Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Само што пишав, го рашлакаа Свињаторот од сите страни. Прво ИДИ, па Макспорт од фб, па и татињата од Плико фанс срамежливо шернале. Се прави ли терен да го сменат семоќниот за да седне на фотелјата друга фигура од партискиот штаб? :D
Мислам дека клубот треба да му се даде на дечкото на Мицко, секако он е дете од школата на Вардар, капитен на младинците и кажуваше кој треба да го води клубот. Нека се проба директно, има искуство од зелениот терен :D

Na Kano mu sennadrlaat deka brani nesto sto ne se brani. Ednas da kazes ke razberam ama celo vreme vekje preminuva vo odbrana na upravata a I partijata ocigledno. Se znae koj e vinovnikot za sramov sto go jadevme.
Nemoze da mi kaze nekoj deka vala se vodi klub bez razlika na se. Moze I mora mnoguu podobro.

imame razlicno mislenje za toa koj e kriv. jas ne pregovarav ama gi slusnav lentite. jasno mi e mene koj za sto pregovaral i sto dobil i koj prifatil i kako se dogovoril i koj bil na "pregovori"... koga ve prasuvav i na forum i poedinecno site sto bea/se faktor u odlukata edino charlton dade jasen odgovor koga i kako saka site drugi nisto konkretno ne odgovorija. epa izvini ama glupo e da krivis nekoj sto sam si go odbral za spasitel.

mene mi e najmalku bitno koj go vodi vardar, dokolku klubot ide napred i ima uspeh. imame kup i titula, imame znacitelno pojak roster od pred 2 god odblokirani smetki, trening kompleks i red drugi raboti sto gi nemavme togas.

jas sum realen znam deka ke fati vreme. imate nerealni ocekuvanja igravme i izgubivme od pojak klub od liga so povisok koeficent sto lani igral neresno so kristal palas i u gosti nereseno so lozana sto ne pregazi. normalno kako sekoj ovde sakav podobro izdanie ali realnosta e za sega taa.
Автоматски споено мислење:

Nekev nisto da komentiram za izminatiov period negativno, sakajki da vidam ajde vremeto samoto da pokaze. I ete ona vcera celosna slika na sostojbata vo FK Vardar.
Katastrofalen menadzment, izbor na igraci jas tuka nz kako e mozno vakvi stranci da zimaat, podobro so nasi, se e loso, bukvalno se!
Nego @kano ja gledase li utakmicata ? Niso ne kaza okolu toa kako treba da funckionira eden klub

ja gledav slabi sme. 300k ke se potrosat na kaznata mesto zasiluvanja i toa e toa....

Muabetot najdete pari opravduvajki ja celava lakrdija e najglupiot mozen muabet.
Totalno von sportski e celava rabota okolu FK.
Kano koga vekje sakas da pravdas daj opravdaj nesto, ama sto da pravdas koga sam znaes deka nema...
Iskreno nz sto mislis za nas site tuka na forumov ali decko ne sme glupavi so niska intelegencija. Bar kazi kolku treba da zeme toj sto treba da zeme I da sme raat

najdete pari e bas celiot muabet. pred 15 god vakvi klubovi mackavme bez problem, bea poslabi od nas na balkanot. oni najdoa pari, donesoa podobri stranci i izgubivme. tolku e ednostavno.

u meguvreme si gi sredija i klubovite pa izvadija i svoj talenti. nie uste nemame akademii sto se pod kontrola na klubovite, mladinci prijavuvaat od drugi skoli, skoli prodavaat igraci i sto ti ne, ne zboram za fkv nego i cela mkd e u slicen haos. pari i samo pari treba i e glavniot faktor. sve drugo e samo zalazuvanje.

Последно уредено:
imame razlicno mislenje za toa koj e kriv. jas ne pregovarav ama gi slusnav lentite. jasno mi e mene koj za sto pregovaral i sto dobil i koj prifatil i kako se dogovoril i koj bil na "pregovori"... koga ve prasuvav i na forum i poedinecno site sto bea/se faktor u odlukata edino charlton dade jasen odgovor koga i kako saka site drugi nisto konkretno ne odgovorija. epa izvini ama glupo e da krivis nekoj sto sam si go odbral za spasitel.

mene mi e najmalku bitno koj go vodi vardar, dokolku klubot ide napred i ima uspeh. imame kup i titula, imame znacitelno pojak roster od pred 2 god odblokirani smetki, trening kompleks i red drugi raboti sto gi nemavme togas.

jas sum realen znam deka ke fati vreme. imate nerealni ocekuvanja igravme i izgubivme od pojak klub od liga so povisok koeficent sto lani igral neresno so kristal palas i u gosti nereseno so lozana sto ne pregazi. normalno kako sekoj ovde sakav podobro izdanie ali realnosta e za sega taa.

ja gledav slabi sme. 300k ke se potrosat na kaznata mesto zasiluvanja i toa e toa....
Фер е да кажеш некои работи како што навистина се точни.

1. Сам си имаш кажано дека Миленко МОРАЛО ДА БИДЕ ГЛАВЕН, затоа што тој на кого му го дадоа клубот решил така. И тој е поголем од цела партија и не смеат да му писнат. Значи никој од нас не можел ништо да смени, а не па да предложи сопствена идеја за претседател на клубот.

2. Ова е најважно. Ниту еден (точно 0) од сега активното помладо раководство на Комити кое исто така го водеше и клубот (плус Миле), во ниту еден момент не беше инволвирано во никакви преговори. Кога стигнаа вестите до сите помлади, веќе се беше решено меѓу дпмне и постарите членови на Комити од дпмне КОИ ДЕЦЕНИИ НЕ СЕ АКТИВНИ НА ТРИБИНА. Значи не само што од партија знаеле каква ќе биде реакцијата, туку си нашле подобни фаци за "наводни преговори" кои ќе добијат нешто за возврат за да се објави дека и Комити се согласиле. Ќе се сетиш на денот кога се споија небо и земја кога требаше да се состанете со младото раководство за да им се пренесе како стојат работите. Работите кои веќе беа договорени.

3. Они не сакаа Комити да даваат предлози и нема што Комити да даваат предлози, туку сакаа да фатат доволно влијателни луѓе кои што ќе издејствуваат да нема бунење. Ама не успеаја, затоа што Комити последниве години се изгради група во која главни фаци се навивачи, а не штабомани што чекаат вработување во царина, ЕСМ, Мепсо, АЕК, општина (секако дека има и такви фаци, ама бројот на чисти навивачи е далеку поголем) и не можеш да ги спречиш луѓето што да пејат и како да се однесуваат на трибина и особено надвор од неа. И тие малку работи што отпосле ги договорија за да ти порсмират помладите, кои беа побарани за да се лимитира свинското влијание од старт не само што веа непочитувани, туку беа згазени со користење на секаква политичка машинерија.

Само некој без мозок можел да мисли дека Миленко ќе го крене клубот. Комити ќе го дадеа на секој со барем малку подобра визија, кој не е оцрнета јавна фигура. Можеше да биде и најголем хоштаплер и да тепа пара колку сака, ама барем да си се држеше до својот дел, да имавме фокус на напредок во Европа, да имаше спортски работници кој ќе се занимаваа со спортскиот дел (кој сака нека биле, да имаа одврзани раце без правење шеми ала Куестас), да си течеше приказната која се почна во втора лига и со која јако се враќаше публиката и групата имаше невидена експанзија од кога одам на трибина. Само требаше да продолжат со финансиска инекција и поставување свои луѓе на кои сите ќе се согласат, затоа што тој што дава пари би требало и своја управа да си постави.
Ако не можеше да се излезе од долгови, ќе почневме од општинска и за 3 години ќе бевме прва лига. Што не удрија тужба на некој од претходните газди што правеле малверзации? Не само да квичи по медиуми, сите апарати ги имаат во државава за да затворат некого.

Kano dzabe izigravas advokat na gjavolot. Do tamu otide sto pocna i prethodnite sto natrupale dolgovi da gi branis, posto mnogu dobro znaes ti, deka posle ovie sleduva potop što ke nema sila što ke ne spasi...! So site tie fantomski dolgovi, fantomski gazdi i sponzori, klub koj sto bil u dobivka proslata sezona spored Svinjata...tvrdam da go stavea Grubi ili shenki versace , deka nemaa tolkavi dušmani da mu bidat na klubot, i ke rabotese mnogu potransparentno i poprofesionalno.
Samo trubiš so toa,najdete pari, najdete pari... Zašto tvoite patrioti na baterii, ne go ostavija klubot na Komiti, neka pomognea so dolgovite od drzavnite institucii,ili neka idea po ZAKON i neka odgovaraat tie sto natrupale dolgovite... i neka si ebaa mater. Ili ič neka ne pomagaa samo da ne ODMAGAAT! Ama toa reketarskoto vo niv ne im dozvoluva. Izigravaat spasiteli sekogas koga dojdat na vlast, so komunjarite bar si na čisto, znaeš ne te sakaat i toa ti e. Gnasi do gnasi, na čelo so ona barkodot od Podstanica, mu ebam toa trite vlakna na lejkata sto gi ima.

dzabe ke ti odogovoram, ti ustvari ne sfakas sto e going concern i kako se vodi biznis/klub. aj ke probam vaka posto zasluzuvas odgovor....

tomovoski ostavi dolgovi, braco prezede pa i on ostavi dolgovi, pa prezema mg ricom. koga pocina mirce (m to vo mg rikom) prezede boro so se dolgovi. pa grad skopje so dolgovi. pa gi rascisti kako drzavna institucija i e edini go sredil klubot, ovie se istite tie patrioti sto gi plukas... pa sergej go dade so dolgovi itn... i komiti go prezedoa so dolgovi i oni go ostavija so dolgovi... toa e NORMALNO. taka funkcionira sekoj pogolem klub/biznis duri i real. posle milenko ke vidime kako ke bide ali deka ke ima dolgovi ke ima, u sustina on probuva da gi namali i eliminira pred da go "prodadi".

i da klub moze da e u dobivka i uste da se davi u dolgovi. nie funkcionirame so 3-4M budzet od koj maks 2M se trosi na igraci a drugiot del od DOBIVKATA ide na vrakanje dolgovi.

zosto komiti voopsto go dadoa klubot ili ne pobaraa oni da go vodat nego nekoj drugi raboti baraa? toa neka ti odgovorat tie sto bea del od tie pregovori. jas neznam zosto mile na primer pobara toa ako toa mu bilo cel vooposto. iskreno, go nemam prasano ova. znam zosto ke go odbiea ako barase ama trebase sepak da pobara i da so seta sila ke zastanev zad nego i jas i site nie i od tribina i od partija/vlada bar sto bevme iskrajni vardarci. imase dovolno argumenti za da pobara ama ne pobara.

na strana toa ajde od denesna gledna tocka dali mislis deka oni se kadri da go vodat klubot, posebno posle kaznata od uefa sto se desi pod nivna palka?

malku neblagodarno e da pravime sporedbi edni ne vnesoa od vtora vo prva liga drugi osvoija kup i titula za istoto vreme. edni funckioniraa so blokirana smetka i prezivuvaa i imaa odlicni momenti drugi samo od uefa imaat zaraboteno 2M evra ovie 2 god plus najdoa sponzori i red drugi raboti.

mojot stav za navivaci da vodat klub e jasen. sum go iskusil toa so preston, sum go videl u dva navrati so vardar i bas so mile u glavna uloga. jas imam epten visoko mislenje za nego. sekogas sum mu izleguval vo presret.

milenko ocigledno ne e pravo resenie ama za zal nekoj toa go prifati a i koga bea prasani site kutea taka da sega dzabe kukate ovde. kolku i da ne go sakame tipot toj e postaven na funkcija sto nie vo najmala raka kako navivaci na vardar treba da ja postuvame. so nego ramnenje smetki ke ima eden den ama koga ke dojde vreme sega sme vo totalno podredena situacija i treba da razmisluvame trezveno pred da vlagame u vojni sto nemoze da gi dobieme.

Фер е да кажеш некои работи како што навистина се точни.

1. Сам си имаш кажано дека Миленко МОРАЛО ДА БИДЕ ГЛАВЕН, затоа што тој на кого му го дадоа клубот решил така. И тој е поголем од цела партија и не смеат да му писнат. Значи никој од нас не можел ништо да смени, а не па да предложи сопствена идеја за претседател на клубот.

2. Ова е најважно. Ниту еден (точно 0) од сега активното помладо раководство на Комити кое исто така го водеше и клубот (плус Миле), во ниту еден момент не беше инволвирано во никакви преговори. Кога стигнаа вестите до сите помлади, веќе се беше решено меѓу дпмне и постарите членови на Комити од дпмне КОИ ДЕЦЕНИИ НЕ СЕ АКТИВНИ НА ТРИБИНА. Значи не само што од партија знаеле каква ќе биде реакцијата, туку си нашле подобни фаци за "наводни преговори" кои ќе добијат нешто за возврат за да се објави дека и Комити се согласиле. Ќе се сетиш на денот кога се споија небо и земја кога требаше да се состанете со младото раководство за да им се пренесе како стојат работите. Работите кои веќе беа договорени.

3. Они не сакаа Комити да даваат предлози и нема што Комити да даваат предлози, туку сакаа да фатат доволно влијателни луѓе кои што ќе издејствуваат да нема бунење. Ама не успеаја, затоа што Комити последниве години се изгради група во која главни фаци се навивачи, а не штабомани што чекаат вработување во царина, ЕСМ, Мепсо, АЕК, општина (секако дека има и такви фаци, ама бројот на чисти навивачи е далеку поголем) и не можеш да ги спречиш луѓето што да пејат и како да се однесуваат на трибина и особено надвор од неа. И тие малку работи што отпосле ги договорија за да ти порсмират помладите, кои беа побарани за да се лимитира свинското влијание од старт не само што веа непочитувани, туку беа згазени со користење на секаква политичка машинерија.

Само некој без мозок можел да мисли дека Миленко ќе го крене клубот. Комити ќе го дадеа на секој со барем малку подобра визија, кој не е оцрнета јавна фигура. Можеше да биде и најголем хоштаплер и да тепа пара колку сака, ама барем да си се држеше до својот дел, да имавме фокус на напредок во Европа, да имаше спортски работници кој ќе се занимаваа со спортскиот дел (кој сака нека биле, да имаа одврзани раце без правење шеми ала Куестас), да си течеше приказната која се почна во втора лига и со која јако се враќаше публиката и групата имаше невидена експанзија од кога одам на трибина. Само требаше да продолжат со финансиска инекција и поставување свои луѓе на кои сите ќе се согласат, затоа што тој што дава пари би требало и своја управа да си постави.
Ако не можеше да се излезе од долгови, ќе почневме од општинска и за 3 години ќе бевме прва лига. Што не удрија тужба на некој од претходните газди што правеле малверзации? Не само да квичи по медиуми, сите апарати ги имаат во државава за да затворат некого.

Ајде и тебе...

1. Да тоа е точно, Миленко беше одбран да раководи зашто сметаа дека никој друг не е спремен да прави тоа што он прави, и за тоа се апсолутно во право. Не верувам дека има друг човек во МКД што тоа го може. Вториот дел не си во право, Миленко ќе беше претседател секако, и тоа беше прифатено од знаеш кој али директори и да водиме сегменти можевме да поставиме и поставивме ние одбравме академијата и маркетинг да водиме. Толку баравме, да баравме повеќе може ќе добиевме повеќе. Посебно ако излезевме со конкретни имиња. Сме збореле знаеш како тоа можеше да се изведе али не се НИ ПРОБА што е уствари грешка. Не викам дека ќе успеевме иако имаше момент кога може и ќе успеевме на почетокот ама одбравте да војувате со Миленко.

2. Ни ова не е целосно точно. Нема да навлегувам во детали али ќе кажам дека член што бил назначен да преговара од тогашната управа на клубот (незнам за комити и дали биле дел од тоа) преговарал. Незнам што очекуваш ти, да се преговара со 100 души? Имало разговори, било прифатено и кога требало да се заврши се пука тиквата на наша страна при веќе се договорено. Ова е грешка пред се од наша страна како и да го гледаш, значи НИЕ го имавме клубот, ние требаше да сме јасни кој и како смее и ќе преговара. Тоа дека они си нашле некој си таму не држи вода поготово кога тој некојси и тогаш бил дел од раководството на клубот и групата.

3. Не е е точно. Да сакаа тоа немаше да остават комити да имаат акции или да имаме член во УО. Напротив се што се побара добивме, за жал тоа е РЕАЛНОСТА. Подоцна пукна тиквата со маркетингот ама дека све ни дадоа ни дадоа. Претседател сигурно немаше да ни дадат, али за друго постоеше опција нормално доколку беше адекватна и аминувана од знаеш кој. Дали можевме тоа да го истуркаме, јас верувам дека можевме, поготово ако имавме човек со име и презиме и искуство за тоа што бараме. Не не потценувај, имавме доволно добри позиции а и човекот не го интерсира многу фудбалскиот дел, тоа ако целевме на пример му беше последно на листата. Потешко ќе договоревме да имаме сметководител или секретар во клубот него тренер или спортски директор.... Еј на иди ми ја дадоа функцијата, зар сериозно мислиш дека ако баравме да кажеме Ќирич или што знам јас немаше да ни се удоволи?

Комити го дадоа клубот. Завршено е сега тоа. Визиите се различни, тоа предходно е веќе минато. Незнам како и кого сакаш да затвориш кога во голема мера се е покриено со сметки... Еве кого ќе затвориш да дуплите договори? Директорите фирмата/друштвото што го водеше Вардар тогаш? Пошто со нив завршува одговорноста сигурно не со играчите или менаџерите нивни.

Последно уредено:
Ne si tolku naiven za taka naivno da gledas na tie "pregovori". Ko demek i da se ispregovaralo ko što treba, nekoi si dokažani prevaranti i mokjnici šo ne im čue, kje ostanele na dogovorenoto.... Tuku otvoreno fakjas strana na zloto... Sam se pobivas deka sakale nekjele ,kje gondobijat toa sto go zacrtale, taka da tie nekakvi pregovori se, ili složi se so mene, ili kje te nema. Ovie prikazni može da projdat samo u nekoj mesen komitet na crvenite beretki.
Fala ti za sekoja insajderska informacijq sto ja davas, ama ne fala za ovie uspavanki.
Se e jasno, samo sto toa Svinjenko ima tolku kapacitet, a ne postoi takov drug vo drzavičevo, pa toj bil the chosen one da go izvadi Vardar, ili po negovo od pred da dojde na pozicija, FK Miravci...?

Ne si tolku naiven za taka naivno da gledas na tie "pregovori". Ko demek i da se ispregovaralo ko što treba, nekoi si dokažani prevaranti i mokjnici šo ne im čue, kje ostanele na dogovorenoto.... Tuku otvoreno fakjas strana na zloto... Sam se pobivas deka sakale nekjele ,kje gondobijat toa sto go zacrtale, taka da tie nekakvi pregovori se, ili složi se so mene, ili kje te nema. Ovie prikazni može da projdat samo u nekoj mesen komitet na crvenite beretki.
Fala ti za sekoja insajderska informacijq sto ja davas, ama ne fala za ovie uspavanki.
Se e jasno, samo sto toa Svinjenko ima tolku kapacitet, a ne postoi takov drug vo drzavičevo, pa toj bil the chosen one da go izvadi Vardar, ili po negovo od pred da dojde na pozicija, FK Miravci...?

Не не... Ти не сеуште се преценуваш и си далеку од реалноста.

Кур ги боли сите за спортот, да не бараа предходната упава преговори немаше ни да има. Кога влеговме во прва лига уште немаше ни влада направено, се беше охаотично и на никој не му беше до договори и преговори. Цела работа ја избуткавме неколку души што ете имамвме некаков пристап плус Гача и неколку други ликови што ете подоцна беа и наградени од Миленко.

Не им е битен Вардар толку колку што си мислиш. Сериозно мислите дека на Орце, Мијалков, Грујо, Мицко или кој и да си замислувате им дошло до заработката од Вардар кога имаат цела држава и буџет од милјарди на располагање?

Нормално дека ќе добијат што зартале, тој што дава пари тој диктира аман научете го веќе ова еднаш... Капиталистичкиот систем е тој. Имаше можност за поситни работи што сега ги бараме а не ги издејстувавме тогаш. И да, можеа и сеуште можат да сменат мислење да ни ги земат акциите како и кога сакаат и ред други работи ама ете не го прават тоа засега. Нашиот капацитет како страна што не дава средства е лимитиран. Може да бараме и да добиеме тоа што не им е битно во тој момент како на пример да продаваме пијалоци или нешто ситно. Првата година на почеток целите беа повеќе финансиски а не толку фудбалски, во тој момент да можевме повеќе да бараме таму али веќе подоцна ќе се сменеше тоа со тоа што ако го погодевме правиот човек ќе имавме причина да го буткаме место некакви луге што Миленко ќе ги донесеше, пример аргентинецот (овој не мислам дека е лош). Тоа се вусшност преговорите, што очекваше ти некакво партерство? Не си реален и затоа имате тотално грешна слика на што може и што не може и до каде сме.

Од Миленко тоа што се бараше горе доле оствари. Не е за на форум, али претпоставувам знаеш на што алудирам, ако не пиши во пвт.

Најмал проблем е вчерашниот пораз, да имаше некаква визија и долгорочен план немаше да бидам незадоволен ни со неосвоена титула/куп во првите 2-3 сезони (иако реално во нашево првенство не ти треба никаква основа за да направиш сериозен тим што ќе атакува на трофеј/излез во Европа со малку поголем буџет, којшто ние го имаме). Проблем е што од 18 донесени странци имаме погодено 2-ипол играчи, а за барем 50% од истиве свесни бевме мнозинството на форумов кој ќе биде исходот, значи зборуваме за обични фанатици и следачи, ниту сме некои професионални скаути ниту некој од нас работи било што во фудбалот професионално активно. Проблем е што и истите знаеме од кои причини се донесени и какви шеми се вртат во позадина, преочигледно е.

Апсолутно никаков интерес нема околу клубов, тотално го одалечија од сите и приватизираа, им се гади на 80% од луѓето што го пратат од аматеризмот и сељачизмот на раководните луѓе, а воедно и успеаа да се испокараат и нарушат односи со цела Македонија и останати клубови и сите повторно да не замразат од дното на душата. Никој не се ни израдува на тие посрани исфорсирани куп и титула. Факинг Азер Омерагиќ кој не беше ни играч за втора лига ни е алфа и омега во екипава, додека трпат потенцијали како Тодоровски, Данев. Ниту еден македонски играч не сака да дојде, едвај Даре, Боби и Бабунски ги договорија после 100 клуба сменети во 2 години. Па нема да ме изненади вчера на полувреме во соблекувална да си пуштиле Аргентина да гледаат гаучосиве, тотално куроболие на терен

Џабе е се..ова човече не може никад да се смени, посебно не на 70.години, колку и да има. Прво му беа 3.милиони, па 6 милиони , па 8.милиони, па сега да се 11.милиони. Па уште ги префрла обврските што ги има секој еден ебен директор на фудбалски клуб. Као да тоа се го прави додатно од него дадено. Страшна работа.

12267.jpg

Back
На врв Bottom