- Член од
- 17 август 2014
- Мислења
- 4.156
- Поени од реакции
- 7.796
Потпишал денес во прва лига Португал.14. Донгмо
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Потпишал денес во прва лига Португал.14. Донгмо
sportsport.mk

Na Kano mu sennadrlaat deka brani nesto sto ne se brani. Ednas da kazes ke razberam ama celo vreme vekje preminuva vo odbrana na upravata a I partijata ocigledno. Se znae koj e vinovnikot za sramov sto go jadevme.
Nemoze da mi kaze nekoj deka vala se vodi klub bez razlika na se. Moze I mora mnoguu podobro.
Nekev nisto da komentiram za izminatiov period negativno, sakajki da vidam ajde vremeto samoto da pokaze. I ete ona vcera celosna slika na sostojbata vo FK Vardar.
Katastrofalen menadzment, izbor na igraci jas tuka nz kako e mozno vakvi stranci da zimaat, podobro so nasi, se e loso, bukvalno se!
Nego @kano ja gledase li utakmicata ? Niso ne kaza okolu toa kako treba da funckionira eden klub
Muabetot najdete pari opravduvajki ja celava lakrdija e najglupiot mozen muabet.
Totalno von sportski e celava rabota okolu FK.
Kano koga vekje sakas da pravdas daj opravdaj nesto, ama sto da pravdas koga sam znaes deka nema...
Iskreno nz sto mislis za nas site tuka na forumov ali decko ne sme glupavi so niska intelegencija. Bar kazi kolku treba da zeme toj sto treba da zeme I da sme raat
Фер е да кажеш некои работи како што навистина се точни.imame razlicno mislenje za toa koj e kriv. jas ne pregovarav ama gi slusnav lentite. jasno mi e mene koj za sto pregovaral i sto dobil i koj prifatil i kako se dogovoril i koj bil na "pregovori"... koga ve prasuvav i na forum i poedinecno site sto bea/se faktor u odlukata edino charlton dade jasen odgovor koga i kako saka site drugi nisto konkretno ne odgovorija. epa izvini ama glupo e da krivis nekoj sto sam si go odbral za spasitel.
mene mi e najmalku bitno koj go vodi vardar, dokolku klubot ide napred i ima uspeh. imame kup i titula, imame znacitelno pojak roster od pred 2 god odblokirani smetki, trening kompleks i red drugi raboti sto gi nemavme togas.
jas sum realen znam deka ke fati vreme. imate nerealni ocekuvanja igravme i izgubivme od pojak klub od liga so povisok koeficent sto lani igral neresno so kristal palas i u gosti nereseno so lozana sto ne pregazi. normalno kako sekoj ovde sakav podobro izdanie ali realnosta e za sega taa.
Автоматски споено мислење:
ja gledav slabi sme. 300k ke se potrosat na kaznata mesto zasiluvanja i toa e toa....
Kano dzabe izigravas advokat na gjavolot. Do tamu otide sto pocna i prethodnite sto natrupale dolgovi da gi branis, posto mnogu dobro znaes ti, deka posle ovie sleduva potop što ke nema sila što ke ne spasi...! So site tie fantomski dolgovi, fantomski gazdi i sponzori, klub koj sto bil u dobivka proslata sezona spored Svinjata...tvrdam da go stavea Grubi ili shenki versace , deka nemaa tolkavi dušmani da mu bidat na klubot, i ke rabotese mnogu potransparentno i poprofesionalno.
Samo trubiš so toa,najdete pari, najdete pari... Zašto tvoite patrioti na baterii, ne go ostavija klubot na Komiti, neka pomognea so dolgovite od drzavnite institucii,ili neka idea po ZAKON i neka odgovaraat tie sto natrupale dolgovite... i neka si ebaa mater. Ili ič neka ne pomagaa samo da ne ODMAGAAT! Ama toa reketarskoto vo niv ne im dozvoluva. Izigravaat spasiteli sekogas koga dojdat na vlast, so komunjarite bar si na čisto, znaeš ne te sakaat i toa ti e. Gnasi do gnasi, na čelo so ona barkodot od Podstanica, mu ebam toa trite vlakna na lejkata sto gi ima.
Фер е да кажеш некои работи како што навистина се точни.
1. Сам си имаш кажано дека Миленко МОРАЛО ДА БИДЕ ГЛАВЕН, затоа што тој на кого му го дадоа клубот решил така. И тој е поголем од цела партија и не смеат да му писнат. Значи никој од нас не можел ништо да смени, а не па да предложи сопствена идеја за претседател на клубот.
2. Ова е најважно. Ниту еден (точно 0) од сега активното помладо раководство на Комити кое исто така го водеше и клубот (плус Миле), во ниту еден момент не беше инволвирано во никакви преговори. Кога стигнаа вестите до сите помлади, веќе се беше решено меѓу дпмне и постарите членови на Комити од дпмне КОИ ДЕЦЕНИИ НЕ СЕ АКТИВНИ НА ТРИБИНА. Значи не само што од партија знаеле каква ќе биде реакцијата, туку си нашле подобни фаци за "наводни преговори" кои ќе добијат нешто за возврат за да се објави дека и Комити се согласиле. Ќе се сетиш на денот кога се споија небо и земја кога требаше да се состанете со младото раководство за да им се пренесе како стојат работите. Работите кои веќе беа договорени.
3. Они не сакаа Комити да даваат предлози и нема што Комити да даваат предлози, туку сакаа да фатат доволно влијателни луѓе кои што ќе издејствуваат да нема бунење. Ама не успеаја, затоа што Комити последниве години се изгради група во која главни фаци се навивачи, а не штабомани што чекаат вработување во царина, ЕСМ, Мепсо, АЕК, општина (секако дека има и такви фаци, ама бројот на чисти навивачи е далеку поголем) и не можеш да ги спречиш луѓето што да пејат и како да се однесуваат на трибина и особено надвор од неа. И тие малку работи што отпосле ги договорија за да ти порсмират помладите, кои беа побарани за да се лимитира свинското влијание од старт не само што веа непочитувани, туку беа згазени со користење на секаква политичка машинерија.
Само некој без мозок можел да мисли дека Миленко ќе го крене клубот. Комити ќе го дадеа на секој со барем малку подобра визија, кој не е оцрнета јавна фигура. Можеше да биде и најголем хоштаплер и да тепа пара колку сака, ама барем да си се држеше до својот дел, да имавме фокус на напредок во Европа, да имаше спортски работници кој ќе се занимаваа со спортскиот дел (кој сака нека биле, да имаа одврзани раце без правење шеми ала Куестас), да си течеше приказната која се почна во втора лига и со која јако се враќаше публиката и групата имаше невидена експанзија од кога одам на трибина. Само требаше да продолжат со финансиска инекција и поставување свои луѓе на кои сите ќе се согласат, затоа што тој што дава пари би требало и своја управа да си постави.
Ако не можеше да се излезе од долгови, ќе почневме од општинска и за 3 години ќе бевме прва лига. Што не удрија тужба на некој од претходните газди што правеле малверзации? Не само да квичи по медиуми, сите апарати ги имаат во државава за да затворат некого.
Ne si tolku naiven za taka naivno da gledas na tie "pregovori". Ko demek i da se ispregovaralo ko što treba, nekoi si dokažani prevaranti i mokjnici šo ne im čue, kje ostanele na dogovorenoto.... Tuku otvoreno fakjas strana na zloto... Sam se pobivas deka sakale nekjele ,kje gondobijat toa sto go zacrtale, taka da tie nekakvi pregovori se, ili složi se so mene, ili kje te nema. Ovie prikazni može da projdat samo u nekoj mesen komitet na crvenite beretki.
Fala ti za sekoja insajderska informacijq sto ja davas, ama ne fala za ovie uspavanki.
Se e jasno, samo sto toa Svinjenko ima tolku kapacitet, a ne postoi takov drug vo drzavičevo, pa toj bil the chosen one da go izvadi Vardar, ili po negovo od pred da dojde na pozicija, FK Miravci...?

Pa toa zboram neka laze Lano uste pollution treba da se ispumpaat pari da znaeme da sme na cisto. Dolgov raste samo![]()
Поклонета директорска функција, глумење газда, војна со навивачите, потонување на официјалните страни на клубот, конфликт со сите клубови од домашно првенство, преку 30 промашени трансфери, 5 тренери за две сезони, лошо одработени припреми, шеми со играчи, нула маркетинг, помош од судии и федерација, никаков план и визија, никаква организација, намерно форсирање лоши термини за натпревари, бегање од било какви прашања, јавно јадење гомна за членови на Комити, постојано курчење по фејсбук, лечење комплекси, его до плафон, наместен куп, бркање на цела публика од стадион, уништување на целата приказна која ја тераа навивачите.Џабе е се..ова човече не може никад да се смени, посебно не на 70.години, колку и да има. Прво му беа 3.милиони, па 6 милиони , па 8.милиони, па сега да се 11.милиони. Па уште ги префрла обврските што ги има секој еден ебен директор на фудбалски клуб. Као да тоа се го прави додатно од него дадено. Страшна работа.
Прегледај го приврзокот 481989
Најголема грешка на групата е што не се продолжи против козарот до крај,а добро идеше кулминација беше куп натпреварот против Струга кога од Запад 1500 луѓе и уште 3000 од Југ грмеа против него се даде јасна порака и виде јавноста,да се продолжеше може веќе друг ќе беше епилогот и ќе добиеше нога во г'з свињата.Едно е јасно голем број од членството на Комити и обични фанови баш поради него не се појавуваат на стадион.