Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
10511340_680892088663980_5182330584267445122_n.jpg

Ш-иптар си е Ш-иптар бе :pos::pos::pos:

Кои се овие играчи жити се :facepalm:

Играле во некој клуб Анаполина кој се натпреварува во лигата на Гоиас...
Во лигата имале 14 натпревари во текот на сезоната и плус играле некаков бараж...

Во Бразил има 4 лиги, и од четврта лига не се испаѓа. Овие лигиве како лигата на Гоиас не спаѓаат во тие 4 лиги, туку се повеќе како општински првенства, кои хиерархиски не се под четвртата лига :pos:
Ни самите не знаат каков им е системов на наптреварување, па така Анаполина како шампион на едната група од лигата на Гоиас, играла бараж ( и загубила) со Атлетико Гоиас кој е член на втората лига :pos:И што ако тепале во баражот? Директива во втора лига? :pos: Има примери на клубови кои од овие неофицијалниве лиги директно во прва лига влегле :facepalm:

Што ми беше муабетот...
Овие двајцава одиграле по десетина меча сезонава, што значи којзнае каква кондиција имаат :вонзем:
Кај ги наоѓаат само не ми е јасно :facepalm:

Абе овој Фабризио според клипчето и не е лош, башка таму се гледа дека има настапи во прва лига Бразил, играл за Паулиста ама тоа е веројатно пред 2 години, а после тоа што како не се знае. Бил и на позајмица пола сезона во Лозана, Швајцарија каде постигнал гол на дебито против Нион во првенство. Може да искочи добар овој за кај нас, а другиот по клипчето а и описот на СпортМедиа игра лев бек така да не ни треба, ги имаме Љамчевски и Глишиќ. Според Лико на фејсбук, договорен е вториот Ерменец, тоа би бил Дашјан (мислам вака беше), играч од средниот ред, мислам дека би бил добро засилување овој.

А да се кладиме дека таа Анаполина ке го победи Вардар во секој момент?

Пази да не го победи...
Ист број на утакмици со општинска лига на Кисела Вода имаат :гик:
Тоа ти се рекреативни лиги, што ги организираат самите општински сојузи, а потоа играат баражи со најслабата екипа од соодветниот општински сојуз која се натрепарува во професионалните 4 лиги, и ако победат ќе го заземат нејзиното место :D[DOUBLEPOST=1403793656][/DOUBLEPOST]
Абе овој Фабризио според клипчето и не е лош, башка таму се гледа дека има настапи во прва лига Бразил, играл за Паулиста ама тоа е веројатно пред 2 години, а после тоа што како не се знае. Бил и на позајмица пола сезона во Лозана, Швајцарија каде постигнал гол на дебито против Нион во првенство. Може да искочи добар овој за кај нас, а другиот по клипчето а и описот на СпортМедиа игра лев бек така да не ни треба, ги имаме Љамчевски и Глишиќ. Според Лико на фејсбук, договорен е вториот Ерменец, тоа би бил Дашјан (мислам вака беше), играч од средниот ред, мислам дека би бил добро засилување овој.
И вториот Бразилец е играч од средината (барем според некои сајтови што ги пребарував).
Серано имал 8 меча годинава, Фабрицио 9 меча.

Абе како аматерска екипа, а имаат боље веб сајт од Вардар, и плус тој вториот е лев бек.

Аматерска е според квалитетот на играчите и лигата во која настапува, сајтот нема врска со тоа.
Ниедна екипа во Македонија нема асален сајт (99% не ни имаат сајт), ниту пак имаме стадиони како нив, ама нема шанса екипите од наша прва лига да се квалитативно послаби од екипи од лига во која се играат 14 мечеви годишно.

Па ако не ги бива, ќе си се вратат во Бразил, сеуште не потпишале само на проба се во Вардар.

Јас не знам само, како од толку тимови, играчи од регионов, ајде и некој црнучга што настапувал во некој попознат тим, они се фаќаат за некој си Фабрицио од ебена Анаполина, како само од толку играчи низ светов они се одлучиле баш за овој да дојде... :eek: Каква реакција ќе имаат само неговите дома кога ќе им каже, еј доста беше играње за гајба пиво, заминав во Македонија да играм за Вардар :pos:

Абе каде е Чка Кумплуг да даде коментар за последниве нови случувања,се нема јавено со денови :)

Добро бе русинот го зеде клубот или не?Мене не ми е јасно :confused:.Сега читам кој к_р играчи ви носат не ми е јасно,значи најозбилен сум уште еднаш...да не случајно го имате земено од Рк Пелистер тој шо ги носеше странците :pos: Нешто не ми штима и кај вас.Истиот газда во РК Вардар и мажи и жени скоро трансфер да нема промашено, а во Фк циркузи :pos: изгледа според мене уште не се дорасчистени работите т.е. имате уште волци;).

Добро бе русинот го зеде клубот или не?Мене не ми е јасно :confused:.Сега читам кој к_р играчи ви носат не ми е јасно,значи најозбилен сум уште еднаш...да не случајно го имате земено од Рк Пелистер тој шо ги носеше странците :pos: Нешто не ми штима и кај вас.Истиот газда во РК Вардар и мажи и жени скоро трансфер да нема промашено, а во Фк циркузи :pos: изгледа според мене уште не се дорасчистени работите т.е. имате уште волци;).

Edno po edno. Ke se nervirame uste 1 sezona mislam, ke smenime 2-3 treneri i pola uprava i poslem ke mu pukne film na Sams i ke donese 30 slobodni igraci od evropa :pos:[DOUBLEPOST=1403843073][/DOUBLEPOST]
Хахха нема шанси бе, па ние немаме 100 милиона буџет па да може да вака да фунцкионираме со плус 10 тима у стрнаство. Не сме ние Ајакс.
Може приемр да се договоратр со овие клубови и да им понудат логистика од тука и тренерска подршка да пратат Вардар тренери од тука да ги тренираат децата, а буџет да си прават самите тие со подршка од некој нашинци таму. И приемр за скеој изваден играч кој од Вардар ќе се продаде да добиваат 30-40% од трансферот. Има начини ама само теба да се сака и може да се успее во идеава, ама за жал овие сеа што се ни имаат капацитет а ни сакаат да направат вакво нешто.

Pretsedatel na Preston Makedonia e Zoran Trajcevski od zlatanata generacija na Vardar. Treba da se najde prav model za kako toa bi funkcioniralo primer 20% od sleden transfer pa ne samo nasi nego i drugi talenti bi imale od ovde.

Јас на вакви фалинки ни на проба не би им дозволил да дојдат! Кој курац се заебаваат со вакви играчи, од авион се гледа дека немаат капацитет да го подобрат квалитетот, како да не знаат дека вакви обиди за појачувања со анонимци секогаш завршувале со неуспех?!? Од една страна им се нудат астрономски суми на Шиков, Георгиевски, Мојсов и остали репрезентативци, а ваму ми носат аматери од некои бразилски вукојебини! Толку ли не можат да ја уклучат црпката и да довлечкаат некого од шпанска или португалска втора лига, тие се измислени за кај нас. Или па по Балканов има еден куп играчи шо ќе ни завршат голема работа, а не коштаат многу, ама треба да се има нешто во акалот и да се заангажираат малку, а не само да парадираат и да лапаат платичка од газдата! Тој па кутриот изгубен случај начисто, ако знае каква фалш роба му увалуваат за парите што ги фрла, ја глава сечам...

Го глеав фабрицио на клипот... тромав надежен дриблер ( читај: надежен ) себичњак со очаен шут, ама не се штеди да се проба у секоја ситуација кад тад ке го нацентрира шутот :LOL:[DOUBLEPOST=1403866519][/DOUBLEPOST]Го глеав фабрицио на клипот... тромав надежен дриблер ( читај: надежен ) себичњак со очаен шут, ама не се штеди да се проба у секоја ситуација кад тад ке го нацентрира шутот :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom