Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Переира Чита беше хондиционен тренер во вардар пред неколку години

Mr BORIS BUNJAK – born on November 17th,1954.

PROFESSIONAL FOOTBALL PLAYER:

1967-75 FK „SLOGA“ Kraljevo
1975-78 FK „VOZDOVAC“ Beograd
1978-79 FK „RADNICKI“ Kragujevac
1979-80 FK „ OLIMPIA“ Ljubljana
1980-81 FK „ SUMADIJA“ Arandjelovac
1981-85 FK „SLOGA“ Kraljevo
1985-86 FK „BORAC“ Cacak
1986-90 FK „ SLOGA“ Kraljevo

COACH

2009-10 FC „ AL OROUBA“ OMAN – HEAD COACH
2008-09 FC „ ALL SHAAB“ UNITED ARAB EMIRATES – TECHNICAL SUPERVISOR
2007-08 FC „ ALL SHAAB“ UNITED ARAB EMIRATES – HEAD COACH
2006-07 FC „ AL NASER“ OMAN – HEAD COACH
2005-06 FK „ HAJDUK“ Kula – HEAD COACH
2004-05 FC „ALL SHAAB“ UNITED ARAB EMIRATES – FIRST TEAM COACH
2002-04 FK „CRVENA ZVEZDA“ Beograd – FIRST TEAM COACH
2000-02 FK „ MLADI RADNIK“ Pozarevac - HEAD COACH
1999-00 FK „ URALAN“ Russia - HEAD COACH
1998-99 FK „ RADNICKI“ Nis - HEAD COACH
1996-97 FK „ CRVENA ZVEZDA“ Gnjilane - HEAD COACH
1995-96 FK „JAVOR“ Ivanjica - HEAD COACH
1993-94 INSTRUCTOR IN FA of Yugoslavia
1990-93 FK „ SLOGA“ Kraljevo – HEAD COACH

Чита беше кондиционен тренер и до сега нема работено како прв тренер (барем не во Македонија) :) Жилдо Родригез има работено како прв тренер на Вардар, а во тој период заедно со него дојде и Чита.

Искрено јас не ни очекував којзнае какви засилувања, најверојатно се оди на засилување на клубот толку колку што е потребно за да се остане во лига. Никој не би фрлил 500 000 евра за да заврши 8ми на табела, кога на истата позиција би завршил и со 100 000... :) Очекувањата оваа сезона не можат да ни бидат преголеми, опстанокот е реално да се очекува, а нешто повеќе може да се граничи само со фикција.

Оваа година опстанок, па здравје од другата нешто повеќе, а доколку и следната сезона остане ваков тимот, тогаш веќе ќе имаме проблем...

Сум измешал пак. Знам дека овој беше кондиционен и се мислев дека после он стана и прв тренер, али биле две различни особи.
Чим Гоксо вика дека е добар тренер, нема причина да не верувам :)
Али ете изгледа сепак неккој сосема трет ќе ни биде тренер.
И не е работава дека очекувам некои гооооолеми засилувања, али да бидеме реални ако заминат младиве потенцијали Пандо, Фако и Настевски а се засилиме само со Бразилциве и Бојовиќ ондак немам многу надежи...
Цело време го заборавам Силјановски кој истотака е еден од оние кои не посакувам да замине.
Слушам гласини дека и тој ќе си одел???:raz:
Прва работа што треба да ја покриеме е нов голман...
Ама без размислување, не смееме никако да останеме со двајцава. Второ еден солиден играч од средината, и трето лев бек. Толку барам, и сигурно се спасуваме (нормално ако останат и гореспоменатите...) :)

Најнова информација -
Борис Буњак е новиот тренер на ВАРДАР,потврдени се новите фудбалери:Вандаир,Фернандо,Марсио,Бојовик,Мојсов,Фабио,Фиљо подготовките почнуваат во петок,а се очекува до крајот на наредната недала потпишување на договор со уште 5 фудбалери.Со ова не очекува помирна пролет и многу поуспешна полу сезона ,и се надеваме другат...а година конечно вракање на стариот сјај на ВАРДАР!

16653215254028568391287.jpg

Го прашувам татко ми која е легендава и вика дека прв пат слуша за некое вакво име во фудбалот :)
Океј, со оглед на тоа што досега бил тренер на нискоразредни клубови, не сум баш задоволен од неговото ангажирање. Али ајде да се надеваме на подобри резултати.
На крај краево ете сме ги добиле и Фернандо кој бил солиден во одбраната, Бојовиќ, Вандаир и Мојсов кои сигурно ќе направат да се чуствуваме посигурно. Другиве се играчи кои се доста непредвидливи. Знаат да изиграат добро особено на домашни мечеви, и после да се изгубат на следните мечеви...
Ајде ако се задржи некој од младиве имаме шанси за да се спасиме.
Уште да се донесе квалитетен голман :(

Иначе овој Мојсов е тој што играше во Војводина? Ако е тој сме земале одчично засилување,мислам дека имаше играно претходно и во Ѓорче!

Значи според најновите информации вечерва имало состанок на раководството на Вардар и избран за тренер бил Борис Буњак,иначе Вардар мора да плати и долг од најмалце 30 000 евра(случајот со Ступич и со Васовски,неплатени жолти и црвени картони и ред други работи) ако сака да регистрира нови фудбалери во случајов бразилциве од Работнички и уште некои нови засилувања кои се најавуват овие денови! Се очекува овие денови Брацо да го плати долгот,да потпишат играчите и да се почне со тренинзи !

Ајде годинава на добро да тргне. Да го избориме тој посран опстанок и за следна сезона не смее веќе да има изговори.
Титула или ништо друго !

Ајде со арно нека ни тргне,иначе добар тренер е овој,ваљда ке успееме да испаднеме од оваа гадна криза,него ме интересира дали сега Настевски би останал во Вардар,и он самиот ми кажа ако дојдат играчите од Раб дека ке си иде,а мн сакакм да остане дури и сега би му дал првотимски статус :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom