се разбереме дека претходно било подобро, баш напротив, али ако Самс се откаже, пак ќе бидеме клуб без инфраструктура и без прашок за перење на опрема.

I sto ima vrska toa? Fk/rk/zrk vardar si gi vodi kako eden klub so toa sto nekretninata e registrirana pod zaednicki holdings koj najverojatno ne e ni prijaven vo registar posto nisto cudno i da ne ni moraat. Ne pravi nikakva razlika posto ocigledno nie go kontrolirame sekako.

Ako se otkaze ke ima izbor da gi ostavi kampot i akademijata na vardar ili da gi prodade. Kakva razlika ima ako bi bile registrirani pod isto pravno lice? Da ne nema da moze da gi prodade pred da go napusti klubot?

Edina razlika e ko sto rekov ako bea pod vardar site davacki za odrzuvanje ke bea plakani od budzetot na klubot vaka ne se. Ne deka i toa e nekoja prednost pak parite idat od sams mada mozno e, zavisi kakov setap ima i kakvi se zakonite vo mkd.

I na arsenal gazdite da se otkazat isto ke bide. Ke imaat izbor da prodadat se ili da poklonat, ne pravi razlika...

Ајде сеа, ти дадов конкретен пример.
Нема врска со законот и одржување, оправдување можеш за се да најдеш. Нема кај нас холдинг. Имотот е раштркан, само не е во сопственост на ФК.
Се може да се направи, да го продаде цел имот, да го заглави во долгови, ама што би било кога би било.

Ајде сеа, ти дадов конкретен пример.
Нема врска со законот и одржување, оправдување можеш за се да најдеш. Нема кај нас холдинг. Имотот е раштркан, само не е во сопственост на ФК.
Се може да се направи, да го продаде цел имот, да го заглави во долгови, ама што би било кога би било.

A ako bese pod fk nemozese da go prodade ili vlozi pod hipoteka? Dobro sto ve ucat vas smetkovodstvo vo mkd? Seriozno gledas ti nekakva razlika koga krajniot gazda e ist? Cela diskusija e smesna, se sto e bitno e deka sega imame mnogu mnogu poveke od porano. Nema nikakva vrska kako e resena sopstvenosta se dodeka krajniot gazda e ist.

Prednost e utre ako zagine nekoj na utakmica na vardar ili ne kazni uefa ili nekoj go tuzi vardar vaka nema da moze da go zemi imotot, imame minimalen rizik. Prednost se i trosocite koj pretpostavuvam gi plaka nekoja profitabilna firma na sams pa nekako se odbivaat. So ogled na toa deka ne pravi pari fk vaka samo ke se knizea zagubi.

Inace primerot so arsenal ti e los zasto tamu ima poveke od 1 gazda, tamu e pravo akcionersko drustvo. Utre ti da vlezes vo vardar ke treba da.se dogovoris dali sakas % samo vo klubot ili i vo nekretninata asocirana do klubot po sto moze da se sredi toa i da dobies konsolidiran izvesraj ko na arsenal. 5 min rabota e toa

Последно уредено:
ФК вардар (скоро) нема вредност, ни сметководствена, ни па пазарна ко што тргнало и ако Самс се откаже, Тогаш е ирелевантно кој е газда или ултимејт газда, пошто сигурно знаеш, кога некој се откажува, прво токсичните средства го отфрла. (Земи си ги Минчо и Трифун за пример). Така да твоите теории чувај си ги за таму кај што си.

Мак Спорт најави дека 7-8 играчи ќе си иделе зимава од Вардар. Двајца од нив биле Мијушковиќ и Обрегон (што е за очекување, вториов не знам зашо уопште го земаа а за Немања искрено не знам баш зошто така лесно преку ноќ го избришаа ама кога веќе ич не рачунаат на него нека го продадат). Наводно и Љамчевски и Брдаровски ќе си иделе како и најверојатно еден од голманите (Гачевски или Пачовски). Но ме чуди кои се останатите играчи. Се надевам и Грозданоски ќе си оди оти чоекот е апла непотребен.
Лев бек не знам дали планираат да носат или на Попов/Глишиќ планираат да останат ама до сега делува ко ич да не рачунаат сериозно на нив (по 2-3 пати ако беа стартери и двајцата, последните две кола додека Попов беше суспендиран дури Грозданоски го играа оти Седло не сакаше да го игра Дарко). Ако носат нов боље одма нека го земат Демири, слободен е и има голем потенцијал, башка после Европско има шанси и да им го бараат за трансфер.

A sto razlika ti pravi dali ima vrednosti na hartija? Ima uslovi podobri od bilo koga ili ne? Sam znaes deka za 5 min firmite moze da gi pregrupira kako saka toest da mu dade vrednost ili da mu odzeme.

Tocno, ke gi otfrli toksickite sredstva sigurno nema nekretninata. Aj sega razmisli sto e podobro, da imas situacija kade on kreva race pa koj saka moze da dojde i da prodolzi od tamu, najverojatno toa bi bilo grad skopje, ili kreva race, ne isplala plati, prodava brka igraci, igra so pioneri ako saka dur ne ja kesira nedvizninata koja realno i tesko bi ja prodal nekomu.

Uste eden glup primer so minco i trifun. Sto vlozija oni vo klubovite i kolku cisti bese nivnata sopstvenost vrz istite? Da bea sponzori ama na trifun mu bese osporen fk vardar a kometal bese registriran kako zdruzenie na gragani. Metalurg pod difolt padna pod minco zasto on ja ima eks zelezara koj znae i tamu kako se toa e registrirano.

Можно е Никола Ѓурѓиќ да потпише за Вардар,за сега проблем е неговата плата,иначе со Партизан споразумно ке раскинат.

Што се случува поминаа изборите во Вардар ништо ново.Се зборуваше за Муслиу ама изгледа Шкендија ќе го лапне пред нас.

Што се случува поминаа изборите во Вардар ништо ново.Се зборуваше за Муслиу ама изгледа Шкендија ќе го лапне пред нас.
toa i pologicno deluva, na vardar ne mu e potreben duri i da zamine mijuskovic. mislam deka ne e pametno da imas 4 stoperi koi ustvari site bi trebale da dobijat minutaza. popametno da prefrlat nekoj od mladincite kako cetvrti stoper (normalno samo ako ima nekoj so potencijal) ili da donesat pomalku dokazan igrac od musliu. musliu bi sedel samo na klupata i so toa bi si ja unistil natprevaruvackata forma.

Според мак. спорт заинтересирани сме за Амидо Балде, моментално е во Маритимо, а има играно за Виториа Гимараеш (прва лига Португалија), Селтик, Мец, Хапоел, има и во Белгија играно, вака доста солидна интернационална кариера, а 25 години има :D Иначе, менаџерска агенција му е Bucket Group, преку истата кај нас дојдоа ерменците, Ромеро, Глишиќ, така да ништо чудно и да се оствари трансферов, сезонава само на 2 утакмици влегол за Маритимо

http://www.transfermarkt.com/amido-balde/profil/spieler/118309

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom