Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Kolku sto procitav vo Makedonski sport, Komiti se za priklucuvanje vo blokot na Rafet Muminovic, a Setinov ne go priznavaat za merodaven da nosi odluki. Ako dobro radi bubreg kaj mene :wink: toa znaci deka Setin e protiv priklucuvanjeto na Vardar vo grupata na klubovi sto bojkotiraat.

Според мене треба да се бојкотира, но не за да дојде некој како Рафет или Благоја... За претседател на ффм треба човек со м*да, човек што има разбирање од фудбал, а за жал овие двајца немаат :)

Kolku sto procitav vo Makedonski sport, Komiti se za priklucuvanje vo blokot na Rafet Muminovic, a Setinov ne go priznavaat za merodaven da nosi odluki. Ako dobro radi bubreg kaj mene :wink: toa znaci deka Setin e protiv priklucuvanjeto na Vardar vo grupata na klubovi sto bojkotiraat.
Токму така :) И кјако што кажав Вардар застанува во редот на тие што бојкотираат. Не се согласувам со тие од погоре што викате дека тоа не би бил добар потег оид наша страна, затоа што време е веќе да се решиме од Хари. Сепак со оправувањето нба фудбалот во македонија се ќе си дојде на свое место. Ќе има повеќе спонзори повеќе пари и секако Вардар ќе живне малку. А вака со македонскиот фудбал тоне и Вардар. Ако го поддржиме Хари, ќе си спасиме глава но тоа ништо не ни решава, затоа подобро е да се ризикува:back:

Токму така :) И кјако што кажав Вардар застанува во редот на тие што бојкотираат. Не се согласувам со тие од погоре што викате дека тоа не би бил добар потег оид наша страна, затоа што време е веќе да се решиме од Хари. Сепак со оправувањето нба фудбалот во македонија се ќе си дојде на свое место. Ќе има повеќе спонзори повеќе пари и секако Вардар ќе живне малку. А вака со македонскиот фудбал тоне и Вардар. Ако го поддржиме Хари, ќе си спасиме глава но тоа ништо не ни решава, затоа подобро е да се ризикува:back:

Точно така, но да не биде да се предомислиме за 2-3 дена (како што е обичај) ? :) Ако веќе решиле клубовите да штрајкуваат, тогаш треба да истраат до крај, а не да се повлечат на прва закана... :)

Точно така, но да не биде да се предомислиме за 2-3 дена (како што е обичај) ? :) Ако веќе решиле клубовите да штрајкуваат, тогаш треба да истраат до крај, а не да се повлечат на прва закана... :)
Да да. Али секакви игри има тука. Ако се води ова од наша страна (КОМИТИ) сигурно дека нема да има премислување, али има и други струи во тимот кои сеуште влечат накај Брацо, а со тоа и накај Хари :(

Кој е тој што треба да донесе одлука дали Вардар ќе се приклучи во бојкотот?
Комити? Орце? Има некој Управен одбор на клубот? Проблемите во Вардар се толку длабоки што Вардар тешко дека може да има придонес во ваква иницијатива за бојкот.

Кој е тој што треба да донесе одлука дали Вардар ќе се приклучи во бојкотот?
Комити? Орце? Има некој Управен одбор на клубот? Проблемите во Вардар се толку длабоки што Вардар тешко дека може да има придонес во ваква иницијатива за бојкот.
Па одлучува одборот за спас т.е. Комити и делегатите на Орце. А ние одлучивме да се бојкотира иако вчера играчите истрчаа на теренот по барање на Сетинов:wink:

Зарем Вардар да дава поддршка на Велија и компанија, а токму неговата телевизија, весници и "интелектуалци" беа првите што бараа да се стават Комитите 10 години во затвор, ги направија Комитите криви за инцидентот во Нерези, а за шиптариштана што носеа секири и копачи ништо лошо не рекоа!? Да му се мочам јас на Сетинов во уста...

Ако се приклучи Вардар на Велија и на Благоја и на Рафет не значи дека ги поддржува нив во трката за претседател. Тие бараат ново собрание. Нека предложи Вардар свој кандидат на тоа собрание.
Имаат многу добро барање „штрајкувачите“. Сакаат најмалку 50% од собранието на ФФМ да бидат претставници на клубовите (прва и втора лига). Ова како што е до сега не може веќе. Клубовите се мачат вложуваат пари, играат во Европа за некој да им ги лапа парите од ТВ права, а кога ќе дојде време да се гласа за претседател на ФФМ ќе одлучува некој од Јосифово, Стојаково, Негорци што не знаат ни како се тркала топката.

п.с. Има и скопски ѓубриња. Илија Јофков претседател на ОФС Гази Баба. Тежок апаш и најактивен во гаѓите на Хари. Вардар и Работнички административно милсам дека припаѓаат на ОФС Гази Баба (сигурно беше така до лани). Заедно со Металург се 3 прволигаши од ОФС Гази Баба. Благодарение на тие клубови Гази Баба има повеќе делегати на собранието, а нив ги определува ѓубрето Јофков.

Ако се приклучи Вардар на Велија и на Благоја и на Рафет не значи дека ги поддржува нив во трката за претседател. Тие бараат ново собрание. Нека предложи Вардар свој кандидат на тоа собрание.
Имаат многу добро барање „штрајкувачите“. Сакаат најмалку 50% од собранието на ФФМ да бидат претставници на клубовите (прва и втора лига). Ова како што е до сега не може веќе. Клубовите се мачат вложуваат пари, играат во Европа за некој да им ги лапа парите, а кога ќе дојде време да се гласа за претседател на ФФМ ќе одлучува некој од Јосифово, Стојаково, Негорци што не знаат ни како се тркала топката.

Така е убаво кажано од твоја страна,пошо сеа Хари си има ставено свој војничиња за делегати кај што нема фудбал,во Македонски брод има ставено делегати без врска,луге на Хари лично,само да гласаат за него и да собере повеке гласови,а во Битола мислам се избришани тие што се поставени легитимно од страна на ФФМ...едноставно си прави што сака и кога сака...

Nemam namera da se raspravam so lugje sto koga doagjaa so Orce Kamcev vikaa deka Vardar ke osvojuva tituli ko od shala, a sea ja vrtat prikaznata deka go odzruvaat vo zivot. Aloooo vie dojdovte da go opraite Vardar, a ne da se bori za opstanok. A za vodzite deka lapaat pari od koj stignat ne treba ja da ti kazuvam, tuka site prisutni ke ti potvrdat. I ne mi kazuvaj deka sega krvarite za Vardar, tuku vistinata e deka Vardar krvari od vas. Tuka se ograduvam vo ime na site cesni navivaci na Vardar. Ova se odnesuva na 5-6, mozebi 10 lugje sto gi lazat site ostanati Komiti. Ti ne znam na koja strana si. Dali si vodza ili si zaveden od niv, ama tie glavesinite lazat za sopstven dzep i interes. Ubavo kaza eden pred mene. Dur ne se izmete sopstveniot dvor site Komiti ke trpat kritiki.
-па мене ако ми смета нешто или дознаам дека некој зема пари,ќе преземев нешто т.е. 100% сум сигурен дека ќе има мин. 20 души истомисленици како мене кои ќе му се спротистават(били физички било со убави зборови)
-ако толку ја знаеш состојбата на Комити и на Вардар ,јансо ќе ти биде како Вардар опстојува од септмеври до нова година,
- и да се гледа колку има моментално Комити и Вардарци,за илустрација ќе ги спомнам мечевите кои ги игра со Силекс,Турново,Милано,Металург т.е. скоро цела македонска лига и кога Вардар игра/ше квалификации на ЛШ и ракометниот клуб Вардар Про
секоја ви чест ПОБРОЈНИ СТЕ ВИЕ ВТОРИТЕ,"докажувате,навивате и дркате " на Вардар само 5 пати годишно(3 Лш ракомет и 2 пати ако игра квалификации ЛШ фудбал):kesa:

-па мене ако ми смета нешто или дознаам дека некој зема пари,ќе преземев нешто т.е. 100% сум сигурен дека ќе има мин. 20 души истомисленици како мене кои ќе му се спротистават(били физички било со убави зборови)
-ако толку ја знаеш состојбата на Комити и на Вардар ,јансо ќе ти биде како Вардар опстојува од септмеври до нова година,
- и да се гледа колку има моментално Комити и Вардарци,за илустрација ќе ги спомнам мечевите кои ги игра со Силекс,Турново,Милано,Металург т.е. скоро цела македонска лига и кога Вардар игра/ше квалификации на ЛШ и ракометниот клуб Вардар Про
секоја ви чест ПОБРОЈНИ СТЕ ВИЕ ВТОРИТЕ,"докажувате,навивате и дркате " на Вардар само 5 пати годишно(3 Лш ракомет и 2 пати ако игра квалификации ЛШ фудбал):kesa:
Остај, друже. Преку глава ми е од такви сезнајковци. Не се појавиле на стадион со години, а си даваат за право да „делат“ памет на други. Плука по тие што единствени му останаа верни на Вардар, и покрај се, обвинувајќи ги за платеници, а не знае дека парите што се влеваат од нашите џебови се каков таков извор на живот за клубот. Еве му едно „ фала“ од мене за тоа што ме нарече платеник. Да не беше тој да ме просветли, немаше да знам дека со купен годишен билет и плус уште за секој натпревар дополнително се станува нечиј платеник. Само не знам од кои сум потплатен? Веројатно од самиот себе

Од каде добивте таква информација дека бодовите се сигурно земени од утакмицата со ѓорче ?
Добро е,Вардар зема службено три бода со ѓорче
http://www.ffm.com.mk/index.php?opt...16&Itemid=216&lang=mk:vozbud::vozbud::vozbud:

Не се сигурно земени пошто не се знае иднината на македонскиот фудбал. Но сепак бодови од вчерашните мечеви зимаат Вардар, Силекс и Металург. барем така вчера изјавиле од ФФМ:smir: Посебно ќе се разгледува мечот Милано-Пелистер бидејќо битолчани пристигнале во 14 и 30 и треба да дадат добро објаснување ако сакаат да добијат одложување на мечот ако не, Милано ги добива првите бодови во сезоната. Инаку вчера на собирот во Ѓорче присуствувале Бранко и Шехтански. Притоа додале дека Вардар од денес се вклучува во бојкотот, а тоа требало да се случи уште од вчера, но Сетинов без некои ингеренции издејствувал екипата да се појави на теренот (што и не е така лош потег:wink:).
сигурно е,ВАРДАР зема три бода службено со ѓорче http://www.ffm.com.mk/index.php?opt...9-21-17-16&Itemid=216&lang=mk:vozbud::vozbud:

Па добро е бе хари ни донесе барем 3 бода ако ништо друго:pos2::pos2:

Eve ja realnosta vo Vardar, za zal smesna. Ovoj Prelogovski li kako se preziva, a ne znam ni so faktor e, kazuva deka Vardar ke bojkotira. Setinov vika nema bojkot, a mu go osporuvaat mestoto pretsedatel. Pa koj go izbra, ja sigurno ne. Eden Komita po forumive vika Vardar ke bojkotira, drug vika nema bojkot. E sea na ovie so me kritikuvaat da im gi zatnam muckite. Aloooo eve vi ja slikata na Vardar sto vie ili vasite lideri ja naslikavte. Mackanici. Ama nemam vreme da se raspravam terajte si po svoe. Samo da mu kazam na onoj so mi vika da sum soberel 20 dusi i fizicki da sum se presmetal ako sum sakal da bidam del od Vardar. Ropak ni eden selski, ova e 21 vek, ne e tvojot 15 vek. Roman Abramovic i site finansieri na golemi klubovi so tepanje li vlegoa da investiraat pari. Abe vrati se u toa selendrata od kaj so si dosol i zivej si po tvoite pravila od praistorijata. Aj nekoj neka kaze cisto informativno ako znae. Vardar ke se prikluci na bojkotot ili ne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom