Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
А што ако тепаа?Ондак ќе заслужуваа нели?

А што ако тепаа?Ондак ќе заслужуваа нели?

Што дали ќе заслужувале??? Ако мислиш на тоа дали ќе заслужуваа да играат во првата лига ондак ќе ти одговорам вака :)
Вардар не е тим од кој се очекува само да паритиципира во првата лига. Вардар е тим од кој се бараат титули, и БАРЕМ пласман во Европа. Ако досега вината беше во тоа што немаа плата, ете сега нема на што да се вадат. Имаме играчи со кои лани Ѓорче освои титула, и тоа во сезона во која и другите екипи беа за респект. Оваа година со сличен тим, вардар не успева да го совлада Турново. Напротив ни дадоа час и пол со партија фудбал во која не прикажаа ништо. Партија во која Положани, значи РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ на Македонија, губеше топки од деца кои до лани играа во Јуниор куп на А1. Заслужуваме да се спасиме ако се земат предвид сите ситуации во клубот, но ова е срам за Вардар...

Што дали ќе заслужувале??? Ако мислиш на тоа дали ќе заслужуваа да играат во првата лига ондак ќе ти одговорам вака :)
Вардар не е тим од кој се очекува само да паритиципира во првата лига. Вардар е тим од кој се бараат титули, и БАРЕМ пласман во Европа. Ако досега вината беше во тоа што немаа плата, ете сега нема на што да се вадат. Имаме играчи со кои лани Ѓорче освои титула, и тоа во сезона во која и другите екипи беа за респект. Оваа година со сличен тим, вардар не успева да го совлада Турново. Напротив ни дадоа час и пол со партија фудбал во која не прикажаа ништо. Партија во која Положани, значи РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ на Македонија, губеше топки од деца кои до лани играа во Јуниор куп на А1. Заслужуваме да се спасиме ако се земат предвид сите ситуации во клубот, но ова е срам за Вардар...

Прво за Положани да ти кажам.Ако е репрезентативец не значи дека немоќе топката да му ја земат.Ако ги потценуваш ти децата тогаш нормално дека ќе губат.Од Вардар колку и да сакам ја мислам дека во моментов не може многу да се очекува.Остај ти лани што напраиле лани оваа година е друго.Ситуацијата беше до сеа гадна многу и не може да се сме ни се преку ноќ.И поразите се дел од еден тим и најглупо од све е после еден пораз да се отпишува тимот макар изгубил од последниот.

Прво за Положани да ти кажам.Ако е репрезентативец не значи дека немоќе топката да му ја земат.Ако ги потценуваш ти децата тогаш нормално дека ќе губат.Од Вардар колку и да сакам ја мислам дека во моментов не може многу да се очекува.Остај ти лани што напраиле лани оваа година е друго.Ситуацијата беше до сеа гадна многу и не може да се сме ни се преку ноќ.И поразите се дел од еден тим и најглупо од све е после еден пораз да се отпишува тимот макар изгубил од последниот.
Никој не ги отпиша. Реков дека НЕ ЗАСЛУЖУВААТ да играат во прва лига, а не дека НЕМА да играат во прва лига. Тимов што го имаат во моментов требаше да е доста воигран и да ни приреди солидни утакмици. Тоа и го направија со Ренова, но со Турново беа дрипци. Не викам дека никој не може да му ја земе на положани затоа што е репрезентативец, ама во 90 минути, да не помине ниту еднаш за играч од негов калибар е резил!
Не треба да сум јас тој што ги потценува децата, туку играчите. Џабе ми е мене што ќе зборам овде, кога не сум јас тој што ќе истрча на терен. Ме нервира што изиграа без срце, без душа...

Не ми се праи муабет. Преку ваквото ми е од и мороните што глумат управа, и од играчите, и од многуте „верни“ следбеници на Вардар во овие тешки денови. Нека одат сите у пм.

Друже, тој пораз е на 2-3 кола да крај, пораз кој 99% значи бараж... Не е исто да изгубиш во 2 коло и во претпоследно или последно кога се се решава, нели!? Јас сум сигурен дека никој немаше да им замери на играчите доколку трчаа и се трудеа колку-толку да направат нешто, но на играчите им беше тешко и дресовите да ги испотат. Вардар не е Работнички, Тетекс, МЃП или Маџари Солидарност, во Вардар се трча и после натпревар се цеди дресот, во Вардар не се дреме како пијаница пред кооперација... Тој Ардијан Нухиу поспор од желка е, денеска 236 контри ги посра тотално, тој левиот бек што е (не му го знам името) со Ренова беше катастрофа, а денес беше полош и од тоа. Турново сосема заслужено победи денеска, имаа многу повеќе шанси и повеќе ја сакаа победава, нашиве како сите 2ка во кладилница да ја играле.

Значи, никој не бара титула со овој тим на Вардар, единствено што барам јас (а верувам и голем дел од другите) е едноставно да се гине за Вардар, да покажат малку респект кон црвено-црниот дрес, бидејќи како што кажав Вардар не е треторазреден клуб...

Не ми се праи муабет. Преку ваквото ми е од и мороните што глумат управа, и од играчите, и од многуте „верни“ следбеници на Вардар во овие тешки денови. Нека одат сите у пм.
И јас се чувствувам исто.......

Ти ја гледаше утакмицава? Положани само една акција одигра. Спротивно на тоа ги изгуби сите останати топки, сите до една. Значи, ја, пензионер, да се појавам таму, нема да ги изгубам сите топки, а не Положани кој против Ренова одигра како да игра за Јувентус.

Поразите се дел од спортот и од тимот, ама кога Вардар ќе изгуби со децата со кој играше до пред некое време. Ним никој нема да им замери. Јас не знам како е ситуацијата сега со платите, не знам дали добиваат редовно, ама ваков однос кон екипата, кон името Вардар... песната “Ако играте трагично ќе ве ебеме магично“ кажете ми коа ќе ја спроведуваме, пошто очигледно дека ја дадов стотче за наместена утакмица. Кажете ми следниот пат коа ќе биде наместена, да знам да си понесам уље за сунчање, за да можам да кажам бев на сонце па успут гледав утакмица, а не обратно.

Прифаќам пораз, во кој екипата дала све од себе, ваков пораз не... СТОКИ!

Со оглед на тоа што Победа попи казна, се спасивте од баражот и вие и ние ;)

Ете пишав и на темата за македонско првенство, па ќе пишам и овде. Не се радувам на ова, бидејќи тоа нема да не извади од лајната каде што сме сега. Доколку не се превземе нешто за Вардар да застане на ЗДРАВИ нозе, ова суспендирање на Победа ќе биде само одложување на нашата егзекуција, а никако не смее ова да се смета за успех. Победа каква-таква е еден од топ 3 македонски клубови, па нема да биде исто првенството без добра и јака Победа, сигурно не е поинтересно да ги гледам албанскине клубови и куртон клубовите како Турново за една употреба.

Ниту јас воопшто не се радувам на овие одлуки на ФФМ. Иако Победа ни е еден од најголемите ривали во Македонскиот фудбал, сепак лигата без нив не е иста. Малку ги чекав Слога 4-5 години за да се вратат во прва лига, па ги дисквалификуваа, сега остануваме и без уште еден тим од град во кој има публика. И така ќе ни остане да си играме фудбал со дебилниве екипи:jaj: А колку сме катастрофални ние???
Во едно вакво бедно првенство со екипи кои едвај живуркаат, се спасивме благодарение на тоа што исподисквалификуваа три екипи. Резили живи:kesa:
Сега ја допбиваме следната со Победа со 3-0 службени, а последните мечеви барам само да ги одиграат на ниво и да ПОБЕДАТ со што колку толку би бил обелен нашиот образ:kesa:

Pobeda vise bese mrtov klub samo prasanje na vreme bese koga ke se slucese ova.Ako se slucese mn porano prvenstvoto ke bese neregularno i odamna ke nemase fudbal vo nasava mila napatena drzavicka.Ne mi e krivo voopsto zosto ja isfrlija, klub bez ambicija od toj kalibar kako Pobeda nema potreba da igra prva liga.Prilep kako e grad e najfudbalski vo Makdonija i e golema tragedija ali kako sto se sitea deka e i fudbalska prestolnina bate Hari i batko Acule gi napravija gordi site onie koi ziveat za fudbalot vo Prilep.Se nadevam deka u brzo vreme 11 Oktomvri ke vleze u prva liga i da dodje do fuzija na ovie dva prilepski kluba pa povtorno da ja gledame Pobeda kako porano konkurentna za osvojuvanje na titulata. Neka nema ljutis z prilepcani ali ova e najdobroto resenie za Pobeda kako sto za Vardar ke bide likvidacijat pa da se bara fuzija so nekoj tim od vtora liga a zosto da ne i od prva

Барањата на клубовите:
- ФК '' Ренова '' – с.Џепчиште;
- ФК '' Работнички '' – Скопје;
- ФК '' Силекс '' – Кратово;
- ФК '' Тетекс '' – Тетово;

се усвоени едногласно и им се доделува лиценца за учество во натрпеварувањата на УЕФА за сезона 2010/2011.
Барањето на ФК ''Металург'' – Скопје е условно усвоено и на клубот му се издава условна лиценца.
Барањата на клубовите:
- ФК '' Хоризонт Турново '' – с.Турново;
- ФК '' Милано '' – Куманово;
- ФК '' Пелистер '' – Битола;
- ФК '' Победа '' – Прилеп;

Се одбиени едногласно!

Ова го пастирав од страната на ФФМ, само за да докажам колку беден тим сме ние во моментов. Вардар е единствената прволигашка екипа која не ни аплицирала за лиценца за Европа. Не дека ќе ја добиевме, не дека и ќе успеевме да дојдеме до место во Европа, ама срамота е само ние да не аплицираме :kesa:

И да најавам само за ракомет, пошто оваа тема за Вардар е почитана и сигурно повеќе луѓе ја отвараат. Купот на Македонија во ракомет е викендов и се игра на наш терен во КАЛЕ! Тоа е одлична шанса да си го вратиме трофејот, па затоа сите на трибини :vardar:

Истотака (незнам дали ќе има организирано нешто) пожелно е сите фанови на Вардар на 24 Мај, во 17 часот да дојдат на финалето од младинскиот куп на Македонија помеѓу Вардар и Шкендија :)

Барањата на клубовите:
- ФК '' Ренова '' – с.Џепчиште;
- ФК '' Работнички '' – Скопје;
- ФК '' Силекс '' – Кратово;
- ФК '' Тетекс '' – Тетово;
се усвоени едногласно и им се доделува лиценца за учество во натрпеварувањата на УЕФА за сезона 2010/2011.
Барањето на ФК ''Металург'' – Скопје е условно усвоено и на клубот му се издава условна лиценца.
Барањата на клубовите:
- ФК '' Хоризонт Турново '' – с.Турново;
- ФК '' Милано '' – Куманово;
- ФК '' Пелистер '' – Битола;
- ФК '' Победа '' – Прилеп;
Се одбиени едногласно!

Ова го пастирав од страната на ФФМ, само за да докажам колку беден тим сме ние во моментов. Вардар е единствената прволигашка екипа која не ни аплицирала за лиценца за Европа. Не дека ќе ја добиевме, не дека и ќе успеевме да дојдеме до место во Европа, ама срамота е само ние да не аплицираме :kesa:

И да најавам само за ракомет, пошто оваа тема за Вардар е почитана и сигурно повеќе луѓе ја отвараат. Купот на Македонија во ракомет е викендов и се игра на наш терен во КАЛЕ! Тоа е одлична шанса да си го вратиме трофејот, па затоа сите на трибини :vardar:

Истотака (незнам дали ќе има организирано нешто) пожелно е сите фанови на Вардар на 24 Мај, во 17 часот да дојдат на финалето од младинскиот куп на Македонија помеѓу Вардар и Шкендија :)
Искрено веќе ништо не ми е чудно.Овој циркуз наречен мак. фудбал веќе не се трпи.Во Европа сме на дното,во ранг со Малта,Лихтенштајн,Лукембург.....,репрезенатицјата нема уште 20 години никаде да се пласира,за потсмев сме......
Селски клубови кои до пред 4-5 години не ни постоеа се шампиони и ќе не претставуваат во Европа,а клубовите кои имаат традиција и колку толку навивачи(Победа,Вардар,Пелистер) пропаѓаат.
Не за џабе сме едни од најбедните во секој спорт на балканот,а и во Европа.:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom