Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска за Настевски ,прееска зборев со него и вика дека сеуште е во Вардар не отишол за Шпанија т.е за Еспањол,али вика ако ми се пружи некоја прилика во иднина би идел :toe:

Мислиш не отишол за Барселона,зашто фудбалскиот клуб Еспањол е од Барселона. :)

Мислиш не отишол за Барселона,зашто фудбалскиот клуб Еспањол е од Барселона. :)

Знам дека Еспањол е од Барселона,туку сакав да кажам дека не отишол во клубот Еспањол,и дека останал во Вардар. :helou:

Ова според некои твои правила изгледа!? Досега пасоши од странците добиле Вандаир и Брага поради можноста да заиграат за репрезентацијата. И никој друг. Сигурно нема туку такада му се дава пасош на некој си Тиаго, кој изиграл се на се 3 натпревари во нашава лига.

Според правилата на FIFA, секој фудбалер кој бил под договор со клуб(ови) во било која држава точно 1095 дена под договор (+ потврда дека може течно да зборува на соодветниот национален јазик) има право да добие пасош од земјата во која настапува, се со цел подоцна да настапува како домашен фудбалер а не како странец.
Друга работа е дали потоа по нечија прапорака поради квлитетите на поединецот, државата ќе одлучи да му додели државјанство, со што би имал право да настапува и за националната селекција.
Ако кај нас владее некој закон различен од сите останати членки на FIFA тогаш во ред.
Целта ми беше само да согледам кои се странци во Вардар, а кои не, бидејќи можат да бидат 5 во 18те кои се пријавени за натпреварот.

мојсов и тодоровски се сигурни а за тиаго тој е дрво невидено играше во вардар пред 4години потоа отиде во цементарница па во тетекс а сега незнам каде играше

Не е сигурен моментално се наоѓа на проба во Анталија во азербелџански тим и највероватно ќе продолжи во странство ..

Не е сигурен моментално се наоѓа на проба во Анталија во азербелџански тим и највероватно ќе продолжи во странство ..
Ќе продолжи како не!? За брат му секоја чест, ама овој реално е слаб играч, па дури и за кај нас.

Кој е бе тој Веби Алиевски!? Ќе доаѓал во Вардар, а покрај него уште и Бобан Џангаровски и Емир Шабани ќе се приклучеле.

Dobro be samo nagagate u kurac

ima li nekoj potpisano oficijalno vo vardar so dres ????????????????????????????????????????????????????????

Што се случува со бојкотот ? Ако останат Трипуновски и Ристов продложува??

Dobro be samo nagagate u kurac

ima li nekoj potpisano oficijalno vo vardar so dres ????????????????????????????????????????????????????????
Вандаир до сеа го имам видено само во дрес Вардар и вчера тренираше со соиграчите,другите ке се приклучат овие денови!

mojsov nee vo antalija bese vcera so tasko i grizli vo zlatna kopacka
bobi dzangarovski veke potpisa za vardar

Абе бате Мојсов ми е комшија пред 2 дена пишев со него на ФБ ми кажа дека е на проба во Анталија во Азербејџанска лига истото ми го потврди и брат му Даниел со кој сум многу близок..

Кој е бе тој Веби Алиевски!? Ќе доаѓал во Вардар, а покрај него уште и Бобан Џангаровски и Емир Шабани ќе се приклучеле.
Веби Алиевски, екс играч на Слога Југомагнат и Шкендија, не е ништо посебно, фактички не е ништо !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom