Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Булдожер ќе ги руши дубиозите во Вардар
Крајно време е во клубот да се отвори постапка по која ќе биде познато колкави се долговите

Вардар сака приватизација по итна постапка, а главниот збор во процесот што клубот од Здружение на граѓани би го претворило во акционерско друштво треба да го има поранешниот играч на „црвено-црните“ Влатко Димитровски. Сега на клубот му треба булдожер, за да се расчистат сите заплеткани работи. Крајно време е во ФК Вардар да се отвори постапка по која ќе биде познато колкави се долговите. Вака како што е сега, без познати долгови и доверители, клубот ќе пропадне. На луѓето од сегашното раководство им предложив да се отвори стечајна постапка и во рок од еден месец сите субјекти што имаат побарувања да ги пријават истите. Тоа би помогнало да дознаеме што, кому и колку Вардар му должи. Функции и фотелји не ме интересираат, а ако нема волја за чесно да се истурка работата, веднаш ќе си заминам - ни рече некогашниот лев бек на Вардар.

целиот текст овде

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=FDC5DB42AC800841BB21E1AD4B285C3C

Tomovski bese direktor na cementara vise ne e od pred nekoj den

Сега глупо е вака да се расправаме кој го заеба Вардар.Нема никој од тие да си прифати одговорност и вечно ќе си ја префрлаат топката од еден на друг.Туку да земеме нешто како Хајдук што направи по тој модел.

Не е продолжен договорот со Жикица Тасевски :nesum: човекот кој го воскресна Вардар пролетва :toe:...тимот следната сезона ќе биде составен од 4-5 сениори а другите сите ќе бидат од младинскиот погон...агонијата продолжува :nesum:

Епа кој го доведе? Па тие што го презема а не најдоја асален спонзор :helou: ти ако правиш одбор за спас на вардар го презимаш и не ја подобруваш ситуацијата од што било претходно како може некој да каже дека брацо е крив за таа ситуација? Тие што се сега во управа членови тие се најодговорни за ова ситуација.

п.с. ак одобро се сеќавам со брацо вардар секогаш озлегуваше на евросцената а сега две години по ред нема излез во европа. Епа како заклучи дека сега е подобро?

Епа тоа и го мислев јас! Зашто му се дали доверба на Трифуна ако го остави вардар на цедило? Дали ме разбираш? Не сакам да шпекулирам ама мора да имало некој заеднички интерес, така? Ак осе нашло вистински финасиер денес вардар ќе се спремаше најамлку за куп уефа а во најдобар случај за лига шампиони. А сега вардар е без финасиер и никој не сака да влезе во вардар, а сето тоа треба да го реши иницијатвниот одбор.

п.с. како што кажа и членот ИДМАК, мене ми е гајле кој е во вардар кој е газда и слично, јас сакам да гледам квлаитетн фудбал со странски екипи и сонот на сите македонци некој наш клуб да игра во лига на шампиони, а по можност тоа да биде вардар зашто е голем клуб. Тоа кој ќе го направи тогаш ќе речам дека се подобри од претходните. Јас од моја гледна точка вака ги разбирам работите.

Како можеш да кажеш дека ИО на Вардар се заебал што го дал клбуот на Трифун. Они од кај да знаеле дека ќе излезе ваква ситуација после една година. Ај да те прашам тебе, мада не знам зашто ти објаснувам на тебе пошо се гледа дека појма немаш...Викаш Брацо кога бил секоја година Вардар излегувал на евро-сцена, ама затоа цената за тоа излагање, неплаќање, трансфер малверзации, долгови кон играчи, долгови кон ФФМ, долгови кон водовод, кон ЕСМ...сето тоа е ради таа багра која што ти викаш дека била подобра. Цената на таа Управа ја плаќа сегашниот Вардар.

Не тропајте глупости, ако не сте запознаени што само ја расипувате темата без врска.

Како можеш да кажеш дека ИО на Вардар се заебал што го дал клбуот на Трифун. Они од кај да знаеле дека ќе излезе ваква ситуација после една година. Ај да те прашам тебе, мада не знам зашто ти објаснувам на тебе пошо се гледа дека појма немаш...Викаш Брацо кога бил секоја година Вардар излегувал на евро-сцена, ама затоа цената за тоа излагање, неплаќање, трансфер малверзации, долгови кон играчи, долгови кон ФФМ, долгови кон водовод, кон ЕСМ...сето тоа е ради таа багра која што ти викаш дека била подобра. Цената на таа Управа ја плаќа сегашниот Вардар.

Не тропајте глупости, ако не сте запознаени што само ја расипувате темата без врска.
Точно така. Секој кој мисли дека во времето на Брацо беше добро, е само плиток во размислувањето. Најтрофејниот клуб на Македонија, плата делеше на хартија од бурек...
И во лига на шампиони онаа година стигнавме до таму зашто ни се погоди тим кој тотално не беше на цена, да се прослави таа година. Се уиграа момците, а плус индивидуално тој состав беше прилично јак, само што играчите добија на цена токму после тој излез. Инаку реално тимот ништо особено не вредеше во македонска лига.

И малверзациите кои Брацо ги правеше, и односот кој го имаше (купио сам ваљак нема паре) е понижувачки за играчите и навивачите, и Македонија. И транзиционен период треба, само во моментот транзицијата во Вардар е статус Кво. Као бугарите треба, луѓе у затвор да заглават, да се исчистат сметките, и од нула да се почне. А за таа работа Вардар може и во втора лига да отиде, не ме чуди воопшто. Ама јас би го издржал тоа, зашто без мака нема наука вика народот наш. мора од нула да се почне... мора.

vo fk vardar ako pocne sve da se cisti vardar ke ide vo 2 liga i ke najdat dolgovi od 200000evra moze i poveke

Абе на крајот никој не е виновен за ништо :tapp:...а клубот се распаднал :nesum:

Абе ко што реков,никогаш никој нема да биде крив ниту да плати за тоа.Џабе е ове препуцавање кој е крив бидејки сите ќе си ја префрлаат вината еден на друг,а времето ни тече за да го спасиме клубот.Сега не е битно,се десија срања сега најдобро е да гледаме како може да се спаси клубот.

Нов тренер на Вардар е Гордан Здравков...сепак сеуште не се знае тимот кој што ќе се обиде да опстане во прва лига наредната сезона :nesum:

Денес нешто друго кажаа. Дека не е сигурен Здравков. Змија, Смилевски и Џиџи ќе разговарале со клубот.:toe:

Вулиќ нов тренер на „црвено-црните“?

Поранешниот хрватски репрезентативец Зоран Вулиќ синоќа требаше да биде назначен за нов тренер на најтрофејниот македонски фудбалски клуб Вардар. Според најавите Вулиќ беше во пол-позиција пред останатите тројца кандидати за тренерското место на „црвено-црните“, Бобан Бабунски, Никола Илиевски-Џиџи и Ванчо Балевски. Вулиќ кој како играч има настапувано за Хајдук, Мајорка и Нант, неколку години беше тренер на сплитскиот тим, а има работено и во Русија во тимот на Луч-Енергија од Владивосток. Вулиќ беше и помошник селектор на Хрватска.

На синоќешниот состанок на вардарците, требаше да се разговара и за нов спонзор на клубот, како и за доведување на нови играчи кои ќе го понесат товарот во екипата за следната сезона. Вардар остана без тренер, откако од тимот си замина Жикица Тасевски. Клубот кој тоне во проблеми и се дави во беспарица остана без речиси целата екипа, која лани ги бранеше боите на петкратниот првак на Македонија.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=95F87BBBD9E35940BD16D253E3BC061B

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom