Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ибричич и Асани не играа поради жолти картони.
Двајцата на север беа, Ибро главна ѕвезда беше пола север се сликаше со него. :D
А што е со Глишиќ ? Нели е време да почне да игра ?

Па да ви кажам и вие малце претерувате. Како сакате некој да ви дојде на стадион кога и самите вие како навивачи што идат на трибина пренесувате негативна атмосфера од типот дрва се, не ги бива, ќе ги растурат во Европа итн.. Па на мене да ми правите вакви муабети што го следам Вардар од памтивек ќе размислам дали да идам на стадион, а не па некој што немал допирна точка ни со клубот, ни со фудбалот.... Не е дека е слаб Вардар, нити дека е лоша нешто ситуацијата во клубот. Можеби една од причините е слабата ни лига. Да имаше барем пет екипи на ниво на Вардар друга ќе беше приказната али тоа е.

Па да ви кажам и вие малце претерувате. Како сакате некој да ви дојде на стадион кога и самите вие како навивачи што идат на трибина пренесувате негативна атмосфера од типот дрва се, не ги бива, ќе ги растурат во Европа итн.. Па на мене да ми правите вакви муабети што го следам Вардар од памтивек ќе размислам дали да идам на стадион, а не па некој што немал допирна точка ни со клубот, ни со фудбалот.... Не е дека е слаб Вардар, нити дека е лоша нешто ситуацијата во клубот. Можеби една од причините е слабата ни лига. Да имаше барем пет екипи на ниво на Вардар друга ќе беше приказната али тоа е.
Е ај ако не да се лажеме дека супер играме, дека најдобри сме и со сигурност влегуваме во ЛШ?
Едноставно ја коментираме реалноста, а тоа е дека тимот има потенцијал и со неколку засилувања на витални позиции можеме да оствариме некој минимален успех во Европа, но исклучиво под еден услов, а тоа е управата да донесе тренер кој навистина ќе знае што сака во иднина, нешто како Јан Питлик во ЖРК Вардар, Раул Гонзалес во РК Вардар итн.
Проблемот е што ниту еднаш никој не превзеде одговорност ниту за ланскиот дебакл во втората полусезона, ниту пак за очајната игра во оваа сезона, испаѓањето од купот итн. Вардар игра досадни натпревари и на поголем дел од натпреварите се мачи да победи иако останатите екипи се многу послаби. Реално, разликата меѓу Вардар и Турново, Тетекс, Пелистер на пример е како меѓу Барселона и Кордоба во однос на составите, а резултатите со овие екипи ни беа (0-0, 0-0, 2-0 со Турново, 2-2, 3-0, 2-0 со Тетекс, 1-0,1-0, 1-1 со Пелистер). Со Брегалница истотака одвај победувавме 2-1, 1-0, 0-0, срамота е да се мачиш со вакви екипи...
Единствен натпревар каде сме го прегазиле противникот во секоја смисла беше дуелот со Шкендија во кој победивме со 3-0 во второто првенствено коло.
Океј е, не играле добро, лигата не чинела па не можеле да се мотивираат (никакво оправдување, да кажеш ракометарите да не можат да се мотивираат против Пролет пошто недела дена претходно играле за фајнл фор во лига на шампиони ќе сфатам, ама овие што подалеку од прво квалификационо коло од ЛШ не виделе, нема што да се збори), проблемот е што ништо не се менува, иако јасно е како ден дека со овој тренер, добри резултати во Европа нема да имаме.

И покрај се, јас не го делам ставот на повеќето кои не одат на утакмици. Се што ми пречи ќе пробам да го сменам на стадион. Затоа имаш скандирања и слични работи. ама тоа не се прави со 100 души. Да им скандираат 1000 луѓе против Андреев ќе видиш како попчиња има да го сменат, вака ќе кажат се издрогирале 50 души и си тераат глупости на трибина. Македонецот е научен друг да му ги врши работите, ќе престане да оди на стадион после 5 утакмици и само ќе сере, ќе сере, ќе сере и ништо нема да проба да смени, ако некој друг му ги смени работите на подобро океј, ако не пак океј...
Ама ако дојде до промени сите ќе се вратат на трибина и пак после неколку натпревари ќе почнат со истите муабети...
Истото важи и за ситуацијата во Комити, никој не се замара со групата, не личиме на ништо на обичните натпревари, на трибина има 300 луѓе раштркани насекаде, повеќе луѓе седат на ќошевите од трибината него ли во навивачкиот коп, ама освен на вчерашниот дуел, на другите атмосферата ни била најдобра откако одам јас на трибина :) Луѓето постојано бараат виновници за слабата бројка и одма ако зашкрипи престануваат да одат на трибина. Абе олабавете малце, што ви е гајле дали петко станко бојкотирале, соберете си друштво и напрајте си забава на трибина, затоа што со неодење на утакмици ништо не се постигнува.

Е ај ако не да се лажеме дека супер играме, дека најдобри сме и со сигурност влегуваме во ЛШ?
Едноставно ја коментираме реалноста, а тоа е дека тимот има потенцијал и со неколку засилувања на витални позиции можеме да оствариме некој минимален успех во Европа, но исклучиво под еден услов, а тоа е управата да донесе тренер кој навистина ќе знае што сака во иднина, нешто како Јан Питлик во ЖРК Вардар, Раул Гонзалес во РК Вардар итн.
Ама неспособноста на клубот за влез во групите во ЛШ не е оправдание да не се отиде на утакмица. Вардар во 90-тите никогаш немал можност да се пласира во ЛШ, или пак доаѓал до второ коло, ќе се најде со некоја јака екипа и толку ќе беше. Па пак идеа луѓе! И да не се лажеме, Раул Гонзалез во Вардар е како Жозе Мурињо. А Жозе Мурињо знаеме колку кошта. ;)

Проблемот е што ниту еднаш никој не превзеде одговорност ниту за ланскиот дебакл во втората полусезона, ниту пак за очајната игра во оваа сезона, испаѓањето од купот итн. Вардар игра досадни натпревари и на поголем дел од натпреварите се мачи да победи иако останатите екипи се многу послаби. Реално, разликата меѓу Вардар и Турново, Тетекс, Пелистер на пример е како меѓу Барселона и Кордоба во однос на составите, а резултатите со овие екипи ни беа (0-0, 0-0, 2-0 со Турново, 2-2, 3-0, 2-0 со Тетекс, 1-0,1-0, 1-1 со Пелистер). Со Брегалница истотака одвај победувавме 2-1, 1-0, 0-0, срамота е да се мачиш со вакви екипи...

Ни ова не е оправдание за неодење. Ако е оправдание, тогаш кривицата не е на Вардар, туку на оние екипи што се навистина многу слаби. А не можеш да споредуваш јачината во ракомет и во фудбал. Не можеш ти да очекуваш буквално на секоја утакмица што Вардар ќе ја изигра со послаба екипа да оствари сто посто победа. И на други првенства (фудбалски) што се апла појаки од нашето, тоталниот аутсајдер знаел да го изненади фаворитот.

И покрај се, јас не го делам ставот на повеќето кои не одат на утакмици. Се што ми пречи ќе пробам да го сменам на стадион. Затоа имаш скандирања и слични работи. ама тоа не се прави со 100 души. Да им скандираат 1000 луѓе против Андреев ќе видиш како попчиња има да го сменат, вака ќе кажат се издрогирале 50 души и си тераат глупости на трибина. Македонецот е научен друг да му ги врши работите, ќе престане да оди на стадион после 5 утакмици и само ќе сере, ќе сере, ќе сере и ништо нема да проба да смени, ако некој друг му ги смени работите на подобро океј, ако не пак океј...
Ама ако дојде до промени сите ќе се вратат на трибина и пак после неколку натпревари ќе почнат со истите муабети...
Истото важи и за ситуацијата во Комити, никој не се замара со групата, не личиме на ништо на обичните натпревари, на трибина има 300 луѓе раштркани насекаде, повеќе луѓе седат на ќошевите од трибината него ли во навивачкиот коп, ама освен на вчерашниот дуел, на другите атмосферата ни била најдобра откако одам јас на трибина :) Луѓето постојано бараат виновници за слабата бројка и одма ако зашкрипи престануваат да одат на трибина. Абе олабавете малце, што ви е гајле дали петко станко бојкотирале, соберете си друштво и напрајте си забава на трибина, затоа што со неодење на утакмици ништо не се постигнува.

Проблемот е тука што народов го изгуби менталитетот за идење на утакмици. Затоа и ви велам дека со таква негативна атмосфера и повикувања на бојкоти и слично само полошо правите. Со такви ставови и тие што ви доаѓале до сега да кажам најверните, нема да ви доаѓаат. И вие имате улога за привлекувањето на гледачи на стадион исто како и управата. Ако нема гледачи на стадион, тоа е и ваша вина.

@eden_decko Да не треба од дома да ги зимаме у кола и дикретива на стадион да ги носиме, како што прават партииве за избори? Пллу и сокче и снедвич да им купиме. Треба клубот да си се замара зашто зјае празна северна трибина, таму има луѓе плати шт озимаат и тоа доста соленки плати, а ништо не работат.
Замисли ти директорот во некоја фирма да не се замара што произоводот не се продава, слабо стој на пазарот, а во производството фирмата се повеќе вложува пари и тоа големи пари. Тоа го прават само во фирми кој се направени да бидат пералница за пари, па не им е битен успехот на пазарот, така и овие излеа ФК Вардар служи како пералница за пари на ДПМНЕ, и не им е битно дали ќе има 100-1000-10 000 или 35 000 на стадион.
ТИ да немаш никаков маркетигн за утакмица, проаѓаат луѓе поред Градски и не знаат кој игра,л прашуваат кој игра, ај шт ое срам и за скопјаните ама и за управата е срам и доказ колку тие добро работат.

@eden_decko Да не треба од дома да ги зимаме у кола и дикретива на стадион да ги носиме, како што прават партииве за избори? Пллу и сокче и снедвич да им купиме. Треба клубот да си се замара зашто зјае празна северна трибина, таму има луѓе плати шт озимаат и тоа доста соленки плати, а ништо не работат.
Замисли ти директорот во некоја фирма да не се замара што произоводот не се продава, слабо стој на пазарот, а во производството фирмата се повеќе вложува пари и тоа големи пари. Тоа го прават само во фирми кој се направени да бидат пералница за пари, па не им е битен успехот на пазарот, така и овие излеа ФК Вардар служи како пералница за пари на ДПМНЕ, и не им е битно дали ќе има 100-1000-10 000 или 35 000 на стадион.
ТИ да немаш никаков маркетигн за утакмица, проаѓаат луѓе поред Градски и не знаат кој игра,л прашуваат кој игра, ај шт ое срам и за скопјаните ама и за управата е срам и доказ колку тие добро работат.

Ако вие чекате се управата да прави, а истовремено ништо вие не правите за да се привлечат гледачи на стадион, тогаш не се жалете на бројката.
Него ај еве да речеме, вие не сте криви, они се криви.
Ајде сеа кажи што маркетинг треба да направи управата? Нели има Вардар ТВ, нели има фан шоп, Веб страница, активна Фејзбук страница? Што е тоа што друго треба да има за да врие од народ на градски?

Си правиме муабет, не го сфаќај ова лично. ;)

Ако вие чекате се управата да прави, а истовремено ништо вие не правите за да се привлечат гледачи на стадион, тогаш не се жалете на бројката.
Ајде сеа кажи што маркетинг треба да направи управата? Нели има Вардар ТВ, нели има фан шоп, Веб страница, активна Фејзбук страница? Што е тоа што друго треба да има за да врие од народ на градски?

Првично, да ја отвори јужна на сметка на северна, многу е поблиску до парк, да нема непотребно кружење, башка што јужна е од секогаш попрепознатлива неутрална трибина за Вардар. Утакмиците се играат претежно денски, ако има сонце во парк има еден куп луѓе, нека прошетаат промотери, нека поделат по ннекоја гратис влезница, нека направат сега со Работнички бесплатен влез, ништо не им менуваат тие 4-5 илјади денари од влезници што ќе ги земат за една утакмица.
И Комити имаат вина за слабата бројка, ама за таа на западната трибина. Никаква мобилизација нема, имаше мобилизација за само две утакмици и тие беа со добра бројка. Со најавите на сајтот ништо не се постигнува, ретки се оние кои го отвараат и читаат форумот. Нема никаква еуфорија а Вардар игра утакмица за титула, не памтам кога било вака мртво. Ама дека управата може многу да направи и придонесе за повеќе гледачи, и те како може. Џабе фан шоп кога изгледа дека е за РК само, џабе Вардар ТВ кога и таму повеќе се збори за РК, иако имаше и добри прилози за ФК, џабе и веб страна и фејсбук страна, кога после секој неуспех неактивни се 3 месеци.

П.С. А стварно што е со Глишиќ работава? Кога се повреди рекоа 2-3 месеци, требаше да фати бар дел од припремите, почна со тренинзи и од тогаш никакво инфо ?! Не треба веќе да е спремен за враќање на терените ?!

Како м иправиш муабет ко јас да сум главен и одговрен во Комити, јас не сум никаков фактор си имаат Комити воџи таму луѓе што ги водат тие треба да решаваат, што јас како поединец да преземам. Плус тоа како шт оти пиша погоре некој не може Комити да бидат одговорни за остантите трибини на стадионот што зјаат празни. Комити мможе да си решаваат само за Западната трибина.
Кога ќе ми ја спомнете таа ВардарТв абе човек ќе помисли којзнае за што се работи обична емисија како бекстејџ. Па прво таа водителката врска нема бе, не знае да псотавува прашања, приемти ја колку е здрвена укочена т.е се опушти малце сеа, предходно кога ќе поставеше некое глупо пршањае, т.е сеуште ги поставува. Ми даваат извештаии ама никаде нема најава за утакмиците, пошо и да има џабе е зашто, кога оди емисијата а оди во 11 во Недела ретко кој гледа тогаш ТВ, е и денот на одигрување на таа утакммица.
Фан шопот е па уште поголем резил, абе доста ве лажат бре кков фан шоп, продавница за Хумел, и во едно ќоше ставено дресови од Вардар, два шала некој циркузантски капи, шољи, и тие маиците со слики до игрчаите па уште и 300-400 ден за такви маици а реално пво никад не би земал таква маица и беспалтн ода м идаваат не па 300-400 ден да плаќам, прозиводите им се бројат на прситте на двете раце. И факт е дека тоа не е фан шоп, ако сакаш да видиш што е фан шоп, искочи надовр од Македонија и ќе видиш што е фан шоп а не ова во Јане.
А кога ме прашуваш што е тоа друго, не знам да ти кажам ,треба да знае тој што лапа голема плата од Вардар нели е платен за тоа, нека смисли нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom