Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Да нема забуни......потврдувам!

Некој тука мислам дека рече вашиот голман бил тапа............... голманот МоМ! (не знам кој бранеше!)

Судијата одсуди коректно (што мене ме зачудува!)
Маџаровски бранел...
Чуден е момакот. Во ситуации еден на еден е одличен, ама толку лошо знае да киксне при некои нафрлени топки или при слободни тоа е чудо едно :toe:
Сепак се подобар е, така да дури подобро ќе биде да го замени Симов кој некако е во слаба форма...

Ви викам, после Кале ние сме на мета, и нема никаде да не пуштат до крајот на сезонава...
Бтв Фаланга секогаш биле фер група, и може беше глупо што им земавме знаме во Скопје, али тоа е...:)

Во Кратово идев 20 км,сега во Штип идев 2-3 км све тоа заради неспособната полиција која незнае да организира гостински навивачи! Најчудно е што за другите навивачки групи не важи забранава туку само кога ке се спомнат Комити се реди цела полиција за да не отидеме на стадион! Да ти се мочам во скапаната држава,само за партиски препуцувања ги бива кој колку ке направи а уствари сите крадат!

Маџаровски бранел...
Чуден е момакот. Во ситуации еден на еден е одличен, ама толку лошо знае да киксне при некои нафрлени топки или при слободни тоа е чудо едно :toe:
Сепак се подобар е, така да дури подобро ќе биде да го замени Симов кој некако е во слаба форма...

Ви викам, после Кале ние сме на мета, и нема никаде да не пуштат до крајот на сезонава...
Бтв Фаланга секогаш биле фер група, и може беше глупо што им земавме знаме во Скопје, али тоа е...:)

Па да ти кажам право и го прелета еден центаршут, каде овој истрча па се предомисли па се лизна.
Али во секој случај беше најдобар на натпреварот и тој беше најголемата причина што вие заминавте со 1 бод!

Катастрофа ова голема катастрофа, ке видите во иднина дека сите навивачки групи од другите градови,комотно ке си влагаат во Скопје и ке си идат на утакмица.И баш сакам да видам дали тогаш полиција ке застане пред нив и ке ги спречи.

Ненормална работа....
Ова само нас ни се случува и на никој друг.
Прво имаме дозвола од управата на Брегалница да присуствуваме на натпреварот,на 5 километри од Штип некој се јавува и кажува дека нема дозвола од истата таа управа. Па све да ти ебам преку куров веќе што сме ние ?!
Па уше еден од џандарите ќе ми вика облечете се ко цивили па ќе ве пуштиме. Па куров ми у мајмун да не бев облечен денеска не ми се верува значи. После ова ако им се даде шанса да гостува било која навивачка група у Скопје против ВАРДАР под итно да се расформира групата. Не сме дебили па на секое пешки да идеме.

Значи „мајстори“ се нашиве да ја искомпликуваат ситуацијата! Наместо 3 бода денеска од Штип и намалување на разликата, повторно некое килаво реми во дуел со директен конкурент за опстанок зад кого заостануваме. Па како сакаме да обезбедиме опстанок тогаш!? Сега мора да се оди на победа со Работнички, што и не е баш сигурен план со оглед на игриве на нашиве примадони и тој тренерот без муда.
П.С Ова со полицијава што се дешава веќе одамна нема никаква смисла. Каде ли живееме се прашувам!?

Ние сме далеку и од банана држава, само уште е рано да се свестиме...

Uste ne sum videl snimki i sliki od navivanjeto Vardar - Teteks :raz:.Ne go zemajte kako provokacia :smir:

cestito 1 bod vo stip:smir: ne e lesno da zemas bod vo stip :)

Uste ne sum videl snimki i sliki od navivanjeto Vardar - Teteks :raz:.Ne go zemajte kako provokacia :smir:

cestito 1 bod vo stip:smir: ne e lesno da zemas bod vo stip :)

Ке има утре-заутре слики,а за видео не сум сигурен...технички проблеми е причината да не си помислиш нешто друго

Стварно глупо,треба нешто да превземате,си играат курот.

Што да превземеме друже, дај предлог, ама мислам дека е џабе се, све беше уредно документирано и известено од полиција у Скопје до Штип, управата на Ф.К. Брегалница, уште едно големо фала до Фаланга, ретко која група има таква ултрас култура у Македонија и пак ништо, изгубив време кое и онака го немам и мислам дека до крај на годинава нема ни да помислам на гостување, све у курац, минатата недела можеше да идат балистиве, а нас не не пуштија да ти ебам и партиските војници (балисти) и албанската полиција и држава!!!!!

Вандаир е трагичарот на Вардар
16E5A41FCF224C45A34B63E2EE03134A.JPG

Вардар многу лесно можеше да стигне до три бода доколку македонскиот Бразилец реализираше од ситуација од која едноставно не се утнува
По одиграните деведесет минути резултатот 0-0 е најнепопуларен, но сосема реален. Оние што не го следеле дуелот на дното би рекле неинтересен. Но, напротив, тоа беше борбен натпревар со многу трчање на фудбалерите од двете екипи. Имаше воздишки за пропуштените шанси на двете страни. Натпревар во кој доминираа одбраните. Пред се голманот на гостите Марјан Маџаровски. Оние што мислеа дека суспензијата на првиот голман на "црвено-црните" Симов е нивни хендикеп, очигледно се излажаа. Ако се погледне рубриката минута по минута ќе се види дека резервистот на Вардар беше главен актер на натпреварот. Одбрани многу тешки удари и е најзаслужен што мрежата на "вардарци" во Штип остана незатресена.
БРЕГАЛНИЦА - ВАРДАР 0:0
Градски стадион во Штип. Гледачи: 1.500. Главен судија: Љубомир Крстевски. Помошници: Панде Атанасов и Злате Стојанов (сите од Битола). Делегат: Абдула Сакифи (Липково).
Ж. картони: Блажевски, Мандак (Б); Ристов, Т. Џангаровски, Мојсов (В).
Играч на натпреварот: Марјан Маџаровски

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom