Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Човек садови на раат не може да измие. Баш тогаш најдоа голови да даваат :D
П.С. Не сум папучар :icon_mrgr:

@nsan

На дерби имаш 100+ скаути па ако некој ги заинтересира ќе го следат накнадно. Никој не иде од прва да гледа Младост лучани против Јагодина. Тоа со снимките јасно ти е дека ниту еден клуб не ги дава тек така на скаути поготово не во МКД и дека снимка бар оние на ФФМ многу малку може да покажат што еден играч е способен да направи.

Се слагам дека тешко е да процениш некој наш талент затоа и речиси никогаш нема потпис без предтоа да го земат на проба.[DOUBLEPOST=1453820914][/DOUBLEPOST]
Овој Нимани сосема солидно игра. Каква голчина даде ѓуптинот :cuc:

Ќе биде засилување.

И Нимани и Ќеран се супер а и Влатче и Стојков ен треба да ги одпишуваме ќе бидат корисни и тие ако не др како резерви еве полека се формира и сосема солиден резервен тим.

ne go gledav natprevarot, dobi sansa denkovski, i ako da, kako odigra? iskreno ne sum bas optimisticen deka naskoro bi mozel da se pretvori vo dobar igrac. vo noemvri/dekemvri bese na proba vo island i se vrati bez dogovor, a prethodno vo holandija recisi kako amater bese pod dogovor. za nasata U21 slabo igrase koga dobi sansa, pa ne znam dali momentalno e sposoben da fati mesto vo vardar. dobro e samo sto ja ima ligata na B timovi, mozda preku tie natprevari vo kombinacija so treninzite so prviot tim na vardar bi fatil ritam.

Не е планиран за замена на Грујиќ, него Катаи пошто не играат иста позиција. ;) Небитно, проектиран е да биде стартер на лето или најкасно таму зимата. Звезда конечно после една деценија работи како што треба - домаќински, скаутирани се и доведени квалитетни играчи, одличен тренер, им се пружа шанса на младите таленти и финансиски застанува на нозе, така да не е нереално да се влезе и во групите на ЛШ. Тоа е многу поголем магнет за него, сигурно гледа и со какви соиграчи ќе игра. Оваа зима Звезда ги продаде младите Грујиќ во Ливерпул и Јовиќ во Бенфика и тоа му е сигурно големо охрабрување. Го барале и два клуба од Шпанија, мислам дека Еибар и Сарагоса, ама Барса барала тренинг компензација од 600.000 евра само за клубовите од Шпанија.

Иначе не си во право за муабетов, скаути доаѓаат и на помалите утакмици во Србија, не само за дербито.

Имам една ексклузивна информација, најверојатно кај вас ќе дојде нашето резервно крило, Бруно Матос, сеуште не знам дали на позајмица или откуп.
Vo Vardar?

Да, требаше да се врати во Нови Пазар од кај и дојде кај нас, али сега другар ми кој е скаут у Звезда ми кажа дека е блиску до Вардар.
Не доби многу шанса и сакал поголема минутажа.

Да, требаше да се врати во Нови Пазар од кај и дојде кај нас, али сега другар ми кој е скаут у Звезда ми кажа дека е блиску до Вардар.
Не доби многу шанса и сакал поголема минутажа.
A inache za sho igrache stanuva zbor? Ke bide dobro zasiluvajne vo Vardar?[DOUBLEPOST=1453825526][/DOUBLEPOST]Btw sho e ova vrednosta na igracive vo Bosanska liga (posebno vo FK Sarajevo) mnogu gi precenile.. http://www.transfermarkt.com/fk-sarajevo/startseite/verein/282/saison_id/2015

Некој ја гледаше утакмицава денес ? Полагав ја не ја фатив, освен головите што ги дадоа, како делуваа на терен Ќеран и овој Нимани ? И Којашевиќ и Денковски како се покажаа ?

Нимини солиден, мене ми се свиѓа за другите треба уште некоја уткамица да може да се каже дали ќе бидат засилување.

Ви реков од доверливи извори ;)

Сега кога е више официјализиран интересот, еве ви и доста информации за него, клипчиња од скаутинг платформа за која верувам не ни чуле лоповите во вашата управа:

Igrac je koji igra od sjaja do ocaja u svakoj utakmici. Ima vrlo dobru tehniku i brzinu sa loptom, dobar dribling ali nesto slabiju pas igru. Glavna mana mu je losa zavrsnica i donosenje odluka u izglednim situacijama. Cesto zna da sam probije i izbori se za sansu i upropasti je ili losim zavrsnim pasom ili potezom viska. Ima dobar, snazan udarac, ali ne odlucuje se cesto za udarac u pravom momentu i zato nema puno golova sa udaljenoisti. Dobar je u situacijama kada tim ne deluje homogeno u napadu i mora da se probija individualno, ali nije previse dobar za timsku igru. Jos jedna stvar koja mu odgovara u Pazaru je sto ima puno vise prostora za igru, dok bi u Zvezdi bio problem kada bi isao na postavljenu i zgusnutu odbranu. Prosecne je snage, a kondiciono je dobro pripremljen za nekih sedamdesetak minuta. U odbrani je prosecno odgovoran, zna da isprati protivnika cak i na svojoj polovini, ali ne igra konstantno odbranu.

Мене ми е он просечен играч за во сегашната Звезда, попунета е квотата со странци така да тој ретко би добивал прилика. Може добро да се покаже у Вардар, мада поверојатно е да биде неконстантен. Да одлучувам јас, би земал еден друг играч од Србија, помлад 2 години, а подобар за истата цена.

Иначе, вашите го барале прво на дводневна проба, а планираат да го откупат ако е се во ред. Звезда го плати 100.000 евра.

Те молам ако може линк од платформата ,спомна,за која се работи?!:)

доста информации за него, клипчиња од скаутинг платформа

Ја има цела утакмица од денес, неам сега многу време за цела да ја гледам, од тоа што видов набрзинка, пред се во второ(тоа повеќе ме интересираше), овој Ќеран добар впечаток ми остави, добро игра со топка добро се движи, играше нешто по повлечено, овој Нимани беше најистурен. Доста поактивен беше Ќеран, учествуваше во акциите, а и добро ја спука за голот. Нимани одлична реализација при голот, вака друго и не ми остави којзнае каков впечаток, мада и немавме некоја игра, средината беше слаба, Стојков и Шиле како крила па само Глигоров држеше, Денковски не ми е за 4-4-2 формација, некако изгубено ми делуваше, понапред веројатно подобро ќе функционира, едино со Фелипе заедно во 4-3-3 формација.. Ќе видиме и на наредниве мечеви како ќе функционирамем рано е после едно полувреме да се збори. Не ми текна само дека Којашевиќ во прво играше, забораив и него да го ѕирнам :D
Головите се 33, 68 и 70 минута

@КУ_воли_Звезду. Зa дoбрoтo и блaгoсoстoјбaтa нa сите не пуштaј oвде јaвнo скaутинг плaтфoрми , кaј сите oвде "стручњаци кaкo нaс" ќе се преoрентирaт , мoжни е дa имa и пoгoлеми рaзмери, a вoеднo и пoследици. :pos::D

Првото клипче е од тој систем за скаутирање, воочи ја разликата меѓу првото и второто клипче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom