Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е што полека го чистиме ѓубрето, но треба уште некои да си заминат, пред се Кобетиќ, Влатче, Спировски, Љамче, а и Таневски би го ставил во оваа група.

Добро е што полека го чистиме ѓубрето, но треба уште некои да си заминат, пред се Кобетиќ, Влатче, Спировски, Љамче, а и Таневски би го ставил во оваа група.

Na leto, tie ti se sega zlatni rezervi. Ne sum siguren od mladive sto gi pustivme dali ke bese moze podobro da se zadrzat a ispratat na pozajmica. Mene licno Serafimovski mi se svigase.

Na leto, tie ti se sega zlatni rezervi. Ne sum siguren od mladive sto gi pustivme dali ke bese moze podobro da se zadrzat a ispratat na pozajmica. Mene licno Serafimovski mi se svigase.
И јас бев за тоа да се задржат младите, но тоа е. Засега барем ги имаме Асани, Петковски и Николов во првата екипа, но според мене само Николов може да игра прва постава без проблем. Не знам каква е ситуацијата во младинските категории, но ќе биде лошо ако не извадиме ниту еден играч во скоро време.

Нас ни треба некој што ќе ја организира играта. Стварно не ми е јасно зашто не се проба да се донесе Бабунски. Зар татко му е толкав душман да не сака син му да игра во Вардар како и он или толку се идиоти нашиве да не направија обид да го донесат? 10 000е месечно од ЦЗ или 8 000 е од Вардар (во СК не треба кирија да плаќа плус дома си е, за 8К би требало да потпише) не би требало да беше некој проблем за нас...

Ќе бидеме шампиони на сила, ама мора да се среди средината за да има успех. Ова со бракава Бабунбски беше одлична шанса што ја испуштивме за жал.

Кано во право си,подобро кај нас,отколку комшијата да го земеше.Но тешко дека ќе дојдеше заради Бобан.Татко му тешко влијае врз Давид,макар и во сукоби лични го меша син му со Ффм и даље.Бобан гледаш ја глористифицира Звезда,толку залудно во интеевјуа отколку Вардар,како да не е квалитетна средина.Има камп јак сега изграден,има се услови.Но одлучи Звезда и тоа.Ќе дојде ден да го шитнат и Србиве ќе си земат добри пари наместо Вардар,ем ќе помогнеше на мак клуб.Имам многу позитива со Денковски да успее на пробиве,страшен потенцијал од дете во иднина.Треба да собираме мак таленти од цел свет,поготово Австралија,ги има со лажица сркај ги ако сакаш.Една солидна скаут служба и да се пратат наши луѓе секаде.:)

Не заебавајте бе Бабунски. Србите се понапред од нас светлосни години, не мислам на тоа дека Ѕвезда се со подобри услови од Вардар туку, погледнете ги останатите стадиони од првата лига, а погледнете ги нашите ливади. Кој нормален што до пред пола саат бил дел од Барса, ќе дојде да игра во оваа џунгла?

Освен тоа што можеме да му понудиме исто или барем приближно плата ко Звезда, и што иаме сега одличен тренинг камп, друго ништо повеќе немаме од Звезда. После добри партии кај нас, следна дестинација ќе му беше Азербеџан, после добри партии во Звезда може да си обезбеди и трансфер во топ5 лигите, со за наши услови висока сума платена за обештетување

Не заебавајте бе Бабунски. Србите се понапред од нас светлосни години, не мислам на тоа дека Ѕвезда се со подобри услови од Вардар туку, погледнете ги останатите стадиони од првата лига, а погледнете ги нашите ливади. Кој нормален што до пред пола саат бил дел од Барса, ќе дојде да игра во оваа џунгла?

Тој дел е јасен. Мене ме боли што НЕ НИ ПРОБАВМЕ. Да бидам јасен, да бевме у игра и на крај да кажеше дечково секоја чест Вардар, Македонија итн, ама идам у Ѕвезда ради ....... немаше да ми е гајле, ќе разберев (сепак се поим за балканот и ќе го подржев) ама вака ич не ми е по ќеиф. Сакам (МНОГУ САКАМ) да знам дали имало контакт во општо или немало ич... Не е само Бобан Банунски за Давид и Панчев и Најдо се кренаа да даваат препораки. Ова е битен момент, може и најбитен оваа сезона.

david za da odbie 10.000 evra mesecno od CZ, potrebno e klub kako vardar da mu ponudi 15.000 evra mesecno (prasanje dali i togas ke potpisese za vardar). poslab klub od poslaba i pomalku atraktivna liga sekogas mora da nudi povise za da go dobie istiot fudbaler, pricina poradi koja na primer rusite im nudat 50-100% povise plata na igraci od top 5 ligite za tie da potpisat vo rusija namesto da ostanat vo pokvalitetna liga.

david za da odbie 10.000 evra mesecno od CZ, potrebno e klub kako vardar da mu ponudi 15.000 evra mesecno (prasanje dali i togas ke potpisese za vardar). poslab klub od poslaba i pomalku atraktivna liga sekogas mora da nudi povise za da go dobie istiot fudbaler, pricina poradi koja na primer rusite im nudat 50-100% povise plata na igraci od top 5 ligite za tie da potpisat vo rusija namesto da ostanat vo pokvalitetna liga.

10 000 е во србија се колку7-8000е во МКД со тоа што таму има повисок данок + тошоци за живеење. Српската лига едино што може повеќе да му понуди се подобри гостински терени место нашите ниви и ДВЕ утакмици на кој ќе присуствуват 100тина скаути од цела европа (дербито со паризан). Тоа со топ 5 лиги и русија е сосема друго, тука веќе збориме за играчи кој се познати или кој веќе направиле име за себе во некоја друга ОК лига (португалија, холандија итн) а не за анонимец од Барса Б, тим што игра во трета лига во Шпанија. Овде можеше и требаше да изиграме паметно, париве секако не се проблем за Самс, тие екста 5-6К се зимаат со еден раскин на договор на пример кобетич

10 000 е во србија се колку7-8000е во МКД со тоа што таму има повисок данок + тошоци за живеење. Српската лига едино што може повеќе да му понуди се подобри гостински терени место нашите ниви и ДВЕ утакмици на кој ќе присуствуват 100тина скаути од цела европа (дербито со паризан). Тоа со топ 5 лиги и русија е сосема друго, тука веќе збориме за играчи кој се познати или кој веќе направиле име за себе во некоја друга ОК лига (португалија, холандија итн) а не за анонимец од Барса Б, тим што игра во трета лига во Шпанија. Овде можеше и требаше да изиграме паметно, париве секако не се проблем за Самс, тие екста 5-6К се зимаат со еден раскин на договор на пример кобетич
nema razlika na koe nivo eden igrac igra, on sekogas bara povise pari od poslab klub i od poslaba liga. ako CZ mu nudi 10.000, vardar mora da mu ponudi barem 15.000 za da go "ubedi" da igra protiv amateri kako mladost carev dvor i klub so deca kako metalurg, baska sto kako sto kaza terenite se za nikade. i ne e samo toa, vo makedonija ima samo 3 klubovi koi navistina profesionalno rabotat, ostanatite se katastrofa i za niv klubovite pozadi partizan i CZ vo srbija se izmisleni. ti znaes li deka od nasite poslabi klubovi igracite se prefrluvaat vo 6. germanska liga i ne pravat nisto? znaes li deka milusev, eden od najdobrite levi bekovi od 1. MFL e vo pregovori so klub od 4. svajcarska liga? za mladost potpisaa dvajca portugalci od 3. portugalska liga, a na pocetokot na sezonata pred da se povredi za mladost standardno igrase dete koe vo island igrase vo 3. liga. poradi toa kaj nas samo potpisuvaat igraci koi nemaat dobra ponuda od pokvalitetna liga, ednostavno amaterska ni e ligata. poradi toa i klubovi kako vardar i shkendija moraat da nudat pregolemi plati za voopsto da imaat sansa da donesat nesto sto priblizno e kvalitet.

znaes zosto ferhan hasani potpisa za shkendija? od pokvalitetnite ligi nemase ni edna ponuda za povise od 150.000-200.000 godisno, pa shkendija morase da mu ponudi 300.000 godisno za da se vrati vo nasata skapana liga. ne go interesira nego sto vo makedonija zivotot e poeftin, koga treba da igra vo poslaba liga bara povise pari kako kompenzacija. shkendija da mu ponudese samo 200.000 on ke prodolzese vo danska ili vo 2. bundesliga za pomalku pari.

toa so rusija i top 5 ligite istoto e, samo na povisoko nivo. vo slucajot na david ima igrac koj ima izbor megju CZ i vardar i normalno od poslabiot klub ocekuva povise pari, inace ke potpise za pokvalitetniot. so rusija i bundesliga mozam da ti go spomnam kevin kuranyi. on porano imase ponuda od schalke da zarabotuva 2,5 milioni godisno. stigna ponuda od rusija i on im kaza deka top liga kako bundesliga samo ke ja napusti za poslaba liga ako povise mu ponudat. rusite na kraj moraa skoro dupla plata da mu dadat vo sporedba so ponudite od germanija za da se preseli vo poneatraktivnata ruska liga.

edit:
raskin na dogovor so slab igrac kako kobetic ne mu nosi pari na vardar. drvana koi gi raskinaa ovoj mesec dogovorite so vardar toa go storija deka im bea isplateni dogovorite. site igraci na vardar se preplateni za nivnoto nivo i ne e nekoj od tie igraci glupav da raskine dogovor koj mu nosi 1.500 mesecno za posle da potpise za turnovo ili teteks za 400-500 mesecno. toj igrac ako ima uste 12 meseci dogovor so vardar ke pobara da mu isplatat barem 8-9 plati za da go raskine dogovorot.

Последно уредено:
Нема што да бара давид во Вардар, паметна одлука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom