Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
И тоа рачунај трае уште од самиот влез на Град Скопје во Вардар, односно веќе 1,5 година. И не само сениорите, туку и сите категории од младинскиот погон користат алтернативни терени. Ај разбирам немаме сопствен стадион, клупски простории, фан шоп, ама порано барем имавме две какви такви помошни игралишта. Сега и тие не способни за користење. Ова покажува дека, и покрај што сеуште го имаме Градот позади себе (прашање до кога), Вардар и понатаму нема никаква стратегија! Нешто што беше едно од посилните карактеристики на Вардар, младинската школа, е пред тотален колапс. Од кога Вардар нема извадено некој свој играч и што е уште пострашно нема ни на повидок?! Загрижувачки делува таквиот податок за иднината на клубот.
Нема,децата ни бегаат,затоа не се вадат играчи.Веќе 5 години најмалце кај нас не постои младинска школа,тоа е реалноста,онака ради формалност е само,мачкање очи.Работнички на тоа поле се најпаметни,и од сегде си собираат играчи,од нивна школа једино Столе голманот што искочил,а и за тој незнам дали е сигурно,у Куманово играл пред тоа мислам...
И мислам дека се додека е Град Скопје во клубот,за жал ќе биде ваква состојбата...

И тоа за игралиштата,едното демек го прават веќе.А тоа другото помошно што е,нема веќе димензии за да биде помошен терен,скоро упола е скратен ради патот позади стадион.Тука се што имавме,и трибината мала,и соблекувалите,све отиде јабана.:(

Јас да сум,му кратам 3-4 плати на Борче,и инвестирам у младинската школа.:D

Петарда :)

До 80та седев на стадион, ги растуривме Силекс, можеше да биде и 10-0 да знаеше Ѓоргиев да го погоди голот, имаше 5 чисти шанси до 80та, ништо чудно да му местеле до крај уште 2-3 шанси за да конечно погоди :pos:

Браво за Костовски си изигра максимално мотивирано секоја чест.Гаго на толку промашувања па едно 6-7 ако не се лажам конечно погоди.Како само можеше тие шанси да ги утне од 5 метри :eek:Не ми е јасно како таму изигравме со мртвиве 0:0.Како и да е нови 3 бода и ЕСЕНСКИ ШАМПИОНИ :vozbud::vozbud:
Дел од играчите вечер патуваат за Анталија за пријателската со Полска па со среќа таму момци (y)

Не се смрзнавме, не се смрзнавмеееее :icon_mrgr:
Ауууу едно 10 минути ми требаа да се вратам на себе кога дојдов дома :icon_mrgr:
Ко од друга држава да сум, идам одн кај мене, снег истура, се враќам веќе се нафатило, улицине џам, неможеш да одиш нормално :icon_mrgr:
Во Центар исто истураше кога одев на утакмица, а во Карпош како снег да не паднало :pos:
Како што претпостѕавив, немаше многу публика, едвај 300 луѓе, да не речам 300 будали на цел стадион, од кои 200 на запад, иако бројот ни варираше постојано :icon_mrgr:
Пошто каснеа тие од Ѓорче, на почетокот на цел стадион имаше одвај 70 души :LOL:
Ама тогаш почна и таму да паѓа интензивно снег, а дуваше мамата ни се еба, сто посто пола болни ќе бидат :icon_mrgr:
Вардар фуриозно :icon_mrgr:
Е ова е веќе шампионска игра. Теренот иако беше подмрзнат и припокриен со снег, сепак беше одличен за игра.
Денес требаше да тепаме со 20-0, што се испоуткавме не сме нормални :pos:
Геопргиев утна 5 чисти шанси, и конечно во последните минути даде пркрасен гол, го заслужи дефинитивно.
Многу добар меч, содржен, тие што не дошле треба да се каат :icon_mrgr:
Уште одма пвоедовме, Георгиев влезе од десно, асистираше до Костовски, овој осамен на втората статива погоди за 1-0.
Силекс имаше шанса да измрани, влегоа од десно, Бојовиќ лошо блокираше, Симов исплива но за среќа топката беше лошо нафрлена и играчот на Силекс иако беше сам биеше со глава над голот.
Не им дадовме нова можност. Хименез со одличен пас до Костовски и реприза на првиот гол, Костовски си чекаше на втора и лесно реализираше.
Георгиев утна една шанса во првиот дел истотака.
Вториот дсел изобилуваше со прекрасни прилики.
Прво Георгиев утна две сто процентни шанси. Доби топка од Цикарски ми се чини, истрча сам пред гол но лошо пласираше.
Потоа имавме корнер, кратко одбиена топка, од 5 метри Георгиев можеше да бира кај да путира но ја зарога над гол.
Стојаковиќ покажа како се реализира. Доби одлична топка некаде 7-8 метри од косо, и пласираше одлично во долниот десен агол на голманот на Силекс.
Веднаш зголемивме на 4-0, Георгиев се проби по десно, не беше себичен и ја додаде до Костовски кој дојде до хет-трик.
И тука како голманиве да ги спуштија ролетните :D
какви се промашувања имаше до крај лелеле :icon_mrgr:
Костовски имаше еден удар со глава кој го одбрани голманот на Силекс. Георгиев имаше уште една одлична можност која ја промаши и дојдоа двете шанси по кои голманот на Силекс рефлексно интервенираше.
Некој ја проби топката од страна, додаде во шеснаесетникот, Георгиев одлично ја зафати во паѓање, голманот на Силекс ја закачи со нога и спаси гол :pos:
По баксуз од георгиев амин :pos:
После одлично нафрлување од десно, Георгиев највисок, голманот на Силекс одново брани рефлексно :pos:
Доаѓа ред на Силекс, уткаат две чисти шанси пошто Симов одлично одбрани.
Му доаѓа редот и на Костовски, удар со глава по корнер, топката минува крај стативата.
Во игра за прв пат влезе младиот Един Мерсановски.
Какво човече :pos:
Колку години има? 13? :pos:
Пливаше во дресот...
Имаше и тој шанса, се одби една топка, ја аспали убаво ама погоди во глава еден од играчите на Силекс и топката се одби во корнер, ако не го погодеше сигурен гол ќе беше.
И конечно Георгиев даде гол, мајсторски прими топка од десно, нанижа неколку, и со убаво ефе погоди во долниот лев агол за конечни 5-0 (y)
Сите изиграа одлично денес, ете колку ни значи што ни се врати здрав Оса, одма сигурност во средината имаме :icon_mrgr:
На полувреме Хименез излезе, влезе Петров, Мерсановски влезе место Стојаковиќ, а Темелков доби 30-тина минуити место Стјепановиќ.

Навивањето во граници на можности, каснеа водачите, каснеа скоро сите што беа во Ѓорче, така да конечно се собравме кога беше некаде 30-та минута... Имаше и неколку Војводи и член на Пирати на запад. После тоа навивањето се подобри, мада времево не искина, аи се одеше на полагано навивање. Лудории, имаше неколку пароли, покривно знаме, димни, баклји...
Се гледаме во пролет :icon_mrgr:
--- надополнето: 9 декември 2012 во 20:37 ---
155928_378753495552934_1012139540_n.jpg
537663_378753445552939_1604998008_n.jpg
21776_378753378886279_953153959_n.jpg
225918_378753508886266_1616083061_n.jpg
9182_378753538886263_1646520289_n.jpg
60851_378753578886259_1984899685_n.jpg
530283_378753632219587_431777880_n.jpg
9199_378753618886255_1155267977_n.jpg

Во игра за прв пат влезе младиот Един Мерсановски.
Какво човече :pos:
Колку години има? 13? :pos:
Пливаше во дресот...
Имаше и тој шанса, се одби една топка, ја аспали убаво ама погоди во глава еден од играчите на Силекс и топката се одби во корнер, ако не го погодеше сигурен гол ќе беше.
Мерсановски?! Од кај се избаци фацава, жити се? Никад чуо, ни видео :D
П.С. Со извештаиве се легенда дефинитивно :)

Мерсановски?! Од кај се избаци фацава, жити се? Никад чуо, ни видео :D
П.С. Со извештаиве се легенда дефинитивно :)
539480_461411020536644_155721499_n.jpg

Еве слика што ја ископав :D

Моја грешка била, не бил Мерсановски, туку Един Мерсовски :icon_mrgr:
Носеше број 13 :D

Ептен е низок, а и во фацата изгледа ко да е основно сеуште :icon_lol:
На страната на Вардар нема инфо колку години има, ама пишува дека е средњак, што можеи да се заклучи по тоа што влезе место Стојаковиќ.
Дебарчанец е малиот, мора да го бива :icon_mrgr:
На крајот се паднав од смеење, при една од последните шанси на мечот, Георгиев нафрли, а во шеснаесетникот беа тројца играчи на Силекс, Костовски и Мерсовски. Нормално Костовски ги разнесе сите, но биеше крај голот, а смешен ми беше Мерсовски кој проба да го добие дуелот а доскокна негде до стомакот на Костовски (кој истотака беше во скок ) :pos:

Важно нека се труди, а не како некои дошле во Вардар, си го држат цела утакмица и ми глумат ѕвезди :eek: Колку само ни фалат млади играчи :( И мора некој тренер со авторитет бе и титула да земеме не смееме на овој клошаров да останеме бе :D И некој поголем успех да направиме нека лета овој многу ми е клошар нема фаца за тренер бе па уште за у Вардар :eek:

Во тимот добро ќе ни дојде Гроздановски, или било кое лево крило.
Незнам зошто ама мислам дека Георгиев подобро ќе се снајде во нападот. Го правевме муабет прееска и со RedBlack , Костовски може да му спушта топки со глава, овој да пролетува, но секако мора да си ја подобри реализацијата.
Според мене најдобар играч на Вардар во оваа полусезона беше токму Јован Костовски.
Остави срце на терен, голем борец, има одлично позиционирање, солидна реализација, со глава си гази.
Таневски истотака ќе го издвојам, но со игрите некаде после првите неколку кола, пошто во првите кола одбраната знаеше доста киксови да ни направи.
Повремени блесоци имаа неколку останати играчи. Хименез добро освежување во составот, Георгиев лесно влегува во шанси, реализација тапанарија ама со многу асистенции, Петров стрела кога е најважно, Пеџа како стаклен е, ама кога игра ништо не му можат :icon_mrgr: Стјепановиќ исто голем борец.
Ако Оса се врати во формата а има доста време, ондак нема потреба да се носи уште еден средњак.
Значи Георгиев добива прекомандување во напад, Костовски и Георгиев стартуваат во нападот, се носи стартерско лево крило како Гроздановски, на десно остануваме на Хименез и Петров, Цикарски добива прекоманда на лево крило. По потреба си игра и како лев бек, но најважно е под итно да се донесе класичен лев бек.
Ни треба и еден десен бек.
Маневски и Стојаковиќ ко полушпицови, т.е. како најистурени во средината (AMC да не речам :D).
За Гешовски шут карта...
Тоа се моите желби :)

Дечки ме интресира како е теренот на стадион во овие зимски услови дали го вклучуваат системот за грејене на тревата дали снег се задржува на теренот или се топи одма штом ке падни и каква е состојбата на теренот дали го изработиа квалитетно ако има некоја слика од последната со Силекс закачетаја поздрав само напред.
А сега му е право време на управата да донеси неколку квалитетни засилувајна и да се воигра цела екипа за на лето да се очеква нешто повеќе во лига на шампиони

Важно нека се труди, а не како некои дошле во Вардар, си го држат цела утакмица и ми глумат ѕвезди :eek: Колку само ни фалат млади играчи :( И мора некој тренер со авторитет бе и титула да земеме не смееме на овој клошаров да останеме бе :D И некој поголем успех да направиме нека лета овој многу ми е клошар нема фаца за тренер бе па уште за у Вардар :eek:
Па у стартен состав имаме 3 малди играчи Ѓоргиев 22, Ранѓеловиќ 22 и Цикарски 20, нема сега да правиме ние екипа у-21 доста се овие, плус чат пат и добиваат шанса и некој други деца од мадлинскиот тим така да супер е ова, само работата со тие во младинските категории треба да се поправи. :D
Голчињата од вчера, ај зборете за Ѓоргиев слаба техинка има сеа да ве видам првиот гол како ги помина. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom