Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
smetkata na vardar e blokirana od orce kamcev poradi dolg za sportska oprema
darko glisik si zamina od vardar otide vo olimpik saraevo
Шехтански поднел оставка денес Сетинов на негово мест...Се очекува утре и другите мршојадци да дадат оставка!

--- надополнето ---

Значи ми иде да се фрлам од зграда...:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:
па добро бе пичка му материна што к*р му е на овој сетинов бе?
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=2433D5E7AA7B5042AFD3661C11FC66F4

Од кога дојде на власт нонстоп викаше има пари има пари овој да напушти оној да нупишти ке се донесе е курац сеа пак ли?
Црно се пишува....

После ова ке се праи веројатно паралелна лига како противодговор на Хари и неговото Хитлеровско водење и упропастување на фудбалот кај нас...според мене најлогично решение би било ова...

После ова ке се праи веројатно паралелна лига како противодговор на Хари и неговото Хитлеровско водење и упропастување на фудбалот кај нас...според мене најлогично решение би било ова...
Нас воопшто не ни е крив сега хари...Да го уништува фудбалот али ова копилињава што ги иаме у гарнитура не упропастија....Алчни говеда за пари!Фактички сеа водат "војна" преку нашиот ВАРДАР....за 45 минути ако не платиме 6000 евра 3та лига.....

--- надополнето ---

Денеска на собранието не се појавиле ни орце ни јовица од нив ни трага ни глас немало...ако не дадат оставка...тешко ке влезе некој:tapp:

Нас воопшто не ни е крив сега хари...Да го уништува фудбалот али ова копилињава што ги иаме у гарнитура не упропастија....Алчни говеда за пари!Фактички сеа водат "војна" преку нашиот ВАРДАР....за 45 минути ако не платиме 6000 евра 3та лига

Да,знам дека за ова последново самиот клуб е крив.Мене муабетот ми е,најверојатно со ова што Орце и Јовица не сакаат да платат,е само противење на власта на Хари за негово забрзано буткање од власта.
Ако оди Вардар во трета лига,а најверојатно ке оди,би требало да се напраи паралелна лига со сите незадоволни екипи од сегашнава власт на ФФМ,а тие екипи би биле Македонија Ѓ.П,Вардар,Слога и останатите клубови од сегашнава прва лига,знаеме колку се “задоволни“.

Тоа е тоа,во денешно време никој не гледа за доброто на мак-фудбалот,туку си гледа своја корист,почнувајќи од Хари и компанија,па се надоле...не сјеба ФФМ нас,ја сјеба Слога,на ред сте вие,а ке има и уште екипи што допрва ке бидат на мета.

Да,знам дека за ова последново самиот клуб е крив.Мене муабетот ми е,најверојатно со ова што Орце и Јовица не сакаат да платат,е само противење на власта на Хари за негово забрзано буткање од власта.
Ако оди Вардар во трета лига,а најверојатно ке оди,би требало да се напраи паралелна лига со сите незадоволни екипи од сегашнава власт на ФФМ,а тие екипи би биле Македонија Ѓ.П,Вардар,Слога и останатите клубови од сегашнава прва лига,знаеме колку се “задоволни“.

Тоа е тоа,во денешно време никој не гледа за доброто на мак-фудбалот,туку си гледа своја корист,почнувајќи од Хари и компанија,па се надоле...не сјеба ФФМ нас,ја сјеба Слога,на ред сте вие,а ке има и уште екипи што допрва ке бидат на мета.
Не не сјебал нас ФФМ. Нас се обидуваа да не сјебат Камчев и Николовски, кои го користеа клубот да се дочепаат до власт во федерацијата. Истите луѓе што го сјебаа и Ѓорче.
Дај утре нека заврши се како што треба и нека се мавне тоа ѓубре (Камчев) подалеку од клубот. На ветераните, еве ми шанса дали се способни да менаџираат со Вардар или се само најобични куртони.

Не не сјебал нас ФФМ. Нас се обидуваа да не сјебат Камчев и Николовски, кои го користеа клубот да се дочепаат до власт во федерацијата. Истите луѓе што го сјебаа и Ѓорче.
Дај утре нека заврши се како што треба и нека се мавне тоа ѓубре (Камчев) подалеку од клубот. На ветераните, еве ми шанса дали се способни да менаџираат со Вардар или се само најобични куртони.
Upravo si za ffm ne e kriva za ovaa situacija i ni dava sansa do utre da platime kotizacija sho bi se reklo 5 za 12 samo sve toa zavisi od kamcev ako ne da de ostavka mislam toj ceovek ke treba da go besime nezz sho kur mu e misli vardar e nekoj selski klub i ke si igra kutasak so nas

ова што се случува во фк.вардар е навистина жалосно и да пропадни некој клуб како вардар е навистина штета, НО... кој е навистина крив???
ффм ВО НИКОЈ случај!!! луѓето си поставија пропозиции за воведување на котизација и сите платија освен вардар, зошто само вардар не??? зато шо имате еден џган на раководните места во моментов кој ама ич к.... не го боли за вардар, ни за било кој друг клуб освен за нивните лични интереси!!! ФАКТ!!! тие се туркање на хари од чело на ффм и застанување на чело од нивна страна! то особено се однесува за николоски! човекот ја уништи мѓп, па дојде кај вас (побарајте мои претходни постови ќе видите дека пишав оти николоски е дојден од лични интереси и ВАРДАР НЕ ГО ИНТЕРЕСИРА, но вие то го свативте како провокација:toe:). фудбалот во македонија ќе постои и без победа и без вардар и без кој било клуб во македонија. отсега ќе игра тој што ќе плати (како во словенија, полска и сл.).
само едно не ми е јасно...зошто власта би сакала да го уништи македонскиот бренд вардар? само пишувате тука некои работи како власта е крива, но не видов поткрепа за то. лесно е да се бараат кривци насекаде, но тие се во вашиот двор. ВАРДАР Е УНИШТЕН ОД СТРАНА НА НИКОЛОСКИ И КАМЧЕВ, само со една цел, рушење на хари од чело на ффм (исто и за победа и тн. сведоци). ама то не успева така. паралелна лига само би донела пропаст на мак фудбалот, а незадоволните екипи нека се жалаат во фифа и уефа или каде сакаат, а не да формираат паралелна лига.
е сега да ве прашам вака, дали сте пак за доаѓање на николоски или некој како него на чело на ффм, кога тие за нивни лични интерески уништуваат клубови како детски играчки??? како тие ќе работат за интересот на мак фудбалот??? НИКАКО!!!

^^^ Јас многу оддамна се изјаснив дека сум против Хари, но исто така и против Николовски... Едноставно, неможе ебиветри да го водат фудбалот во државава, но кога ќе видиме па овие 20 години какви луѓе само ја водат и државата, тогаш доаѓаме до "какав деда, такав унук" :) Се согласувам со тебе дека фудбал во Македонија ќе има и без Вардар, Победа, Пелистер, Слога итн, едноставно денес фудбалот не се игра за навивачите, туку за ситните и лични профитери, сите гледаат да дојдат до некое место во европски куп, да наместат натпревар и да ги вратат оние, фудбалски кажано "мизерни" 100-200 000 евра што ги вложиле претходната година. Не е ова времето пред 10-15 години кога стадионите беа колку-толку полни, сега примарна цел за Македончето е членство во некоја партија, а фудбалот е некаде на крајот на мислите на повеќето луѓе во државава. Нема начин обичниот смртник да се заинтересира да гледа фудбал, секој ден е бомбардиран од милион политички срања и идеологии. Наместо да се прави плажа за да можат да го наполнат џебот 4-5 ситни души, подобро ќе беше да се направат фудбалски терени каде што ќе може да се игра фудбал, наместо да се фаќаат за гуша и да глумат спасители на Македонија, полит(п)ичкиве партии треба таа сила и енергија да ја насочат кон развојот на спортот во државава. Во колку длабоки го*на сме влезени не сме ни самите свесни, додека сите балкански држави со фудбалот одат се повеќе и повеќе напред, ние се повеќе и повеќе тонеме...

Јас кога бев дете, едвај чекав да дојде недела за да одам да гледам фудбал. Човече, во прво одделение ги знаев сите играчи на Вардар, плачев за татко ми да ме однесе на стадион. Денес да запреме некое дете на улица и да го прашаме, се кладам дека нема ни да знае дека постои фудбалски клуб со име Вардар (Победа, Пелистер итн), но затоа на памет ја знаат програмата "пРеРодба во 100 чекори"...

Јас сакам чист фудбал во Македонија, џабе ќе биде ако добиеме лиценца, а повторно ситни души го водат Вардар. Вчера читам дека Сетинов се мести за враќање, аман бе човеку, не си способен две врзани овци да зачуваш, а не пак фудбалски клуб да водиш...

На крај, џабе и силен Вардар, без силна Победа, Пелистер, Слога итн...

Јас кога бев дете, едвај чекав да дојде недела за да одам да гледам фудбал. Човече, во прво одделение ги знаев сите играчи на Вардар, плачев за татко ми да ме однесе на стадион. Денес да запреме некое дете на улица и да го прашаме, се кладам дека нема ни да знае дека постои фудбалски клуб со име Вардар (Победа, Пелистер итн), но затоа на памет ја знаат програмата "пРеРодба во 100 чекори"...

Јас сакам чист фудбал во Македонија, џабе ќе биде ако добиеме лиценца, а повторно ситни души го водат Вардар. Вчера читам дека Сетинов се мести за враќање, аман бе човеку, не си способен две врзани овци да зачуваш, а не пак фудбалски клуб да водиш...

:aplauz: За овој дел. Не можам повеќе да се согласам.
Иначе официјално е дека Вардар не платил?

^^^ Јас многу оддамна се изјаснив дека сум против Хари, но исто така и против Николовски... Едноставно, неможе ебиветри да го водат фудбалот во државава, но кога ќе видиме па овие 20 години какви луѓе само ја водат и државата, тогаш доаѓаме до "какав деда, такав унук" :) Се согласувам со тебе дека фудбал во Македонија ќе има и без Вардар, Победа, Пелистер, Слога итн, едноставно денес фудбалот не се игра за навивачите, туку за ситните и лични профитери, сите гледаат да дојдат до некое место во европски куп, да наместат натпревар и да ги вратат оние, фудбалски кажано "мизерни" 100-200 000 евра што ги вложиле претходната година. Не е ова времето пред 10-15 години кога стадионите беа колку-толку полни, сега примарна цел за Македончето е членство во некоја партија, а фудбалот е некаде на крајот на мислите на повеќето луѓе во државава. Нема начин обичниот смртник да се заинтересира да гледа фудбал, секој ден е бомбардиран од милион политички срања и идеологии. Наместо да се прави плажа за да можат да го наполнат џебот 4-5 ситни души, подобро ќе беше да се направат фудбалски терени каде што ќе може да се игра фудбал, наместо да се фаќаат за гуша и да глумат спасители на Македонија, полит(п)ичкиве партии треба таа сила и енергија да ја насочат кон развојот на спортот во државава. Во колку длабоки го*на сме влезени не сме ни самите свесни, додека сите балкански држави со фудбалот одат се повеќе и повеќе напред, ние се повеќе и повеќе тонеме...

Со ваков став треба да бидат сите навивачи и љубители на Македонскиот Фудбал.

Овој став треба да се покаже на јавноста а не мегусебни препукувања за тоа на кој му бил поголем. Се додека не се солидализираме за вакво нешто никогаш нема да глеаме „Фудбал“ во Македонија.

Овој став треба да се каже исто така и на оние неписмени морони кои се замислуваат дека водат држава од Вмро па до Сдсм и да сватат дека љубителите на Македонскиот Фудбал сакаат да гледат „ФУДБАЛ“ а не циркузантски работи!

Уште еднаш БРАВО Долрокс!:aplauz:

:aplauz: За овој дел. Не можам повеќе да се согласам.
Иначе официјално е дека Вардар не платил?

Не знам друже, ќе видиме поручек кога ќе биде ждрепката :) Најтрагично е што на овие "господа", 6 книжни пари по 1000ка (6000 евра) им служат како тоалетна хартија кога одат да се испразнат во планина после добро консумирана скара...

Со ваков став треба да бидат сите навивачи и љубители на Македонскиот Фудбал.

Овој став треба да се покаже на јавноста а не мегусебни препукувања за тоа на кој му бил поголем. Се додека не се солидализираме за вакво нешто никогаш нема да глеаме „Фудбал“ во Македонија.

Овој став треба да се каже исто така и на оние неписмени морони кои се замислуваат дека водат држава од Вмро па до Сдсм и да сватат дека љубителите на Македонскиот Фудбал сакаат да гледат „ФУДБАЛ“ а не циркузантски работи!

Уште еднаш БРАВО Долрокс!:aplauz:

Џабе брат, политиката премногу длабоко е навлезена кај секој човек во државава, од 7 па до 77 години... Сите македонски фудбалери се молат да направат трансфер во Албанија или Казакстан, а по сето ова може да се заклучи на какво рамниште ни е фудбалот. Едноставно, ја уништија желбата на младите за играње фудбал. Денеска и до продавница да треба да отидеш, мора да имаш врски за да купиш нешто, а не пак ако треба да бараш работа или да играш фудбал, кошарка, ракомет и сл. Колку само таленти пропаднаа и си отидоа од клубовиве за 0 денари... "Шампионски" клуб како Металург служи како спаринг партнер на екипа од Азербејџан, еве читам Пелистер изгубил од Беса 5-0, ништо убаво ни на Тетекс не им се пишува, ете сето ова е резултат баш на таа политика која е длабоко навлезена и во спортот, за жал... :kesa:

Затоа јас велам дека донекаде УЕФА шо почна да казнува во Македонија највеке одговара. Барем нешто ке се сопре.
Ама сепак мора да сванеме ние навивачите прво дека се додека не се солидализираме а не да се делиме по партии и клубови секогаш ке биде вака пусто.

Друго решение според мене нема!:toe:

што се секирате сега за дрита ќе навијаме :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom