Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Како присутна таму, забележав дека судијата го пцуеа баш сите, беше крајно некоректен и дури циничен. Пеналите беа навистина фер, но никаков фаул или жолт картон кон играчите не го признавам во целост.
Јас седев во ложата и срцето ми се кинеше гледајќи ги Комитчињата како си заминуваат на полувреме :( Ова денес беше невиден пораз ! :kill:
Па и времето не ни беше погодено, беше ужасно топло..Дино Најдоски речиси се онесвести на теренот и дури се потсмеваа со него. Живеам во Ѓорче, но навивачите на Македонија беа крајно безобразни, а и можеби така го доживеав сето тоа зашто сум за Вардар..
Како и да е, екипава на Вардар беше премногу неподготвена денес. Видов како ги третираше Ѓорѓиоски своите играчи. Беше одличен тренер, тотално строг и посветен на играта. Им даваше команда на сите, го опфати секој играч и секоја чест за него. Така се гради еден фудбалски клуб како Македонија,заслужно беа прваци во државава. Знам дека речиси цела недела играчите беа во карантин и тренираа доста. За Вардар, некако се разочарав ..слаб тренинг и МНОГУ слаба одбрана.

За ферката меѓу Албанците од Нерези и Комитите дознав на полувреме. Се тепале пред утакмица, биле уапсени 10тина Комити, а потоа повторно ги чекале Комитиве овие од Нерези за уште една ферка, на полувреме се случуваше ова бидејќи Комитите тогаш си заминаа поради поразот.
Инаку во ферката имало вклучено секири од страна на Нерези, а нашите се бранеле со камења како што дознав.

Големо разочарување претрпевме денес. :icon_conf
Ајде од наредна недела да се надеваме на успешна игра со Ренова, а потоа со Слога.

Ко животни пуштени од кавез, кој сака нека е баш уше не ми чуе, она што денес го направија е за секаква осуда. Не може човек ни по Вардар да излезе да прошета.
Сите сте јаки кога друг влегува со газот во оган, сте научиле да плукат по национална основа и ништо друго човечко не остано во вас.

Животни! И тие знаеле за фудбал и за спортски дух.

:pov:

vo sreda ke gi slusas istite vesti sto ke se slucat ama VO TETOVO I KE GO JADE NEKOJ DRUG I KE IMA MRTVI
Ти ради ова ке изедеш една асална санкција, кој си бре ти да ми кажуваш мене овде дека ке има МРТВИ, па гајле ми е што си испровоциран од денешниве случувања, се спушти на земја со истово, да е до мене перманентно би те тргнал од форумов . . . болна работа, БОЛНА . Спорт е бре луѓе, СПОРТ !!!!!

vo sreda ke gi slusas istite vesti sto ke se slucat ama VO TETOVO I KE GO JADE NEKOJ DRUG I KE IMA MRTVI
За вакви глупи закани, се иде на платен одмор. Седум дена.
Се читаме другата недела.

Останатите, да ве потсетам дека навреди се санкционираат со бан. Продолжете со дискусија.

Hahahhahaaha, sega gledav na A1 vesti, kako bega Komititi.... Hahahahhahahaha, pi^^i, sega ne mozete da lazate ovde kako sekogas go pravata toa, bideki ve fatila kamerata...

Leleee kako bega... ni Usain Bolt definitivno vi nema ramen :tv:
A Albancite gi brka so drvja, sekiri, so metalni sipki, a ovje bega kako ovci...:bip:
Pa posle se fatile so policijata, a situacijata ja smiral, Imer Selmani.

Hahahhahaaha, sega gledav na A1 vesti, kako bega Komititi.... Hahahahhahahaha, pi^^i, sega ne mozete da lazate ovde kako sekogas go pravata toa, bideki ve fatila kamerata...

Leleee kako bega... ni Usain Bolt definitivno vi nema ramen :tv:
A Albancite gi brka so drvja, sekiri, so metalni sipki, a ovje bega kako ovci...:bip:
Pa posle se fatile so policijata, a situacijata ja smiral, Imer Selmani.
Toa на А1 беше по натпреварот, кога групата им беше разбиена и мал дел од нив се враќаа по истиот пат . Што очекуваш ти, кога камерата на А1 фати човек со Секира пред ПОЛИЦИЈА и никој ништо не му прави, никој ништо не превзема а велат, полицијата ставила Се под контрола .

СРАМОТА !

п.с. Иди шетај во Германија, Италија или Франција со Секира пред џандари, со истата во Анус у полиција ке завршиш, ама не, нашата европска полиција по сите европски стандарди ги остава таквите слободно да шетаат низ скопските улици .

Па Комити нон-стоп се „лошите момци“ во очите на јавноста. Најлесно е да ги обвиниш нив, а уствари локалните Албанци беа тие што започнаа со провокации

Абе ова во главниот град ли се дешава Комитите луди ама и ова населението со секири шипки лопати еден амортизер беше земал.Треба во сојуз со Туркменистан да влеземе многу сме темпераментни за Европа.
А оваа полицијата пуштиле мултиетничка полиција па и политичарите таму а они треба ќотекот да го јадат оти они има ги полнат главите.А медиумите секоја чес за 2 минути разгласија да ја подигнат атмосверата.

Како бидна работата Комити,ми кажаа мене дека ве бркале и старо и младо,секој со сабји пиштоли и амортизери у раце имал ??

Први нападнавте или....???

Како бидна работата Комити,ми кажаа мене дека ве бркале и старо и младо,секој со сабји пиштоли и амортизери у раце имал ??

Сврти Канал 5 овие на враќање ги чекале Комити со секири и што уште не

Јас со мотор бев си отидов некако
Ама за другите пешки што беа жалам ...
Видов со секири со вили со што ли не
Ама важно ги истепавме неколку души асално па сеа нека го јадат курот
А вие другите можете само да :drk: на КОМИТИ

Бреее цело Нерези на улица со стапови.секири,шишиња а џандари ич(5 џандари џабе беа немаше никаква корист од нив.Тие од нерези ги видов колку беа е сеа тие што беа од Комити сите се тие што беа и на утакмицата или?

Пошто уште војна трае, можеш да си ги собереш другарчињата и да покажеш малку пријателство со Комити :smir:

Од тоа кое мене ми го пренесоа блиски, организирана група од Нерзези искочила на улица да провоцира уште пред утакмица, и истата група го наебала. Комити си продужиле на утакмица у Ѓорче. На враќање на полувреме, овие собрале 3-4 фамилии, а Комити иделе од две страни, то ест поделени, и... војна. :)

Али изгледа као наместено да е... на крај Комити пак ќе искочат криви, као увек.

Oвој мејл го пратив до А1, испровоциран од она што го видов на нивната телевизија .
Ke bidam '' kratok '', vashata kamera denes fati del od incidentot vo Nerezi po zavrsuvanjeto na mecot . Istata taa kamera, fati COVEK SO SEKIRA na mostot kako se upatuva kon Komitite a na samo nekolku metri do nego imashe nekolku lica od ministerstvoto za Vnatresni Raboti . Makedonija, zemja koja napravi niza reformi vo site sferi od opstestvoto nastojuva da se Evropeizira, istite tie lugje koi ja evropeiziraat ovaa zemja, paradiraat so uspeshno sprovedenite reformi niz mediumite. Edna od tie licnosti e I ministerkata za vnatresni raboti Gordana Jankulovska, pa so ogled na faktot deka vie bevte DIREKTNO prisutni so vashata kamera na toj incident, fativte covek koj paradira so SEKIRA pred golem broj na Policajci I istite nisto ne prevzemaat .

Dokolku toj ist covek se sheta niz ulicite na Pariz, Berlin, Rim, London so istata sekira pred policija, ke zavrsi vo ZATVOR bidejki gi kosi propisanite EVROPSKI zakoni, zakoni koi takvo nesto NE DOZVOLUVAAT vo nikoj slucaj, makar sto denes imashe incidenti koi rezultiraa so vakvi slucuvanja potoa, sepak toa ne e nikakvo opravduvanje, neli .

Baram od vas kako medium, da prevzemete nesto protiv site tie uniformirani lica koi dozvolija paradiranje na SEKIRI niz skopskite ulici, toa vashata kamera go fati, istata fati I del od policiskite lica prisutni tamu zadolzeni za RED I MIR, kako bukvalno nisto ne prevzemaat a istite treba da go shitat ustavniot poredok na ovaa zemja. Se nadevam deka istata taa snimka ke ja dostavite I do Ministerstvoto za Vnatresni Raboti, da se uverat vo nivnata EVROPSKA policija, moze I EDINSTVENA vo Evropa koja dozvoluva paradi so Sekiri vo Glavniot Grad . . . . sekoja cest .
Ako треба и 100 пати во теков на денов ке го пратам истиов мејл, едноставно мора нешто да превземат, МВР постигна автогол а тоа снимката јасно го покажа !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom