Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто уште војна трае, можеш да си ги собереш другарчињата и да покажеш малку пријателство со Комити :smir:

Од тоа кое мене ми го пренесоа блиски, организирана група од Нерзези искочила на улица да провоцира уште пред утакмица, и истата група го наебала. Комити си продужиле на утакмица у Ѓорче. На враќање на полувреме, овие собрале 3-4 фамилии, а Комити иделе од две страни, то ест поделени, и... војна. :)

Али изгледа као наместено да е... на крај Комити пак ќе искочат криви, као увек.

Кај нас е спремно брат уште од вечер ке се чисти губрето низ Ѓорче :):)

Инаку имаше и една група од Ѓорче,да не кажете дека сме педери,бевме на страна и коа испадна фрката се приклучивме...

Еве што пишува на официјалната страна на А1(да се надоврзам на постот на Syn).

Кордон на ЕБР, многу полиција, мостот Обединети нации 4 часа беше блокиран, полицијата се обидуваше да ги смири разлутените жители на скопско нерези кои денеска беа жртва на навивачката група Комити.
Попладнево повеќе од стотина Комити на пат кон стадионот Ѓорче Петров со камења тепале жени и деца во општина Карпош. Во нападот никој не ги спречил, откако позади себе оставиле хаос заминале на натпревар. Четворица жители на оваа скопска населба завршиле со повреди во болница. Искршени возила, малтретирани и исплашени луѓе не пречекаа во Нерези.
На стадионот Комитите навиваа, не сакаа да зборуваат за нередот кој го направиле кај мостот Обединети Нации, беа лути на полицијата зошто на влезот од стадионот им уапсила десетина пријатели. Не го гледаа ниту финишот на Вардар со Македонија Ѓорче Петров, сега со полициска придружба тргнаа кон центарот на Скопје.
На мостот попуст беше обидот на пратеникот од ДУИ Сафет Незири да ги смири револтираните жители, на населбата, кои направија блокада на мостот. Ги чекаа тепачите, носеа метални шипки, стапови, секири. Но и покрај големото полициско обезбедување ситуацијата сепак излезе од контрола. Камења летаа од сите страни, тепачите и тепаните сега си ги одмеруваа силите, специјалците набљудуваа.
Градоначалникот на општината, побара одговорност од полицијата, зошто не ги придружувала Комитите кога оделе на натпревар.
Не можам да сфатам како можела полицијата да дозволи толкава толпа на луѓе да с движи без обезбедување, и кога дошло до инцидент полицијата да стои на страна, и да го набљудува случајот“, вели Јакимовски, градоначалник на Карпош.
Од МВР соопштија дека десетмина од навивачката група Комити биле повикани на информативен разговор ,против сите лица учесници во нарушувањето на јавниот ред и мир ќе бидат преземени соодветни мерки. Ќе одговараат и комитите но и дел од жителите на Карпош кои покрај полицијата се обидоа да делат правда.

Еве го и линкот.

Oвој мејл го пратив до А1, испровоциран од она што го видов на нивната телевизија .
Ako треба и 100 пати во теков на денов ке го пратам истиов мејл, едноставно мора нешто да превземат, МВР постигна автогол а тоа снимката јасно го покажа !!!

Abe vide na vesti, sto velea mestanite od Nerezi? Bile napadnati zeni i deca, vo svoite domovi... Alllloooo, zena i deca. Vide na Alsat, deca kako placat. Toa ne go gledas? A toa covek so sekira sto go brani svojot dom, toa go vide?

P.s: Kaj se Komitite od forumot? Hahahahah, Viktorrg alias Husain Bolt, stignal, drugite znaci bile malku po bavni, no sigurno pobrzi od Tayson Guy.:pehar::motor:

Abe vide na vesti, sto velea mestanite od Nerezi? Bile napadnati zeni i deca, vo svoite domovi... Alllloooo, zena i deca. Vide na Alsat, deca kako placat. Toa ne go gledas? A toa covek so sekira sto go brani svojot dom, toa go vide?

Секој со своја верзија на приказната бе ништо чудно...:toe:

Кај нас е спремно брат уште од вечер ке се чисти губрето низ Ѓорче :):)

Инаку имаше и една група од Ѓорче,да не кажете дека сме педери,бевме на страна и коа испадна фрката се приклучивме...

прееска сакав да ти пишам...еве ја користам оваа прилика да го направам тоа... значи... да сум јас... одејќи по таа математика дека сите сме живи суштества јас би му помогнал на било кое животно или ЧОВЕК пред се за да се извлече од несакана(каква и да е )ситуација... как второ сум МАКЕДОНЕЦ... имам МАКЕДОНСКА НАЦИОНАЛНОСТ... би му помогнал на секој сограѓанин и пријател на државата без двоумење...одејки по тоа... да сум на твое место не би ги буцкал оние од ривалскиот тим кои СЕ МАКЕДОНЦИ и би се бореле за МАКЕДОНИЈА...туку би им се придружил против организираното зло кое ја ТОНЕ И ВЛЕЧЕ МАКЕДОНИЈА НАДОЛЕ ! ! ! не дека и ја не би пишал нешо за да ве изругам малце ама од овој аспект ја би се приклучил ан секој оној кој има проблеми... неможам да зборам како шо сакам на форумов иначе многу поинаку ке се иззразував... поентата ми е... треба да се држиме заедно...после иде ривалството како тимови.. поздрав до тебе и групата која била со тебе....:smir: ке праиме муабет и во иднина.. нека се смири ситтуацијата... нека спласнат страстите малце... :)

Види сега ако неко тепал жени и деца нека одма го апсат.Такви или се од Бардовци излезени или напушени.
Ама ако си седиш мирен и не провоцираш не верувам некој да ти влезе дома.Може некој направил провокација и избегал дома па ради него и други страдале.А ова со секира јас како што знам не се брани со неа се убива.

Брат глеј сеа ја тука не глеам зошто би ги тепале без причина.Ајде еве албанци ќе кажеш али деца и жени без причина да тепаат извини али не ми изглеа логично.

Види сега ако неко тепал жени и деца нека одма го апсат.Такви или се од Бардовци излезени или напушени.
Ама ако си седиш мирен и не провоцираш не верувам некој да ти влезе дома.Може некој направил провокација и избегал дома па ради него и други страдале.А ова со секира јас како што знам не се брани со неа се убива.

КАААААААКО НЕЕЕЕЕЕЕЕ ЖЕНИ И ДЕЦА ЖИМИ БРАТОТ У МЕЃУНОЖЈЕ ШО ГО ИМАМ...... КАЖИ МИ КОЛКУ ДЕЦА ПЛАЧЕА КОГА БЕШЕ РАТОТ 2001??? ДЕЦА И ЖЕНИ НЕ БИЛЕ ТЕПАНИ... НЕ СЕ КОМИТИТЕ ТОЛКУ НЕЛУЃЕ... КАКО НЕКОИ... мите другар ова за красниќи беше со тебе сум cool:smir: зборот ми беше да не се преувеличува и да не се праат тие од нерези толку невини...

P.s: Kaj se Komitite od forumot? Hahahahah, Viktorrg alias Husain Bolt, stignal, drugite znaci bile malku po bavni, no sigurno pobrzi od Tayson Guy.:pehar::motor:
Види, држава која настојува да влезе во големото Европско семејство не смее да дозволи ваков ГОЛЕМ пропуст на нејзината '' ЕВРОПСКА '' полиција . Јас при моето обраќање на нивниот сајт додадов
Go osuduvam denesnoto odnesuvanje, sekogas sum bil za iskorenuvanje na takvite raboti od Sportot I voopsto od opstestvoto poradi nivnata destruktivnost, istovo nema vrska so ovoj incident, vakvi ispadi I vo idnina za zal ke gledame, ima vrska so dozvoluvanjeto na policijata lugje da setaat so Sekiri niz ulicive, a so istite mnogu lesno moze da nastrada necije dete .
Значи не оправдувам никаква форма на насилство, мене ме боли однесувањето на оној кој наводно треба да го штити УСТАВНИОТ ПОРЕДОК на земјава, како смее истиот да дозволи шетање на луѓе со секири до нив и НИШТО да не превзема, тоа боли, зашто утре некое семејство ке биде известено како нивното дете настрадало при тепачка, бил удрен со секира во главата и починало на самото место . . . е ваква ситуција може да произлезе од таквиот однос на полицијата, а јас пред СЕ како човек, не сакам да дојде до такво нешто, налед и етничка припадност и Се, не е тоа во прашање у моментов .

Леле од вакви како тебе ми се сере.Најозбилно зборам.
Ајде Чак Норис(пошто оќигчедно тоа си) кажи ми ти што ќе правиш кога ќе видиш 10 пати побројна толпа луѓе со СЕКИРИ и ШИПКИ а полиција нема.Ќе седиш???

Ако ти влези дома некој нема да земиш секира да се браниш...? :toe:

Абе тие од Нерези ако не биле криви еве на бе...како бе може бе без причина да е тепан некој човек ???
Сигурно имало некоја група што провоцирала,Комитите се пуштиле и почнале по дома да се кријат сите...
Остај ти тоа деца жени баби дедовци...кога веке си провоцирал со причина,да разлутиш навивачка група од чиста мира и досада,само да излезеш манга пред друштво,логочно е дека ке го јадеш масот...

Кире9...целиот пост ти е на место,уште кога излеговте вие од стадион знаев дека ке има нешто вакво срање.
Второ полувреме почна,ми се јави еден другар од Комити и ми рече бра тука на мост у Влае има фрки,дојди ако можеш,многу ш****** има.
И јас со другарите,логично мислам,би го направил секој Македонец тоа,станавме се качивме во коли и тргнавме накај Влае...

Neka mi dojdat Komitite mene doma, ne sekira, tuku kasikara ke frlev.

Ако ви влези дома некој нема да земите секира да се браните...? :toe:
Кое бранење бе, ти гледаше ли А1, човек парадира со секира до Полиција и истата ништо не превзема .

Каде е тука вашиот аргумент ? Јас го коментирам пред Се односот на полицијата, реков, нека иде нека шета така низ Берлин или Париз, да видиш што ке му се случи .

Како може да кажат дека Комити се криви кога пред цела јавност луѓето стојат со секири и ножеви. Ејјјјј во своја држава некој се прави поголем од полиција и насилно блокира улици. И тоа не било како, туку со секира. И сега гледам нешто ја имаат извртено приказната и ги имаат донесено сите политичари. Каде се сега МАКЕДОНСКИТЕ политичари. Било кој

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom