Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Како така зборите за комити бе не ви е срам,ние да не сме целосно ке пропаднеше вардар каде никој освен нас не дава пари моментално.Колку толку барем се трудиме да го одрзиме клубот во ритам,а не како другите кои гледаат да украдат само од вардар. ЕДЕН Е ВАРАДР - КОМИТИ ЗАПАД

Ти си гарант од оние навивачи кои што место да дојдат на Вардар - Силекс се одлучуваат да го проследат во топло дома мечот Арсенал - Виган. Не сум член на навивачката група Комити ама морам да кажам дека тоа што го направија за овие неколку месеци за клубот е за респект. Прва работа кажуваш некои работи што искрено не би се осмелил да ги кажам да сум на твое место од причина што го негираш трудот на многу луѓе кои што и самите знаат со какви маки се соочуваат во овие месеци. Второ, уште од одма да те демантирам за воџите викаш зимале пари...од кого да зимаат пари од самите себе...Вардар нема спонзор и единствени што даваат во клубот финансии моментално се навивачите.

Брацо беше и ќе остане гробарот на Вардар (не по негова вина). Луѓето што беа околу него мама му ебаа на клубот, па сега исто така незначици како тебе го бараат да се врати назад, кога бил он имало успеси, сме играле во Европа итн. Јас да те прашам дали ти имаш донирано 5 денари во Вардар или само од страна критикуваш како жена некоја. Сите сте тука кога клубот има успеси, ако нема наоѓате маани и по форуми кажувате демагогии. Прво размисли што имаш ти направено за Вардар ако воопшто си и негов фан.
Ti zemi si go Braco doma kaj tebe, ne mi naturaj mene nesto sto nitu sum pomislil, nitu sum rekol. Vo koj post kaj mene procita deka baram Braco da se vrati.???? Za Vardar sum dal kolku sto davaat site normalni navivaci vo svetot. Sekogas sum plakal karta od svoj dzep. Se znae koj ne plakal nitu karta, a i koj zemal pari samo zatoa sto e vodza na Komiti. Jas sigurno nemam zemeno nitu eden denar kako nekoi od tie sto te lazat. I nemoj ziti se da mi kazuvas kolku utakmici na Vardar sum gledal vo zivo. Od tebe sigurno mnogu poveke. I nikogas nema odgovor zosto nikoj normalen ne saka da vlozi vo vakov Vardar. A ako jas sum problem sto ne pomagam, kazi mi zosto nema masovna posetenost na utakmicite na Vardar. Sigurno ne izginaa onie 20 do 30 iljadi navivaci sto redovno go sledea klubot sekoja vtora nedela. Ne bratce zivi sme fala bogu, ama 5 pari ne davame za nekoj da si go polni dzebot i da se udira vo gradi deka gine za Vardar.

Ti zemi si go Braco doma kaj tebe, ne mi naturaj mene nesto sto nitu sum pomislil, nitu sum rekol. Vo koj post kaj mene procita deka baram Braco da se vrati.???? Za Vardar sum dal kolku sto davaat site normalni navivaci vo svetot. Sekogas sum plakal karta od svoj dzep. Se znae koj ne plakal nitu karta, a i koj zemal pari samo zatoa sto e vodza na Komiti. Jas sigurno nemam zemeno nitu eden denar kako nekoi od tie sto te lazat. I nemoj ziti se da mi kazuvas kolku utakmici na Vardar sum gledal vo zivo. Od tebe sigurno mnogu poveke. I nikogas nema odgovor zosto nikoj normalen ne saka da vlozi vo vakov Vardar. A ako jas sum problem sto ne pomagam, kazi mi zosto nema masovna posetenost na utakmicite na Vardar. Sigurno ne izginaa onie 20 do 30 iljadi navivaci sto redovno go sledea klubot sekoja vtora nedela. Ne bratce zivi sme fala bogu, ama 5 pari ne davame za nekoj da si go polni dzebot i da se udira vo gradi deka gine za Vardar.
Ти си идел на Вардар во времето кога бил јак тим. А својот клуб не се сака само кога реди успеси и титули. Штои сега ние да правиме што сме млади и не сме живееле во тоа време. Неможеш така да не осудуваш. Ипак и ние го сакаме вардар исто колку што го сакале и тие кои иделе во екс ју кога имало по 30 000 публика. Само што разликата од тогаш до сега е што покрај за вардар вие сте оделе и да гледате интересни утакмици светски фудбалери, а ние гледаме една селска лига во која вардар игра со младинци. Затоа неможеш да кажеш дека не го сакаме Вардар. Ако толку си го сакал Вардар ќе си продолжел да идеш и во сегашно време а не да трескаш зелени:bip:
Ние ако не гинеме за Вардар незнам кој друг го прави тоа:back:

ИИИИИИИИИИИ конечно и Вардар се приклучил на бојкотот против ФФМ:back:

Само нека тргне на подобро умри харрииииии остај го мак фудбалот на рааат

Само нека тргне на подобро умри харрииииии остај го мак фудбалот на рааат
така е,дај боже да тргне на подобро,и нека се тргне тоа педерчето хари,се додека е он на чело на ффм,ке нема никаков фудбал во македонија:tapp::tapp::tapp:

Немав намера да пишувам околу бојкотот ама морав бидејќи сум крајно изреволтиран. Како прво како може да подржуваме бојкот што го организира Рафет Муминовиќ инаку претседател на Слога наш најголем ривал. Тоа копиле кога ќе успее да се врати на во ФФМ многу ќе се грижи за Вардар заедно со Благоја, Велија и другите куртони. Тие куртони си гледаат само своја корист ќе наместат нивните клубови да излагаат во Европа а Вардар пак ќе тоне. Така да јас мислам дека треба да се изигра тактички да се прифати помалото зло во овој случај т.е. да се подржи Хари кој воедно има поддршка од ФИФА и УЕФА (исти мафијаши ко него). Да се земаат ови три бода и да продолжиме понатака зашо црно ни се пишува:helou:

Немав намера да пишувам околу бојкотот ама морав бидејќи сум крајно изреволтиран. Како прво како може да подржуваме бојкот што го организира Рафет Муминовиќ инаку претседател на Слога наш најголем ривал. Тоа копиле кога ќе успее да се врати на во ФФМ многу ќе се грижи за Вардар заедно со Благоја, Велија и другите куртони. Тие куртони си гледаат само своја корист ќе наместат нивните клубови да излагаат во Европа а Вардар пак ќе тоне. Така да јас мислам дека треба да се изигра тактички да се прифати помалото зло во овој случај т.е. да се подржи Хари кој воедно има поддршка од ФИФА и УЕФА (исти мафијаши ко него). Да се земаат ови три бода и да продолжиме понатака зашо црно ни се пишува:helou:
Па се одигра тактички :) Ги земавме бодовите од овој меч и сега се приклучуваме на бојкотот (паметно нели:vozbud:). Ептен сме во небрано али сепак подобра варијанта ни е да се избрка Хари па да живне малку фудбалот во Македонија а со тоа и Вардар. Види сега кој и да дојде неможе толку да му наштетува на Вардар. колку и да ги форсираат нивните тимови (Слога и Ѓорче) сепак не смеат да го чепкаат Вардар пошто сепак Вардар е бренд во Македонија и сами се свесни дека лигата без вардар нема да личи на ништо:smir:

Од каде добивте таква информација дека бодовите се сигурно земени од утакмицата со ѓорче ?

Abe od kaj toa deka Vardar ke bojkotira??? Mislam deka nema da se desi toa a Rabotnicki nema da bojkotira ke prodolzi so igranje na utakmicite

Од каде добивте таква информација дека бодовите се сигурно земени од утакмицата со ѓорче ?
Не се сигурно земени пошто не се знае иднината на македонскиот фудбал. Но сепак бодови од вчерашните мечеви зимаат Вардар, Силекс и Металург. барем така вчера изјавиле од ФФМ:smir: Посебно ќе се разгледува мечот Милано-Пелистер бидејќо битолчани пристигнале во 14 и 30 и треба да дадат добро објаснување ако сакаат да добијат одложување на мечот ако не, Милано ги добива првите бодови во сезоната. Инаку вчера на собирот во Ѓорче присуствувале Бранко и Шехтански. Притоа додале дека Вардар од денес се вклучува во бојкотот, а тоа требало да се случи уште од вчера, но Сетинов без некои ингеренции издејствувал екипата да се појави на теренот (што и не е така лош потег:wink:).

Apsolutno go podrzuvam Lavot. Ajde be razbudete se od sonot. Hari e diktator i treba da leta pod itno. Za nego resetka, arno ama pa uste pomalku sum na Rafet keifot da mu go pravime. Ke ne dupi kako saka i sto e najstrasno ebenjeto ke bide po nasa volja. E ja ne sum za takva varijanta. Vardar sega neka si sedi na strana, a Rafet i Blagojce neka si baraat chare i podrska od Velija. Ne od Vardar.

Зарем Вардар да дава поддршка на Велија и компанија, а токму неговата телевизија, весници и "интелектуалци" беа првите што бараа да се стават Комитите 10 години во затвор, ги направија Комитите криви за инцидентот во Нерези, а за шиптариштана што носеа секири и копачи ништо лошо не рекоа!? Да му се мочам јас на Сетинов во уста...

Вардар треба да ја оправи екипата, не можеме да победиме еден второлигаш + и да ги добиеме 3те бода нема да се реши ситуацијата...

Пелистер не виделе денар со месеци, Слога исто, Победа добива од Брацо некој денар колку да се одржи во живот, а безмалку сите овие екипи имаат подобри резултати од Вардар, до што е проблемот?

Зарем Вардар да дава поддршка на Велија и компанија, а токму неговата телевизија, весници и "интелектуалци" беа првите што бараа да се стават Комитите 10 години во затвор, ги направија Комитите криви за инцидентот во Нерези, а за шиптариштана што носеа секири и копачи ништо лошо не рекоа!? Да му се мочам јас на Сетинов во уста...
Kolku sto procitav vo Makedonski sport, Komiti se za priklucuvanje vo blokot na Rafet Muminovic, a Setinov ne go priznavaat za merodaven da nosi odluki. Ako dobro radi bubreg kaj mene :wink: toa znaci deka Setin e protiv priklucuvanjeto na Vardar vo grupata na klubovi sto bojkotiraat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom