Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде бе се отрезнивте ли? :D

Аман бе Миле Крстев бранеше не бранеше Касиљас :facepalm:
20 минути гол да неможат да дадат ја пимплаат само.Среќа што поведовме уште во 20-30 секунда иначе ќе се мачевме.
На стадион мизерија едвај 500-600 души.

Денес и минатиот пат бегаат, со кого ке ја слават титулата сељациве?, мада и ние сме мизерни ни 100 души.

Напредок имаме у играта, успеаа неколку акции да сврзат :aplauz:

Гледав видеа на you tube мак фудбал сезоната кога испаѓавте.
Имавте бројка за респект за таа ситуација. Сега сте помалце на трибина 2 пати од тогаш.
Тогаш претпоследни, сега први. Што е проблемот не ми е јасно?!
Што сакаат вашиве за да дојдат на стадион...покана?

Гледав видеа на you tube мак фудбал сезоната кога испаѓавте.
Имавте бројка за респект за таа ситуација. Сега сте помалце на трибина 2 пати од тогаш.
Тогаш претпоследни, сега први. Што е проблемот не ми е јасно?!
Што сакаат вашиве за да дојдат на стадион...покана?
Никој нема желба да оди, едноставно мене ми се одмили веќе поради многу педерески работи, со сила одам, и со Коњаникот прегеска на стадион правевме малце муабет, едноставно луѓево не ни знаат дека воопшто има фудбал утакмица, ме мрзи да ја барам пак колумната на екипа, али таа им е најдобра колумна од основањето од збор до збор се управо, кога напишаа дека Вардар може ќе ја осови титулата, ама само ради индивидуалниот квлаитет на играчите, ама далеку е од Европски Вардар овој Вардар.
Иако пак ќекажам луѓето не ги оправдувам што не доаѓаат на стадион, ама и донекаде се во право.

Ни мене не ме тресе некоја којзнае каква еуфорија, ама се знае бе, кога игра Вардар нема дилеми за мене, местото ми е на Градски :icon_mrgr:

Денес одигравме доста добро во споредба со сите натпревари од полусезонава. Додуша брзо го отворивме резултатот и тоа смени многу работи :D
Искрено со играта против нас, Работнички многу почна да ме плаши и очекував денес да кикснеме, па да не победат во среда и допрва да треба да се тресеме за титулата.
Вака со победата против Металург, заврпивме ОГРОМНА работа, сега притисокот е на страната на Работнички, они ќе мора бескомпромисно да напаѓаат за победа, а на нас ќе ни требаат уште само две победи до крај на сезоната, под услов Работнички да ги победи сите натпревари што истотака е тешко остварливо со оглед на добрата форма на Шкендија и со тоа што гостуваат во Боговиње кај Ренова што е доста тежок терен за игра.
Дури и да ги загубиме дуелите со Работнички и Шкендија, ќе имаме дуел со Ренова и Силекс кои нема да имаат амбиции и би требало лесно да ги совладаме.
Додуша господ знае што решава за титула, ако решаваат меѓусебни дуели тогаш со сигурност сме пред Работнички во случај на ист број бодови и во среда со победа ќе ја освоиме титулата, ама ако решава гол-разлика ќе треба да почекаме.
Додуша и тука сме подобри, ние имаме +33, они имаат +22, мало морген што би намалиле 11 погодоци за 4 кола :D

Да се вратиме на денешниот дуел...
Одбраната беше солидна без некоја посериозна работа, се на се Металург имаа само еден поопасен удар од далеку, кој Пачовски го одбрани.
Спировски конечно одигра добар меч, факинг алелуја :icon_mrgr:
Даде одлична топка за првиот погодок, го проигра Блажевски во празно, а овој е гол-машина, мајсторски го матираше голманот на Металург.
Во улога на напаѓач, на два дуела постигнува три гола и веќе има 8 во оваа полусезона.
Денес беше доста расположен и да асистира наместо да себичи и сам да ги завршува акциите. Мајсторски ги одработи од лева страна, го проигра младиот Петковски, ама овој се засопна и од идеална позиција не даде деби погодок. После му направи и акција на Глигоров, ама овој како бабетина шутна со техничка место да ја искине мрежата. Бојовиќ погоди пречка, а потоа Блажевски доби топка во фор, еден од дефанзивците на Металург го искина од позади по што од пенал ги постави конечните 2-0.

На трибини мизерна посетеност, кукаа сите рефлектори ово оно, пак никој не доаѓа.
Атмосфера АЈДЕ ДА СЕ ЗЕЗАМЕ, ептен курташак... :icon_mrgr:

Од северна баш и не изгледаше ко да беше пенал тоа за нас. Ќе почекам клип од утакмицата, ама мислам дека немаше врска од пенал тоа.
Оној Дашјан ништо не игра веќе утакмици наназад. Не за џабе Кемалот уште на полувреме го извади. Петров конечно го видовме да заигра, ма да камен тежок е. Ко мува без глава беше на терен.
Влатче и на десен бек го испробаа :pos:
Уште на гол не сме го виделе.
Доста шанси имавме, иако второ полувреме ептен досадно беше. Мислев поинтересно ќе беше од кога Крстев застана на гол, али нашиве го тупеа со некои додавања без желба да нападнат.
У 93 слободен и за малце Крстев ќе ни ја заковаше.

Од северна баш и не изгледаше ко да беше пенал тоа за нас. Ќе почекам клип од утакмицата, ама мислам дека немаше врска од пенал тоа.
Оној Дашјан ништо не игра веќе утакмици наназад. Не за џабе Кемалот уште на полувреме го извади. Петров конечно го видовме да заигра, ма да камен тежок е. Ко мува без глава беше на терен.
Влатче и на десен бек го испробаа :pos:
Уште на гол не сме го виделе.
Доста шанси имавме, иако второ полувреме ептен досадно беше. Мислев поинтересно ќе беше од кога Крстев застана на гол, али нашиве го тупеа со некои додавања без желба да нападнат.
У 93 слободен и за малце Крстев ќе ни ја заковаше.
Па го упропастија Дашијан, цела полусезона го играа како крило, падна тотално во формата...

Иначе чист пенал имаше, Блажевски прв дојде до топката, а му стартуваа од позади. Слободно можеше и директен црвен да даде...

Заборавив да го спомнам Миранјан, на @Mr.X миленикот :P
Дрво, дрво, дрво... :D
Како само се испосра во моментите кога добија црвен Металург. Практично имаше празен гол пред себе, ама типот кога трча мислиш во секој момент ќе падне, па така и овојпат дозволи голманот на Металург да му ја собере топката. После тоа два пати беше прекраток во ударите со глава и не успеа да му даде гол на факинг Крстев.
Баш се смеевме дека конечно нема да ни даде гол, кога гледаме оди да изведе слободен удар и одма сите викаат еве го голот :pos:

Што е со Попов,Ибричиќ,Глишиќ..
Попов изигра вчера за пофалба, Глишиќ ваљда беше на клупа чим цела фамилија му беше на стадион, а Ибричиќ имаше уште пред некој ден инфо дека со Асани се повредени.

Од курташак и ајде да се зезаме ни пропаѓа групата и сме мизерии и по 50 души. Доаѓаат наркомани само за да се издрогираат и да се начукаат, не дека дошле Вардар да го бодрат. Преку куров !

Попов изигра вчера за пофалба, Глишиќ ваљда беше на клупа чим цела фамилија му беше на стадион, а Ибричиќ имаше уште пред некој ден инфо дека со Асани се повредени.
Глишич беше на трибина, и Ивановски исто така, а во среда ке биде циркузи, титула ке славиме 100 души, а важиме за најдобра навивачка група, некој треба да си ја чукне главата малце појако, не е све до тие што не одат, рибата смрди од главата нели, да нема еуфорија за титула уште не ми се верува, плус што релација Комити - Играчи е на мизерно ниво, едни со едни се курчат, никој незнае на тренинг да отиде и да направи здрав и фин муабет, за да нема вакви сценарија и од нив,и од нас што ги пцуеме, колку и да изиграле најмизерно титула ке ни донесат реално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom